Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، ویروس کرونا تاکنون میلیون‌ها نفر را در جهان آلوده کرده و بسیاری را نیز به کام مرگ برده است. اگرچه اخیرا واکسن‌های مختلفی در دسترس است و با پیشرفت چشمگیری در مقابله با کووید-۱۹ مواجه بوده است اما در مورد درمان کسانی که قبلا به این عفونت مبتلا شده‌اند، چه باید کرد؟

واکسن‌ها ۱۰۰ ٪ موثر نیستند و این امر نیاز به دارو‌های ضد ویروسی موثر را بیش از هر زمان دیگری نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این برخی از افراد به دلیل برخی مشکلات سلامتی نمی‌توانند واکسن دریافت کنند؛ جهش‌های مختلف ویروس و پیدایش گونه‌های جدید کرونا نیز این پیام را می‌رساند که باید به چیزی فراتر از پیشگیری بیاندیشیم.

با توجه به این نیاز، تیمی از محققان مستقر در ژاپن، آمریکا و انگلیس طرحی را برای توسعه درمان‌های موثر آغاز کردند. این تیم شامل چندین محقق مستقر در دانشگاه علوم توکیو بود. برای دستیابی به این هدف، محققان ابتدا یک سیستم آزمایشی برای غربالگری دارو‌ها ایجاد کردند که ممکن است به کنترل عفونت کمک کند. این سیستم از نوعی سلول به نام سلول‌های VeroE۶ / TMPRSS۲ استفاده می‌کند که از طریق آن‌ها سلول‌های سارس-کوو ۲ آلوده و تولید می‌شوند.

پروفسور واتاشی توضیح می‌دهد: برای تعیین اینکه آیا یک داروی مورد علاقه می‌تواند به مبارزه با عفونت ناشی از سارس-کوو ۲ کمک کند ما مجبور شدیم سلول‌های VeroE۶ / TMPRSS۲ را در معرض دارو و سارس-کوو ۲ قرار دهیم و سپس ببینیم که آیا این دارو برای جلوگیری از ویروس موثر است یا خیر؟

محققان از این سیستم آزمایشی برای غربالگری پانلی از دارو‌ها که قبلا برای استفاده بالینی تایید شده‌اند، استفاده کردند از جمله دارو‌هایی مانند رمدسیویر و کلروکوئین که قبلا تایید شده‌اند یا به عنوان درمان کووید-۱۹ در حال آزمایش هستند. در یک نتیجه هیجان انگیز محققان دو دارو یافتند که سرکوب موثر سارس-کوو ۲ را فراهم می‌کنند؛ سفرانتین که برای درمان التهاب استفاده می‌شود و نلفیناویر که برای درمان عفونت HIV تایید شده است.

سفرانتین با جلوگیری از اتصال ویروس به پروتئین موجود در غشای سلول که از آن به عنوان دروازه استفاده می‌کند، مانع از ورود ویروس به داخل سلول‌ها می‌شود. در مقابل نلفیناویر با مهار پروتئینی که ویروس برای تکثیر به آن متکی است، مانع از تکثیر ویروس در داخل سلول می‌شود.

با توجه به اینکه این دارو‌ها مکانیسم‌های ضد ویروسی متمایزی دارند، استفاده از هر دو دارو با هم می‌تواند به ویژه برای بیماران موثر باشد با مدل‌های محاسباتی پیش بینی می‌شود که درمان ترکیبی سفرانتین/ نلفیناویر می‌تواند پاکسازی سارس-کوو ۲ را از ریه‌های بیمار تا ۴.۹ تسریع بخشد؛ بنابراین آیا این بدان معناست که این دارو‌های جدید را در مراکز درمانی کووید-۱۹ خواهیم دید؟ البته این ترکیب دارویی هنوز آماده استفاده در سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی نیست.

این یافته‌ها تحقیقات بیشتر در مورد پتانسیل بالینی درمان سفرانتین/ نلفیناویر را توجیه می‌کند و فقط به دنبال آن می‌توانیم مطمئن باشیم که مفید و موثر است؛ با این وجود با توجه به ماهیت مداوم بیماری همه گیر کووید-۱۹ و تعداد فزاینده مرگ و میر، توسعه درمان سفرانتین/ نلفیناویر ممکن است گزینه جدید درمانی مورد نیاز پزشکان و بیماران را فراهم کند.

بیشتر بخوانید 

شناسایی ۹ داروی خوراکی ضد کرونا در جهان


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس کووید 19 سارس کوو ۲ کووید ۱۹ دارو ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۸۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور

معاون برنامه‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به راه‌اندازی سامانه برخط اعلام کمبودهای کشوری گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، ناصر هیراد با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، اظهار کرد: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

وی گفت: لازم به ذکر است در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده است که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است، بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه‌گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد، همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری و رفع مشکل حوزه خود اقدام کنند.

کد خبر 748678

دیگر خبرها

  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • جزئیاتی درباره دوره جدید کالابرگ فجرانه
  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد