Web Analytics Made Easy - Statcounter

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تعامل سازنده و گسترده با جهان را از ضرورت های سیاست خارجی در دولت آینده دانست و تأکید کرد: نباید تمام فعالیت های داخلی و خارجی خود را معطل سه تا چهار کشور غربی کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سعید جلیلی پس از نشست کارگروه های تخصصی دولت در سایه در مجتمع فرهنگی سرچشمه در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره برنامه دولت جهاد جهش در عرصه سیاست خارجی گفت: مهمترین موضوعی که در این عرصه به جمع بندی رسیدیم این است که باید تعاملی گسترده و سازنده با جهان داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: همچنان که در همه عرصه ها اعم از اقتصادی، صنعتی و اجتماعی؛ برنامه ها باید مبتنی بر واقعیات و ظرفیت های کشور باشد، تعامل سازنده و گسترده با جهان نیز مبتنی بر واقعیات است.


جلیلی اضافه کرد: ما واقعیات سیاست خارجی را دیده ایم که برنامه تعامل سازنده و گسترده با جهان را تدوین کردیم.


وی با تأکید بر اینکه نباید خود را معطل سه تا چهار کشور غربی کنیم، گفت: در عرصه بین المللی؛ فرصت های بسیار خوبی وجود دارد که باید شناسایی شود و با فرصت های داخلی پیوند بخورد تا شکوفایی حاصل شود.


نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به تأکیدات دو تا سه سال اخیر رهبر معظم انقلاب بر جهش و رونق تولید و مانع زدایی از تولید و پشتیبانی از آن، افزود: تولید وقتی جهش می یابد که صادرات با جهش مواجه شود و صادرات وقتی جهش می یابد که با کشورهای مختلف جهان تعامل گسترده و سازنده داشته باشیم.


جلیلی تأکید کرد: در همسایگی ایران 15 کشور وجود دارد که وارداتشان هزار میلیارد دلار است و ما باید سهم خود را از این صادرات کسب کنیم و بتوانیم با این کشورها مناسبات قوی داشته باشیم.


وی افزود: فقط پاکستان 60 میلیارد دلار واردات دارد که با بررسی های ما 16 میلیارد دلار از این واردات را می توانیم عاید خود کنیم.


جلیلی اضافه کرد: اگر صحبت از جهش در همه ابعاد و عرصه ها می کنیم؛ این جهش در تعاملات خارجی و تبادلات اقتصادی نیز قابل تحقق است.


وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اگر اف ای تی اف تصویب نشود؛ می شود از راه های دیگری برای کشورمان ارزآوری داشت؟ تأکید کرد: 100 درصد؛ این پاسخ مبتنی بر علم است که می گوییم نباید کشورمان را معطل کنیم؛ زیرا این نهاد مالی را 35 کشور تشکیل داده اند و نباید اقتصاد کشورمان را معطل مقررات آنان کنیم؛ این حتماً غلط است.


نامزد انتخابات ریاست جمهوری اعمال راه حل برای داشتن روابط بالای اقتصادی با همه کشورها را ضروری دانست و گفت: ما غیر از موضوع اف ای تی اف با تحریم های اولیه و ثانویه آمریکا نیز مواجهیم و آنها حتی درباره تراکنش های مالی کشورمان با دیگر کشورها نیز اظهار نظر می کنند، پس نباید خود را معطل اف ای تی اف و تحریم های واشنگتن کنیم.


جلیلی لازمه رشد چشمگیر اقتصادی و تعامل تجاری با جهان را ایفای نقش و داشتن ابتکارات جدی از جانب دولت دانست و گفت: ما در گروه های کارشناسی دولت سایه؛ 11 ابتکار فقط برای تبادلات مالی؛ مطالعه، بررسی و تدوین و اجرای برخی را آغاز کردیم.
آقای جلیلی افزود: اجرای این ابتکار عمل ها؛ موفقیت آمیز هم بوده در حالی که حتی بانک مرکزی همراهی لازم را با ما نداشته است.


وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا با رفع فیلترینگ توئیتر موافقید؟ گفت: یکی از بحث های مهمی که باید درباره آن با مردم سخن گفت، فضای مجازی است که ما آن را از فرصت های کم نظیر برای نسل حاضر می دانیم و باید از آن برای جهش در پیشرفت کشور استفاده کرد.


نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: امروز فضای مجازی فرصت بی نظیری را برای کشورمان فراهم می کند که می شود از آن به عنوان بستر بسیاری از پیشرفت ها برای خدمات رسانی و مطالعات علمی استفاده کرد.


جلیلی تأکید کرد: بر این اساس باید نگاه به فضای مجازی فرصت محور باشد با چنین نگاهی نباید اجازه دهیم فضای مجازی به فرصتی برای تهدید کشورمان تبدیل شود یا آن که اگر کسانی بخواهند از آن برای تهدید و محدود کردن استقلال و آزادی ملت ما استفاده کنند؛ وظیفه دولت است که مانع آنان شود.


وی افزود: امروزه می بینیم که با چه جسارتی اجازه نمی دهند حتی عکس شهید سلیمانی به عنوان قهرمان ملی در فضای مجازی منتشر شود، آیا این تهدید آزادی و جسارت ملت ایران نیست؟


جلیلی بار دیگر تأکید کرد: اگر کسانی بخواهند در فضای مجازی علیه ملت ایران جسارت کنند؛ حتماً باید با قدرت از حقوق ملی دفاع کرد.


وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اگر رئیس جمهور شوید آیا مذاکرات هسته ای را در وین ادامه می دهید؟ گفت: آنچه که اهمیت دارد؛ دفاع از منافع کشور و استفاده از همه ابزارها برای استیفای حقوق ملت است و مذاکره در این زمینه صرفاً یک وسیله تلقی می شود.


نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نگاه ما به مذاکره مثبت است و آن را ابزاری برای استیفای حقوق ملت می دانیم اما نمی خواهیم خود را معطل کنیم. ما از مذاکره استقبال می کنیم اما معطل مذاکره نمی مانیم؛ شیوه های دیگری هست که باید در موضوع مذاکره با قدرت از آن استفاده کرد.


وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره وحدت و اجماع نامزدهای جبهه انقلاب گفت: آنچه در جبهه انقلاب اهمیت دارد مبتنی بر رویکردهای صحیح است که باید منجر به جهش کشور شود نه به اداره حداقلی آن. این حقیقت باید در افکار عمومی اقناع ایجاد کند و این موضوعی است که نامزدهای جبهه انقلاب به آن توجه دارند.


وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اگر رئیس جمهور ایران شود آیا از جایگاه کشور عراق برای بهبود روابط با کشورهای عربی استفاده می کند؟ گفت: روابط تهران- بغداد؛ عمیق، دوستانه و تاریخی است و ما در مناسبات دو ملت شاهد صحنه هایی از دوستی مانند راهپیمایی عظیم اربعین هستیم که بی نظیر است.


نامزد انتخابات ریاست جمهوری مناسبات دولت های ایران و عراق را نیز مطلوب دانست و افزود: من در سال 91 که مسئول مذاکرات هسته ای در 1+5 بودم پیشنهاد کردم این مذاکرات در کشور عراق انجام شود.


جلیلی تأکید کرد: اگر قرار است مذاکراتی باشد چرا حتماً باید در وین یا ژنو برگزار شود؟ این نشان از دوستی با کشورهای همسایه به ویژه عراق بود و همچنان این دوستی برقرار است و این کشور می تواند در جهان عرب نقش تاریخی داشته باشد و ما حتماً از ایفای نقش بغداد استفاده خواهیم کرد.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: جلیلی سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری انتخابات نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیاست خارجی خود را معطل فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۷۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان غربی پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است

به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق معتمدیان عصر شنبه در دیدار با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در نخجوان با اشاره به اینکه توسعه دیپلماسی منطقه‌ای از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم است، گفت: آذربایجان‌غربی یکی از استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای در کشور است.

وی با اشاره به اینکه دیپلماسی فعال منطقه‌ای و ارتباط با همسایگان از جمله اولویت‌ها و برنامه‌های مهم دولت سیزدهم است، افزود: آذربایجان غربی به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و همسایگی با چند کشور، در حوزه دیپلماسی فعال منطقه‌ای از استان‌های پیشرو بوده و در دولت سیزدهم توانسته ارتباطات خوبی با کشورهای همسایه در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه اقتصادی ایجاد کند.

معتمدیان همچنین با اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های مهم آذربایجان غربی در حوزه دیپلماسی منطقه‌ای، خاطرنشان کرد: همسایگی با سه کشور، قرار گرفتن در مسیر کریدورهای اصلی از جمله شرق و غرب و غرب، جاده ابریشم، وجود مرز رسمی فعال با ترکیه و دسترسی به اروپا از طریق این کشور و زیرساخت‌های حمل و نقل از جمله سه فرودگاه و خطوط ریلی، موجب شده آذربایجان‌غربی نقش فعالی در دیپلماسی منطقه ایفا کند.

استاندار آذربایجان‌غربی به ظرفیت‌های بازگشایی مرز تمرچین برای اعزام زائرین اربعین حسینی و استقبال زائران خارجی از این امر نیز اشاره کرده و افزود: در سال گذشته ۱۰ هزار زائر خارجی از مرز تمرچین به کربلای معلی اعزام شدند که ۲ هزار نفر از این زائران، اهل کشور آذربایجان بودند و امسال نیز آذربایجان‌غربی آماده میزبانی از زائران خارجی است.

معتمدیان در پایان با اشاره به مشترکات فرهنگی تاریخی و مذهبی آذربایجان غربی با نخجوان، اضافه کرد: آماده افزایش روابط و گسترش تعاملات با نخجوان در راستای سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران هستیم.

کد خبر 6090414

دیگر خبرها

  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل : چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • آذربایجان غربی پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است