Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب به نقل از ایکنا، درگیری‌های اخیر بین رژیم صهیونیستی و فلسطینیان در باریکه غزه  بار دیگر توجهات جهانیان را به سوی موضوع فلسطین و چرایی ادامه تنش در این منطقه جلب کرد. در این میان برخی عقیده دارند که وضعیت و نوع برخورد رژیم صهیونیستی با فلسطینیان و ادامه شهرک‌سازی در کرانه باختری باعث شده که هرنوع چشم‌انداز مبتنی بر صلح و تشکیل دولت مستقل فلسطینی در سرزمین‌های اشغالی از بین برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از سوی دیگر، تغییرات بزرگی که در عرصه سیاست داخلی رژیم صهیونیستی رخ داد و نیز احتمال زیاد برکنار شدن بنیامین نتانیاهو از نخست‌وزیری این رژیم هر نوع احتمال تحول و تغییرات مثبت به نفع آرامش منطقه را به فراموشی سپرده و به نظر می‌رسد که سیاست‌های نتانیاهو در قبال فلسطینیان به نوعی دیگر ادامه داشته باشد.

یائیر لاپید، رهبر حزب میانه «یش عتید» که مسئول تشکیل دولت شده است، توانست با طیفی از احزاب مختلف که هدف اول همه آن‌ها برکناری نتانیاهو از قدرت است، توافق‌نامه ائتلاف را امضا کند. او با پایان مهلت خود برای تشکیل دولت به رئیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که موفق به تشکیل دولت شده و گفته است که پست نخست‌وزیری به صورت چرخشی بین او و نفتالی بنت خواهد بود و ابتدا رهبر حزب یامینا به این سمت می‌رسد.

دو حزب راست افراطی رژیم صهیونیستی که زمانی نزدیک به نتانیاهو بودند، سرانجام در شامگاه چهارشنبه توافق ائتلاف را با لاپید امضا کردند. در مجموع هشت حزب مختلف توافق ائتلاف را امضا کردند که شامل «یش عتید»، «آبی و سفید»، «یسرائل بیتنو»، «یامینا»، «امید تازه»، «کارگر»، «میرتس» و حزب عربی «فهرست متحد عربی» می‌شود. این توافق باید در رأی‌گیری این هفته پارلمان تصویب شود. اگر این روند با موفقیت به پایان برسد حکمرانی ۱۲ ساله نتانیاهو تمام می‌شود.

دکتر گای برتون (Guy Burton)، از جمله کارشناسان مسائل غرب آسیا است که عقیده دارد طرح ایجاد دو دولتی در سرزمین‌های فلسطینی به دلیل ادامه شهرک‌سازی صهیونیست‌ها شکست خورده و نوع سیاست‌های اسرائیل باعث افزایش تنش در منطقه شده است.

برتون، کارشناس مهمان در مرکز خاورمیانه دانشگاه کینگز لندن است. وی پیش از این در زمینه روابط بین‌الملل و سیاست‌های عمومی در دبی، مالزی، اقلیم کردستان عراق و فلسطین مطالعات زیادی را انجام داده است. علایق تحقیقاتی وی شامل نقش قدرت‌های نوظهور در جهانی چند قطبی با اشاره به خاورمیانه است.

وی در گفت‌وگو با ایکنا در مورد تحولات اخیر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین و آینده آن صحبت کرد.

ایکنا ـ تحولات اخیر در سیاست داخلی رژیم اسرائیل و ائتلاف رقبای بنیامین نتانیاهو برای تشکیل کابینه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اکنون به نظر می‌رسد که دولت ائتلافی تشکیل می‌شود اما این دولت، پایدار نخواهد بود. تنها چیزی که احزاب مختلف را متحد کرده مخالفت آنها با نتانیاهو است. اگر آنها موفق به تأسیس دولتی شوند، بعید است تا پایان دوره کاری خود ماندگار بماند. بنابراین فکر می‌کنم که به احتمال زیاد اسرائیل یک انتخابات دیگر برگزار کند؛ یعنی پنجمین انتخابات در دو سال اخیر.

اما حتی اگر این اتفاق بیفتد‌، در شرایط حاضر بعید است که نتیجه متفاوتی داشته باشد. گرچه فضای سیاسی در تل‌آویو بسیار به سمت جناح راست متمایل شده، اما هیچ حزبی نمی‌تواند به تنهایی کرسی‌های کافی برای تشکیل کابینه را به دست آورد. بنابراین برای تشکیل ائتلاف، دوباره مذاکرات جدیدی اتفاق خواهد افتاد.

ایکنا ـ برخی معتقدند که یکی از دلایل اصلی کنار رفتن نتانیاهو از نخست‌وزیری نبرد اخیر غزه بوده است. نظر شما چیست؟

فکر نمی‌کنم که نتانیاهو به دلیل حمله به غزه کناره‌‌گیری کرده باشد،‌ بلکه برعکس، جنگ غزه چشم‌انداز حضور او در قدرت را تقویت کرد. چون توانست خود را به عنوان رهبری برای شرایط بحرانی نشان دهد.

وی هنوز از نخست‌وزیری کناره‌گیری نکرده است، اما اگر این دولت ائتلافی توسط رقبای او تشکیل شود، وی مجبور به کناره‌گیری خواهد شد. فعلاً نتانیاهو ادعا می‌کند که اسرائیل در معرض خطر این ائتلاف جدید قرار دارد زیرا از کشور [اراضی اشغالی] به درستی محافظت نخواهد کرد.

ایکنا ـ فکر می‌کنید با توجه به پرونده‌های فساد اقتصادی، آینده سیاسی نتانیاهو چگونه خواهد بود؟

روند پرونده فساد نتانیاهو به مسائل زیادی بستگی دارد و به نتیجه رسیدن آن ممکن است سال‌ها طول بکشد. با وجود اینکه نتانیاهو در حال محاکمه است، هنوز هم می‌تواند در سیاست حضور داشته باشد، اما این مسئله می‌تواند برای او و حزب لیکود مشکل‌ساز شود.

نتانیاهو‌ ممکن است نتواند آن طور که باید و شاید روی سیاست تمرکز کند. برای حزب لیکود هم دادگاه نتانیاهو نگران‌کننده است زیرا باقی ماندن این موضوع در صدر اخبار می‌تواند تلاش این حزب در کسب آراء در صورت برگزاری انتخابات مجدد را با دشواری روبه‌رو کند. رأی‌دهندگان از پرونده‌های نتانیاهو در دادگاه آگاه هستند و این بر برخی از آنها هنگام رأی دادن تأثیر می‌گذارد.

 قبل از انتخابات گذشته تظاهراتی علیه وی در خارج از محل اقامت نخست‌وزیر برگزار شد. از نظر نتانیاهو، ماندن در سمت نخست‌وزیری او را در برابر پیگرد قانونی محافظت می‌کند، زیرا این کار (پیگرد قانونی) را هزینه‌ساز خواهد کرد. اگر او نخست‌وزیر بماند، فقط در صورت محکومیت قطعی مجبور خواهد بود که از مقام خود کناره‌گیری کند. اما اگر فقط وزیر باشد یا اصلاً در دولت نباشد، از چنین مصونیتی برخوردار نخواهد بود.

ایکنا ـ ادعا می‌شد اعلام عادی‌سازی روابط چند کشور عربی با رژیم اسرائیل منجر به کاهش تنش‌ها بین اسرائیل و فلسطینیان خواهد شد. چرا این گونه نشد؟

به نظرم چنین انتظاری وجود نداشت. توافق‌نامه‌های عادی‌سازی بدون حضور فلسطینیان و بر خلاف نظر آنها صورت گرفت. کشورهایی که روابط خود را با تل‌آویو عادی‌سازی کردند، در پی تأمین منافع خود بوده‌اند.

اگرچه برخی از آنها تظاهر کردند که می‌توانند به عنوان یک واسطه یا کانال بین فلسطینی‌ها و اسرائیل عمل کنند، اما فکر نمی‌کنم که هرگز به طور جدی این کار را انجام دهند. هدف این دولت‌ها بیشتر همراه کردن افکار عمومی در کشورهای خود بود.

از سوی دیگر فکر نمی‌کنم اسرائیل توجهی به خواست فلسطینی‌ها داشته باشد. نتانیاهو مدت‌هاست که با روند صلح اسلو مخالف است و فضای سیاسی امروز اسرائیل طوری است که احتمال مذاکره با فلسطینی‌ها بسیار کم است. همچنین از نظر امنیتی ـ عملی، محاصره غزه از سوی اسرائیل و همکاری امنیتی که با تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری برقرار است، بدان معنی است که آنها نیازی به در نظر گرفتن مسئله فلسطین در قضیه عادی‌سازی‌ها نداشته‌اند.

ایکنا ـ بسیاری بر این باورند که طرح ایجاد دو دولت در سرزمین‌های فلسطینی به دلیل ادامه شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی شکست خورده است. نظر شما چیست؟

بله، تعداد شهرک‌ها و شهرک‌نشینان در کرانه باختری از سال ۱۹۶۷ و همچنین از زمان توافق‌نامه اسلو در سال ۱۹۹۴ افزایش یافته است (اگرچه اسرائیل در سال ۲۰۰۵ شهرک‌نشینان خود را از غزه بیرون کشید).

این مسئله به سخره گرفتن راه حل دو دولتی در فلسطین است، خصوصاً از آنجا که بسیاری از این شهرک‌ها در سرزمین‌هایی هستند که بر اساس قرارداد اسلو بخشی از کشور فلسطین به شمار می‌روند (اگرچه مانند همه موارد، مرزهای نهایی باید دوباره مورد مذاکره قرار گیرند).

حذف شهرک‌نشین‌ها و شهرک‌ها کاری بسیار دشوار خواهد بود. بیش از ۴۰۰ هزار شهرک‌نشین در کرانه باختری (و حدود ۳۰۰ هزار نفر دیگر در قدس شرقی و اطراف آن) ساکن هستند. هنگامی که اسرائیل در سال ۲۰۰۵ شهرک‌نشینان را از غزه بیرون کشید، با آنکه فقط حدود ۸۰۰۰ نفر را جابه‌جا کرد، با تبعات زیادی از نظر مخالفت افکار عمومی مواجه شد.

موضوع شهرک‌ها بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد، اما تنها دلیل شکست طرح دو دولت نیست. اساساً اسرائیل علاقه و تمایلی برای صرف نظر کردن از تسلط بر اراضی اشغالی ندارد.

انجام این کار به معنای از دست دادن کنترل امنیت و مرزها خواهد بود. فراتر از بعد امنیتی، این منطقه به‌ویژه برای یهودیان اراضی اشغالی ارزش معنوی زیادی دارد. آنها آن را کرانه باختری نمی‌نامند، بلکه یهودیه و سامریه می‌خوانند، که ارتباط زیادی با گذشته یهود و کتاب مقدس دارد. بسیار بعید است که آنها ادعاهای خود را در مورد کرانه باختری کنار بگذارند.

ایکنا ـ به نظر شما بهترین راه حل مسئله فلسطین چیست؟

من یک کارشناس هستم، نه یک سیاست‌مدار یا مذاکره کننده. به عنوان یک ناظر خارجی، واقعاً در جایگاهی نیستم که به کسانی که تحت تأثیر وقایع منطقه قرار گرفته‌اند بگویم چه کاری انجام دهند. با این حال فکر می‌کنم هیچ راه حلی نمی‌تواند شامل انتقال گسترده جمعیت (فلسطینی یا شهرک‌نشین) باشد. ممکن است در گذشته (مثلاً بین یونان و ترکیه پس از جنگ جهانی اول) قابل قبول بوده باشد، اما امروز نه.

همانطور که برای رهبران سختگیر راست اسرائیلی، پذیرفتن اینکه فلسطینی‌ها می‌توانند در سایر کشورهای عربی به زندگی خود ادامه دهند مشکل است؛ فلسطینی‌ها هم باید بدانند که حضور فلسطینیان برای بسیاری از یهودیان اسرائیلی به چند دهه قبل برمی‌گردد. همه مهاجران یهودی آمریکایی به فلسطین هم از بروکلین (محله‌ای در نیویورک) یا روسیه نیستند.

برای جامعه بین‌المللی ـ اساساً دولت‌های حاضر در سازمان ملل ـ راه اصلی دستیابی به این هدف از طریق طرح دو دولتی بود. در ازای خروج اسرائیل از سرزمین‌های اشغالی و ایجاد کشور فلسطین به پایتختی قدس، [رژیم] اسرائیل با رابطه همسایگان خود هم امنیت و هم صلح خواهد داشت.

با این حال، همانطور که اشاره کردم واقعیت‌های موجود  که به صورت شهرک‌سازی و مقاومت در برابر تسلیم کنترل این مناطق (به فلسطینیان) وجود دارد، باعث شده که  چشم‌انداز این راه‌حل کم باشد.

 

منبع: تقریب

کلیدواژه: کرانه باختری رژیم صهیونیستی تشکیل دولت برای تشکیل نخست وزیری فلسطینی ها شهرک سازی عادی سازی شهرک ها دو دولت ایکنا ـ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۰۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا ۵ یگان ارتش اسرائیل را ناقض حقوق بشر اعلام کرد

وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که واشنگتن به این نتیجه رسیده که پنج واحد ارتش رژیم صهیونیستی قبل از حمله حماس در ماه اکتبر، علیه فلسطینیان در کرانه باختری مرتکب نقض‌هایی شده بودند.

به گزارش مشرق، وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که چهار واحد از پنج واحد با این تخلفات به شیوه‌ای که آن را «موثر» خواند، برخورد کردند. این وزارتخانه افزود که «اسرائیل اطلاعات بیشتری درباره (فعالیت‌های) واحد پنجم ارائه کرده است». وگو با دولت اسرائیل» در این زمینه، .

در سایه وجود گزارش‌هایی مبنی بر عقب‌نشینی کاخ سفید از اعمال تحریم‌ها علیه تیپ «نتسح یهودا» ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: رایزنی‌ها با دولت اسرائیل در مورد واحد پنجم مورد بحث در ارتش اسرائیل ادامه دارد.

گزارش‌های مطبوعاتی از اتهاماتی به طور خاص علیه تیپ «نتسح یهودا» که عمدتاً متشکل از سربازان افراطی است، صحبت می‌کنند.

این تیپ شامل ۱۰۰۰ سرباز تا سال ۲۰۲۲ در کرانه باختری مستقر بوده؛ منطقه‌ای که رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۶۷ این منطقه را اشغال کرده است.

پاتل گفت: «پس از یک عملیات دقیق، پنج واحد اسرائیلی را مسؤول حوادث فردی که نقض جدی حقوق بشر است، یافتیم.»

وی افزود: همه این حوادث خیلی قبل از هفت اکتبر رخ داده و هیچ یک از آنها در غزه رخ نداده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با ادعای اینکه «چهار واحد از این واحدها به طور موثر با این تخلفات برخورد کردند که این همان چیزی است که ما از شرکای خود انتظار داریم»، خاطرنشان کرد: در مورد واحد پنجم، دولت اسرائیل اطلاعات تکمیلی را در اختیار وزارت خارجه آمریکا قرار داده است.

پاتل در اظهاراتی که بیشتر سعی داشت وجهه صهیونیست‌ها را بهبود ببخشد، افزود: ما به رایزنی‌ها و تعهدات خود با دولت اسرائیل ادامه می‌دهیم. اسرائیل اطلاعات تکمیلی در مورد این واحد ارائه کرده است و ما همچنان به این گفت‌وگوها ادامه می‌دهیم.

این مقام از شناسایی این واحدها یا مشخص کردن تحریم‌های اسرائیل علیه آنها خودداری کرد.

قوانین ایالات متحده، دولت را از اعطای کمک مالی یا ارسال سلاح به واحدهای نیروهای امنیتی خارجی در صورت وجود اطلاعات معتبر مبنی بر دخالت آنها در نقض حقوق بشر، منع می‌کند.

بیش از ۶ ماه است که ارتش اشغالگر علیه جنبش حماس در نوار غزه که از درگیری ویران شده و در مرز لبنان که تقریباً روزانه شاهد تنش با حزب‌الله است درگیر نبردی سخت است.

چند روز پیش، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به گزارش‌هایی مبنی بر اینکه واشنگتن ممکن است یک واحد ارتش این رژیم را تحریم کند، گفت که در شرایط کنونی نباید بر ارتش تحریم اعمال شود.

به گفته پاتل، وزارت خارجه آمریکا به ارزیابی خود در مورد این واحد از ارتش اسرائیل ادامه می‌دهد و هنوز تصمیمی در مورد توقف یا ادامه ارسال کمک‌های آمریکا به آن اتخاذ نکرده است.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • تداوم تظاهرات شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو و ادامه جنگ غزه
  • تظاهرات اعتراضی شهرک‌نشینان همچنان ادامه دارد
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابد
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابند
  • نیوزیلند: درخواست پایان اشغالگری اسرائیل
  • آمریکا ۵ یگان ارتش اسرائیل را ناقض حقوق بشر اعلام کرد
  • وزیرخارجه اردن: نباید اجازه داد نتانیاهو منطقه را به نابودی بکشاند
  • وزیرخارجه اردن:نباید اجازه داد نتانیاهو منطقه را به نابودی بکشاند
  • عضو کنست صهیونیستی: هیچ چیز مهمتر از بازگشت اسرا نیست
  • سرپیچی سربازان اسرائیلی از دستورات آماده شدن برای عملیات رفح