Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، به همت بسیج دانشجویی دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران نشست بررسی وظایف و عملکرد شوراهای شهر با عنوان « از شار تا شهر» با حضور کرامت‌الله زیاری رئیس دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران و رییس کمیسیون  برنامه ریزی شهری ، آمایش سرزمین و برنامه ریزی منطقه ای کمیته جغرافیای وزارت علوم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*  اهمیت انتخابات شورای شهر

کرامت‌الله زیاری در این نشست پس از بیان توضیحاتی درباره شورا، انجمن و تحول اداره شهرها در دنیا درباره اداره شهرها کشورمان گفت: سپردن کار به دست مردم بار هزینه نهادهای دولتی را کم می‌کند و این یک مدل موفق در زمینه توسعه است.

وی ادامه داد: سازمان محلی به عنوان نهاد حائل بین دولت و مردم است. تشکیل شوراها در کشور ما حدود ۲۱ سال به تاخیر افتاد. یعنی سال ۱۳۷۵ قانون تصویب می شود و سال ۱۳۷۸ شورای شهر برگزار می گردد و تعداد اعضا طبق اصلاحیه ۱۳۸۲ متناسب با جمعیت هر شهر است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: هدف اصلی تشکیل شورای اسلامی پیشبرد سریع برنامه های توسعه شهر، خدمات به مردم، مدیریت شهر از طریق مشارکت گسترده مردم است.

وی افزود: الگوی مدیریت یکپارچه شهری راه حل مشکل عدم هماهنگی سازمانهای آب و فاضلاب شهرداری برق و گاز و غیره است که اگرچه مدل طراحی شده اما اجرای آن نیازمند شورای اسلامی شهر توانمندتر، پویاتر، حکیم تر، متخصص تر و جوان تر است.

زیاری یادآور شد: ابهام در جایگاه حقوقی شوراها و نامشخص بودن حیطه وظایف و اختیارات این شورا و متاسفانه در برخی از شهرهای کشور آرای انتخاب اعضای شورا که متاثر از تعصبات قومی است که موجب عدم تخصص لازم در این شورا شده است.

وی گفت:در سال ۱۳۹۸ مصوبه ای به تایید دولت رسید که تنها بعضی فارغ اتحصیلان برخی از رشته ها نظیر عمران، جامعه شناسی شهری، معماری، اقتصاد، برنامه ریزی شهری می توانند شهردار شوند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: یکی از مشکلات شهرداری ها عدم داشتن منابع درآمد پایدار و عدم استقلال مالی است. انشاالله با تغبیر و ویرایش قوانین و اصلاح نظام درآمدی بخشی از مشکلات رفع می گردد.

وی گفت: شهردار در کلانشهر مسئولیتی مشابه رئیس جمهور را دارد این نشانه‌ای از اهمیت انتخابات شورای شهر است و باید ملاک تخصص و تعهد و داشتن برنامه برای این مهم باشد تا مدیریت یکپارچه رقم بخورد.

زیاری یادآور شد: مقام معظم رهبری بر جوان گرایی تاکید دارند و دوری از سیاست زدگی شورا و تخصص گرایی با حضور جوانان در این عرصه نوید بخش تحول و رشد و توسعه خواهد بود.

وی تهران را ناکجاآباد خطاب کرد و گفت: از مبلمان شهری تا حمل و نقل، از عدم برنامه ریزی همزمان کاربری زمین تا نادیده گرفتن مصوبات طرح‌های جامع، ترافیک و عدم تکمیل مترو، عدم کارایی مناسب مدیریت بحران، کمبود آب، سیل ، قرارگیری بر روی ۱۳ گسل و احتمال بالای زلزله، وجود هسته های گرمایی، عدم مدیریت حریم، آبگرفتگی معابر، روشنایی، پژمردگی فضای سبز و اماکن تاریخی و معضل پسماند مصیبت های بزرگ این نا کجا آباد است که درمان نشده است.

 

 

* تحول شهری زمانی رقم می خورد که  مردم سهم خود در انتخاب افراد شایسته را پیگیری کنند

همتی مسئول بسیج دانشجویی دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران هم در ادامه گفت: سرانه زباله جهان در روز برای هر نفر حدود ۴۵۰ گرم است و در کشورهای توسعه یافته به ۳۰۰ گرم نیز می رسد اما متاسفانه در شهر تهران این رقم حدود ۹۰۰ گرم بوده و در شمال تهران به بیش از هزار و ۲۰۰ گرم می رسد یعنی حدود ۷ هزار و ۲۰۰ تن در روز تهران زباله تولید می کند که این یک تهدید بزرگ زیست محیطی است و عوارض دفن و تبدیل به کمپوست های هوازی سالهاست که دامنگیر شهر تهران شده است و شهروندان آن را با پوست و گوشت خود لمس می‌کنند.

وی افزود: امروز ما قصد تخریب این سازمان مهم را نداریم  بلکه ارائه انتقادات ما به این سازمان همراه با پیشنهادات است چراکه امر به معروف و نهی از منکر مکمل یکدیگرند و صرفاً مربوط به امور دینی نیستند بلکه وظیفه تک تک ما در امور اجتماعی ، سیاسی ، فرهنگی و اقتصادی است  .

این فعال دانشجویی تصریح کرد: ۵ تا ۸ درصد زباله ها قیمتی هستند که تفکیک و بازیافت همین درصد کم موجب درآمد پایدار بیش از ۲ میلیارد تومان در روز خواهد شد این امر مستلزم مشارکت حداکثری مردم در جامعه است، یعنی تحول شهری زمانی رقم می خورد که علاوه بر مسئولین مردم هم سهم خود را در نظارت و حمایت ، مطالبه گری و مشارکت به معنای کامل آن یعنی هم انتخاب افراد شایسته در این حوزه پیگیری کنند.

وی گفت: یکی از بسترهای اتصال و نقش آفرینی مردمی در مدیریت شهری سامانه ۱۸۸۸ است.

* مالیات بر خانه های خالی می تواند در مدیریت بهتر شهرها اثرگذار باشد

زیاری در ادامه گفت: استفاده از ابزارها و امکانات به روز جهان در خصوص تفکیک و تبدیل زباله ها می تواند فرصت بسیار بزرگی را برای کلانشهر تهران رقم بزند چرا که دیده ایم در فرانسه با استفاده از تکنولوژی و پژوهش حتی اقدام به تولید عطر و ادکلن از زباله ها می‌کنند.

وی درباره اهمیت و اثر گذاری مالیات بر خانه های خالی گفت: درآمدهای اصلی شهرداری شامل عوارض نوسازی، عوارض مربوط به صدور پروانه کسب و کار، عوارض مربوط به خودروهای سواری ، عوارض شماره گذاری موتورسیکلت ها و وسایل نقلیه، حوزه بهای خدمات، مدیریت پسماند است اما قطعا بخشی از مالیات بر خانه های خالی می تواند سهمی از درآمدهای شهرداری باشد و اثرگذار خواهد بود چرا که در دنیا ملاک درآمد مالیات ها هستند.

این استاد دانشگاه افزود: بر خلاف تصور نادیده گرفتن و کم اهمیت جلوه دادن این قانون توسط برخی تصویب این قانون آن را لازم الاجرا می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عملکرد دانشگاه تهران شوراهای شهر دانشگاه برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۹۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مافیا جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم

سخنگوی شورای شهر گفت: برخی هرچه می توانند انجام می دهند که مدیریت شهری این دوره نتواند توفیق پیدا کند؛ تا بتوانند در انتخابات بعدی استفاده‌اش را ببرند.

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی خبرگزاری دانشجو در رابطه با مافیای خودرو اظهار داشت: اگر بخواهم خیلی صریح و قابل لمس بگویم، به هر دلیلی و بدون قضاوت کردن، در دوره گذشته و در چهارسال پیش از دوره‌ی ما در خصوص نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی (مترو، اتوبوس، تاکسی و ون) اتفاقات مناسبی نیوفتاده است.

 

وی افزود: حتما باید پای صحبت آن عزیزان نیز بنشینیم، شاید دلایل خاص خودشان را، مانند در عدم همکاری دولت وقت داشته باشند. چون به هر حال این امری است که اگر در آن کمک های دولت در ادوار مختلف اگر اتفاق نیوفتاده باشد، شهرداری توفیقی نیز نداشته است.

 

وی بیان داشت: اما چیزی که توصیف می شود کرد و به دست ما رسید، ناوگانی فرسوده با تعداد اندک بود که مردم را به شدت در وضعیت بدی قرار می داد. علی الخصوص در زمان همه گیری کرونا که ما لازم داشتیم مردم در اتوبوس ها و مترو با فاصله تردد بکنند وجود داشت.

 

نادعلی گفت: به هر حال توصیف شرایط وظیفه ما نیست. مسئولیت ما این است که شرایط را به رسمیت بشناسیم و به دنبال برطرف کرد موانع برویم.

 

وی افزود: در این دوره مدیریت شهری دولت کمک کرد، رئیس جمهور و وزرای صمت پای کار آمدند. با این حال فضای بروکراتیک عظیمی که برای هر اتفاق این چنینی در کشور وجود دارد و شرایط بد خارجی، موجب می شود که هر اتفاقی که بخواهد رقم بخورد، یک همت بالایی به آن معطوف شود و این همت در تمامی قسمت ها وجود داشته است.

 

نادعلی در رابطه با مشکلات پیش رو بیان داشت: باید در نظر داشت که حتی اگر ما تمام کارها را انجام دهیم، بازهم ساخت برعهده ما نیست و ممکن است طرف مقابل بد قولی کند. و یا مثل الان، برخی سعی می ‌کنند چوب لای چرخ کار بگذراند که متاسفانه مردم نتیجه این کار را می‌بینند.

 

وی افزود: برخی هرچه می توانند انجام می دهند که مدیریت شهری این دوره نتواند توفیق پیدا کند؛ تا بتوانند در انتخابات بعدی استفاده‌اش را ببرند. این کارهای سیاسی همواره به کارهای خدماتی در کشور لطمه زده است. هرگاه سیاست زدگی کنار کار فنی و خدماتی می‌آید، مردم لطمه می‌خورند.

 

وی در ادامه گفت: امسال آخرین سال دوره مدیریت شهری ما است، و حتی اگر ما در نتیجه گیری به این دوره از مدیریت شهری نرسیم و نتیجه اتفاقات در دوره‌ی بعد باشد، بازهم کار مهم در دوره ما اتقاق افتاده است.

 

سخنگوی شورای شهر افزود: ما می توانستیم بگوییم که ممکن است این کار سنگ بزرگ زدن باشد و حتی احتمال نشدن آن وجود داشته باشد، پس ورود نمی کنیم. اما افتخار این کار برای هرکسی که می خواهد باشد، مهم این است که مشکلات مردم حل شود و شهروندان یک کلان شهر که تمام نگاه ها روی آن است بتوانند شرایط بهتری را تجربه کنند.

 

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • میدان ۱۲ فرودین، نماد ناکارآمدی مدیریت شهری در سنندج + گزارش پیگیری
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • چرا مافیا جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • نیروی انتظامی آماده تعامل بیشتر با مدیریت شهری است
  • عملکرد مدیریت شهری خوی با کلانشهرهای کشور قابل مقایسه است
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • تلاش در راستای رفع مشکلات مردم از وظایف مهم شورا است
  • عزم ملی برای حل مشکلات پایتخت شکل بگیرد/ضرورت استفاده از ظرفیت معتمدین محلات در سایر کلانشهرها
  • ایجادشعبه ویژه پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • عملکرد شوراها قابل دفاع است