Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر کمال الدین ناصری روز شنبه به مناسبت روز جهانی محیط زیست به خبرنگار ایرنا گفت: این روزها و مناسبت ها در تقویم به عنوان نشانه ای است تا فرصتی برای اندیشیدن و توجه کردن به محیط زیست و مسائل پیرامونی آن است.

وی ادامه داد: بسیاری از مردم به دنبال حل مشکلات و مسائل سیاسی و اقتصادی خود هستند که به عبارتی این موارد روبنا و ظاهر زندگی است زیرا اگر انسان بتواند از پیشرفته ترین فناوری ها و ساختمان‌ها استفاده کند ولی در مقابل آبی برای استفاده و یا هوایی برای تنفس نداشته باشد و نتواند مناظر طبیعت را ببیند، چنین وضعیتی چیزی جز بیماری، کسالت و افسردگی برای او نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: به همین دلیل رشته و گرایش های مختلف محیط زیست می تواند در پیوند با بسیاری از رشته‌های دیگر همچون فنی مهندسی، برق، مکانیک و حتی رشته های علوم انسانی، الهیات و ادبیات به عنوان یک رشته میان رشته ای قرار گیرد و با آنها همکاری داشته باشد.

ناصری اظهار کرد: مفهوم محیط زیست بسیار گسترده است و همه شوونات مختلف زندگی را دربر می‌گیرد ولی به صورت تخصصی سعی در پرورش نیروهای دانشی در عرصه های مختلف محیط زیست همچون مرتع و آبخیزداری، مدیریت مناطق خشک و بیابانی، علوم و مهندسی شیلات و مهندسی طبیعت است.

وی گفت: در دانشگاه فردوسی مشهد نیز توجه ویژه ای به مساله محیط زیست شده است و بر همین اساس به دنبال پیگیری و ایجاد شاخص های دانشگاه سبز، تلاشهایی نیز شده است ولی با انتظارات مربوط به دانشگاه سبز هنوز فاصله بسیاری وجود دارد.

وی افزود: دانشگاه قصد دارد فقط مصرف کننده انرژی نباشد و بتواند در تولید انرژی پاک، آموزش همگانی به جامعه و بهینه کردن مصرف انرژی قدم های جدی بردارد تا دانشجویان بعد از حضور در دانشگاه  به عنوان سفیر دانشگاه سبز نقش خوبی در جامعه ایفا کنند.

معاهده پاریس و قطع برق

این استاد دانشگاه در مورد ارتباط  پیمان نامه محیط زیست پاریس و قطع برق در کشور گفت: ایران یکی از کشورهای تولید کننده گازهای گلخانه‌ای است و تاکنون هیچ اقدام موثری برای کاهش گازهای گلخانه‌ای، به عنوان یکی از چالش‌های محیط زیستی، انجام نداده است و اینکه بخواهیم دلیل قطع برق در کشور را، این معاهده بدانیم یک فرافکنی و فرار از پاسخگویی به مسائل است.

"توافقنامه پاریس در تاریخ ۱۲ دسامبر سال ۲۰۱۵ با شرکت ۱۹۶ کشور جهان و در چهارچوب کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد با هدف کاهش ۲ درجه‌ای دمای کره زمین تا پایان قرن جاری به تصویب رسید که در ذیل چهارچوب پیمان‌نامه سازمان ملل با موضوع تغییر اقلیم (UNFCCC) با کاستن از انتشار گازهای گلخانه‌ای، سازگاری و امور مالی لازم، از سال ۲۰۲۰ میلادی اجرایی شد".

دانشیار دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد افزود: کلیت این معاهده یک میثاق جهانی است تا کشورهای مختلف با افزایش راندمان تولید، مصرف بهینه و کم کردن تولید گازهای گلخانه‌ای، بنا بر تعهد خود در کاهش میزان گازهای گلخانه‌ای سطح جهان تاثیرگذار باشند.

ناصری با اشاره به خروج دولت ترامپ از پیمان آب و هوایی پاریس، آنرا نشانه بی اعتنایی به سرنوشت کره زمین و تبعات زیست محیطی آن دانست و بیان کرد: رییس جمهوری سابق آمریکا تلقی کرد که این کار مانع توسعه برخی صنایع در کشورش می‌شود و بنا براین با یک تصمیم غلط از این معاهده خارج شد.

وی ادامه داد: متاسفانه گفته می‌شود که به خاطر خشکسالی و کمبود بارش، نیروگاه‌های برقابی با کاهش تولید و عدم تولید برق مواجه هستند ولی این مانع از این پرسش اساسی نیست که چرا در کشور ما باید تولید برق را به آب گره بزنیم تا اکنون دچار چالش شویم؟

او گفت: کشور ایران در منطقه ای خشک قرار دارد و خشکسالی جزو سرشت ذاتی آن است، بنابراین کمبود آب به عنوان کمیاب‌ترین نهاده و عنصر اصلی در کشور ما است.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: در زمانی تصمیم بر این شد تا کمبود برق را مرتفع کنیم ولی با استنباطی اشتباه آن را به آب، که خود در ایران کمیاب‌تر از برق است گره زدیم و اکنون آثار این عدم تدبیر در حال هویدا شدن است.

وی اظهار کرد: برای تهیه برق سدهای عظیم و با بودجه سنگین در دستور کار مدیران قرار گرفت که مشکلات محیط زیستی همچون تغییر رژیم هیدرولوژیکی کشور و خشک شدن رودخانه ها را در پی داشت تا از طریق سدهای برقابی بتوانیم برای کشور تولید برق داشته باشیم و حال آنکه اکنون نه برق و نه آب داریم.

ناصری بیان کرد: باید تولید برق کشور را به عناصر ثابت ارزان و پایدار مانند نور خورشید و باد گره می زدیم و با صرف درصدی از هزینه برپایی سدهای عظیم، ایجاد نیرگاه‌های خورشیدی و بادی را برای تولید انرژی پاک در دستور کار قرار می‌دادیم.

او گفت: خورشید در بیشتر مناطق کشور ۳۶۰ روز می تابد و با هزینه کمتری می‌توانسیتم انرژی خورشید را به صورت رایگان، بدون آلودگی، پایدار و همیشگی با ارزان ترین قیمت بدون ایجاد چالش برای محیط زیست کشور به دست آوریم.

برچسب‌ها روز جهانی محیط زیست معاهده پاریس انرژی برق دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا قطع برق دانشگاه فردوسی مشهد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روز جهانی محیط زیست معاهده پاریس انرژی برق روز جهانی محیط زیست معاهده پاریس انرژی برق دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا قطع برق دانشگاه فردوسی مشهد اخبار کنکور دانشگاه فردوسی مشهد گازهای گلخانه ای تولید برق محیط زیست قطع برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۶۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است و همه ما باید برای حفظ و نگهداری از این میراث گرانبهای روزگار کهن تلاش کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه به مناسبت روز ملی خلیج فارس در پیامی این روز را به دوستداران میهن اسلامی و خلیج همیشه فارس تبریک گفت که متن این پیام به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

خلیج فارس به لحاظ راهبردی، ملی و زیستی یکی از مهم‌ترین دروازه‌های ورود ایران به جهان است و اهمیت این مسئله برای تمام هموطنان، سیاست‌گذاران و تصمیم‌سازان در نظام مقدس جمهوری اسلامی واضح و مبرهن است. خلیج همیشه فارس اصلی‌ترین نماد برای تمامیت ارضی کشورمان است و همه ایرانیان برای حفظ و نگهداری از این میراث گرانبهای روزگار کهن جان در طبق اخلاص نهاده‌اند.

دهم اردیبهشت، روز ملی «خلیج همیشه فارس» را در سایه توجهات حضرت ولیعصر (عج) در حالی جشن می‌گیریم که این منطقه هم به لحاظ استراتژیک در کانون توجهات و ریل گذاری توسعه مطابق با منویات اخیر رهبر معظم انقلاب (مدظله) در خصوص توسعه دریامحور همراه با حفظ و ارتقای زیستگاه‌های بی‌بدیل قرار گرفته است و دولت مردمی انقلابی هم با تمام توان جهت قرارگیری در این مسیر تلاش می‌کند. خلیج فارس به لحاظ زیستی یکی از پرتاب‌وتوان‌ترین زیست بوم‌های دریایی در برابر تغییراتی است که به دست انسان‌ها به آن تحمیل شده است.

به عنوان خادم کوچک ملت در بخش محیط زیست دولت مردمی- انقلابی ضمن تبریک این روز به تمامی دریادلان عزیز و شهیدان پرکشیده به اوج آسمان زیبایی سرزمین اسلامی‌مان که در قعر خلیج همیشه فارس با عزت آرمیده‌اند، به میهن دوستان و هموطنان عزیز یادآور می‌شوم که سلامت زیست بوم خلیج فارس ضامن اصلی پایداری اقتصادی، امنیتی، انرژی و ثبات نه در منطقه بلکه در جهان خواهد بود و ما در دیده بانی از محیط زیست این ارزشمندترین و مهمترین خلیج جهان، خلیج همیشه فارس ذره‌ای قصور نخواهیم کرد. نام کهن سرزمین عزیزم ایران اسلامی به پهنه و تارک خلیج همیشه فارس سربلند و پرافتخار باد. به امید ظهور.»

کد خبر 749048

دیگر خبرها

  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • جایزه ملی محیط زیست برای دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • سلامت از ارکان اصلی خوشبختی و بهروزی/ خانواده سلامت محور «زندگی زیسته» سالمی دارد
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند