Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@17:00:02 GMT

ایرانی‌ها طراحان سدهای اقلیم کردستان

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۵۳۰۷۴

ایرانی‌ها طراحان سدهای اقلیم کردستان

به گزارش ایرنا، «دلشاد شکرالله» روز دوشنبه در نشست مشترک فعالان حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران با حضور «حسن دانایی فر» مشاور معاون رییس جمهوری و رییس ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران، عراق و سوریه اظهار داشت: در حال حاضر ساخت ۹ سد و ۲ پروژه آبیاری در اقلیم کردستان در دستور کار قرار دارد که به دلیل کمبود منابع مالی مقرر شده تا با مشارکت بخش خصوصی به بهره برداری برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تاکنون ۴۰ شرکت داخلی، همسایه و اروپایی برای مشارکت در ساخت این پروژه ها درخواست داده اند، تاکید کرد: در میان این شرکت ها نام ایرانیان نیز به چشم می خورد.

وی افزود: شرکت های ایرانی در سد سازی توانمندی بسیار بالایی دارند که به همین دلیل طراحی پروژه ها را در اختیار آنها گذاشتیم.

وزیر کشاورزی و منابع اقلیم کردستان با بیان اینکه وزارت کشاورزی اقلیم کردستان از همکاری با شرکت های ایرانی استقبال می کند، تصریح کرد: با توجه به خشکسالی در این منطقه نیاز بیشتری به نگه داشت آب دیده می شود و خواستار تکنیک های مناسب و جدید برای رساندن آب به زمین های کشاورزی هستیم.

شکرالله با اشاره به اینکه دو کمیته ویژه برای بررسی شرکت ها و سپردن پروژه ها به آنها تشکیل شده است، اظهار داشت: در یکی از این کمیته ها نخست وزیر و معاون وی حضور دارند به همین دلیل قرارداد میان شرکت مورد نظر و حاکمیت اقلیم کردستان به امضا می رسد.

وی با بیان اینکه پول نقد برای پرداخت خدمات شرکت ها نداریم، تصریح کرد: در مقابل هزینه ها پیشنهادهایی وجود دارد که در صورت پذیرش منجر به توافق خواهد شد.

به گفته وی، دریافت محصول نهایی، نفت، زمین و فعالیت های گردشگری از پیشنهادات اقلیم کردستان برای ساخت پروژه ها است که باید مورد موافقت دو طرف قرار بگیرد.

همچنین در این نشست «ایرج گلابتونچی» دبیر سندیکای شرکت های ساختمانی ایران با بیان اینکه آب و پروژه های مربوط به آن زیرساختی محسوب می شوند، تاکید کرد: ۴۱۵ سد در کشور به بهره برداری رسیده است که ۳۴۰ مورد از این تعداد سد بزرگ محسوب می شوند.

وی افزود: در حال حاضر ۱۱۵ سد در حال ساخت است و ۱۶۵ پروژه در دست بررسی قرار دارد که در مجموع حدود ۷۰۰ سد ساخته یا در حال ساخت است که نشان از دانش و تجربه ایرانیان در این زمینه است.

گلابتونچی با بیان اینکه اکثر سدها شبکه های کشاورزی در پایین دست دارند، تاکید کرد: از مجموع سدهای موجود ۸۵ سد ارتفاع بالای ۶۰ متر دارند و از انواع خاکی، بتنی و سنگ ریزه ای هستند.

به گفته وی، ۹۰ درصد این سدها در ۴۰ سال اخیر ساخته شده اند و نشان از دانش روز و توانایی مهندسی ایرانیان است.

برچسب‌ها کردستان سوریه کشاورزی عراق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان سوریه کشاورزی کردستان سوریه کشاورزی عراق اقلیم کردستان پروژه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۳۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم جذب مشارکت بخش خصوصی برای اتمام طرح‌های نیمه تمام استان

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان در نخستین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان، گفت: اطلاعات مربوط به بیش از هزار و ۵۰۰ پروژه نیمه تمام در استان کردستان ثبت شده و از این تعداد ۱۸ پروژه برای واگذاری به بخش خصوصی انتخاب شده است.

اکبر محمدی اضافه کرد: فرمانداران برنامه ریزی لازم توسعه‌ای را با اولویت پروژه‌های نیمه تمام و طرح‌های بسترساز تولید و اشتغال انجام دهند.

وی یادآور شد: همه استان‌ها در راستای تحقق شعار سال موظف اند برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت و مشارکت مردم و کاهش نرخ تورم و بیکاری ارائه دهند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان با اعلام اینکه ۲۰ درصد تسهیلات تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳ باید برای اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اختصاص یابد، بیان کرد: همه دستگاه‌های اجرایی موظف اند این سهم ۲۰ درصدی را در نظر بگیرند و رعایت کنند.

محمدی با بیان اینکه تکلیف ایجاد اشتعال و تولید را برعهده داریم، گفت: پروژه‌های قابل اتمام و طرح‌های بسترساز مسائل اقتصادی باید در اولویت قرار داده شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • تولید چادر‌های امدادی متناسب با فصل و اقلیم از سوی هلال احمر
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد
  • تولید چادرهای امدادی متناسب با فصل و اقلیم از سوی هلال احمر
  • تامین زمین از مولفه‌های مهم در اجرای طرح نهضت ملی مسکن
  • سه میلیون متر مکعب روان آب در سدهای خراسان جنوبی ذخیره‌ شد
  • لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان
  • لزوم جذب مشارکت بخش خصوصی برای اتمام طرح‌های نیمه تمام استان
  • مردِ شماره «۴۴» گرافیکِ ایران کیست؟
  • برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای
  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق