Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت اسدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پاسخ به این پرسش که به نظر شما آیا کاندیداهای ریاست جمهوری برنامه‌ای برای کارگران و بازنشستگان ارائ کرده‌اند، گفت: ما هفته پیش جلساتی با کانون عالی شوراهای اسلامی کارگران داشتیم که بررسی کنیم کدام  کاندیداها به جامعه کارگری توجه دارند و برنامه مشخصی برای کارگران دارند تا به این طریق علاوه بر مشارکت کارگران و خانواده‌هایشان به شرکت در انتخابات، زمینه مشارکت حداکثری را فراهم کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما واقعیت این است که تاکنون هیچ یک از دوستان برنامه مشخصی برای کارگران و برای حل مشکلات کارگری ارائه نکرده‌اند.

وی در مورد اینکه مهم‌ترین مشکلات جامعه کارگری چیست،‌ گفت: به نظر من مهم‌ترین معضل جامعه کارگری، قراردادهای موقت و سفید امضاء است، بسیاری از کارگران امید به آینده و امید به زندگی ندارند و بالای 80 درصد قراردادهای کارگری موقت و یا سفید امضاء است، در حالی که قانون می‌گوید کارهایی که غیرفصلی است و جنبه استمراری دارد باید قرارداد دائمی با کارگر منعقد کند.

نماینده کارگران در شورای عالی کار اظهار داشت: همان طور که مقام معظم رهبری سال‌های گذشته در شعارهای سال حمایت از کارگران و رفع موانع تولید را در نظر گرفته‌اند، باید کاندیداهای ریاست جمهوری برنامه‌های مشخصی برای حمایت از تولید ارائه کنند و  چه کسی بهتر از کارگران می‌توانند تولید را قوی کنند و بهره‌وری را بالا ببرند.

به گفته اسدی وقتی یک کارگر قرارداد 15 تا 30 روزه می‌بندد، به نظر شما می‌توان از او انتظار افزایش بهره‌وری داشت، یا کارگرانی که 20 سال قرارداد موقت داشته و امروزه به خاطر مشکلات بنگاه‌ها بیکار شده‌اند و آنها را اخراج کرده‌اند، چگونه می‌توان کارگران را به کار دلگرم کرد، بنابراین مهم‌ترین مشکل کارگران قراردادهای موقت است، در حالی که مشاغلی که جنبه دائمی و مستمری دارند، باید قرارداد دائمی با کارگر منعقد کنند.

وی همچنین گفت: حق برخورداری کارگران از تشکل‌های قدرتمند و واقعی کارگران از حقوق اولیه جامعه کارگری است، در حالی که دولت و کارفرمایان در بسیاری از تشکل‌های کارگری اعمال نفوذ می‌کنند.

به گفته اسدی، در دهه 70 در دادنامه از سوی وزارت اقتصاد با رأی هیات عمومی دیوان عدالت اداری گفته است که کارفرمایان می‌توانند با کارگران قرارداد موقت ببندند در حالی که قانون می‌گوید کارهایی که جنبه مستمری و غیرفصلی دارد باید قرارداد دائمی داشته باشند.

نماینده کارگران در شورای عالی کار اظهار داشت: من به عنوان نماینده کارگران بسیاری از اوقات کارگران از شغل‌های مختلف از جمله خبرنگاران مراجعه می‌کنند و می‌گویند به دلیل قراردادهای موقت کارفرما از پرداخت عیدی یا سنوات خودداری می‌کند و یا بسیاری از کارگران بیمه نشده‌اند. در حال حاضر هیچ یک از کاندیداها در مورد مسائل کارگری اظهارنظر شفافی نداشته است.

اسدی اضافه کرد: دستمزد کارگران که امسال در شورای عالی کار تصویب شد، با وجود اینکه رقم خوبی مصوب شد اما تورم‌هایی که اخیرا در قیمت کالاهای اساسی مانند شکر 70 درصد، برنج، مرغ، گوشت، روغن و لبنیات اتفاق افتاده همه رشد دستمزد کارگران را بلعیده است و دولت برنامه‌ای برای تنظیم بازار و کنترل قیمت‌های کالاهای اساسی ندارد.

وی در مورد اینکه گفته می‌شود در سال گذشته حدود یک میلیون کارگر بیکار شده‌اند، گفت: ما به عنوان یکی از نمایندگان کارگران در شورای عالی کار به آمار دقیقی دسترسی نداریم، اما بسیاری از کارگران به ما مراجعه می‌کنند به ویژه در شرایط کرونایی که شغل خود را از دست داده‌اند، در حالی که قوانین کشور باید از کارگران در دوران بیکاری با پرداخت مستمری بیکاری حمایت کند تا کار جدیدی برای کارگر پیدا شود، اما محدودیت پرداخت بیمه بیکاری در کشور ما باعث شده حمایت مستمری از کارگران انجام نشود.

اسدی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه کاندیداهای ریاست جمهوری حرفی بزنند که عملی باشد و از دادن وعده‌های غیرعملی خودداری کنند، گفت: اگر می‌خواهیم انتخابات پرشور داشته باشیم، کاندیداهای ریاست جمهوری برنامه عملی برای حمایت از کارگران و تولید بدهند نه اینکه خدای ناکرده بخواهند بهم توهین کنند که این مسأله در جامعه اثر منفی دارد حتی بچه‌ها می‌گویند وقتی کاندیداها به جان هم افتاده‌اند، تکلیف ما چیست؟

نماینده کارگران در شورای عالی کار در مورد صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی اظهار داشت: صندوق‌ها از روز اول با یک مرامنامه‌ای شروع کردند و باید پیش بینی می‌کردند که در آینده هزینه صندوق‌ها بالا می‌رود و از روز اول اساس کار صندوق این بود که پول‌های حق بیمه کارگران در آن سرمایه‌گذاری شود که وقتی کارگر به سن بازنشستگی رسید بتواند از محل عایدی آن سرمایه‌گذاری‌ها حقوق و مستمری او را بپردازند، اما متاسفانه صندوق‌های کارگری و تامین اجتماعی تبدیل به حیاط خلوت دولت‌ها شد و افرادی را در رأس این صندوق‌ها و شرکت‌های زیر مجموعه گماشتند که حقوق نجومی گرفتند اما در عین حال کار نکردند.

اسدی گفت: بسیاری از دولت‌ها وقتی سر کار می‌ایند افراد خاص را در شرکت‌های سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی و یا شرکت‌های زیر مجموعه با حقوق بالا قرار می‌دهند و به جای اینکه مشکلات کارگران و مستمری بگیران را حل کنند فقط به فکر حقوق بالای خودشان هستند.

وی افزود: صندوق‌های بازنشستگی هر روز جیب کارگران را خالی‌تر می‌کنند و اکثر آنها ورشکسته هستند. مشکل صندوق‌ها این است که به دولتی که می‌آید سیل  جمعیتی به هیات مدیره‌های صندوق‌ها مانند شستا و شرکت‌های زیر مجموعه وارد می‌شود و پول‌های گزافی از جیب کارگران به آنها پرداخت می‌شود.

اسدی همچنین در مورد حوادثی که ظرف دو هفته گذشته در معادن مختلف مانند دامغان، لرستان و نیز تونل تهران ـ شمال و کارخانه آلومینیوم اتفاق افتاد و در هر حادثه دو کارگر از بین رفتند، گفت: کارگران صدای رسایی ندارند، هر وقت اتفاقی می‌افتد صدای آنها قدری شنیده می‌شود. معضل کارگاه‌های تولیدی ما این است که در سایه عدم نظارت دستگاه‌های متولی این کارگاه‌ها به افراد پیمانکار واگذار می‌شود که آنها هم برای کاهش هزینه و به دور از نظارت دستگاه‌های مسئول فقط به فکر سود خود هستند و شرایط ایمنی کارگران در کارگاه‌ها را رعایت نمی‌کنند.

نماینده کارگران در شورای عالی کار تصریح کرد: وقتی مجوز یک معدن و یا یک کارخانه داده می‌شود، باید نظارت دقیق و موثری بر روی ایمنی و حفاظت از جان کارگران آن انجام شود تا حوادث منجر به فوت کارگران در آن کاهش پیدا کند.

وی گفت: 90 درصد بهره‌برداران معادن و کارگاه‌ها پیمانکارانی هستند که از دولت با تخفیف گرفته‌اند و بدون رعایت موارد ایمنی کارگران را وجه المصالحه خود قرار می‌دهند و وقتی اتفاقی می‌افتد می‌گویند بیمه حوادث داریم و جبران می‌کند، در حالی که کسی نمی‌گوید حیف از آن جان کارگری که از دست رفت و 90 درصد این کارگاه‌ها به دلیل عدم نظارت شاهد بهره‌کشی پیمانکاران بخش خصوصی از کارگران هستند.

اسدی در مورد برنامه بهره‌وری نیروی کار گفت:‌ یکی از مواردی که منجر به افزایش بهره‌روی کارگر می‌شود این است که کارگر علاوه بر داشتن مدرک دانشگاهی باید دوره‌های فنی و حرفه‌ای بگذراند. ما بسیاری از مهندسانی داریم که با نمرات خوب از دانشگاه‌های خوب فارغ‌التحصیل شده‌اند اما در عمل کار بلد نیستند. باید آموزش فنی و حرفه‌ای در مراکز سازمان فنی و حرفه‌ای و یا کارگاه‌های عملی بیشتر شود، همچنین آموزش مهارت در حین کار به این افراد داده شود تا بهره‌وری افزایش یابد.

نماینده کارگران در شورای عالی کار این را هم گفت: دستمزد کارگران ایران از پایین‌ترین رقم‌های دستمزد کارگران در جهان است و با حقوق پایین هم امکان افزایش بهره‌وری وجود ندارد.

اسدی همچنین از کاندیداهای ریاست جمهوری درخواست کرد برنامه خود برای حمایت از کارگران و بازنشستگان را ارائه کنند و افراد موثر اقتصادی که برای دولت خود پیشنهاد می‌کنند را معرفی کنند تا مردم بر اساس این موارد به آنها رأی بدهند و برنامه‌های اقتصادی آنها را نقد و ارزیابی کنند.

وی همچنین گفت: آمار دقیقی از تعداد کارگران بیمه شده و کارگران موقتی نداریم البته برای طرح مزد منطقه‌ای مرکز پژوهش‌های تامین اجتماعی باید گزارشی ارائه می‌کرد که هنوز به دست ما نرسیده، بنابراین آمار دقیقی از وضعیت جامعه کارگری و کارگاه‌های کشور نداریم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کارگران شورای عالی کار بهره وری قراردادهای موقت آیت اسدی نماینده کارگران در شورای عالی کار نماینده کارگران در شورای عالی کار کاندیداهای ریاست جمهوری قراردادهای موقت دستمزد کارگران تامین اجتماعی برای کارگران جامعه کارگری برای کارگر کارگاه ها بهره وری مهم ترین صندوق ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۹۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراهم کردن بستر رشد مهارتی و انگیزشی کارگران از اولویت‌های ما است

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ مهران طیران ضمن تبریک هفته کار و کارگر، کارگران را سربازان جنگ اقتصادی و محور پویایی تولید دانست و مطرح کرد: فراهم کردن بستر آموزش‌های بصیرتی و معرفتی و رشد مهارتی و انگیزشی کارگران از اولویت‌های مهم بسیج کارگری استان البرز است.

وی با اشاره به اینکه از طریق هادیان سیاسی و حلقه‌های صالحین درصدد افزایش روحیه و ارتقای اراده کارگران در برابر تبلیغات سیاه رسانه‌های بیگانه و افزایش روحیه آن‌ها هستیم، افزود: ایجاد انگیزه و نهادینه کردن اهمیت کسب روزی حلال یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ما در حوزه کارگری البرز است.

مسؤول سازمان بسیج کارگری و کارخانجات استان البرز با تاکید بر هم افزایی و تعامل با سازمان فنی و حرفه‌ای، جهاد دانشگاهی، دانشگاه‌ها و مراکز علمی جهت افزایش توانمندی‌های مهارتی کارگران عنوان کرد: افزایش مهارت کارگران نقش بسیار مؤثری در افزایش بهره وری تولید دارد.

وی از ساماندهی و هدایت گروه‌های جهادی کارآمدان، سفیران تولید، بانویار، دستار، تولید یار و واکنش سریع جهت رفع موانع تولید و اشتغال و افزایش بهره وری خبر داد و گفت: گروه جهادی بانو باز، گروه تخصصی حمایت و هم اندیشی با بانوان کارگر بوده و گروه سفیران تولید با حضور در مدارس، پیشرفت‌های حوزه تولید و اشتغال را به اطلاع دانش آموزان می‌رسانند.

طیران ضمن تشریح برخی از برنامه‌های هفته کار و کارگر خاطر نشان کرد: برگزاری میز خدمت برای رفع مشکلات کارگران، توزیع بسته‌های کمک معیشتی بین کارگران، تجلیل از کارگران برتر و کارگران زن و برگزاری جلسات اندیشه ورزی با کارگران از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان بسیج کارگری به مناسبت هفته کار و کارگر است.

کد خبر 6091405

دیگر خبرها

  • سواستفاده از کارگران در قراردادهای کاری موقت
  • تحقق رونق تولید و رشد اقتصادی با بهبود شرایط کاری کارگران
  • سهم بالای بخش نفت و گاز در رشد اقتصادی کشور
  • عکس یادگاری کارگران با رئیسی
  • پیشنهاد ۵ ساله شدن سقف قراردادهای موقت به دولت رفت
  • خبر خوش برای کارگران/ شکل قراردادهای موقت تغییر می‌کند؟
  • سرعت رسیدگی به شکایات کارگری در کرمان بیش از ۲ برابر شده است
  • برگزاری بیش از ۲۰۰ برنامه ویژه هفته کار و کارگر در استان بوشهر
  • فراهم کردن بستر رشد مهارتی و انگیزشی کارگران از اولویت‌های ما است
  • افزایش دوبرابری سهم اقتصاد دیجیتال در کشور با اجرای برنامه هفتم