Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل بین الملل و سیاست خارجی گفت: حضرت امام با برقراری روابط بین دولتهای غیر مستکبر با جمهوری اسلامی و ارتباط با دولت های غیر معاند و غیر ستیزه گر با جمهوری اسلامی موافق بودند اما راهبرد اصلی ایشان ارتباط بین ملت های آزادی خواه جهان با یکدیگر بود، بنابراین دراین موضوع دیدگاه بسیار وسیعی داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید رضا صدرالحسینی کارشناس روابط بین‌الملل و سیاست خارجی در خصوص راهبردهای سیاست خارجی و نگاه بنیانگذار انقلاب اسلامی به عرصه ارتباطات بین‌المللی به قدس آنلاین گفت: امام خمینی (ره) برقراری ارتباط با ملت‌های مختلف دنیا را یکی از اولویت‌های مهم جمهوری اسلامی ایران عنوان می‌کردند تا اینکه با دولت‌های مستکبر ارتباط برقرار کنیم، ضمن اینکه امام خمینی(ره) برقراری رابطه با دولت‌های غیر مستکبر وغیر معاند با جمهوری اسلامی ایران را کاملا پذیرفته بودند، لذا امام به این موضوع اعتقاد داشتند که برای برقراری ارتباط با ملت‌های آزادی خواه جهان نیازی به ارتباط با دولت های ضد آزادی خواهی نیست، به همین دلیل بود که در اوج مظلومیت انقلاب اسلامی حضرت امام فرمودند :«ما با ملت‌ها درارتباطیم»

وی در این باره خاطر نشان کرد: همچنین حضرت امام خمینی(ره) درباره تاثیر گذاری دفاع مقدس بر ملت‌های مظلوم جهان فرمودند: ملت ایران اسلامی  به دلیل مظلومیتی که دردفاع مقدس داشتند، توانستند انقلاب خود را به جهان صادر کنند. امام بر این باور بود که انقلاب اسلامی ایران در بین توده‌ها و انبوه جمعیت‌های مختلف درپنج قاره جهان شناخته شده است.

وی درخصوص نوع نگاه بنیانگذار انقلاب اسلامی به ارتباطات بین المللی گفت: در حقیقت دیدگاه حضرت امام (ره)  به روابط بین الملل، روابط بین‌الملل از دیدگاه کلاسیک و اندیشمندان بین الملل که معمولا روابط بین کشورها را برای استیلای کشورهای مسلط و افزایش هژمون آنها به کشورهای ضعیف می‌پندارند، نبود، بلکه امام باور به نه شرقی، نه غربی داشت لذا براساس این دیدگاه موضوع مهم را بیان کردند، موضوعی که در حقیقت تئوری اصلی روابط بین الملل درجمهوری اسلامی ایران تبدیل شد.

سید رضا صدرالحسینی درخصوص تداوم این راهبرد از سوی آیت الله خامنه‌ای بعد از رحلت حضرت امام گفت: مقام معظم رهبری براساس این راهبرد اساسی موضوع عزت، حکمت و مصلحت را درسیاست خارجی جمهوری اسلامی تبیین کردند.در حقیقت ایشان به  نوعی تداوم خط نگاه حضرت امام در روابط بین الملل را به کار گرفتند. درجمع بندی این موضوع باید بگوییم حضرت امام به روابط بین دولتهای غیر مستکبر با جمهوری اسلامی و ارتباط  با دولت های غیر معاند و غیر ستیزه‌گر با جمهوری اسلامی موافق بودند اما راهبرد اصلی ایشان ارتباط بین ملت های آزادی خواه جهان با یکدیگر بود، بنابراین دراین موضوع دیدگاه بسیار وسیعی داشتند.

کارشناس امور بین الملل دراین باره خاطر نشان کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی حضرت امام روابط با دو کشور را محدود کردند، روابط با رژیم آپارتاید حاکم بر آفریقای جنوبی و رژیم غاصب صهیونیستی به خواست ایشان پایان گرفت اما هیچ گونه حصر و محدودیتی را برای روابط بین‌المللی عنوان نکردند اما  با آن نگاه وسیع کشورهای معاند، دشمن، برانداز و حامی ضد انقلاب که آمریکا درراس آنها قرار داشت دراین محدویت رابطه قرار گرفتند، هر چند خود  آمریکایی‌ها رابطه سیاسی را با ایران قطع کردند.

سید رضا صدرالحسینی درادامه خاطر نشان کرد: بعد از فروپاشی رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی، ایران  جزء اولین کشورهایی بود که  با دولت حاکم بر آفریقای جنوبی یعنی دولت آقای نلسون ماندلا با به رسمیت شناخت. این دولت با این شخصیت انقلابی و مردم ستمدیده این منطقه ابراز دوستی و برادری کرد که این ارتباط خوب همچنان ادامه دارد بنابراین نگاه امامین انقلاب در ارتباط با این مسأله نگاه متوازن در روابط بین‌الملل است که دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با توجه به راهبردهای امامین انقلاب، بایداین موضوع را در دستور کار عملی خود قرار دهد، چرا که هر کجا که ما در سیاست خارجی و روابط بین‌الملل از راهبردهای امامین انقلاب استفاده کردیم موفق بودیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رحلت امام خمینی ره جمهوری اسلامی ایران جمهوری اسلامی روابط بین الملل امامین انقلاب انقلاب اسلامی سیاست خارجی حضرت امام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۳۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است

«دلشاد شهاب» سخنگوی دفتر ریاست منطقه کردستان عراق گفت که سفر نیچروان بارزانی به تهران با هدف تأکید بر عمق روابط دو طرف صورت گرفته است.

به گزارش مشرق، در حالی که «نیچروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق از روز گذشته در تهران به سر می‌برد؛ «دلشاد شهاب» سخنگوی دفتر او در مصاحبه‌ای گفت که جمهوری اسلامی ایران یک قدرت منطقه‌ای تأثیرگذار است.

او به شبکه روداو گفت: «رئیس اقلیم در این سفر می‌خواهد تاکید کند که اقلیم کردستان تهدیدی برای منافع همسایگان نخواهد بود و راهبرد اقلیم کردستان تعامل سازنده است».

سخنگوی ریاست کردستان عراق افزود: «اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی ایران روابطی تاریخی دارند و در دوران مبارزه با دیکتاتوری، ایران پناهگاه هزاران پناهنده عراقی بود و تا زمان سقوط رژیم دیکتاتوری، پایگاه مخالفان عراقی و اقلیم کردستان بود».

دلشاد شهاب همچنین گفت که از زمان تشکیل دولت در اقلیم کردستان، روابط اربیل و تهران بر پایه احترام به ایران بوده و طی این روابط، دو طرف منافع یکدیگر را حفظ کرده‌اند.

سخنگوی ریاست منطقه کردستان عراق، تأکید کرد: « جمهوری اسلامی ایران برای ما کشور مهمی است و مرزهای طولانی ما را به یکدیگر مرتبط می‌کند و همچنین روابط اقتصادی و تجاری قوی در کنار روابط دیپلماتیک دائمی و ادامه‌دار با یکدیگر داریم».

دلشاد شهاب افزود: «در تمامی شرایط سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک همسایه نزدیک است».

او با بیان اینکه از حدود دو سال پیش روابط ایران و منطقه کردستان عراق به سردی گراییده است؛ تأکید کرد: «همسایگی و روابط در منطقه ما با فراز و نشیب همراه است و در این مدت اخیر این روابط مقداری به سردی گرایید و از طریق این سفر می‌خواهیم این پیام را بدهیم که منافع مشترک میان ما بزرگ‌تر از این است که سردی بر آن چیره شود».

سخنگوی منطقه کردستان عراق در ادامه گفت که «همه نیروهای عراقی که در حال حاضر در قدرت هستند، پیشینه روابط مستحکم با جمهوری اسلامی ایران دارند و روزگاری ساز و کار تشکیل حکومت فعلی در تهران انجام می‌شد و امروز هم شکی نیست که ایران قادر به کمک در بهبود روابط اربیل و بغداد است».

«نیچروان بارزانی» روز گذشته در رأس هیأتی وارد تهران شد و امروز نیز با ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد. او همچنین قرار است با مقام معظم رهبری و همچنین محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز دیدار کند.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • دیدار رئیس اقلیم کردستان با دبیر شورای عالی امنیت ملی
  • روابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • وابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • تأکید بارزانی بر اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • شهدا برای بقای جمهوری اسلامی جانفشانی کردند
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»