Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری،معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با ایجاد زیرساخت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، تجهیزات و خدمات موردنیاز ارتقای کیفیت محصولات دانش‌بنیان را توسعه داد.

تجهیزات آزمایشگاهی یکی از بخش‌های مهم و غیرقابل انکار در توسعه پژوهش‌های کاربردی، محصولات دانش‌بنیان و خدمات فناورانه است و شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی با ایجاد زیست‌بومی برای فعالیت اثربخش و مطلوب توسط آزمایشگاه‌های عضو مسیر تبدیل پژوهش به محصول را هموار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آزمایشگاه‌ها نیازمند برخورداری از معیارهای مطلوب و متناسب با نیاز فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، پژوهشگران و دانشگاهیان هستند تا با ارائه نتایج و تحلیل‌های دقیق و کارآمد، به خلق پدیده از ایده‌های نوآورانه کمک کنند.

استانداردسازی فعالیت‌های آزمایشگاهی، یکی از مهم‌ترین گام‌های شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی است و شبکه تلاش می‌کند تا از روش های گوناگون مانند حمایت از آزمایشگاه‌ها در زمینه افزایش دقت تجهیزات، استقرار استانداردهای بین‌المللی مانند ۱۷۰۲۵، آموزش مدیران کیفیت و تدوین استانداردهای روش آزمون، این موضوع را محقق کند.

حمایت از تدوین استانداردهای آزمایشگاهی

انجام آزمون در آزمایشگاه‌ها بر اساس روش های درست و صح هگذاری شده و بر اساس استاندارد، موجب اطمینان از نتایج و افزایش اثربخشی آن می شود. شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با کمک کارشناسان خبره مراکز آزمایشگاهی عضو شبکه، از تدوین استانداردهای ملی انجام آزمون در قالب کارگروه های تخصصی، حمایت می‌کند.

۲۵ عنوان استاندارد توسط شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تدوین به سازمان استاندارد پیشنهاد شد که از این میان، ۱۰ عنوان برای تدوین به عنوان استاندارد ملی پذیرفته شد. این استانداردها در زمینه روش آزمون بوده و در کمیته های مختلف صنایع شیمیایی، فلزشناسی، آب و آبفا، انداز هشناسی و مهندسی پزشکی مطرح و بررسی شدند.

تا کنون مراحل تدوین ۹ استاندارد به طور کامل به پایان رسیده است و در مرحله دریافت شماره ملی هستند. این استانداردها به همت کارشناسان کارگروه های تخصصی پرتو ایکس، کروماتوگرافی، آنالیز سطح و میکروسکوپ پروبی روبشی شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با دعوت از برخی از متخصصان خارج از شبکه در حوزه های مرتبط تدوین شدند.

اما این استانداردها در حوزه‌های مختلفی چون تعیین مساحت سطح ویژه پودرهای فلزی به روش جذب سطحی فیزیکی، آزمون مساحت سطح کاتالیست و حامل های کاتالیست آنالیز شیمیایی سطح - میکروسکوپی پروبی و آزمون غیرمخرب - پراش پرتو ایکس بود.

همچنین استانداردهای دیگری چون راهنمای تصحیح اثرات بین عنصری در آنالیز طیف سنجی پرتو ایکس، راهنمای آنالیز عنصری با طیف سنج فلورسانس پرتو ایکس براساس تفکیک طول موج، اندازه‌گیری باقیمانده مایعات قابل اشتعال استخراج شده از نمونه‌های باقیمانده آتش سوزی به روش کروماتوگرافی، کیفیت آب و روش آزمون تنش پسماند با پراش اشعه ایکس توسط شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تدوین و به تصویب رسید.

شبکه آزمایشگاه فناوری‌های راهبردی، با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیش از ۸۶۰ هزار خدمت اعتباری آزمایشگاهی و پژوهشی را به شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های خلاق، استارت اپ‌ها، دانشگاهیان و پژوهشگران ارائه کرده است.

کد خبر 5229152 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: استاندارد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آزمایشگاه حاکمیت سایبری فیس بوک توییتر شرکت مخابرات ایران شرکت دانش بنیان شبکه اجتماعی ویروس کرونا شرکت اسپیس ایکس واکسن کرونا مخابرات ایستگاه فضایی بین المللی فناوری اطلاعات و ارتباطات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رگولاتوری شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شبکه آزمایشگاه آزمایشگاه ها دانش بنیان پرتو ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۳۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه‌های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان تشکیل می شود

دکتر وطن خواه با بیان اینکه تشکیل شبکه های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان از برنامه های اولویت دار وزارت بهداشت است، اظهار داشت: هدف از برگزاری این کارگاه، استفاده بهینه از منابع  و عدم موازی کاری در آزمایشگاه‌ها، سطح‌بندی نیروی انسانی آزمایشگاه‌ها متناسب با تخصص آن‌ها و فراهم کردن دسترسی به تمامی خدمات آزمایشگاهی برای مردم در تمامی نقاط کشور با بهترین کیفیت خدمات آزمایشگاهی است.

وی افزود: طبق اسناد بالادستی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۵ درصد آزمایشگاه های بیمارستان های دولتی تحت پوشش شبکه آزمایشگاهی قرار گیرند.

وطن خواه یادآور شد: در حال حاضر شبکه آزمایشگاهی در ارتباط با بخش خصوصی طبق آیین نامه ها موجود است و در صورت داوطلب بودن می توانند در شبکه آزمایشگاهی قرار گیرند.

وی در ادامه گفت: بیش از ۸ هزار و ۲۰۰  آزمایشگاه بهداشتی و درمانی در کشور در حال فعالیت هستند که از این تعداد حدود ۳ هزار و ۵۰۰ آزمایشگاه بهداشتی هستند.  

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • ایجاد دانشکده فناوری‌های راهبردی در دانشگاه مازندران
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • شبکه‌های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان تشکیل می شود
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر