Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، زلمی خلیل‌زاد، فرستادۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان در گفتگو با طلوع‌نیوز، می‌گوید که روند صلح دوحه بطی به پیش می‌رود و مذاکره‌کننده‌گان جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان به مسایل اصلی نپرداخته‌اند.

او گفت: طالبان تاکنون به طرح امریکا برای آیندۀ افغانستان پاسخی نداده‌اند و خودشان هم در این زمینه طرحی را شریک نساخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلیل‌زاد تاکید دارد که هیئت طالبان که به پاکستان رفته بود، اکنون به دوحه برگشته‌است و علاقه به پیشبرد مذاکرات دارد: "تعدادی از اعضای هیئت طالبان به‌شمول رهبر هیئت شیخ حکیم رفته بودند به کویته، صحبت‌ها داشتند، حالا پس آمدند و می‌گویند که علاقه داریم که زودتر مذاکره دوباره شروع شود و ممکن پلان خود را تقدیم کنند به هیئت جمهوریت".

زلمی خلیل‌زاد در ترکیب یک هیئت امریکا روز گذشته به کابل آمد و با مقام‌های حکومت افغانستان و شماری از سیاست‌گران دیدار کرد.

سفر خلیل‌زاد درحالی صورت می‌گیرد که خروج سربازان خارجی هم‌چنان ادامه دارد و نبرد‌ها در افغانستان نیز شدت گرفته‌اند.

خلیل‌زاد می‌گوید که در اوضاع کنونی که سطح خشونت‌ها بلند است، خواست‌های طالبان دربارۀ رهایی هفت‌هزار زندانی این گروه و نیز بیرون شدن نام‌های رهبران آنان از فهرست سیاه، عملی نیستند.

وی بدین باور است که ادامۀ جنگ پس از بیرون شدن نیرو‌های امریکایی در افغانستان، نیز به بیشتر شدن مداخلات منطقه‌یی در این کشور خواهد انجامید: دو راه وجود دارد؛ از نگاه طویل‌المدت که دید، یا این‌که یک موافقه سیاسی باید صورت بگیرد و یا این‌که یک جنگ دوام‌دار! و خدای نخواسته اگر جنگ دوام‌دار صورت بگیرد، می‌شود که مداخلات هم زیادتر شود در مسایل افغانستان از منطقه و این به نفع افغانستان نیست.

خلیل‌زاد در بخش دیگری از این گفت‌وگویش، می‌گوید کسانی در گروه طالبان به ارتش افغانستان افتخار می‌کنند، اما پیش از این، در این باره دیدگاه‌های مخالفی از سوی شماری از اعضای این گروه بازتاب یافته‌اند: یک اردویی‌که چندسال پیش که امریکا آمد وجود نداشت، یک اردوی ملیی که ما هم سرش افتخار می‌کنیم و حتا باور کنید که بعضی طالبان سرش افتخار می‌کنند و می‌گویند که نگذارید این اردو تیت و پاشان شود.

اما شیرمحمد عباس ستانکزی، رییس پیشین دفتر طالبان در قطر در این باره این‌گونه واکنش نشان می‌دهد: این اردوی ملی ما نیست! اردو آن است که از سرحدات افغانستان دفاع کند و در برابر دشمن دفاع کند! این‌ها که برای دشمن دفاع می‌کنند و در اختیارش استند. وقتی امریکاییان بروند، معاش این‌ها هم پایان می‌یابد و این‌ها خودشان ختم می‌شوند.

در این گفتگو، خلیل‌زاد تأکید می‌ورزد که ایالات متحده امریکا تا رسیدن به صلح در افغانستان، به کمک با نیرو‌های امنیتی این کشور ادامه خواهد و در این زمینه، از کمک سه میلیارد و سه‌صد میلیون دالریی یاد می‌کند که واشنگتن برای نیرو‌های امنیتی افغانستان در سال آینده درنظر گرفته است.

سفر خلیل‌زاد به کابل در اوضاعی صورت می‌گیرد که مذاکرات صلح میان هیئت‌های جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان بیش از یک ماه است که متوقف است. به‌تازه‌گی شماری از اعضای هیئت جمهوریت به دوحه رفته‌اند تا مذاکرات با طالبان را ازسر بگیرند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فرستاده آمریکا صلح افغانستان گروه طالبان خلیل زاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۷۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد

وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان در رأس هیئتی با هدف تسهیل تجارت و ترانزیت وارد سیستان و بلوچستان شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان، امروز (چهارشنبه 12 اردیبهشت) در رأس یک هیئت بزرگ اقتصادی و تجاری وارد استان سیستان و بلوچستان شد.

شرکت در نشست «امکان‌سنجی و تسهیل روند همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور» و رایزنی درباره توسعه روابط تجاری و ترانزیتی بین ایران و افغانستان با محوریت سیستان از اهداف این سفر است.

عزیزی پیش از این نیز در دیدار با مقامات ایران گفته بود پس از حکومت جدید در افغانستان زمینه افزایش دادوستد مساعد شده است و با ظرفیتی که افغانستان و ایران در بخش‌های مختلف دارند، می‌توان میزان تجارت را افزایش داد.

وی همچنین اعلام کرده بود: در شرایط کنونی روند طی مراحل اسناد و صدور مجوز نسبت به گذشته سهل‌تر شده است و سرمایه‌گذاران ایرانی نیز می‌توانند مانند یک افغان در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

امضای تفاهم‌نامه 55ماده‌ای ایران و افغانستان برای همکاری در حوزه کشاورزیسند همکاری‌ حمل‌ونقل جاده‌ای ایران و افغانستان امضا شدبرگزاری نشست مشترک فنی حمل‌ونقل جاده‌ای ایران و افغانستان در کابل

انتهای پیام/.+

دیگر خبرها

  • مذاکره هیئت‌های تجاری کشورهای مختلف با فعالان اقتصادی آذربایجان‌شرقی
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی
  • بیش از ۱۰۰ مذاکره هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند