Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن شاهمحمدی، البرز پژوه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز با بیان این که یکی از اولین پل‌های بزرگ ارتباطی راه آهن سراسری ایران پلی در مسیر خط آهن سراسری تهران-تبریز در محدوده کلاک کرج البرز است، گفت: پس از بررسی و تهیه نقشه‌های اولیه در سال ۱۳۰۸ فعالیت ساخت راه آهن سراسری از چهار محور شمال به جنوب و غرب به شرق آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این محور‌های بسیار مهم، محور راه آهن تهران-تبریز است که از همان سال‌های نخست قطعاتی از آن به طول حدود ۱۴۲ کیلومتر در استان تهران تحت عنوان حوزه ۱۵ با جدیت احداث شد.

شاهمحمدی گفت: در این مسیر ۲ ایستگاه از جمله کرج و قزوین و ۴ نیم ایستگاه شامل کردان، هشتگرد و... و یک پل بزرگ بر روی رودخانه کرج در محدوده کلاک است که بین سال‌های ۱۳۱۵ تا ۱۳۱۲ ساخته شده که قبل از وقوع جنگ جهانی دوم با افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.

او افزود: این پل بتنی بسیار مستحکم از ۷ دهانه بزرگ قوس دار تشکیل شده که ۲۲۵ متر طول و ۶ متر عرض و ۲۰ متر ارتفاع دارد؛ به پاس زیبایی و عظمت این پل در ۲۵ شهریور سال ۱۳۲۰ تمبر یاد بودی از آن در دو رنگ قرمز و بنفش به ارزش ۲۵ دینار توسط اداره پست وقت به چاپ رسید.

این البرزپژوه گفت: این پل زیبا می‌تواند به عنوان یکی از آثار بسیار مهم در یکصد سال گذشته به ثبت آثار ملی میراث فرهنگی کشور برسد.

انتهای پیام/د.خ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آثار تاریخی آثار ملی راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۳۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس| دو تصویر ناب از «ماشین دودی»؛ نخستین لوکوموتیو ایران

نخستین قرارداد راه‌اندازی راه‌آهن در ایران، مربوط به راه‌آهن تهران به شهر ری، به طول ۸۷۰۰ متر بود که در سال ۱۲۶۱ش از سوی ناصرالدین شاه قاجار به فابیوس بوآتال فرانسوی واگذار شد. اما بوآتال چند سال بعد، قرارداد خود را به شرکت بلژیکی «آتلیرز دِ توبیز» واگذار کرد و این شرکت بر اساس قراردادی ۹۹ ساله، دست به احداث خط آهنی زد که زائران تهرانی را به شهر ری و زیارت حضرت عبدالعظیم می‌برد. شرکت همه ادوات مورد نیاز خود را از بلژیک وارد کرد؛ حتی ریل‌ها را از بندر «آنتورپ» بار کشتی کردند و به ایران آوردند.

برای راه‌اندازی قطار، چهار لوکوموتیو بین سال‌های ۱۲۶۵ تا ۱۲۸۳ش وارد ایران شد که اولین لوکوموتیو را «پارس» نامگذاری کرده‌بودند. این خط آهن تا اوایل دوره رضاشاه فعال بود و کار می‌کرد و بعد، برای همیشه از دور خارج شد و فقط بقایای آن در معدود بخش‌های مسیر تهران به شهر ری باقی است.

امروزه نخستین لوکوموتیو وارداتی را که به «ماشین دودی» شهرت داشت در سالن مترو شهر ری نگهداری می‌کنند. تصاویری که مشاهده می‌کنید، هر دو متعلق به همان قطار قدیمی یا «ماشین دودی» است. یکی آن را در حال عبور از دروازه شهر ری نشان می‌دهد و دیگری، قطار متوقف شده در ایستگاه تهران را به نمایش می‌گذارد.

تصویری از اولین لوکوموتیو ایران

عکس: آنتون سوروگین

اولین لوکوموتیو ایران اولین لوکوموتیو ایران

دیگر خبرها

  • اجرای پروژه «نصب توری» جاده کرج_چالوس را مسدود کرد
  • آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های البرز/ ۹ اردیبهشت
  • کلنگ زنی دومین سرای دانشجویان متاهل در یاسوج
  • ببینید | اولین تصویر از آتش‌سوزی شدید یک کارگاه ۲ هزار متری در جنوب تهران
  • (تصاویر) خیابانی که قرار بود شانزلیزه ایران شود
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • افتتاح خوابگاه متأهلی برای ۱۲۰ دانشجوی علوم پزشکی تهران
  • عکس| دو تصویر ناب از «ماشین دودی»؛ نخستین لوکوموتیو ایران
  • آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های البرز/ ۸ اردیبهشت
  • پیگیری انتقال مدیریت زندان قزلحصار از تهران به استان البرز