Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست مجازی با روسای دانشگاه‌های مجری طرح ساماندهی آموزش عالی، ضمن تاکید بر اجرای کامل جزئیات این طرح و همچنین پشتیبانی و حمایت از موسسات الحاق شده، کیفی‌سازی آموزش، ماموریت‌گرایی و تمرکز زدایی را از مزایای اصلی اجرای آن عنوان کرد. خبرگزاری میزان-نشست روسای دانشگاه‌های مجری طرح ساماندهی آموزش عالی امروز با هدف هم‌اندیشی و تبادل تجارب دانشگاه‌هایی که الحاق واحد‌های کوچک‌تر داشته‌اند، با حضور وزیر علوم و برخی معاونان ذی‌ربط به صورت برخط برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وزیر علوم در این نشست با اشاره به تلاش‌های فراوانی که دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری طی سال‌ها داشته‌اند، گفت: امیدوارم مجموعه این فعالیت‌ها و تلاش‌ها مبنای رشد و توسعه کیفی در حوزه علم و فناوری باشد.

 منصور غلامی با اشاره به اینکه طرح ساماندهی آموزش عالی مصوبه شماره ۷۷۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی است، گفت: هدف از اجرای این مصوبه کیفی‌سازی آموزش و ارتقا کیفیت خدمات دانشگاه‌هاست که تقریباً همه بخش‌های آن اجرا شده و یا در حال نهایی شدن است.

وی افزود: این مصوبه جزو معدود مصوباتی بوده است که با جمیع جوانب به صورت کامل اجرا می‌شود. در بخش نهایی آن هم ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها است که به تدریج در حال تحقق است و در راستای پیشبرد برنامه‌های راهبردی حوزه آموزش عالی بسیار موثر خواهد بود.

غلامی ادامه داد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مکلف است با الحاق و یا تجمیع موسسات آموزشی کوچک در موسسات آموزشی بزرگ به سمت ساماندهی آموزش عالی حرکت کند. در این طرح موسسات موجود حفظ می‌شوند، اما با هدف کیفی‌سازی و ماموریت‌گرایی، به لحاظ مدیریتی و حمایتی به مجموعه بزرگ‌تر ملحق می‌شوند تا تحت یک مدیریت مرکزی برنامه‌ریزی و هدایت شوند.

وی با تاکید بر اینکه این مسئولیت باید به نحو مطلوب و موثر انجام شود، اظهار داشت: صرفه‌جویی در هزینه‌ها و موثر بودن در اجرای برنامه‌های توسعه‌ای از مزایای اجرای طرح ساماندهی آموزش عالی است و حتماً باید پس از ابلاغ برنامه الحاق هر موسسه، حمایت‌ها و پشتیبانی‌های لازم توسط دانشگاه مادر انجام شود.

وی با تاکید بر ضرورت تحقق اهداف این طرح تصریح کرد: مسئولان و مدیران محلی نیز انتظار دارند این وعده وزارت علوم که عنوان شده، طرح ساماندهی موجب کیفی‌سازی آموزش و پژوهش و ماموریت‌گرایی خواهد شد، محقق شود و باید در این راستا گزارش اقدامات انجام شده برای تبیین و تنویر افکار عمومی نیز اطلاع‌رسانی عمومی شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در دیدار‌های سال‌های گذشته با مدیران آموزش عالی، مبنی بر کیفی‌سازی و ماموریت‌گرایی، تصریح کرد: گزارش اقدامات انجام شده در این خصوص محضر معظم له و شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال و مورد تایید قرار گرفته است. همه ما در قبال اجرای کارشناسی‌شده ودقیق این مصوبه مسئول هستیم و باید با جدیت تا پایان زمان مسئولیت اجرایی پیگیر اجرای آن باشیم.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این مصوبه از مصوبات مهم شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد اجرایی نقشه علمی کشور است و همچنین یک کار قوی و اساسی در حوزه آموزش عالی است، با تغییر دولت دچار تغییر نخواهد شد و اجرای آن با همراهی و پشتیبانی شورای عالی انقلاب فرهنگی تداوم خواهد یافت.

غلامی همچنین با بیان اینکه تمرکز‌زدایی و تفویض اختیارات به دانشگاه‌ها از دیگر مزایای اجرای این طرح است، گفت: مدیریت این طرح در سطح استانی انجام می‌شود، اما در سطح منطقه‌ای نیز در اشل‌های مختلف می‌توانند فعالیت کنند. همچنین رتبه‌بندی دانشگاه‌ها نیز که از اهداف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بود در اواخر سال گذشته نهایی و ابلاغ شد و مبنای ارزیابی عملکرد دانشگاه‌ها خواهد بود و به کار بردن عنوان سطح‌بندی به هیچ عنوان وجاهت قانونی ندارد و ممنوع است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ساماندهی در دیگر دانشگاه‌ها نیز انجام شده است، گفت: این طرح با اجرا در زیرنظام‌های دانشگاه پیام نور و جامع علمی کاربردی نیز به خوبی انجام گرفته و با تجمیع و ساماندهی مراکز، تعداد مراکز دانشگاه پیام نور از ۵۰۰ واحد به ۳۷۵ واحد و دانشگاه جامع علمی کاربردی از هزار و ۷۴ واحد به ۵۸۵ واحد تغییر یافته‌اند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: برای انسجام قوی آموزش عالی و جلوگیری از توسعه کمی موسسات آموزشی، این طرح با هم‌افزایی و پشتیبانی علمی قوی، در سایر موسسات هم به عنوان کاری ماندگار اجرا شود.   انتهای پیام/ برچسب ها: دانشگاه آموزش کرونا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دانشگاه آموزش کرونا شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح ساماندهی آموزش عالی تحقیقات و فناوری ماموریت گرایی موسسات آموزش دانشگاه ها کیفی سازی وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۲۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی

دریافت 48 MB

به گزارش خبرنگار مهر، نشست ۵ ساعته خانه گفتگوی تحول در علوم انسانی با حضور بیش از ۸۰ استاد برجسته و چهره‌های علمی و فرهنگی کشور در سالن شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد.

محمد مقیمی استاد دانشکده مدیریت و رییس دنشگاه تهران در این نشست گفت: اجتهاد علمی در حوزه تحول علوم انسانی یعنی اینکه دو بال قدرت نظریه پردازی و جسارت و جرأت و پذیرش ریسک که عمدتا ناظر بر اجرای این مقوله در محیط دانشگاه است را مدنظر داشته باشیم و این موضوع را با جدیت در دانشگاه دنبال کنیم. در راستای این دغدغه، شورای تحول علوم انسانی در شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت و یک دوره مدیریتی را پشت سر گذاشت و امروز در دوره جدید مدیریت شورای تحول علوم انسانی که آقای دکتر عاملی استاد محترم دانشگاه تهران مسئولیت آن را پذیرفتند، دوره‌ای تازه را در زمینه تحول در علوم انسانی آغاز کرده‌ایم.

در ادامه این نشست سعید رضا عاملی رییس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: دانشجویان المپیادی های فیزیک و ریاضی اکثرا در رشته های فیزیک و ریاضی تحصیل می کنند و همه تمایلات به سمت رشته های پزشکی، مهندسی های پول ساز و رشته هایی که به لحاظ کسب و کار و به شئون اجتماعی در جایگاه بالایی قرار دارند است.

مهدی الوانی رییس سابق دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این نشست گفت: یک نوعی شبکه های دانش آفرینی بین دانشگاهیان ایجاد کنیم این شبکه ها باید ایجاد شود و اداره بازی و ستاد درست کردن فایده ندارد، استادان ما با یکدیگر ارتباط ندارند و این یعنی ما شبکه های دانش آفرینی نداریم.

کد خبر 6092279

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • درخواست رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • وزیر علوم وارد یاسوج شد