Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@21:21:47 GMT

برگزاری کارگاه «یک قرن ادبیات داستانی» 

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۵۹۷۷۷

برگزاری کارگاه «یک قرن ادبیات داستانی» 

اولین دوره ۱۰ روزه کارگاه پژوهشی- تاریخی «یک قرن ادبیات داستانی» با حضور حسن میرعابدینی برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌عمومی موسسه فرهنگی- هنری «هنر فردا»، این کارگاه قرار است در ۳۰ جلسه (سه دوره ۱۰ ‌جلسه‌ای) به بررسی تجربه‌ها، جریان‌ها و افراد شاخص یک قرن ادبیات داستانی بپردازد. 

در اولین دوره ۱۰ روزه این کارگاه، حسن میرعابدینی، پژوهشگر و منتقد ادبی، جریان‌ها و آثار اصلی ادبیات داستانی و خصوصیت بنیادین سال‌های ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۰ را مورد بررسی قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت‌کنندگان در این دوره ضمن دنبال کردن سیری تاریخی، برای بازشناسی و توصیف جریان‌های ادبی، بر کار چهره‌های نوآور متمرکز خواهند شد تا دریابند هر یک از آن‌ها به لحاظ موضوعی، زبانی یا کاربرد صناعت‌های نوشتاری، چه چیز بر داستان‌نویسی ایران افزوده‌اند. طلوع داستان جدید در دوره‌ بیداری عصر مشروطه (دو فرم نوشتاری سفرنامه و مکالمه در رمان مشروطه و نقش ترجمه‌ رمان فرنگی در رمان‌های تاریخی و اجتماعی)، ویژگی‌های نخستین مرحله‌ داستان کوتاه فارسی (شیوه‌‎های حکایت‌نویسی ادبیات کلاسیک؛ «چرند و پرند» دهخدا و قصه‌های جمالزاده)، بررسی آثار بزرگ علوی و صادق هدایت، نقش ترجمه‌ داستان کوتاه آمریکا، روسیه و اروپا بر مدرنیسم ادبی ایران، ویژگی‌های دومین مرحله‌ داستان کوتاه ایران، مدرنیسم در آثار نویسندگان (چوبک، گلستان، آل‌احمد و دانشور)، ادبیات زنان و داستان‌نویسی سال‌های پس از کودتا تا ۱۳۴۰ با تاکید بر آثار تقی مدرسی، بهرام صادقی و علی‌محمد افغانی از سرفصل‌های این کارگاه هستند که در هفت جلسه مطرح می‌شوند.

سه جلسه پایانی این دوره نیز با حضور سه نفر از نویسندگان و پژوهشگران ادبی به بحث و بررسی بیشتر آثار صادق هدایت، صادق چوبک و بزرگ علوی اختصاص خواهد داشت.

در جلسه هشتم این دوره محمدعلی کاتوزیان به بررسی آثار صادق هدایت اختصاص خواهد پرداخت. سعید رضوانی، پژوهشگر ادبی و استاد دانشگاه در جلسه نهم درباره بزرگ علوی با شرکت‌کنندگان گفت‌وگو خواهد کرد و احمد آرام، نویسنده و منتقد نیز در آخرین جلسه مروری خواهد داشت بر شخصیت و آثار صادق چوبک.

دوره دوم (۱۳۴۰-۱۳۵۷) و دوره سوم (۱۳۵۷-۱۴۰۰) این کارگاه نیز بعد از دوره اول برگزار خواهد شد. ادبیات متعهد، رشد ترجمه، پاورقی‌نویسی، شکل‌گیری کانون نویسندگان ایران، جنگ اصفهان، ادبیات تاریخی، ادبیات اقلیمی، انتشارات مجلات ادبی، ادبیات جنگ، رئالیسم جادویی، رمان عامه‌پسند، جلسات ادبی، جایزه‌های ادبی، ادبیات طبقه متوسط و رمان پست‌مدرن برخی از موضوعاتی است که در این کارگاه مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

در پایان هر دوره نیز درس‌گفتارهایی درباره افراد شاخص هر دوره با حضور استادان حوزه ادبیات برگزار می‌شود. غلامحسین ساعدی، جلال آل احمد، هوشنگ گلشیری، ابراهیم گلستان، سیمین دانشور، احمد محمود و غزاله علیزاده برخی از این افراد هستند. 

علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و یا انجام ثبت‌نام می‌توانند با شماره ۰۲۱۸۸۸۸۱۰۹۲ و یا ۰۹۹۸۱۴۰۱۵۰۶ در واتس‌اپ و یا تلگرام در ارتباط باشند و یا به نشانی اینترنتی http://arttomorrow.org مراجعه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حسن میرعابدینی ادبیات داستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۹۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در خوی


 کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری از سری برنامه‌های هجدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری با حضور دکتر سعید سلیمان پور دبیر جشنواره و بهرعلی محمودی رئیس گروه قرآن عترت و مدیر اجرایی جشنواره شعر رضوی در سالن مراسمات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوی برگزار شد. 

در این مراسم محمودی رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل ارشاد اسلامی و مدیر اجرایی جشنواره شعر ترکی رضوی گفت: شعرای ولایی که در مدح و وصف اهل بیت ع و مخصوصا در شان امام رضا ع شعر سرایی می‌کنند خادمان گمنام امام رضا و اهل بیت هستند.

وی افزود: همه خادمان به مرور زمان از دنیا می‌روند و بعد از مدتی از یاد می‌روند تنها چیزی که از خادمان شاعر به یادگار می‌ماند شعر‌های سروده شده آنهاست که تا آخرالزمان ماندگار هستند.
محمودی در ادامه گفت: در سال گذشته ۳۱۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود که ۱۵ اثر از کشور‌های خارجی و ۹۵ اثر از داخل کشور بود.

وی تصریح کرد: امسال از ۵۳۶ اثر ارسال شده به دبیرخانه ۴۱۶ اثر داخلی و ۱۲۰ اثر از کشور‌های خارجی (آلمان، ترکیه، آذربایجان، عراق، هلند، روسیه، ترکمنستان و گرجستان) می‌باشد.

محمودی با اشاره به اینکه، قبل از آغار جشنواره که ۲۶ اردیبهشت در شهرستان سلماس برگزار می‌گرددافزود: برگزاری۶ کارگاه آموزشی شعر رضوی در شهر‌های مختلف و همچنین در ۶ استان از جمله:استان‌های آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل، زنجان، قزوین و تهران محول شعر ارادت رضوی برگزار می‌شود. 

محمودی گفت: در بحث جریان سازی شعر رضوی سال گذشته این مراسم در شهر ایلدیر ترکیه برگزار شد که با استقبال بی نظیر شیعیان و دوستداران اهل بیت پیامبر قرار گرفت و امسال نیز بعداز جشنواره این همایش در شهر استانبول ترکیه برگزار خواهد شد و ان شاءالله در همایش بین‌المللی پیاده روی اربعین مراسم شعر رضوی در شهر کرکوک عراق اجرا خواهد شد.

 سعید سلیمان پور دبیر هجدهمین 
جشنواره بین‌المللی شعر ترکی آذری رضوی نیز در این مراسم با گرامی داشت جایگاه والای شعر خوی گفت: 
بنده شهرستان خوی را خانه دوم ادبی خودم می‌دانم و امروز افتخار می‌کنم که در این شهر فرهنگ و ادب در مراسم شعر رضوی حضوردارم.
وی افزود: شهرستان خوی در طول تاریخ شاعران بزرگ و بلند آوازه‌ای همچون استاد آغاسی، سید منصور دیبا، ملا مهرعلی فدوی و صد‌ها شاعر 
بنام دیگر که در مدح و منزلت اهل بیت پیامبر اکرم (ص) شعرسرایی کرده اند و آثار بی نظیر آنها در کتاب‌ها و دل وزبان عاشقان اهل بیت جاری است. 
سلیمان پور در ادامه با اشاره به تاثیر بسزایی شعر در جامعه گفت: همه ساله مراسم شعرخوانی که در شب ولادت امام حسن مجتبی ع در محضر مقام معظم رهبری برگزار می‌شود امسال رهبر معظم انقلاب در سخنان خود فرمودند: شعر یک رسانه بین المللی و مهمی است که اثر آن از صد موشک و پهباد هم بیشتر است و جامعه جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و امروز هرکشوری که رسانه قوی داشته باشد پیروز میدان است.
وی در ادامه در باره ارزش معنوی مدح اهل بیت گفت: هر شاعری که در مدح و منزلت ۱۴ معصوم با اخلاص و قربت الی الله حتی یک بیت شعر بگوید پیروز است و در پیش ائمه اطهار جایگاه دارد و اجر و پاداش معنوی خود را خواهد گرفت.

سلیمان پور در ادامه گفت: و، اما باید این مسئله را در نظر داشته باشیم شعری را که در مدح و وصف اهل بیت ع می‌گوییم سیره نبوی و علوی و معرفتی آن بزرگواران را به ظهور برسانیم. 
در ادامه مراسم تعدادی از شعرای خوی در مدح ائمه اطهار ع شعرخوانی کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • برگزاری جلسه کارگروه ایمنی و بهداشت آب و فاضلاب در ماکو
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • برگزاری کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در خوی
  • نوجوان سمنانی به بخش داستانِ باشگاه ادبی «قاف» راه یافت
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • برگزاری دوره‌های حقوقی و قضایی برای اعضای شورا‌ها در گلستان
  • کارگاه آموزش حقوقی برای مشاوران املاک در کردستان برگزار شد
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟