Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@20:25:18 GMT

پتانسیل شرکتهای دانش بنیان در رفع چالش های حوزه کشاورزی

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۱۱۷۲۷

پتانسیل شرکتهای دانش بنیان در رفع چالش های حوزه کشاورزی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم تقدیر از برگزیدگان این همایش با بیان این‌که زیست‌فناوری یکی از اولویت‌های توسعه اقتصاد و تامین امنیت غذایی است، ادامه داد: در میان حوزه‌های گوناگون زیست‌فناوری، حوزه زیست‌فناوری دارو زیست فناوری دارو در جایگاه هشتم قرار دارد، در حالی که رتبه نخست زیست فناوری غذا است و این امر نشان دهنده اهمیت بالای زیست‌فناوری در تامین غذا و رونق اقتصادی کشورها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که عقب‌ماندگی‌های حوزه کشاورزی و غذا باید به کمک معرفی و ترویج ظرفیت‌های زیست‌فناوری برطرف می‌شود، افزود: ما در کشاورزی ضعف و عقب ماندگی هایی داریم و این کمبود خود را در اختصاص رتبه نخست واردات ایران به این حوزه نشان داده است. در ابتدای راه تصور می شد راهکاری برای رفع نیازهای وارداتی کشور وجود ندارد، اما به کمک شرکت های دانش بنیان این نگاه تغییر کرد و با فراخوان طرح های نوآورانه، بسیاری از شرکت ها آمادگی و توانمندی خود را نشان دادند.

قانعی با تاکید بر این‌که باید با تغییر رویکرد از اقتصاد نفت و توجه به فناوریی‌های چون زیست‌فناوری نقش این حوزه را در پیشرفت کشور نمایان کنیم، ادامه داد: باید زمینه ها و بسترهای توانمندی زیست فناوری معرفی شود و این همایش درهای جدیدی را به روی متخصصان و علاقمندان این حوزه می گشاید و باید با استفاده از رسانه، این ظرفیت های کم تر شناخته شده بهتر معرفی شود.

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری با اشاره به این‌که باید وزن بیش‌تری را به حوزه‌های اولویت‌دار و کم‌تر شناخته شده زیست‌فناوری اختصاص دهیم، ادامه داد: یک نقطه مثبت این رویداد، تاب آوری بالا و انسجام علیرغم دوران کرونا بود که امیدواریم بعد از این دوران کنگره ها و رویدادهای علمی با رویکرد اقتصادی مورد توجه قرار بگیرد.

قانعی تاکید کرد: باید حوزه زیست فناوری ناظر به اقتصاد مورد توجه قرار بگیرد زیرا نخستین اولویت کشور اقتصاد و امنیت غذایی است و زیست فناوری در این حوزه می تواند نقش آفرینی جددی داشته باشد.

شناخت ظرفیت‌های کم‌تر شناخته شده حوزه زیست‌فناوری

نخستین همایش ملی و بین‌المللی زیست فناوری و توسعه جهانی با هدف معرفی جدید ترین دستاوردهای پژوهشی در حوزه علوم و فناوری‌های زیستی، ۱۰ اردیبهشت ماه سال جاری به صورت غیرحضوری برگزار شد. نخستین دوره این همایش که از سال جاری آغاز شده است، با حمایت ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، همکاری دانشگاه های آسیایی و با همکاری انستیتو پاستور ایران برگزارشد.

این همایش در مدت زمان ۷ روز برگزار شد که هر روز به یک پانل اختصاص داشت. ۱۳۷۲ نفر در همایش شرکت کردند که ۴۳۵ مقاله اراسال که ۱۷۰ مقاله پذیرفته شد.

افراد شاخص در تمامی حوزه‌ها به عنوان سخنران حضور داشتند و به حوزه‌های کمتر معرفی و ترویج شده زیست فناوری از جمله حوزه زیست فناوری محیط زیست پرداختند.

کد خبر 5226494 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: زیست فناوری مصطفی قانعی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کشاورزی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان حاکمیت سایبری امنیت سایبری تحقیقات علمی حمله سایبری نوآوری ایرانسل انتخابات 1400 واکسن کرونا صندوق نوآوری و شکوفایی امنیت اطلاعات توییتر زیست فناوری معاونت علمی و فناوری حوزه زیست فناوری حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۱۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی خیام نکویی ظهر پنج شنبه در بازدید از مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان (شاهرود) ضمن بیان اینکه در تولید انواع محصولات کشاورزی باید از دانش و فناوری‌های جدید بهره گرفت، ابراز داشت: وجود شرکت‌های دانش بنیان و روی آوردن آنها به بخش کشاورزی از جمله نیازهای اساسی است.

وی ضمن بیان اینکه تنها هفت درصد شرکت‌های دانش بنیان معادل ۷۰۰ شرکت در بخش کشاورزی فعال هستند، افزود: با توجه به نیاز کشور این میزان شرکت دانش بنیان باید به ۲۰ درصد افزایش یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن بیان اینکه نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است، ابراز داشت: انتظار می‌رود تا شرکت‌های دانش بنیان پا را فراتر نهاده و در این مقوله‌ها ورود کنند.

خیام نکویی ضمن بیان اینکه صنف و صنعت کشور نیز یک و نیم تن گندم نیاز دارند، تصریح کرد: با بهره‌گیری از دانش و فناوری نوین داخلی افزایش تولید گندم در دستور کار است.

وی ضمن بیان اینکه افزایش تولید گندم تا ۱۹ میلیون تن هدف گذاری شده است، افزود: با رشد بهره‌وری در تولید گندم و فناوری‌های جدید معتقدیم این هدف گذاری محقق خواهد شد.

کد خبر 6088589

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین
  • برپایی پاویون دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه پزشکی ویتنام ۲۰۲۴
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی