Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین، نجمه احمدبیگی: شاخص کل بورس، روزهای ابتدایی هفته گذشته را با افزایش آغاز کرد و پیش‌بینی‌ها مبنی برآن بود که این اتفاق تا پایان هفته هم ادامه‌دار باشد اما این طور نشد و روزهای دوشنبه و سه شنبه شاخص کل بورس افت کرد و در روز چهارشنبه اما مثبت شد.

اتفاقی که اغلب کارشناسان بازار سرمایه دلیل آن را انتشار خبرهایی می‌دانند که برای بهبود بازار سرمایه منتشر می‌شود این خبرها اگر چه اغلب مثبت هستند اما هر کدام به نوعی بازار را متحول می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان نمونه قرار بود معادل ۲۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه تزریق شود که تاکنون معادل ریالی ۵۰ میلیون دلار آن واریز شده و رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرده است در حال رایزنی‌ برای واریز مابقی آن هستند.  

اقدام دیگر، مصوبات سران قواست که این مصوبه‌ها هم برای بهبود وضعیت بازار سرمایه موثر خواهد اما اکنون در حال طی کردن برخی فرآیندهای اداری است  که پس از تصویب در شورای عالی هماهنگی اقتصادی به دفتر رهبری ارجاع داده می‌شود و پس از تایید دفتر رهبری برای اجرا ابلاغ می‌شود که اکنون این ابلاغ انجام نشده است. همه این اخبار تا اجرایی شدن و حتی بعد از اجرایی شدن تا حدودی بازار را دستخوش تحولات گوناگون اعم از مثبت و منفی می‌کنند.

یوسف هاشمی کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با همشهری آنلاین با اشاره به تحولات بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت گفت: دلیل مثبت شدن در بعضی از روزها این است که خیلی از قیمت‌ها با توجه به افت شدیدی که داشتند از نظر بنیادی به ارزش‌های ذاتی خود نزدیک و به نوعی قیمت‌ها ارزنده شدند و بازار به همین دلیل تمایل به خرید روی سهام‌ها دارد. از طرفی علت منفی‌های پی در پی هم به دلیل اتفاقاتی است که در چندماه گذشته رخ داده است.

وی با اشاره به وقایعی که در بازار سرمایه رخ داده است، افزود: از مهم‌ترین این وقایع دستکاری در دامنه نوسان که باعث شد بیشتر سهام‌ها قفل شوند، اتفاق دیگر عرضه یک سری از شرکت‌های حقوقی بود یا وعده‌های حمایتی که اغلب آنها هنوز درحال طی کردن مراحل اداری هستند و محقق نشده‌اند.

هاشمی بیان کرد: این قبیل اتفاق‌ها منجر به بی‌اعتمادی بسیاری از سهام‌داران شد. به همین دلیل وقتی کوچکترین مثبتی در بازار رخ می‌دهد و یک سهمی برای چند روز مثبت می‌شود همین مساله برای سهام داران نگرانی به وجود می‌آورد که ممکن است به هر دلیلی در روزهای آینده ریزش برای سهامشان به وجود آید. همین موضوع است که مثبت‌ها دوام نمی‌آورند.  

وی اضافه کرد: بی‌اعتمادی به وجود آمده در میان سرمایه‌گذاران و ترس و دلهره آنان به دلیل از دست دادن بخشی از سرمایه‌شان باعث می‌شود سهام خود را با مثبت شدن بلافاصله عرضه کنند و همین مساله بازار را یک روز درمیان مثبت و منفی می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اقداماتی که اخیرا سازمان بورس  برای بازار سرمایه انجام داده اگر چه در کل اقدامات مثبتی بوده اما اجرا کردن آنها در بازار تحول ایجاد کرده است. به عنوان نمونه یکبار دامنه نوسان را محدود کردند و بعد از مدتی دوباره آن را باز کردند. یا زیاد و کم کردن حجم مبنا هم از دیگر این اقدامات بوده است.

وی با اشاره به لزوم ثبات قوانین در بازار سرمایه، گفت: نباید قوانین مدام تغییر کنند و هر روز سرمایه گذار با پدیده جدید روبرو شود. تغییرات شدت ریسک بازار را بالا می برد. بازار کلا ریسک‌پذیر است و تغییر در قوانین هم یک ریسک دیگر را اضافه می‌کند که لزوما سیگنال‌های خوبی نیستند و ثبات رویه در قوانین مهم است.  

هاشمی افزود:‌ ما نباید از سازمان بورس توقع داشته باشیم که بازار بورس را سروسامان دهد چون یک ارگان نظارتی است. نکته مهم  در این زمینه سیاست‌های کلان اقتصادی است که توسط دولت‌ها اتخاذ می‌شود.

وی ادامه داد: دولت‌ها باید کاری انجام دهند که سرمایه گذاری در کشور یک گزینه ارزشمند محسوب شود و همه منابع به سمت سرمایه گذاری سوق داده شود و شرکت‌ها بتوانند با کسب سود بیشتر اشتغال زایی ایجاد کنند. از طرفی افرادی هم منابع خود را وارد بازار سرمایه کنند. اینکه فقط سهام بخریم یا دامنه نوسان را ببندیم عملا کاری انجام ندادیم باید ریشه‌ای کاری کنیم که شرکت داری و سرمایه گذاری و خدمات در کشور ارزشمند شود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار بورس به غیر از مسائل اقتصادی تحت تاثیر مسائل سیاسی هم قرار می گیرد و بسیار حساس به اخبار سیاسی است.

هاشمی ادامه داد: اکنون در زمانی قرار داریم که اخبار سیاسی بسیار متنوع است انتخابات را در پیش رو داریم، مساله برجام و مذاکراتی که در این زمینه در حال انجام است، اظهار نظر کاندیداها در مورد بورس و مسائل اقتصادی  و نوسانات دلار همه از مواردی است که بازار را کاملا تحت الشعاع قرار داده است.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: هفته جاری مستقل از منفی‌ها و مثبت‌ها تا حدودی هفته بهتری برای سرمایه‌گذاران در بورس خواهد بود اما تا برگزاری انتخابات هیچ پیش‌بینی درستی نمی‌توان برای بازار ارائه داد و اکنون بازار در وضعیت غیرقابل پیش‌بینی قرار دارد.

به گفته وی، تا این موارد مشخص نشود در مورد آینده بازار هیچ پیش‌بینی نمی‌توان انجام داد.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: البته اکنون بازار در شرایط خوبی از لحاظ قیمت‌ها قرار دارد. سرمایه‌گذارهایی که در حال حاضر وارد بازار می‌شوند نسبت سود به ضررشان یکی است.

هاشمی تاکید کرد: نباید انتظار داشته باشیم که مانند سال گذشته سهامداران روزانه از این بازار سود ببرند. اما بازار اکنون از نظر بنیادی در موقعیتی قرار دارد که می‌توان سود خوبی از آن به دست آورد.

کد خبر 605459 برچسب‌ها هسته‌ای - برجام انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم دامنه نوسان بورس بورس تهران بورس - فرا بورس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هسته ای برجام انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم دامنه نوسان بورس بورس تهران بورس فرا بورس کارشناس بازار سرمایه دامنه نوسان پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۹۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند

با صرف درست و هدفمند منابع و هزینه‌ها، احتمال ثمردهی و موفقیت استارت آپ‌ها افزایش یافته و با سرعت بیشتری شاهد تحولات فناورانه و رشد نوآوری در جزیره کیش خواهیم بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کیش، درخصوص لزوم هدایت دقیق فعالان حوزه نوآوری در جزیره کیش، باید از بین حدود 2500 حوزه فناورانه موجود در کشور که برای آنها وقت و سرمایه صرف شده است، به سمت فناوری‌هایی پیش رفت که تنها در جزیره کیش امکان رشد و توسعه آنان وجود داشته باشد. این در حالی است که سرمایه‌گذاران هم به واسطه فرصت‌های قابل توجه کیش در این زمینه رغبت بیشتری جهت سرمایه‌گذاری پیدا خواهند کرد.‎

‎علیرضا فراهانی روز یکشنبه در نشستی در همین رابطه در خصوص زمینه‌های جذاب فعالیت نوآورانه در این جزیره، اظهار داشت: از جمله فناوری‌های نوآور که به سرعت می‌تواند در جزیره کیش توسعه یافته و به نتیجه برسد، حوزه‌هایی است که ارتباط مستقیم با دریا دارد. به عنوان مثال در حوزه شیلات می‌توان به بحث گیاهان و جانوران دریایی، دارویی و استحصال انرژی از امواج دریا اشاره کرد.

وی با تأکید بر اینکه نوآوری در جزیره کیش نیاز به شتاب و قدرت فزاینده دارد، تا توسعه و تحول در جزیره نمود بیشتری پیدا کند، افزود: از دیگر جذابیت‌های جزیره کیش برای نوآوری با قابلیت سرمایه‌گذاری حوزه گردشگری است.گردشگری به عنوان یک مزیت جدی در کشور می‌تواند با چاشنی نوآوری همراه شده و در بخش‌های مختلف ازجمله گردشگری تفریحی و یا گردشگری سلامت فعالیت کند.

سرپرست مؤسسه علوم و فنون کیش تصریح کرد: از آنجا که کشور ما قابلیت ارائه خدمات باکیفیت و نسبتاً ارزان را در حوزه سلامت دارد، لذا اقبال بسیاری دربین کشورهای همسایه دارد، از این رو جزیره کیش با توجه به ظرفیت‌های خود می‌تواند شرایط حضور شرکت‌های نوآور در این حوزه را فراهم کرده و ضمن کمک به توسعه گردشگری، سلامت بازدهی زودهنگامی را نیز برای آنان به همراه داشته باشد.‎

فراهانی، حوزه انرژی را از دیگر ظرفیت‌های معرفی کیش به عنوان پایگاه نوآورانه دانست و گفت: منابع گازی و نفتی زیادی در کنار جزیره کیش تمرکز پیدا کرده است، که این امر می‌تواند یک امکان بی‌نظیر جهت حضور شرکت‌های دانش بنیان و ارائه ایده‌های نو با قابلیت اشتغال‌زایی و خلق پول را فراهم آورد.‎ حوزه فناوری اطلاعات نیز از دیگر حوزه‌های دارای جذابیت و مزیت در بحث نوآوری است و ما در جزیره کیش می‌توانیم سرمایه‌گذاری و حمایت‌های جدی نیز از این حوزه داشته باشیم.

وی ابراز داشت: فعالیت در این حوزه برای شروع نیاز به سرمایه‌گذاری، تجهیزات و فضای خاصی جز فراهم بودن بستر ارتباطات و اینترنت نداشته، از این جهت جزیره به لحاظ شرایط آب و هوایی و آرامش ذاتی می‌تواند بستر خوبی جهت مستقر شدن فعالان حوزه فناوری اطلاعات از جمله هوش مصنوعی، نرم‌افزار، سرویس‌های ابری و سایر زمینه‌ها جهت رشد و توسعه این بخش باشد.

‎وی در خصوص خدمات و حمایت‌های مرکز نوآوری مؤسسه علوم و فنون کیش افزود: در حال حاضر این مرکز علاوه بر بحث تأمین محل کار برای این شرکت‌ها، می‌تواند خدمات مشاوره‌ای نیز در خصوص أخذ مجوز دانش‌بنیان، دریافت تسهیلات و حوزه تجاری‌سازی محصولات به آنان ارائه دهد.‎

انتهای پیام/7558

دیگر خبرها

  • هفت پله قرمز بورس
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه