Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- تذکر ضروری دینی و انسانی درباره نحوه احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات، توصیه ها و تاکیدات راهگشا درباره وعده‌های انتخاباتی آن‌ها و دعوت مردم برای حضور گسترده در پای صندوق رای از ضرورت‌های حفظ جمهوریت و اسلامیت نظام است که در بیانات روز گذشته رهبر معظم انقلاب نمود یافت.

رهبر معظم انقلاب در سالروز عروج ملکوتی امام خمینی(ره) در سخنانی مهم و به فاصله دو هفته مانده تا سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به تبیین مهمترین موضوعات و ضرورت‌های جامعه در موسم این رویداد مهم پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار توضیح نسبت میان دین و سیاست و توصیف آرای موجود در این حوزه، ایشان سه گروه مشخص را در این سخنرانی مورد خطاب قرار دادند. نهادهای ناظر و مجری انتخابات را در زمینه احراز صلاحیت ها، نامزدهای احراز صلاحیت شده را درباره وعده‌های انتخاباتی و عموم افراد جامعه را درباره ضرورت حضور در پای صندوق رای.

به نظر می‌رسد شرایط انتخابات ماه جاری و اهمیت آن از یک سو و نگرانی‌ها از برخی رد صلاحیت‌ها، وعده‌ها و میزان مشارکت از سوی دیگر سبب شد تا رهبر معظم انقلاب بار دیگر در این زمینه توصیه‌ها و تذکرات راهگشایی ارائه دهند.

جفای انتخاباتی در احراز صلاحیت‌ها/ حفظ آبرو جزو بالاترین حقوق انسان‌هاست

موضوع رد صلاحیت شماری از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری طی روزهای پس از اعلام صلاحیت‌ها، با واکنش‌های بسیاری روبرو شد و اغلب آن‌ها انتقادآمیز بود. با سخنان روز گذشته رهبری، این موضوع باردیگر مورد توجه قرار گرفت. ایشان در تذکری ضروری، دینی و انسانی درباره عدم احراز صلاحیت برخی ثبت‌نام کنندگان در انتخابات خاطرنشان کردند: به بعضی از افرادی که صلاحیتشان احراز نشد، ظلم وجفا شد و به آنها یا خانواده‌هایشان که خانواده‌های محترم و عفیفی بودند، نسبت‌های خلاف واقع داده شد که بعداً ثابت شد آن گزارش‌ها غلط و خلاف است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به انتشار این موارد در بین مردم و در فضای مجازیِ رها و بدون قید و بند، تاکید کردند: حفظ آبرو جزو بالاترین حقوق انسان‌ها است بنابراین خواهش و مطالبه من از دستگاه‌های مسوول این است که مواردی را که گزارش خلاف واقع راجع به فرزند یا خانواده کسی داده شده، جبران کنند.

این بخش از بیانات رهبر انقلاب، واکنش ‌بسیاری در فضای رسانه ای و شبکه‌های اجتماعی برانگیخت و حتی برخی از تحلیلگران از احتمال تایید صلاحیت برخی از نامزدها و تغییردر ترکیب آرایش انتخاباتی خبر دادند. با این حال بیانیه عصر روز گذشته شورای نگهبان نقطه پایانی بر این گمانه زنی‌ها حداقل در این مقطع بود.  مهم‌تر از هرگونه تغییر و افزایشی، نوع نگاه رهبری به مقوله تایید صلاحیت‌هاست که متفاوت‌تر از بسیاری دیدگاه‌های همیشه تاییدگری است که هرگونه انتقاد از عملکرد نهادهای ناظر را مذموم می‌داند.

وعده‌های انتخاباتی و توصیه‌های رهبری

وعده‌های نامزدهای انتخابات در ایام منتهی به این رویداد؛ در برخی مقاطع از پشتوانه منطقی و عملی کافی برخوردار نیست. رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود درباره این مهم نکاتی را مورد توجه و تاکید قرار دادند و با توصیه موکد به کاندیداها به پرهیز از بیان وعده‌هایی که از انجام آنها مطمئن نیستند، گفتند: دادن وعده‌های بدون پشتوانه عملی جایز نیست و اینگونه وعده ها، گناه و به ضرر کشور است چون با محقق نشدن آنها مردم از انتخابات و نظام دلسرد می‌شوند بنابراین فقط وعده‌هایی بدهید که اهل فن آنها را تایید می‌کنند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، توقع دیگر از کاندیداها را صداقت با مردم و بیان شعارهایی دانستند که در دل خود به آنها کاملاً اعتقاد دارند و افزودند: کاندیداها با مردم صادق باشند و شعارهایی ندهند که به آنها اعتقاد ندارند.

پیش از این رهبر معظم انقلاب در دیدار تصویری با نمایندگان مجلس هم درباره وعده‌های انتخاباتی تاکید کرده بودند: «شعارهای غیرواقع بینانه داده نشود. شعارهای غیرواقع بینانه گاهی ممکن است فریب مردم تلقی بشود. با توجه به امکانات کشور و واقعیات کشور بایستی شعار داد؛ وعده داد و چه کرد. این جوری بایستی عمل کرد.»

طی هفته‌های گذشته و با تبلیغات نامزدهای انتخاباتی، وعده‌های آن‌ها به ویژه در زمینه یارانه های، ایجاد شغل و مسکن و رفاه اقتصادی از سوی کارشناسان این حوزه و جامعه مورد انتقاد قرار گرفت.

جامعه و ضرورت حفظ جمهوریت

بخش مهم دیگری از سخنان رهبری در سالروز رحلت بنیانگذار انقلاب، درباره حضور مردم در صحنه انتخابات بود. ایشان به برخی دیدگاه‌های منفی درباره تشویق جامعه به عدم مشارکت در انتخابات اشاره و تاکید کردند: دعوت مردم به حضور نیافتن در انتخابات با بهانه‌های واهی، عمل به خواست دشمنان است و اگر هر یک از دو رکن مردم‌سالاری و دین تضعیف شود، اسلام و ایران ضربه و سیلی خواهند خورد.

ایشان با اشاره به برخی تردیدهای موجود در جامعه تصریح کردند: «گفته می‌شود برخی به‌علت فشارهای معیشتی که همه ما آن را لمس می‌کنیم، برای شرکت در انتخابات مردد هستند یا برخی می‌گویند در دوره‌های قبل با شوق به فردی رأی دادیم اما در آخر دوره، منجر به دلخوری شد، بنابراین در انتخابات شرکت نمی‌کنیم. این موارد استدلال‌های درستی نیستند و نباید ما را از مشارکت در انتخابات دلسرد کنند.»

توصیه رهبر انقلاب درباره این نوع از دیدگاه ها قابل تامل است. ایشان در ادامه راه تغییر در شرایط را نه کناره گیری از انتخابات بلکه انتخاب درست دانسته و تاکید کردند: «اگر نابسامانی، ناکارآمدی و ضعف در مدیریت‌ها وجود دارد، باید آن را با انتخاب درست و خوب و روی کارآوردن مدیریت مردمی و اسلامی جبران کرد نه با شرکت نکردن در انتخابات.»

مردم‌سالاری و الزامات آن

مشروعیت سیاسی نظام‌های جمهوری و مردم سالار به مشارکت جامعه در انتخابات است و این مهم بیش از هر شخص و گروهی برای رهبر معظم انقلاب اهمیت دارد و توصیه ها و مطالبات سه گانه ایشان، نشان داد که دغدغه حفظ توامان جمهوریت و اسلامیت نظام در سطح عالی ترین مقام سیاسی کشور پیگیری و مورد توجه قرار دارد. رهبری بخش دیگری از سخنان خود را به تبیین دیدگاه های موجود درباره نظام سیاسی کشور اختصاص د دادند و فرمودند: «به لطف خداوند بعد از رحلت امام، ملت ایران عطیه الهیِ مردم‌سالاری دینی را حفظ کرده و در مقابل توطئه دشمنان برای جدایی مردم از نظام و بی‌اعتقاد کردن آنها به اسلام و مردم سالاری دینی، محکم ایستاده‌اند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: متاسفانه برخی با ادبیات مختلف، حرف دشمنان را تکرار می‌کنند. گاهی از لزوم ایدئولوژی زدایی و حرکت به سمت لیبرال دموکراسی می‌گویند، گاهی از موضع دلسوزی برای قداست دین وارد می‌شوند و حتی برخی هم می گویند ضوابط اسلامی با مردم‌سالاری قابل جمع نیست.

ایشان تاکید کردند: کسانی که این سخنان را تکرار می کنند، دلسوز ملت ایران نیستند و به‌دنبال زدن ریشه اسلام هستند.

رهبری در تبیین جایگاه مردم به عنوان عامل مشروعیت و نیاز حکومت‌ها به پشتوانه مردمی گفتند: «حکومت‌ها بدون پشتوانه مردمی، چاره‌ای جز روی آوردن به زور و ظلم نخواهند داشت و از آنجا که در حکومت اسلامی ظلم جایز نیست، تحقق حکومت اسلامی و ادامه آن، فقط با پشتوانه مردمی امکان‌پذیر است.»

ایرنا

 

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وعده های انتخاباتی نامزدهای انتخابات رهبر معظم انقلاب احراز صلاحیت مردم سالاری تاکید کردند صلاحیت ها دیدگاه ها توصیه ها وعده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۳۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب

محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استانهای شانا و دبیران جریانات سياسی دیگر بر وحدت گروه های انقلابی تاکید کرد. 

 

رضایی در دیدار با آقایان نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، آقایان رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و آقای احمد نادري و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد. 

 

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده محوری به جای شخص محوری است.

 

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و وعده صادق خاطرنشان کرد: موقعیت ایران درغرب آسیا بیش از گذشته تعیین کننده شده است، فلذا فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنين شرايطي وحدت نيروهاي انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره برداری از فرصت هاست و هر نوع تکروی و سهم خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروزه بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ علیرغم شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد و آن‌ها نشان دادند که تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی تر و بیشتر می کند.

 

رضایی در پایان گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات و شفافیت باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش های جدید مهیا باشد. تحمل سليقه های سياسی علامت بلوغ عقلانیت گروه های سیاسی است.

 

گفتنیست طی این نشست‌های جداگانه آقایان نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی پور و سعید محمد از صبح ایران، ضمن تشریح روند شکل گیری جریان‌ها و جبهه های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله مندی ها پرداختند و همچنین آمادگی خود برای گفتگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند. 

 

همچنین محسن رضایی در جلسه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا نیز نقطه نظرات خود را بیان کردند.

دیگر خبرها

  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • دشمن برای جوانان فضای مجازی آلوده را تدارک دیده است
  • عملیات وعده صادق، برهم زننده معادلات سیاسی نظامی جهان
  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند