Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@07:53:36 GMT

عشق ما را عاقل‌تر و باهوش می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۵۴۲۹۷

نتایج مطالعه کاملاً قطعی است. بنابراین، وقتی عاشق می‌شوید «عقل از سرتان نمی‌پرد». در حقیقت به نظر می‌رسد عشق باعث می‌شود که ما از هوشیاری و هوشمندی بیشتری برخوردار شویم.

به گزارش ایسنا، سواد زندگی نوشت: «در اکثر جوامع و فرهنگ‌ها معمول است که وقتی کسی عاشق می‌شود مردم می‌گویند «عقل از سرش پریده» یا «هوش و حواسش را از دست‌ داده است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌ عبارت‌ دیگر عامه مردم عاشق‌شدن را با کاهش هوش و حواس برابر می‌دانند. این در حالی است که محققان و دانشمندان علوم اعصاب عکس این تصّور غالب را ثابت کرده‌اند. مطالعات و تحقیقات نشان داده‌اند که عشق ما را باهوش‌تر می‌کند. این محققان دریافتند که مغز ما «شبکه عصبی عشق» و بیوشیمی خاصی دارد که یک‌سری توابع شناختی را فعال و عملکرد آنها را افزایش می‌دهد.

وقتی فرد عاشق می‌شود، چند چیز در فیزیولوژی مغز او تغییر می‌کند و به این دلیل عاشق‌شدن تجربه‌ای بسیار خاص و منحصربه‌فرد است.

بنا به نتایجِ تحقیقات صورت‌گرفته، کسی که عاشق باشد، خصوصاً در اوایل رابطه، احساس بیداری و ارتباط عاطفی بیشتری با دنیا دارد. همچنین، آنها همدل‌تر و دلسوزتر هستند.

واقعیت این است که عشق باعث می‌شود ما انسان‌های بهتری باشیم. علاوه بر آن، دانشمندان علوم اعصاب کشف کردند که عشق باعث می‌شود ما هوشمندتر شویم. چرا؟ چون «شیمی عشق» در درجه اول در مغز قرار دارد و دگرگونی ناشی از عاشق‌شدن نیز در مناطقی از مغز رخ می‌دهد که مسئول عملکردهای شناختی هستند.

عشق ما را باهوش‌تر می‌کند

گروهی از محققان دانشگاه شیکاگو برای رسیدن به این نتیجه که عشق ما را عاقل‌تر می‌کند، مغز چندین زوج را که عاشق یکدیگر بودند اسکن کردند. این تصاویر در کنار سایر آزمایش‌ها نشان داد افرادی که عاشق هستند، سریع‌تر فکر می‌کنند، عقاید و رفتارهای دیگران را با وضوح بیشتری درک می‌کنند و نیز خلاقیت بیشتری دارند.

محققان برای رسیدن به این نتیجه‌گیری‌ها از الکترودها استفاده کردند. آنها الکترودها را روی سر شرکت‌کنندگان قرار دادند و سپس یک سری عکس، از جمله عکس معشوق/همسرشان را به آنها نشان دادند. آنها همچنین نام‌های مختلفی ازجمله نام معشوق/همسرشان را به آنها گفتند.

محققان کشف کردند که ۱۲ ناحیه مغزی با دیدن عکس یا شنیدن نام معشوق/همسر این افراد فعال می‌شود.

یکی از مناطقی که فعالیت شدید خاصی را نشان می‌داد، چین‌خوردگی‌های قشر مغز بود، منطقه‌ای که به‌طور سنتی با تفکر انتزاعی و خلاقیت مرتبط است.

«عقل از سرش پریده؟!»

نتایج مطالعه کاملاً قطعی است. بنابراین، وقتی عاشق می‌شوید «عقل از سرتان نمی‌پرد». در حقیقت به نظر می‌رسد عشق باعث می‌شود که ما از هوشیاری و هوشمندی بیشتری برخوردار شویم.

در این راستا، محققان چین‌خوردگی‌های قشر مغز را با یک ربات کوچک مقایسه می‌کنند که می‌تواند یک شبکه عصبی پیچیده را فعال کند، زیرا این منطقه ارتباط زیادی با سایر مناطق مغز دارد.

چین‌خوردگی‌های قشر مغز در عملکردهایی مانند پردازش اعداد و زبان و همچنین داده‌های زندگینامه نقش بسیار پیچیده‌ای دارد. این بدان معناست که ما با عاشق‌شدن ظرفیت ویژه‌ای نیز برای درک رفتارهای خود به روشی بهتر کسب می‌کنیم. این اتفاق در سطح عمیق‌تری نسبت به شرایط عادی رخ می‌دهد.

این درک و تفکر باعث می‌شود افرادِ عاشق، توانایی درک عمیق‌تری از رفتارهای دیگران داشته باشند. بنابراین، آنها ویژگی‌های دیگران را به‌ طور مؤثرتری درک می‌کنند و احساسات خود را به روشی بهتر تشخیص می‌دهند. به همین دلیل محققان به این نتیجه رسیده‌اند که دوست داشتن باعث می‌شود که افراد بهتری باشیم.

آن‌سوی دلدادگی آغازین

واضح است که تمام این فعال‌سازی و واکنش‌های مغزی در مرحله شیفتگی و دلدادگی روزهای اول عاشقی شدیدتر هستند. با این‌ حال مطالعه دیگری نشان داد که همان اثرات را می‌توان بعدها هم در رابطه مشاهده کرد. تا زمانی که عشق وجود دارد، فواید واقعی بسیاری واقعی دارد، حتی اگر آن عشق مانند ابتدا پرشور نباشد.

مطالعه دانشگاه کالیفرنیا این موضوع را تأیید کرد. این بار محققان تعدادی از زوج‌هایی را مورد مطالعه قرار دادند که به‌ طور متوسط ۲۱.۴ سال با هم بودند. نقطه مشترک این زوج‌ها این بود که همه آنها هنوز ادعا داشتند که عاشق شریک زندگی خود هستند. محققان دریافتند که مغز آنها نسبت به زوج‌هایی که در بالا نام بردیم و به‌ تازگی عاشق شده‌اند واکنش مشابه نشان می‌دهد.

یک مشاهده خاص افزایش مقدار دوپامین در مغز آنها بود. دوپامین انتقال‌دهنده‌ای عصبی است که اثرات مفیدی بر روحیه فرد دارد ضمن این‌ که بر فعالیت شناختی مغز نیز تأثیر می‌گذارد. دوپامین اصولاً به تنظیم و تعدیل جریان اطلاعات در مغز کمک می‌کند. کمبود دوپامین منجر به کاهش حافظه، توجه و مشکلات حل مسئله می‌شود.

بر اساس همه این شواهد می‌توانیم به این نتیجه برسیم که عشق در واقع باعث می‌شود از هوش (به معنی عقلانیت و توانایی حل مسائل و درک روابط و احساسات) بیشتری برخوردار شویم. این هوش نه‌ تنها در مورد موضوعات کاملاً شناختی کاربرد دارد بلکه دنیای وسیع‌تری از هوش هیجانی را نیز دربرمی‌گیرد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روانشناسي عشق باعث می شود عشق ما عاشق شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۴۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، احتمال می‌رود مواد شیمیایی که برای ایجاد رنگ در جلدهای سبز زمردی کتاب‌های قرن نوزدهمی استفاده شده‌اند، حاوی مواد سمی باشد و کتابخانه ملی فرانسه با شناسایی این کتاب‌ها، آن‌ها را قرنطینه کرده است.

به این منظور کتابخانه ملی فرانسه ۴ عنوان کتاب قرن نوزدهمی را که تصور می‌شود روی جلد سبز زمردی آنها با آرسنیک پوشانده شده باشد، از قفسه‌های خود حذف کرد.

این کتابخانه روز پنجشنبه خبر داد دست زدن به این کتاب‌ها که چاپ بریتانیا هستند، احتمالاً فقط آسیب جزیی ایجاد می‌کند؛ اما برای بررسی بیشتر از رده کتاب‌های در دسترس خارج می‌شوند. متصدیان کتابخانه گفته‌اند این آثار را در قرنطینه قرار داده‌اند تا در یک آزمایشگاه خارجی تجزیه و تحلیل شوند و میزان آرسنیک موجود در هر جلد تعیین شود.

مؤسسه پاریس پس از اینکه محققان آمریکایی دریافتند ناشران در دوره ویکتوریا از آرسنیک برای رنگ‌آمیزی صحافی‌های کتاب استفاده می‌کردند، نسخه‌های دربردارنده آن‌ها را شناسایی کرد. رنگدانه‌های سبز حاوی آرسنیک به نام یک شیمیدان آلمانی‌الاصل با عنوان سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شِل نامیده می‌شدند.

محققان دانشگاه دلاوِر از سال ۲۰۱۹ با آزمایش صدها جلد کتاب برای تعیین میزان فلزات سنگین به کار رفته در آن‌ها، فهرستی از کتاب‌های بالقوه خطرناک را تهیه کرده‌اند.

کتابخانه ملی فرانسوی در بیش از ۱۶ میلیون عنوان خود، ۴ نسخه از کتاب‌های موجود در این فهرست را یافت که شامل ۲ جلد از «تصنیف‌های ایرلند» اثر ادوارد هیز که در سال ۱۸۵۵ منتشر شد، یک گلچین دو زبانه از شعر رومانیایی توسط هنری استنلی در سال ۱۸۵۶ و کتاب «انجمن سلطنتی باغبانی ۶۳-۱۸۶۲» است.

کتابخانه ملی فرانسه اعلام کرد که دیگر کتاب‌های دارای جلد سبز را که در فهرست پروژه کتاب سمی جای ندارند نیز بررسی خواهد کرد.

سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آرسنیک و بیشتر استفاده از آب آشامیدنی و غذای آلوده، می‌تواند منجر به ایجاد زخم‌های پوستی و سرطان پوست شود. درباره کاربرد اشیای حاوی آرسنیک چیزی گفته نشده است.

برمبنای نتایج به دست آمده از «پروژه کتاب سمی» صحافی‌های سبزی که با آرسنیک پوشیده شده برای کتابداران، کتاب‌فروشان، گردآورندگان و محققان خطرات سلامتی ایجاد می‌کنند و باید در استفاده از آن‌ها جانب احتیاط را رعایت کرد.

کد خبر 6089030

دیگر خبرها

  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • چرخش 180 درجه: ستاره عاشق رئال منتظر بارسا
  • مربی سرشناس عاشق هندوانه‌های ایران شد | از اینکه ایرانی‌ها کنار غذاهایشان خیارشور می‌گذارند تعجب کردم!
  • جان تری: تلاش فرگوسن برای انتقالم باورنکردنی بود اما من عاشق چلسی شده بودم
  • طراح این چمدان عاشق موز بوده! (عکس)
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • یاناس ویچیچ:میلیون‌ها ایرانی عاشق والیبال هستند
  • مردان متولد این ماه‌ها به سختی عاشق می‌شوند!