Web Analytics Made Easy - Statcounter

آلودگی ها آبهای کشاورزی در چند سال اخیر در حاشیه های یاسوج به گونه ای بوده که صدمات زیادی را به کشاورزان و ساکنینی که در این مناطق مبادرت به کشاورزی کرده زده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس، استان کهگیلویه وبویراحمد و بخصوص مناطق سردسیری آن که در همسایگی رودخانه بشار،خرسان، چیتاب و حتی پل کلو قرار دارند به دلیل برخورداری از آبهای سطحی روان، مهمترین سبد معیشتی انان همیشه تولیدات محصولات کشاورزی از جمله برنج کاری و محصولات دیگر کشاورزی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سالهای اخیر به دلیل کوچ جمعیت به مرکز استان و حواشی آن در مناطقی همچون مهریان، بلهزار،مادوان و مزدک و رودستاهای پایین دست این مناطق که در همجواری رودخانه بشار، باعث شده که آبهای سطحی در این مناطق از جمله رودخانه بشار که بیشتر برای مصارف کشاورزی از آن استفاده می شود دچار آلودگی های زیادی شود.

حتی آب بسیاری از زمین های حاصلخیز روستاهای مهریان و بلهزار به دلیل حاشیه نشینی های زیاد در این مناطق و عبور آب کشاورزی در بین کوچه پس کوچه های این روستاها با آغشته شدن پسماندهای همراه بوده که باعث شده آب مصارف کشاورزی در این مناطق دچار آلودگی های زیادی از حیث آبیاری محصولات شود.

این آلودگی ها در چند سال اخیر به گونه ای بوده که صدمات زیادی را به کشاورزان و  ساکنینی که در این مناطق مبادرت به کشاورزی کرده زده است و حتی نیز دیده شده که بعضاً زمین های حاصلخیز کشاورزی آنان آلوده به پسماند های خانگی نیز شود و مشکلات زیادی را برای آنها به باور آورد.

هرچند این آلودگی ها نیز در این زمین ها مشهود بوده اما آبیاری با این آبهای روان سطحی نیز می تواند به محصولات آنها صدمات زیادی را از حیث میکروبی و حتی واگیری بیماریهای عفونی برای این کشاورزان و ساکنین آنها داشته باشد.

 

موضوع آبیاری مزارع و آلودگی محصولات کشاورزی که سهم زیادی در سبد غذایی روزانه مردم دیار زاگرس دارد،معضلی است که از سالهای گذشته تاکنون، چالش های زیادی با خود به همراه داشته و در این بین،شاهد گره کشایی این موضوع از سوی مسئولان ذیربط نبوده ایم.

این موضوع در حالی است که پزشکان متخصص بیماریهای عفونی، معتقدند که خوردن این محصولات کشاورزی در این زمین های آلوده علاوه بر اینکه بیماریهای خطرناکی را به دنبال دارد، باعث می شود تا به خاطر نگرانی از مصرف این قبیل محصولات کشاورزی، سهم زیادی از تولیدات کشاورزی در این مناطق  کاهش یابد و همین مسئله می تواند سلامت مردم را به خطر بیاندازد.

هرچند که در سال زارعی جدید به دلیل کمبود آب و بارش های ضعیف کشاورزان در حوزه بویراحمد از کاشت محصولات کشاورزی همچون برنج محروم شده اند، اما می طلبد مسئولان ذیربط در این زمینه تصمیمات مقتضی و مهمی را داشته باشند تا بتوانند این معضل را هرچه سریعتر مرتفع کنند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: محصولات کشاورزی آلودگی ها زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۴۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 

ایسنا/خراسان رضوی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه درصد کشت بهاره نسبت به کل سطح زیر کشت ۴۱ درصد است، گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها امسال میزان تولید محصولات بهاره خراسان رضوی سه میلیون و ۷۰۰ هزار تن است.

حمید حاجی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به تفکیک، سطح زیر کشت محصولات کشاورزی بهاره در خراسان رضوی شامل ۲۰ هزار هکتار چغندر قند، ۲۲ هزار هکتار ذرت علوفه‌ای، ۲۱ هزار هکتار پنبه، سبزی و صیفی و محصولات جالیزی ۵۰ هزار هکتار و یونجه ۳۰ هزار هکتار است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به تأثیر خشکسالی بر وضعیت زراعت استان عنوان کرد: میانگین بارندگی از ابتدای سال زراعی تاکنون ۱۱۷ میلی‌متر بوده که نسبت به سال گذشته ۲۴ درصد افزایش داشته است اما نسبت به میانگین طولانی‌مدت شاهد کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها هستیم، لذا این کاهش بارندگی ۲۵ درصد خسارت کاهش محصول در شرایط نرمال را به همراه دارد.

حاجی‌نژاد مهمترین مشکلات بخش زراعت را خاموشی چاه‌های کشاورزی، تداوم خشکسالی و اعلام دیرهنگام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: باید با توجه به وضعیت منابع آبی استان و خاموشی چاه موتورهای کشاورزی به سمت روش‌های نوین آبیاری و افزایش بهره‌وری حرکت کنیم.

وی اضافه کرد: در شرایط فعلی کشاورزان باید از سطح موجود تولید را افزایش دهند و الگوی کشت خود را محصولات کم‌آب‌طلب با درآمد اقتصادی بالا قرار دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • سامانه بارشی جدید در راه جنوب غرب خوزستان 
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • هشدار زرد هواشناسی خوزستان درخصوص سامانه بارشی جدید
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • جزئیاتی از رویداد طراحی و بسته‌بندی محصولات خانگی، صنایع دستی و سوغات
  • فعالیت سامانه بارشی حاکم بر کرمانشاه در روز جمعه تشدید می‌شود
  • هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی؛ احتمال خسارت به محصولات کشاورزی