Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@15:14:52 GMT

مسائل اقتصادی؛ نقطه ضعف اصلیِ جریان غرب‌‌گرا

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۴۸۹۱۸

مسائل اقتصادی؛ نقطه ضعف اصلیِ جریان غرب‌‌گرا

نقطه ضعف اصلی امروز جریان غرب‌گرا مسائل اقتصادی، و نقطه قوت و جایی که می‌توانند با دو قطبی و شایعه‌سازی رأی بخش بزرگی از جامعه را با خود همراه کنند؛ مسائل فرهنگی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ ظاهراً امسال هم به روال سال‌های قبل، مناظرات به سه بخش اقتصادی، سیاسی، و فرهنگی-اجتماعی تقسیم شده‌است، یعنی روز اول اقتصادی، روز دوم سیاسی، و روز سوم فرهنگی_اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با توجه به صحبت‌های اخیر حضرت آقا، این تقسیم‌بندی غیر منطقی به نظر می‌آید.

حضرت آقا اخیرا فرمودند که بعضی می‌گویند نامزدها باید در مناظرات درباره سیاست خارجی یا فضای مجازی نظراتشان را بگویند، اما اینها مسئله اصلی نیست، مسئله اصلی اقتصاد است. در خصوص مطالبه اخیر مقام معظم رهبری، نکات زیر به نظر می‌رسد؛

تقسیم‌بندی زمان صحبت نامزدها در مورد مسائل کشور، به سه قسمت مساوی، بین سه موضوع «اقتصادی»، «سیاسی»، و «فرهنگی_اجتماعی»، و رعایت نکردن اولویت اقتصادی، ظاهراً خلاف مطالبه حضرت آقاست.

علاوه بر این، اگر قرار باشد یک جلسه کامل به مباحث سیاسی اختصاص یابد، حتماً بخش بزرگی از این جلسه، به سیاست خارجی اختصاص خواهدیافت، و همین‌طور در جلسه فرهنگی_اجتماعی، قطعاً نامزدهای جریان غربگرا، موضوع فیلترینگ و فضای مجازی را به یکی از موضوعات اصلی تبدیل خواهند کرد.

شاید کسی بگوید که صدا و سیما در سایر زمان‌های حضور نامزدها در تلویزیون، بیشتر مباحث اقتصادی را مطرح می‌کند، و به نوعی وزن مباحث اقتصادی بیشتر از بقیه است.

اما واقعیت این است که مناظرات، هم بسیار بیشتر از دیگر برنامه‌های انتخاباتی دیده می‌شوند، و هم اثرگذاری بیشتری دارند، خصوصاً که خود صدا و سیما هم تبلیغات ویژه‌ای برای آن انجام می‌دهد.

با توجه به تجربه سال‌های گذشته، هرچه به روزهای آخر نزدیک‌تر شویم، اثرگذاری صحبت‌ها و اخبار انتخاباتی افزایش می‌یابد. بنابراین حتی می‌توان ادعا کرد که تاثیر مناظرات بعدی، نه به اندازه مناظره اقتصادی، بلکه بیشتر است.

نقطه ضعف اصلی امروز جریان غرب‌گرا مسائل اقتصادی، و نقطه قوت و جایی که می‌توانند با دوقطبی و شایعه‌سازی رأی بخش بزرگی از جامعه را با خود همراه کنند؛ مسائل فرهنگی است و البته نقطه ضعف جدی جریان انقلابی هم مردد بودن، و نداشتن اصول واحد و متقن، در مباحث فرهنگی است.

هرجا که از اصول انقلاب فاصله گرفتیم، و به خیال خودمان، به خوش‌آمد این و آن و عوام نزدیک شدیم، لطمه خوردیم.

در مناظرات باقی‌مانده و خصوصاً فرهنگی_اجتماعی، نامزدهای جریان انقلابی باید دقت کنند که با تکیه بر فرمایشات حضرت آقا، بازی جریان لیبرال را نخورند، و از رفتارهای عوام‌پسندانه پرهیز کنند.

این که من دو میلیون دنبال‌کننده دارم، پس درد مردم رامی‌فهمم، منطقی عوام‌پسند است، و اگر این‌گونه باشد، فلان بازیگر غرب‌پرست هم می‌تواند ادعا کند با بیش از ده میلیون دنبال‌کننده، مردم و درخواست‌های ایشان را چندین برابر بهتر می‌فهمد، و خود را نماینده مردم معرفی کند.

رمز پیروزی ما ایستادگی بر اصول است، و پیروی بی‌قید و شرط از راهبری حکیمانه ولایت.

شاید بتوان گفت آن روزی که حضرت آقا فرمودند نامزدها به جای سیاست خارجی و فضای مجازی، نظرات خود را درباره مسائل اقتصادی مطرح کنند، قصد پاسخ به فلان شخصیت سیاسی را نداشتند، بلکه علاوه بر تاکید بر اهمیت مسائل اقتصادی در برهه حاضر، هدف ایشان ترسیم مسیر حرکت درست در رقابت انتخاباتی بوده‌است، و بدون شک ما اگر با دقت کامل در مسیر ترسیم شده توسط ولی مسلمین حرکت کنیم، پیروز انتخابات و هر عرصه دیگری خواهیم بود.

 

صادق قربان‌پور؛ فعال رسانه‌ای

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: فرهنگی اجتماعی مسائل اقتصادی جریان غرب حضرت آقا نقطه ضعف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۸۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها- عاطفه قلع ریز: شورای اسلامی شهر اصفهان اخیراً آمار نقاط جرم خیز یا همان نقاط بی دفاع شهری اولویت دار اصفهان را بالغ بر یک هزار نقطه اعلام کرده است که پیش از این آمار این نقاط به صورت تفکیک شده نزدیک به ۷ هزار نقطه اعلام شد.

رصدخانه فرهنگی اصفهان بالاترین نقاط جرم خیز یا همان بی دفاع شهری را در اصفهان به ترتیب در منطقه (سه، چهار، پنج، یک و دو) اعلام کرده که نشان از درگیری مناطق برخوردار شهر اصفهان با بالاترین میزان جرم و آسیب‌های اجتماعی است.

اصفهان طی سال‌های اخیر اصفهان به دلیل رشد و گسترش فیزیکی و جمعیتی از یک‌سو و فرسودگی و تخریب مناطق قدیمی از سوی دیگر با رشد نقاط جرم خیز یا همان بی دفاع شهری مواجه است.

نقاط بی دفاع شهری در مناطق مختلف اصفهان باعث شده که بخش‌هایی از شهر خالی از سکنه شوند و مناطقی را برای حضور مجرمان و فرار سرمایه‌گذاران آماده کرده‌اند.

فرزانه کلاهدوزان، رئیس کمیسیون ویژه خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه ۸۰۰ نقطه بی دفاع شهری شناسایی شده است، افزود: عدم رویت‌پذیری، محاط بودن و نبود فرصت نظارتی، خلوتی و تاریکی، بی ثباتی و ناپایداری جمعیت، ازدحام و تراکم جمعیت، فرسودگی و آشفتگی فضا خصوصیت اصلی فضاهای بی دفاع شهری و فقدان عنصر نظارت اجتماعی است.

وی توضیح داد: فضاهایی که در آن رفت و آمد کم است (روز یا شب) یا در صورت استمداد احتمال یا امکان کمک رسانی به فردی که مورد تهاجم واقع شده کمتر است، جسارت بیشتری را به مجرمان برای ارتکاب جرم می‌دهد.

لزوم توجه شهرداری به رفع نقاط بی دفاع شهری اصفهان

این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: فضاهای بی‌دفاع مناسب‌ترین نقطه برای مزاحمان و مجرمان هستند، فضاهای اطراف تقاطع بزرگراه‌های درون شهری، اطراف و زیرپل‌های درون شهری کم رفت و آمد (بدون کاربری اجتماعی)، فضاهای مجاور ساخت و سازی‌های نیمه‌کاره و به ویژه رها شده، این فضاها اغلب جایگاه امنی برای خلاف‌کاران است و طبعاً کمین‌گاه مناسبی برای آنکه در ساعات کم رفت و آمد مورد استفاده برای حمله قرار گیرد.

وی با بیان اینکه اطلاعات مناطق بی دفاع شهری از ۱۳۷ استخراج و در کمیسیون ویژه بانوان شورا مورد بررسی قرار گرفت، ادامه داد: زنان و کودکان بیشترین قربانیان این نقاط هستند و سه ارگان خدمات شهری، محیط زیست، معاونت تخلفات شهری و زیباسازی شهرداری اصفهان در عدم شکل گیری نقاط بی دفاع شهری و رفع این نقاط نقش پررنگ‌تری دارند.

کلاهدوزان با اعلام اینکه سازمان زیباسازی شهری از طریق المان‌های نوری باید نقاط تاریک شهر که محلی مناسبی برای جرم خیزی شده را رفع کند، گفت: همچنین معاونت تخلفات شهری با حصارکشی دورتادور ساختمان‌های نیمه کاره می‌تواند از تبدیل شدن آن به یک مکان جرم خیز ممانعت کند.

ستاره عباسی، محقق و پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی در اصفهان که بیش از یک دهه است منحصراً در این عرصه مشغول به کار است با اعلام اینکه هر روز به جمعیت بانوانی که دچار آسیب شده‌اند افزوده می‌شود به خبرنگار مهر گفت: با توجه به روند رو به افزایش آنها مکان برای نگهداری این زنان دیده شده که با ایجاد یک مکان امن از آسیب دیدن بیشتر آنها ممانعت شود.

دستگاه‌های دولتی در کارگروه آسیب‌های اجتماعی فقط حاضری می‌زنند

وی با بیان اینکه در حالی کارگروه آسیب‌های اجتماعی در استانداری اصفهان با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف برگزار می‌شود، تصریح کرد: بیش از یک سوم دستگاه‌های حاضر در این کارگروه اقدامی برای رفع آسیب‌های اجتماعی نمی‌کنند، طی مطالعه‌ای که بر روی این زنان صورت گرفت بسیاری از آنها به دلیل نداشتن یک حامی مالی، بی خانمانی و بی کسی در یک مقطعی دچار آسیب شده‌اند.

این محقق گفت: اگر چه تاکنون این افراد را برای تأمین مالی به ارگان‌های مختلف برای اشتغال‌زایی معرفی کرده‌ایم اما چون دستمزد پایین دریافت می‌کردند با ساعات کاری بالا، ماندگاری این افراد در این مشاغل به چند روز ختم می‌شد.

لزوم اصلاح قوانین برای کاهش جمعیت زنان آسیب دیده اصفهان

وی خاطرنشان کرد: غالب این بانوان دچار آسیب، متأهل هستند که از سوی خانواده در یک دوره‌ای طرد شده اند یا از خانواده‌هایی با سطح مالی پایین هستند و یا در مواردی به اجبار دچار آسیب شده‌اند.

این پژوهشگر افزود: زنان آسیب دیده‌ای نیز هستند که با حمایت و نگهداری آنها توانسته‌اند مسیر درست زندگی را پیدا کنند و بیش از ۴ سال در فضایی که با همکاری شهرداری اصفهان و استانداری در اصفهان ساخته شده، نگهداری شوند.

وی در پاسخ به این سوال که چه باید کرد که از جمعیت این زنان کاسته شود، ادامه داد: غالب این زنان کسانی هستند که همسران آنها به دلایل مختلفی در زندان به سر می‌برند یا به دلیل قاچاق مواد مخدر اعدام شده‌اند؛ اگر مسؤولان امر تمهیداتی بیندیشند مردان به دلیل بدهی سال‌ها در زندان نباشند و زنان دارای فرزند برای تأمین مخارج دچار آسیب نشوند می‌توان نسبت به کاهش این آسیب امیدوار بود.

به گفته عباسی زنان آسیب دیده و در معرض آسیب اصفهان اصلاً شرایط مناسبی ندارد و اصفهان مقری شده برای گم شدن در جامعه که این زنان از شهرهای دیگر به آن پناه می‌آورند و آمار در این خصوص نگران کننده است.

وی ادامه داد: موضوع زنان و سکونت‌گاه‌های غیررسمی یا فضاهایی که تعریف جدی از رفع مشکلات اجتماعی ندارد، مسئله مهمی است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت.

این کارشناس آسیب‌های اجتماعی افزود: افرادی که در این مناطق زندگی می‌کنند از امنیت روانی، اجتماعی، اقتصادی و … برخوردار نیستند که همین موضوع آسیبی به ساکنان چنین مناطقی وارد می‌کند.

جمعیت اصفهان در یکصد سال اخیر از هشتاد هزار نفر به بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است. این میزان از صنعتی‌شدن افسارگسیخته و شهرنشینی بدون شهرگرایی و توسعۀ پایدار سبب ایجاد محله‌هایی شده است که می‌توان آنها را محله‌های فوق بدخیم یا نقاط بی دفاع شهری نامید؛ محله‌هایی که در آنها بسته‌ای از آسیب‌های اجتماعی به‌همراه جرایم خشن و احساس امنیت پایین وجود دارد. در کنار این مسائل، فقر، بیکاری، وجود بافت‌های فرسوده و امکانات ناچیز رفاهی و خدماتی، هرگونه امید به بهبود وضعیت آنها را از بین برده است و به نوعی در بافت مرکزی شهر اصفهان شاهد محله‌های خالی از سکنه هستیم.

محلات بی‌دفاع شهری که امروزه شورا و شهرداری اصفهان را بر آن داشته است که نگاه ویژه‌تر و جدی تری به این مقوله داشته باشند و در همین ارتباط کمیسیون ویژه خانواده و زنان و جوانان از یکسال گذشته تشکیل شده که ضمن هویت بخشی به این اقشار، شهری امن را برای طبقات در معرض آسیب‌های اجتماعی شکل دهد.

کد خبر 6091772

دیگر خبرها

  • دهه کرامت به یک اقدام روتین تبدیل نشود
  • دستگاه‌های فرهنگی برنامه‌های شاخص خود را برای سال جاری تعیین کنند
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست
  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند
  • نگاهی به مسائل اجتماعی و فرهنگی در مجموعه «خط روی خط»