Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی صبح امروز در مراسم روز شهادت امام جعفر صادق(ع) که در محل حوزه علمیه نواب مشهد برگزار شد، ضمن تسلیت این مناسبت جانسوز، اظهار کرد: اگر انسان بخواهد در حد توان و بضاعت خود در مورد شخصیت امام صادق(ع) صحبت کند نیاز به روزها، هفته‌ها و ماه‌ها دارد و البته آن هم صرفا در حد بضاعت خودش است؛ امام صادق(ع) و امام باقر(ع) در دورانی زیست می‌کردند که بهترین فرصت برای بیان حقایق دینی و تفسیر و تبیین مسائل دینی و رفع شبهات و سوالات و ابهامات بود چراکه حکومت غاصبانه بنی‌امیه رو به زوال می‌رفت و پایه‌های این حکومت لرزان بود، از سوی دیگر بنی عباس تازه روی کار آمده بودند و پایه‌های حکومت جبار بنی عباس هم تحکیم نشده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه امامین صادقین(ع) از این فرصت برای تربیت شاگردان و فقاهت اسلام و مسائل توحیدی، بهترین استفاده را کردند، گفت: ما فقط در مسائل فقهی مدیون امام صادق (ع) نیستیم، درس‌های امام صادق(ع) در فقه ایشان متبلور شده اما در مسائل کلامی و توحیدی و هستی‌شناسی و دیگر ابعاد نیز شیعه مدیون امام صادق(ع) است و نه فقط شیعه بلکه جهان اسلام مدیون ایشان است که شاگردان بزرگی را تربیت کردند.

وی با اشاره به اینکه امام صادق در مسائل فقهی و کلامی شاگردان زیادی داشتند که هرکدام از این‌ها در هر حوزه‌ای که وارد می‌شدند هیچ کس قدرت رقابت و مناظره با این شاگردان را نداشت، افزود: ایشان شاگردانی برجسته و مبرز تربیت کردند که گاهی از سراسر بلاد اسلامی علما، دانشمندان و متکلمان به مدینه می‌آمدند و امام صادق(ع) به برخی از آنها می‌فرمود با شاگردان من مباحثه کنید.

حجت الاسلام والمسلمین مروی ادامه داد: مالک بن انس یکی از چهار فقیه و امام اهل سنت است و از لحاظ علمی و فقهی بسیار برجسته است، وی مدتی در درس امام صادق(ع) و در محضر مبارک این امام همام حضور یافت و با آن تیزهوشی که داشت احوالات امام را رصد می‌کرد؛ دقت می‌کرد در گفتار امام و در اعمال امام و در افعال امام و حتی یک سفر حج با امام همسفر شد و کاملا همه حرکات امام صادق(ع) را زیر نظر داشت، روزی مالک در درس خود با سوالی از طرف یکی از شاگردانش مواجه شد که معنای «الرحمان علی العرش استوی» چیست؟ مالک گفت او را از مجلس بیرون کنید؛ حق نداری این سوال را بپرسی؛ این پرسش‌ها بدعت در دین است و نتوانست پاسخ دهد؛ اما در محضر امام صادق(ع) بزرگان دانش از ملحدین و زنادقه می‌آمدند و هر سوالی که داشتند امام با سعه صدر و خوشرویی پاسخ می‌داد.

تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: سیدبن طاووس نقل می‌کند که «امام صادق(ع) گاهی در نماز خود سوره‌های طولانی قرائت می‌کردند و گاه بیهوش می‌شدند و وقتی از ایشان پرسش می‌شد که چه حالتی به ایشان دست می‌دهد که در بین نماز بیهوش می‌شوید؟ مراتب معرفتی و سیر و سلوک و قرب الی الله در ایشان بی‌نظیر است و گویا از کسی که آیات را وحی کرده ایشان آیات را می‌شنود.»

وی با اشاره به اینکه درس امام صادق(ع) بیان احکام شرعی صرف نبود، تصریح کرد: اگر امام صادق(ع) و امام باقر(ع) صرفا در گوشه مسجد می‌نشستند و فقط فقه برای مردم می‌گفتند و کاری به مسائل و مشکلات جامعه و احیای حقیقی دین نداشتند حکومت‌ها متعرض ایشان نمی‌شدند همان‌گونه که متعرض بسیاری از فقها و متکلمان نشدند اما مکتب امام صادق(ع) و درس ایشان با آن بیان و استدلال و منطق حکومت را به چالش می‌کشاند.

حجت الاسلام والمسلمین مروی افزود: رهبر معظم انقلاب تعبیری دارند که فقه امام صادق(ع) مضمون معترضانه را با خود حمل می‌کرد؛ امام ماهیت غاصبانه حکومت را با علم و فقه و درس خود برملا کردند.

تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: دغدغه اصلی امام صادق(ع)، اقامه دین بود و اقامه دین قطعا نیازمند زیرساخت است؛ اگر بخواهیم امر به معروف و نهی از منکر داشته باشیم ابزار و زیرساخت نیاز داریم، اقامه دین نیازمند حکومت و زیرساخت و ابزار و قدرت است؛ اگر اقامه دین بود سفیر نادان و جاهل و خودفروخته از کشور امارات عربی متحده نمی‌رفت در کشور صهیونیستی و نزد خاخام بنشیند و بگوید بنده را متبرک کنید؛ از غصه این مسائل اگر انسان دق کند بیراه نیست. آیا اینها اقامه دین کردند؟

وی با بیان اینکه اقامه دین نیاز به حکومت و قدرت و زیرساخت دارد و برای اقامه دین باید سراغ تشکیل حکومت رفت، متذکر شد: باید نظام را برای اقامه دین تقویت کرد و نمی‌توان بی‌تفاوت بود؛ اگر در گوشه‌ای از دنیا نظام اسلامی تشکیل شده باشد وظیفه داریم آن نظام اسلامی را تقویت کنیم حال که این نظام در کشور خودمان ایجاد شده و خداوند بر ما منت گذاشته باید این وظیفه خطیر را مضاعف دنبال کرده و نظام اسلامی را تقویت کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: در بسیاری از مشکلات و گلایه‌ها حق با مردم است اما دلیل نمی‌شود کنار بکشیم این که اگر رفتیم با مردم صحبت کردیم و آنها سفره دلشان را باز می‌کنند باید گوش دهیم و سنگ صبور مردم باشیم و باید درد و دل مردم را بشنویم و احساس همراهی و همدردی کنیم. اگر با انتخابات قهر کنیم به نفعمان می‌شود؟ صندوق‌ها خلوت شوند و حضور حداکثری مردم محقق نشود چه نصیب می‌شود و چه کسی صدمه می‌بیند؟ اشخاص قطعا صدمه نمی‌بینند بلکه اسلام ضربه می‌خورد. مردم ما صبور هستند و ما نتوانستیم این صبوری و نجابت را آن گونه که شان مردم است ادا کنیم.

تولیت آستان قدس رضوی افزود: مردم هیچ وقت حاضر نیستند که نتیجه اعمال و رفتارشان طمع کردن دشمن به کشور باشد. مردم غیور هستند. می‌گویند انتخابات سرد برگزار شود دشمن جری می‌شود. مردم آماده دفاع از کشور هستند.

انتهای پیام/ ۷۰۰۶۸

منبع: فارس

کلیدواژه: اسلام دین مشهد تولیت آستان قدس رضوی حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی تقویت نظام اسلامی لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات حوزه علمیه نواب مشهد حجت الاسلام والمسلمین تولیت آستان قدس رضوی امام صادق ع اقامه دین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۰۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور چشمگیر در مرحله دوم انتخابات پشتوانه‌ای برای نماینده است

مجید منادی در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص لزوم شرکت در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: انتخابات یکی از ایستگاه‌هایی است که برای نظام، مردم و کشور عزیزمان ایران است. وقتی به این ایستگاه می رسیم وارد یک مرحله جدیدی می‌شویم که سرنوشت آن مرحله با دستان مردم کشور اسلامی ما رقم می‌خورد لذا نمی‌توانیم اهمیت و ضرورت هیچ انتخاباتی را کم ببینیم یا کم بشماریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان بیان کرد: همه انتخابات کشور ما به نوعی در سرنوشت کشور، انقلاب، نظام و حتی شهر و روستای ما تأثیرگذار هستند به همین دلیل هم به لحاظ شرعی و هم به لحاظ فکری و منطقی آنگونه که بزرگان ما فرمودند تمام انتخابات‌ها تأثیرگذار و سرنوشت ساز هستند.

وی با بیان اینکه امروز در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات در ۲ حوزه انتخابیه از خوزستان هستیم، تصریح کرد: بنده به نوبه خودم به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی استان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از همه مردم خوب در این ۲ حوزه انتخابیه دعوت می‌کنم تا حضور چشمگیر و مؤثری در انتخابات دور دوم داشته باشند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: گاهی اگر انتخابات‌های دور دوم، با حضور خوب مردم همراه نباشد ممکن است نتیجه آن نیز مَد نظر مردم نباشد.

منادی ادامه داد: هدف از انتخابات، کشف نظر مردم در اداره کشور، شهر، استان، قانون گذاری و نظارت است لذا وقتی بخواهیم نظر مردم را به خوبی در انتخابات‌ها متوجه شویم باید مشارکت مردم هم متناسب با آن عرصه باشد.

وی عنوان کرد: امیدواریم کار و جهاد اولی که در ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد، در جمعه آینده نیز با حضور مردم به خوبی برگزار شود، بتوانیم با سربلندی این مرحله را هم پشت سر بگذاریم و انتخابات آرام، قانون‌مند و در عین حال پرشور را داشته باشیم تا در رشد و توسعه شهر، استان و کشور عزیزمان اثرگذار باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد: ان شاءلله مردم در این بخش نیز حضور پیدا کنند و نظر خود را بیان کنند چرا که پشتوانه‌ای که برای نماینده خود ایجاد می‌کنند قطعاً در ادامه کار و پیشبرد کارها تأثیرگذار خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۲ حوزه با رقابت برای ۴۵ کرسی در روز ۲۱ اردیبهشت برگزار خواهد شد. در استان خوزستان، انتخابات برای انتخاب ۲ نماینده از ۳ نماینده حوزه انتخابیه آبادان و نماینده حوزه انتخابیه رامهرمز و رامشیر به دور دوم رفته است.

کد خبر 6096925

دیگر خبرها

  • مشارکت پرشور در مرحله دوم انتخابات لازمه انتخاب نماینده اصلح است
  • عملیات وعده صادق اهمیت مشارکت در انتخاباتِ دور دوم را تشدید کرد
  • رئیسی: عملیات «وعده صادق» ما را در باشگاه قدرت های منطقه ای در بالاترین رده ها قرار داد
  • امام صادق (ع) در پی کسب و حفظ قدرت با هر شرایطی نبود
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • حضور چشمگیر در مرحله دوم انتخابات پشتوانه‌ای برای نماینده است
  • تشییع پیکر پاک شهید محمد شفیع فیضی زاده با حضور پرشور مردم ایلام
  • حضور پرشور مردم ایلام در مراسم عزاداری امام صادق (ع)
  • تربیت متخصص در علوم مختلف و ساختار سازی شیعه از مهم‌ترین اقدامات امام صادق علیه السلام بود
  • علم‌الهدی: امامتِ سیاسی دشمن دارد و تا امروز هم این دشمنی ادامه داشته