Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نامه‌ای به استاندار اردبیل با ابلاغ مراتب ثبت ملی ۱۸ اثر میراث‌فرهنگی ناملموس بر هرگونه اقدام برای حفظ و احیای این میراث تاکید کرد.

به‌گزارش ایمنا و به نقل از میراث‌آریا، علی‌اصغر مونسان در نامه‌ای به اکبر بهنام‌جو استاندار اردبیل نوشت: در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی حفظ میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ آئین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۶ هیئت‌وزیران و با رعایت مقررات آئین‌نامه اجرایی مذکور، میراث‌فرهنگی ناملموس با عنوان بازی قنیش گوتدی، قنیش قاپدی، قنیش قاچیددی به شماره ۲۳۲۵ و قورما؛ شیوه نگهداری گوشت در عشایر شاهسون مغان به شماره ۲۳۲۶ و مراسم آئینی یاشیل سفره (سفره سبز) به شماره ۲۳۲۷ در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.

وزیر میراث فرهنگی در این نامه همچنین مراتب ثبت ملی مراسم باران‌خواهی چمچه خاتون یا چمچه گلین به شماره ۲۳۳۸، مهارت تهیه قره شیقالات به شماره ۲۳۳۹، آئین و مراسم خیدیر نبی به شماره ۲۳۳۰، مهارت پخت گیلدیک آشی به شماره ۲۳۳۱، بازی چیلینگ آغاجی (پله دسته، پیل دسته) به شماره ۲۳۳۲ و همچنین مراسم گلین چیخدی؛ عروس‌بران به شماره ۲۳۳۳ را به استاندار اردبیل ابلاغ کرد.

مهارت پخت خشیل به شماره ۲۳۳۴، آئین و مراسم برپایی قارقارا به شماره ۲۳۳۵، مهارت ججیم توخوما؛ جاجیم‌بافی (به پیشنهاد استان آذربایجان شرقی) به شماره ۲۳۰۶، مهارت پخت آیران آشی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی) به شماره ۲۳۱۹، مهارت پخت دوشاب حالواسی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی) به شماره ۲۳۲۱، هم از دیگر آثار ناملموس فرهنگی است که مونسان مراتب ثبت ملی آنها را به بهنام‌جو ابلاغ کرده است.

مونسان همچنین در این نامه ثبت ملی مهارت پخت غذای سنتی یارما شیله‌سی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی) به شماره ۲۳۲۲، مهارت پخت زنجفیل حالواسی (حلوای زنجبیلی) (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی)» به شماره ۲۳۲۳، مهارت پخت غذای سنتی اووماج آشی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی) به شماره ۲۳۳۶، ثبت ملی م هارت تهیه شکلات روسته به شماره ۱۲۵ در فهرست در خطر و نیازمند پاسداری فوری را در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس ابلاغ و بر هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای آنها می‌شود، تأکید کرده است.

کد خبر 498859

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گردشگری میراث ناملموس ميراث فرهنگي ثبت ميراث فرهنگي وزير ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري علی اصغر مونسان علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پیشنهاد استان آذربایجان غربی میراث فرهنگی ناملموس استاندار اردبیل مهارت پخت مراتب ثبت ثبت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۵۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  مرتضی صفری در بازدید از کاروان‌سرای شرکت نفت ارومیه اظهار کرد: این کاروان‌سرا از جمله بنا‌های تاریخی ارومیه بوده که در اختیار مالک بخش خصوصی قرار دارد که با گفتگو‌های انجام شده با مالک آن مقرر شد نسبت به ساماندهی آن اقدام شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: به‌منظور جلوگیری از تخریب بیشتر این مجموعه اقدات احیا و مرمت حجرات پیرامون کاروان‌سرا زیر نظر کارشناسان مرمت و احیا اداره‌کل در اسرع وقت عملیاتی خواهد شد 

او گفت: همچنین برای ساماندهی این بنا شهرداری ارومیه نیزاعلام آمادگی جهت مشارکت داشته است و آواربرداری و محوطه‌سازی با همکاری این مجموعه انجام خواهد شد.

صفری گفت: کاروان‌سرای شرکت نفت ارومیه یکی از مجموعه‌های تاریخی متعلق به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است.

دیگر خبرها

  • ۳۴ باند حفاری اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی منهدم شد
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • انهدام ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی
  • کشف محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • قدردانی استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی کردستان از سوخت‌رسانی نوروزی
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی