Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام نصیرالاسلامی با بیان اینکه صدور انقلاب را مدیون امام (ره) هستیم، گفت: امام (ره) مبدع و مخترع حکومت اسلامی و تئوریسینی است که موضوع انقلاب اسلامی و حکومت اسلامی با تکیه بر ولایت فقیه را با مبانی و اصول را محقق کردند.

خبرگزاری شبستان _ گروه سیاسی_ فرزانه تهجا: جوانی امام(ره) را می‌ توان از زمان مهاجرت او به حوزه علمیه اراک برای تحصیلات تکمیلی تا ۴۰ سالگی ایشان دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان پس از تحصیلات مقدماتی خود در خمین، برای تکمیل تحصیلات خود راهی اراک شدند و در آنجا منطق را از محمد گلپایگانی، اصول را از محمدعلی بروجردی و فقه را از عباس اراکی آموختند. یکسال بعد به دنبال مهاجرت آیت الله عبدالکریم حائری یزدی برای تأسیس حوزه علمیه قم، امام(ره) نیز راهی این شهر شدند و در حوزه علمیه به تحصیل فقه، فلسفه اسلامی و عرفان پرداختند و در ۱۳۱۳ خورشیدی به درجه اجتهاد رسیدند.

 

امام خمینی ره از اولین علمایی بودند که سیاست‌ های محمدرضا پهلوی به خصوص انقلاب سفید را مورد نقد قرار دادند و به دلیل اعتراض به تبعیت محمدرضا پهلوی از سیاست رژیم صهیونیستی و آمریکا در عاشورای ۱۳۴۲ خورشیدی، ۱۰ ماه زندانی و سپس در ۱۳۴۳ خورشیدی به دلیل سخنرانی علیه اعطای کاپیتولاسیون به مستشاران نظامی آمریکایی، تبعید شدند.

 

ایشان ۱۴ سال در تبعید بودند که حدود یک سال در ترکیه، سپس عراق و در پایان چند ماه در فرانسه اقامت داشتند. در این مدت همواره پیگیر اوضاع سیاسی ایران بودند و با ارسال پیام و اعلامیه، اسلام ‌گرایان و مخالفان را رهبری و به تدوین نظریه ولایت فقیه پرداختند. در همین رابطه گفتگویی با حجت الاسلام «سعید نصیرالاسلامی» معاون فرهنگی و روابط عمومی ستاد ارتش به شرح زیر ارایه می شود.

 

جایگاه امام خمینی(ره) در تشکیل  نظام اسلامی توضیح دهید؟


امام (ره) مبدع و مخترع حکومت اسلامی و تئوریسینی است که موضوع انقلاب اسلامی و حکومت اسلامی با تکیه بر ولایت فقیه را با مبانی و اصول را محقق کردند و این ایده پردازی توسط ایشان احیا شد و اولین حکومتی که در دنیا به این شکل و با این مدل مفهومی و عملیاتی امروز ادامه مسیر می دهد، جمهوری اسلامی ایران است.

 

حکومت اسلامی از منظر امام (ره) با تکیه بر چه اصولی تشکیل شد؟


 امام (ره) در آموزه های دینی با تکیه بر قرآن و احادیث بحث انقلاب اسلامی و حکومت اسلامی و ویژگی های حکومت اسلامی را از منظر دین اسلام مورد توجه قرار دادند و اینکه در اسلام آیا حکومتی وجود دارد یا خیر و اگر وجود دارد دارای چه ویژگی هایی است و وظایف مردم، حکومت و حاکمیت در این نظام چگونه است؟ را به خوبی تبیین نمودند.

 

امام (ره) در حکومت اسلامی تعامل حکومت در دنیا با مردم و تمام جهان را به تصویر کشیده است که بخشی از این نگاه در نهج البلاغه امیرالمومنین (ع) به عنوان امام، رعیت و والی مطرح شده است که تکالیف را به خوبی مشخص کرده است اما عملا حکومت اسلامی به عنوان یک حکومت اجرایی در طول تاریخ نبوده است بلکه انقلاب اسلامی اولین حکومت با این ایده مطرح شد و در انقلاب اسلامی مبانی حکومت که همان استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است را برگرفته از مفاهیم دینی و اسلامی تبیین کردند که در قواعد و قوانین خاص به آن پرداخته شد.

 

امام (ره) در حکومت اسلامی چه مسائلی را بیان کردند؟


 امام دین مداری، ظلم ستیزی، حق گرایی، عدالت محوری، قاعده نفی سبیل، عزت مسلمین، مصلحت مسلمانان، وحدت  و ... را به خوبی مطرح کردند و در حکومت اسلامی پیرامون اصل حکومت تبیین نمودند.

 

جایگاه ولایت فقیه در نظام اسلامی از منظر امام (ره) چگونه است؟


امام نظام اسلامی را بر پایه ولایت فقیه پایه گذاری کردند. امام بر مبانی دینی، جهادی و انقلابی پایبند بود و در طول دوران عمر با عزت ایشان مشکلاتی که می دیدیم از قبیل هشت سال جنگ یا موضوعات ترورها و سایر مسایل، امام (ره) همواره جدی و جانانه با توکل عالی بر خدا و با اعتقاد قوی بر بودن نظام اسلامی و اصل نظام اسلامی و حاکمیت دینی در جامعه پیش رفتند.

 

توسعه و صدور انقلاب چه جایگاهی در مبانی امام (ره) دارد؟

توسعه و صدور انقلاب اسلامی یکی از مبانی امام (ره) بود و زمانی که امام (ره) از این موضوع سخن می گفتند، شاید برای بسیاری از افراد این موضوع قابل درک نبود. ما وقتی هنوز در کشور خودمان پذیرش انقلاب اسلامی و مبانی آن برای بسیاری از افراد جا نیفتاده است اما امام(ره) بسیار راحت از توسعه و صدور انقلاب به دنیا سخن می گفتند که منظور همان مباحث و ارزش های انقلاب است و اکنون می بینیم پس از رحلت امام (ره) که سالیان سال از آن گذشته است، شاهد آن هستیم که توسعه و صدور انقلاب در منطقه خاورمیانه و دنیا شکل گرفته است و مفاهیم ارزشی انقلاب به دنیا صادر شده و آن جایگاه اصلی را پیدا کرده است و ما این موضوع را مدیون و مرهون بنیانگذار انقلاب اسلامی هستیم.

 

نگاه امام خمینی بر تشکیل حکومت بر چه مبنایی بود؟

امام خمینی (ره) حکومت را بر مبنای استقلال آزادی و جمهوری اسلامی بنا کرد ، امام در موضوع آزادی بر رعایت چهارچوب اسلام و رعایت اصول شرعی تاکید داشتند و آزادی را که منشا افسارگسیختگی باشد فساد آرو می دانستند.


امام (ره) آزادی را در چهارچوب اسلام و قانون مندی تعریف کردند و قانون مداری از جمله ویژگی های بارز ایشان بود. امام در حکومت اسلامی معتقد به تمام مبانی فقهی بود و معتقد بودند به طور مثال اگر امر به معروف در جامعه اجرا نشود احکام دین معنا ندارد.

 

نگاه امام (ره) به سیاست چگونه بود؟


امام خمینی(ره) در موضوع سیاست نیز متفاوت از دیگران نگاه می کرد، سیاست امام با سیاست سیاستمداران امروز تعریف نمی شد بلکه سیاست را برای رسیدن به سعادت در دنیا و اخرت معنا می کرد و اصل حاکمیت را تعالی معنوی انسان می دانست. امام از منافع ملی در چهارچوب مسائل دینی دفاع می کرد.


ظلم ستیزی از دیگر ویژگی های منحصر به فرد امام خمینی (ره) بود و معتقد بود که استکبار ستیزی در هر جا بر مبنای تکبر و تسلط بر انسان است و این امر از سوی افراد یا حاکمان ناپسند است و بر همین اساس ظلم از سوی افراد یا حاکمان را بر نمی تافت و معتقد بود هیچ کس نباید بر افراد یا ملتها ظلم کند و ظلم به معنای اجتماعی و انفرادی را نمی پذیرفت.

 

امام(ره) معتقد بود از مستضعف در هر جای دنیا طبق فرهنگ اسلامی باید دفاع کرد و هر مسلمانی که صدای مظلومیت کسی را بشنود و پاسخ ندهد مسلمان نیست و بر همین اساس بر دفاع از کشورهای مسلمان ، فلسطین یمن، لبنان و عراق و .... تاکید داشتند.

پایان پیام/34

منبع: شبستان

کلیدواژه: امام امام خمینی ره امام خمینی توسعه و صدور انقلاب انقلاب اسلامی حکومت اسلامی نظام اسلامی ولایت فقیه امام خمینی امام ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۵۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب سرپرست حجاج ایرانی به اتفاق آقای سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت و جمعی از کارگزاران و خادمان فرهنگی این حوزه در آستانه اعزام زائران ایرانی به سرزمین وحی امروز پس از دیدار با مقام معظم رهبری در حسینیه امام خمینی (ره) با حضور در مرقد مطهر امام راحل با آرمان‌های معمار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.

شرکت کنندگان در این آئین معنوی ضمن نثار تاج گل، قرائت فاتحه و ادای احترام به مقام شامخ بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران یاد و خاطره امام خمینی (ره) را گرامی داشتند و با آرمان‌های والای امام راحل عظیم الشان (ره)، شهدا و رهبر فرزانه انقلاب عهدی دوباره بستند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در مراسم تجدید میثاق با آرمان‌های امام راحل در جمع نمازگزاران در حرم بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، از امام راحل عظیم الشان به‌عنوان احیاگر حج ابراهیمی یاد و ابراز امیدواری کرد که دست‌اندرکاران حوزه حج و زیارت با تلاش بیشتر در اجرای مسئولیت سنگین انجام فریضه حج ابراهیمی موفق شوند و ایران اسلامی را سربلند کنند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه خدمتگزاران ضیوف الرحمن امسال به دلیل سفر به سرزمین وحی از مشارکت در مراسم سالگرد ارتحال امام امت در ایران عزیز محرومند، افزود: خدا را شاکریم که امروز توفیق دیدار با مقام معظم رهبری و حضور در کنار تربت پاک امام راحل رضوان الله علیه نصیب خدمتگزاران حج شد.

وی به محورهای سخنان مقام معظم رهبری در خصوص شخصیت پیامبر بزرگ الهی حضرت ابراهیم (ع) اشاره کرد و گفت: خداوند این پیامبر عظیم الشان را برای رهایی انسان‌ها فرستاد، هر چند ابراهیم خلیل الرحمن یک پیامبر دل رحم بود ولی در برابر دشمنان خدا از هیچ تلاش و کوششی دریغ نمی‌ورزید.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه در آیات الهی بیش از شصت مورد از حضرت ابراهیم (ع) یاد شده است، گفت: در آیات مختلفی به پاکبازی و عبادت مخلصانه اشاره شده که زائران در کنار خانه خدا می‌توانند از آن درس بگیرند.

وی با اشاره به اینکه حضرت ابراهیم (ع) همسر جوان و طفل شیرخوار خود را برای اینکه نماز برپا شود در سرزمینی بی آب و علائم حیات قرار داد، قرار گرفتن قبر حضرت هاجر (س) درطواف خانه خدا را یادآور شد و افزود: سعی صفا و مروه یادگار این بانو است و ایجاد کننده چشمه زمزم هم حضرت اسماعیل با عنایات الهی بوده است.

وی افزود: زائرانی که به بیت الله الحرام مشرف می‌شوند پس از طواف بر گرد خانه خدا برای عبادت و راز و نیاز با حضرت حق پشت مقام ابراهیم می‌ایستند و نماز اقامه می‌کنند گویا به جناب ابراهیم (ع) اقتداء کرده‌اند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه با اشاره به اینکه ابراهیم خلیل الرحمن مأمور می‌شود که خانه خدا را برای طائفین، قائمین و الرکع السجود پاک و پاکیزه کند، اظهار داشت: اینها همه درس‌آموز است.

وی با اشاره به آیه ۱۰۲ سوره صافات " إِنِّی أَرَیٰ فِی الْمَنَامِ أَنِّی أَذْبَحُکَ فَانْظُرْ مَاذَا تَرَیٰ ۚ قَالَ یَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ ۖ سَتَجِدُنِی إِنْ شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِینَ- ای فرزند عزیزم، من در عالم خواب چنین می‌بینم که تو را قربانی (راه خدا) می‌کنم، در این واقعه تو را چه نظری است؟ جواب داد: ای پدر، هر چه مأموری انجام ده که انشاالله مرا از بندگان با صبر و شکیبا خواهی یافت" تصریح کرد: حضرت اسماعیل (ع) که پر از خواسته‌ها و آرزوهای جوانی است در پاسخ پدر، بدون لحظه‌ای درنگ عرضه می‌دارد که پدر دستور خداوند را انجام دهد.

وی افزود: مقام معظم رهبری در سخنان امروز خود با اشاره به اینکه زائران باید اخلاص و وحدت را از حضرت ابراهیم (ع) درس بگیرند، خاطرنشان کرد: ایشان با توجه به عملیات ظفرمند طوفان الاقصی و وعده صادق فرمودند حج پیش رو حج برائت از نسل کشان و کودک کشان ستم پیشه صهیونیست و ارباب شأن آمریکای جنایتکار است.

کد خبر 6098559

دیگر خبرها

  • روش تربیتی امام خمینی(ره) و نقطه اوج حکومت مهدوی
  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • طنین نوای لبیک حجاج در حسینیه امام خمینی(ره)
  • دستگاه‌های کردستان شرایط لازم را برای سفر زائران حرم امام خمینی(ره) فراهم کنند
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • پارکینگ طبقاتی خیابان امام خمینی (ره) تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • برگزاری دوره آموزشی آشنایی با مبانی فکری اسلام ناب و انقلاب اسلامی
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد فقه و نهضت علمی اسلامی است
  • انقلاب اسلامی تبلور مکتب سیاسی امام صادق(ع)