Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، مالیات بر عایدی سرمایه یکی از اقسام مالیات بر درآمد است که تاکنون در بیش 180 کشور دنیا در حال اجرا است و بیش از صد سال سابقه اجرا دارد. این مالیات اولین بار در سال 1913 درکشور امریکا تصویب و اجرا شد و بعد از آن به سرعت در سایر کشورها فراگیر شد. در کشور ایران نیز علی رغم اینکه در سالهای گذشته تلاش‌های زیادی در برای تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه انجام گرفته اما تاکنون این تلاش‌ها به منجر به تصویب و ابلاغ قانونی برای اخذ مالیات از عایدی سرمایه نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای روشن شدن موضوع در این یادداشت ابتدا تعریفی از مالیات بر عایدی سرمایه ارائه و سپس به این موضوع پرداخته می‌شود که در ایران این نوع مالیات قرار است در چه بازارهایی و روی چه کالاهایی وضع شود، همچنین در ادامه این یادداشت به تشریح اهمیت و آثار اخذ مالیات بر عایدی سرمایه در کشور پرداخته می‌شود.

*مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟

مالیات بر عایدی سرمایه که به مالیات ثروتمندان نیز شناخته می‌شود، نوعی از مالیات محسوب می‌شود که بر سود ناشی از فعالیت‌های غیرمولد اقتصادی از قبیل خرید و فروش مکرر زمین، خودرو، ارز و طلا اعمال می‌شود. در واقع در این نوع مالیات، افراد برسود ناشی از خرید و فروش مکرر دارایی‌های خود مالیات پرداخت می‌کنند. برای درک بهتر این موضوع بهتر است مفهوم «عایدی سرمایه» را شرح دهیم.

تصور کنید که دلالی تعداد زیادی مسکن را در به قیمت 100 میلیارد تومان خریداری کرده‌ و بعد از 3 ماه قصد فروش آن را به قیمت 120 میلیارد تومان دارد. در این میان او 20 میلیارد تومان از خرید و فروش این منازل سود کرده است اما هیچ مالیاتی نمی‌پردازد. در این شرایط پس از تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه او باید برای این 20 میلیارد تومان که عایدی فروش او در مدت 3 ماه است، مالیات پرداخت کند.

*چرا تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه ضروری است؟

نگاهی به داده های آماری بخش مسکن نشان می دهد که در کشورهایی که از لحاظ اقتصادی بی ثبات هستند، بخش مسکن محل حضور سرمایه‌هایی است که به جهت سفته بازی به آن جا سرازیر شده و باعث ایجاد تقاضای سوداگری و در نهایت افزایش تقاضا در بخش مسکن می‌شوند و افزایش تقاضا که بخش عمده آن غیر واقعی و نتیجه سفته بازی است باعث افزایش قیمت مسکن و بالا رفتن نرخ اجاره‌ها و فشار بی رویه به طبقه ضعیف و متوسط و متقاضیان واقعی در بخش مسکن می‌شود.

علاوه بر بخش مسکن، هجوم نقدینگی موجب ایجاد تقاضای سوداگرانه برای خرید و فروش وسایل نقلیه، طلا و ارز نیز می‌شود که این موضوع تاکنون به بی ثباتی قیمت‌ها در ایران منجر شده است. به همین منظور نمایندگان مجلس از چندی قبل در صدد حل این مشکل برآمده و به همین منظور طرحی برای اخذ مالیات بر عایدی سرمایه ارایه داده‌اند.

در صورت تصویب و اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه، از فعالیت های سوداگرایانه در بخش طلا، ارز، خودرو و مسکن جلوگیری می‌شود. همچنین وضع مالیات بر عایدی سرمایه در این بازارها باعث از بین رفتن جذابیت فعالیت‌های سوداگرانه و پر هزینه شدن دلالی و سفته بازی در این بخش‌ها می‌شود و مصرف کنندگان واقعی راحت‌تر و با امنیت بیشتر می‌توانند نیازهای خود را از طریق این بازارها تامین کنند. علاوه بر این قانون اخذ مالیات از عایدی سرمایه باعث هدایت نقدینگی سرگردان به سمت سرمایه گذاری در سهام شرکت‌ها به عنوان یکی از بخش‌های مولد اقتصادی خواهد شد و با مدیریت درست بازار سرمایه زمینه رونق کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولیدی و رشد اقتصادی و افزایش رفاه و ثروت مردم  فراهم می‌شود.

*آثار ضد تورمی اخذ مالیات از فعالیت‎های سوداگرایانه

در حال حاضر تورم در بخش مسکن، طلا، ارز و خودرو حداقل 30 درصد بالاتر از سایر بخش‌ها ارزیابی می‌شود و این تورم بالا عامل حضور سفته بازان در این بازارها برای کسب سودهای کلان شده است. در این میان حضور دلالان در این بازارها و ایجاد تقاضای غیر واقعی همان طور که پیش تر توضیح داده شد عامل افزایش بیشتر قیمت‌ها است  و مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند به عنوان ابزار کنترل کننده از ورود سوداگران و دلالان جلوگیری کرده و به این ترتیب تورم را کنترل نماید تا به این شیوه زمینه  برای استفاده بهینه مصرف کنندگان واقعی از کالاها فراهم شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1098522 برچسب‌ها مالیات

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مالیات مالیات بر عایدی سرمایه میلیارد تومان اخذ مالیات خرید و فروش بخش مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۸۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب سرمایه گذاری برای تکمیل وایجاد واحدهای بخش کشاورزی در زنجان

به گزارش خبرگزاری مهر، روح‌الله حسنی گفت: جذب سرمایه، کاهش مصرف آب با توسعه سیستم‌های نوین آبیاری و تکمیل واحدهای نیمه‌تمام تولیدی بخش کشاورزی سه محور اصلی استان زنجان برای تحقق شعار «جهش تولید و مشارکت مردمی» در سال جاری است.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان افزود: یکی از محورهای اصلی این استان، جذب سرمایه با مشارکت مردمی برای ایجاد واحدهای تولیدی جدید و به‌روزرسانی واحدهای موجود به منظور افزایش تولید است.

حسنی ادامه داد: دولت نیز به دنبال کاهش فرآیندها و تسهیل در صدور مجوزها برای سرمایه‌گذاری است.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان همچنین در خصوص کاهش مصرف آب با بکارگیری سیستم‌های نوین آبیاری با مشارکت مردم اظهار داشت: این طرح از سال‌ها پیش در حال اجرا است، اما امسال سرعت بیشتری خواهد گرفت.

حسنی در مورد تکمیل واحدهای نیمه‌تمام تولیدی در بخش کشاورزی نیز تصریح کرد: امسال طرح‌های نیمه‌تمام تکمیل می‌شود ضمن آنکه برای طرح‌های غیرفعال برنامه داریم و با تزریق منابع مالی امیدواریم این واحدها به چرخه تولید بازگردند و منجر به افزایش تولید شوند.

کد خبر 6097626

دیگر خبرها

  • شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج چقدر زیان ساخت؟
  • ساخت ۵۲۵۰ واحد نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • جذب سرمایه گذاری برای تکمیل وایجاد واحدهای بخش کشاورزی در زنجان
  • چگونه مالیات کمتری بدهیم؟
  • فعالیت ۵ هزار گروه جهادی در آذربایجان‌شرقی
  • اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • تغییر در قانون پیش فروش مسکن، سرمایه‌های انبوه سازان را جذب می‌کند