Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، داود ادیب، رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران پیرامون انتظارات از وزیر ارتباطات دولت بعدی برای اصلاح، بهبود و اقدام در بخش‌های مختلف حوزه ICT، گفت: طبیعتا ارتباطات و صنعت در دنیا متحول شده و می‌شود و به سوی صنعتی با ارزش افزوده بالا و اهمیتی روز افزون پیش می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سالیان قبل شرکت‌های طراز اول دنیا اغلب شرکت‌های وابسته به صنعت پتروشیمی، نفت و گاز و شرکت‌های ماشین‌محور بودند، اما این روند در چند سال اخیر تغییر کرده است و شرکت‌های طراز اول دنیا عموما شرکت‌هایی هستند که در حوزه صنعت ICT فعالیت دارند، که این نکته گواه بر اهمیت این حوزه است.

وی در ادامه افزود: ما شاخصی داریم به نام ICT Development Index با نام مخفف IDI داریم که هر ساله بروزرسانی می‌شود و کشور‌هایی که در رتبه بندی IDI شاخص بالاتری دارند در طبقه‌بندی در رتبه بالاتری قرار می‌گیرند. اگرچه ما در بعضی از شاخص‌های این طبقه‌بندی رشد و بهبود داشته‌ایم، اما به صورت کلی رتبه ایران در میان سایر کشور‌های توسعه‌یافته جهان پایین است. البته وزیر دولت دوازدهم و وزارت ارتباطات و فناوری در این حوزه فعالیت‌هایی داشته‌اند و موفقیت‌هایی نیز حاصل شده است، اما حقیقت آن است که این دستاورد‌ها کافی نیست و ما نیازمند تغییرات مهم و اساسی در این حوزه هستیم.

رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران در ادامه گفت: از رئیس جمهور دولت آتی انتظار می‌رود که برنامه ریزی راهبردی مشخص و طرح ریزی شده‌ای را در ارتباط با وزارت ارتباطات و انتخاب وزیر داشته باشد. به دلیل حساسیت و زیر ذره‌بین بودن عملکرد این وزارتخانه، وزیر مربوطه می‌بایست مورد قبول حداکثری اقشار و احزاب باشد تا مقاومت‌هایی بر سر راه وزارتخانه و تصمیمات آن ایجاد نشود.

این استاد کارآفرینی، افزود: وزیر باید خصوصیات یک فرد کارآفرین را داشته باشد و با انتخاب معاونانی که دارای روحیه و شخصیت کارآفرین هستند، بتوانند تحولات بزرگی را ایجاد کنند. موضوع دیگر شجاعت وزیر و استفاده درست از تشکل‌ها و پتانسیل آنهاست که این استفاده و بهرمندی صرفا در حد حرف نباشد.

وی افزود: وزیر ارتباطالت و فناوری دولت آتی باید قدرت حضور و ارتباط با کشور‌های دیگر را داشته باشد و ارتباطاتی را بین وزرای ارتباطات دولت‌های کشور‌های دیگر با بدنه وزارتخانه و به خصوص مخابرات کشور ایجاد کند تا صنعتگران فعال در این حوزه بتوانند همتایان خود را در کشور‌های دیگر شناخته و به صادرات و تجارت مشغول شوند. در همین راستا وزیر باید با اتخاذ سیاست‌های درست، ارتباطات و مراودات را با کشور‌های منطقه در زمینه ICT تسهیل کند، زیرا کشور ما قابلیت و پتانسیل فعالیت‌های سودمند برای کشور را در سطح منطقه به خوبی داراست.

وی ادامه داد: وزیر باید ارتباط نزدیکی با شرکت مخابرات ایران و اپراتور‌ها برقرار کند. شرکت مخابرات ایران، سازمانی است که شرکت‌های خصوصی باید به صورت مونوپولی با آن همکاری کنند و اجبارا باید تمام محصولاتشان را در اختیار این شرکت قراردهند، یعنی شرکت مخابرات ایران تنها خریدار محصولات برخی تولیدکنندگان داخلی است و این موضوع به دلیل انحصار در تقاضای شرکت مخابرات است. اگر تعادلی مابین وزارتخانه و شرکت مخابرات ایجاد نشود شرکت‌ها نمی‌توانند حمایت شوند. همانند بحث تعرفه‌ها که عدم افزایش تعرفه‌های شرکت مخابرات در چند سال اخیر عملا باعث ورشکستگی تعدادی از شرکت‌های خصوصی این حوزه شده است.

وی بیان کرد: نهایتا باید وزیری انتخاب شود که بتواند به صنعت ICT در بخش خصوصی کشور کمک کند و در غیر این صورت صنعت ICT افول خواهد کرد. این کمک نه به صورت مادی بلکه باید به صورت حمایتی و معنوی باشد.

ادیب گفت: رابطه‌ای که مابین وزارت ارتباطات وفناوری و سازمان تنظیم مقررات وجود دارد رابطه‌ای از بالا به پایین است و یک سری موانع بر سر راه این سازمان وجود دارد، در حالی که سازمان تنظیمات مقررات باید کاملا مستقل عمل کند. با توجه به اینکه امسال نیز به عنوان سال مانع زدایی نام نامگذاری شده است، بنابراین وزیر می‌تواند این مانع زدایی را در قوانین اضافی در سازو کار‌هایی که یک شرکت خصوص نیازمند طی کردن آنهاست تا کسب و کارشان را بتوانند رونق دهند تسهیل کند. به عنوان مثال وزارتخانه می‌تواند نقش تسهیل گری در بحث قوانین گمرک داشته باشد، این قوانین به دلیل سختگیری‌های بیش از حد عموما مانعی است بر سر راه تولیدکنندگان، همچنین باید وزیر بر اساس نظرات تشکل‌های مرتبط عمل کند و از نظرات پتانسیل آنان بهره جوید.

بیشتر بخوانید

وظایف و مسائل زیادی بر عهده‌ وزیر ارتباطات دولت آینده است

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مخابرات ایران اپراتور تلفن همراه ارتباطات دولت مخابرات ایران شرکت مخابرات شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۴۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ورود شرکت‌های فناور به صنعت کردستان

رئیس پارک علم و فناوری کردستان گفت: شرکت‌های فعال در حوزه ارتباطات و فناوری  باید ماحصل دستاوردهای خود را به حوزه صنعت استان تزریق کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بابک سوری بعدازظهر امروز در نشست هم‌اندیشی فعالان ICT کردستان که با حضور معاون وزیر ارتباطات که در پارک علم و فناوری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: 180 شرکت دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری کردستان مستقر هستند که از این میزان 60 شرکت در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه انتظار می‌رود که شرکت‌های فعال در این حوزه، ماحصل دستاوردهای خود را به حوزه صنعت و ورود محصولات فیزیکی در استان تزریق کنند، گفت: تولید نرم‌افزار در استان وضعیت مناسبی دارد اما باید شرکت‌های فناوری اطلاعات در حوزه صنعت کاربرد خود را نشان داده و موجب افزایش محصول و تولید خدمات شوند.

رئیس پارک علم و فناوری کردستان از پیگیری روزانه جهت بهبود زیرساخت‌های فیزیکی پارک خبر داد و افزود: پیگیری‌ها ما در بهبود وضعیت در قالب تأمین مکان مناسب همچون اتاق‌های سرور است و تلاش خود را در این راستا به‌کار می‌بریم.

وی با بیان اینکه کمبود تسهیلات، حمایت مالی و سایر مشکلات مطرح شده در این جلسه کاملا ملموس است، تصریح کرد: هدف اصلی ما افزایش امکانات، رفع موانع و مشکلات پیش‌رو است و تمام توان خود را برای تحقق این هدف به‌کار خواهیم گرفت.

سوری در پایان با تأکید بر اینکه شرکت‌ها باید در کارهای خود، قالب‌های مرسوم را بشکنند، گفت: ماهیت نوآوری و ارائه فکرهای متفاوت در کار شرکت‌های فناوری باید دنبال شود تا شاهد پیشرفت این شرکت‌ها در استان باشیم.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان
  • آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در تابستان/ تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان خواهد یافت
  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • وزیر ارتباطات: رفع فیلتر گوگل پلی یکی از دستور کار‌های گروه تعیین مصادیق مجرمانه است
  • ضرورت ورود شرکت‌های فناور به صنعت کردستان
  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • وزیر ارتباطات از احتمال رفع فیلتر «گوگل‌پلی» خبر داد
  • ضرغامی: گردشگری در کشور افزایش یافته است
  • درخواست رفع فیلتر این اپلیکیشن در کمیته فیلترینگ بررسی می‌شود