Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فارس از یزد، استان یزد با افزایش بی‌سابقه دما در آخرین ماه از فصل بهار روبرو است و بر اساس گزارش‌های سازمان هواشناسی، یزد روند افزایش دما و گرمای غیرمعمول و زودهنگام را تجربه می کند.

افزایش دما همراه با خشکسالی‌های اخیر دست به دست هم داده تا مردم یزد در کنار خانه نشینی ناشی از کرونا، تابستانی داغ را در پیش داشته باشند و علوه بر تحمل خشکسالی و بی آبی، چالش قطعی مکرر این روزهای برق را نیز در گرمای بی سابقه و افت فشار و قطعی آب را تحمل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش ۱۶ درصدی تعرفه آب در استان یزد

بر اساس آنچه مسئولان وزارت نیرو اعلام کرده اند، تعرفه آب از اول اردیبهشت برای مشترکان که الگو را رعایت می کنند، ۷ درصد و برای مشترکان پر مصرف ۱۶ درصد افزایش می یابد و این افزایش تعرفه در قبوض خرداد اعمال خواهد شد.

بر این اساس هر مترمکعب آب در کمترین قیمت به نرخ ۴۸۸ تومان و در بیشترین قیمت به نرخ ۵۳۴ تومان محاسبه و عرضه خواهد شد اما به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد مشترکینی که مصرفشان کمتر از الگوی مصرف باشد، شامل طرح رایگان می‌شوند.

الگوی مصرف اما برای مردم یزد ۱۵ مترمکعب برای یک خانوار در ماه است و خانواده‌هایی که کمتر از ۱۵ مترمکعب مصرف آب داشته باشند، تعرفه در بخش خانگی حدود ۷ درصد رشد قیمت خواهد داشت اما از آنجایی که یزد از استان های کویری کشور به شمار می رود و دمای هوا در فصل تابستان نیز مانند استان های جنوبی تا ۵۰ درجه هم می رسد این الگوی مصرف ناعادلانه است و مصرف بیشتری خواهند داشت از این رو تعرف افزایش قیمت آب برای یزدی ها ۱۶ درصد محاسبه خواهد شد.

اگر مصرف مشترکین در ماه کمتر از یک ‌سوم الگوی مصرف باشد، شامل طرح رایگان خواهند شد به طوریکه با ارسال پیامکی به سرپرست خانواده اعلام می‌شود که با توجه به کاهش مصرف آب در یک ماه از طرح بخشش امید بهره مند شده‌ و هزینه‌ای نباید در آن ماه پرداخت شود.

افزایش ۱۲ درصدی مصرف آب در یزد

گرچه همواره طی این سال ها با توجه به شرایط حساس استان و خشکسالی های مکررا به مردم توصیه شده تا توجه بیشتری نسبت به مدیریت مصرف آب داشته باشند اما با این وجود با فرارسیدن گرمای زودرس در استان یزد از ابتدای خردادماه و حتی روزهای پایانی اردیبهشت ماه سال جاری، میزان مصرف آب به شدت در یزد افزایش یافته است.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد، میزان مصرف آب در شهر یزد به ۲۴۵ هزار و ۱۶۰ متر مکعب رسیده که نشان می دهد به دلیل تاثیرات ناشی از افزایش دما این اتفاق افتاده است.

علی اصغر ریاضتی با اشاره به استفاده مردم از کولرهای آبی و مصرف زیاد آب افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا یازدهم خردادماه جمعا ۱۳ میلیون و ۷۲۰ هزار و ۱۳۴ مترمکعب آب در استان یزد مصرف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته یزدی ها معادل یک میلیون و ۶۳۸ هزار و ۴۲۳ متر مکعب آب بیشتری مصرف کرده اند.

وی با بیان اینکه این میزان مصرف آب در یزد در مقایسه با دوره گذشته ۱۲.۷ درصد افزایش را نشان می دهد عنوان کرد: همواره مدیریت مصرف آب را توصیه داریم تا بتوانیم از پیک تابستانی مصرف عبور کنیم.

گرانی ها در کاهش مصرف کارساز نیست

گرچه هدف دولت از افزایش تعرفه آب بها مدیریت مصرف درست آب و کاهش مصرف است اما کارشناسان انرژی معتقدند که این میزان افزایش تعرفه در کاهش و کنترل مصرف بازدارنده نیست و یزد با وجود اینکه با بحران آبی دست و پنجه نرم می کند با افزایش مصرف آب روبرو شده است.

بر اساس آخرین آمار اعلامی بارندگی ها در بهار امسال به کمترین مقدار طی نیم قرن اخیر رسیده با این وجود میزان مصرف آب روند افزایشی داشته است.

کارشناس پیش بینی هواشناسی یزد از کاهش بیش از ۴۰ درصدی بارش‌های استان در سال زراعی جاری خبر داد و تصریح کرد: میزان بارش‌های استان یزد از مهر سال‌ گذشته تا فروردین امسال، به طور میانگین ۵۵.۸ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰ درصد و نسبت به بلند مدت مشابه ۳۶ درصد کاهش کمبود بارش داشته ایم.

سیدعباس میرحسینی افزود: با کاهش بارش ها به تبع آن روان آبهای استان نیز که تاثیر بسیاری در تقویت سفره های زیرزمینی دارند کاهش چشمگیری داشته اند.

وی ادامه داد: در بحث میزان کاهش بارندگی ها نسبت به سال قبل علی رغم اینکه درصد کاهش بارندگی استان کم است، این کاهش هر سال تداوم دارد و بیانگر بحرانی تر بودن خشکسالی یزد نسبت به سایر نقاط ایران است.

به گزارش خبرنگار فارس، بنابر اظهارات مسئولان و گزارش هایی که از بارندگی ها در یزد ارائه شده پیداست که تابستان امسال، یزد در ردیف استانهایی خواهد بود که در معرض بحران آبی قرار دارد که به نظر می‌رسد قبل از اینکه این موضوع در همه مناطق استان به یک بحران جدی تبدیل شود، باید یک برنامه ریزی دقیق برای حل بحران آب در استان داشت و با اجرای طرح‌های مختلف آن را مدیریت کرد.

همچنین دولت بجای افزایش تعرفه حمایت بیشتری از استان های کویری و بی آب داشته باشد که این مهم نیاز به پیگیری از سوی نمایندگان استان دارد.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: آب یزد دما گرانی تنش آبی کارشناس پیش بینی هواشناسی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد تعرفه آب خشکسالی افزایش بی سابقه دما میزان مصرف آب افزایش تعرفه الگوی مصرف مصرف آب استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۱۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد

عادت‌های سالم می‌توانند ذهن و مسیر کلیِ زندگیِ ما را به سمت بهتر شدن ببرند. در حالی که عادت‌های ناسالم به سلامت و طول عمر ما آسیب می‌رسانند. در این مطلب، فهرستی از ۴ عادت روزانه را می‌خوانید که اگر جلوی آنها را نگیرید، کشنده خواهند بود.

خوب‌نخوابیدن

کیفیت بد خواب و محرومیت مزمن از خواب می‌تواند به شکل فاجعه‌باری روی سلامت فیزیکی و عصبی ما اثر بگذارد. مطالعات متعدد نشان داده است که افراد میانسالی که هر شب شش ساعت یا کمتر می‌خوابند ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند. دانشمندان نیز خواب ناکافی را با فهرستی اجمالی از بیماری‌ها نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، افسردگی و اضطراب مرتبط دانسته‌اند. اگر زندگی طولانی توام با سلامتی اولویت شماست، از یک شب خواب خوب و کافی غافل نشوید!

ورزش‌نکردن

چشم‌پوشیدن از مزایای تمرینات قلبی - عروقی و قدرتی آسان نیست. با وجود این میلیون‌ها انسان در سراسر جهان سبک زندگی بی‌تحرک‌شان را تغییر نمی‌دهند، سبکی که به آهستگی جان آنها را خواهد گرفت. ورزش نکردن احتمال دچار شدن به بیماری‌های قلبی، چاقی و دیابت نوع دو را افزایش می‌دهد.

فعالیت‌های قلبی - عروقی مانند دوچرخه‌سواری، آهسته دویدن و شنا تاثیر زیادی در پیشگیری از چنین بیماری‌هایی دارد. ورزش‌های استقامتی مانند وزنه‌برداری هم مزایای خاص خودشان را دارند. طبق مطالعات جدید، یک ساعت ورزش استقامتی در هفته ۱۵ درصد خطر مرگ و میر را کاهش می‌دهد و علاوه بر این، به کاهش خطر آسیب‌های حدی به ویژه در سنین بالاتر کمک می‌کند. ورزش بنیاد زندگی سالم و عاری ماندن از آسیب در سنین بالاتر است، پس تحرک را حتماً در برنامه‌ی زندگی‌تان بگنجانید!

محافظت‌نکردن از پوست در برابر نور خورشید

لذت بردن از کمی نور خورشید در فصول گرم‌تر سال هیچ ایرادی ندارد. نور خورشید برای تنظیم عملکرد‌های متعدد بدن از جمله ریتم شبانه‌روزی، سطوح انرژی و جذب ویتامین دی بسیار مهم است. با وجود این، افراط در هر کاری بد است و در خصوص قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، عواقب می‌تواند کشنده باشد.

یکی از رایج‌ترین دلایل سرطان سلول سنگفرشی و ملانوما قرارگیریِ بیش از حد در معرض اشعه‌ی UV آفتاب است. در کانادا به تنهایی، هر ساله حدود ۸۰ هزار نفر به سرطان پوست مبتلا می‌شوند و ۸۰ تا ۹۰ درصد این موارد سرطانی با اشعه‌ی UV ارتباط دارند.

راه‌حل این مشکل ساده است: کرم ضد آفتاب. استفاده منظم از ضد آفتاب به طور قابل ملاحظه‌ای نرخ سرطان را کاهش می‌دهد. یک کرم ضد آفتابِ طیف گسترده (محافظ در برابر پرتو UVA و UVB) با SPF حداقل ۳۰ پوست شما را سالم، جوان و عاری از سرطان نگه می‌دارد.

سیگار الکترونیکی (یا ویپ)

آخرین گزینه از فهرست عادات مخرب شاید واضح به نظر برسد، اما نرخ مصرف سالانه آن رو به افزایش است. سال ۲۰۱۱، شمار جهانی مصرف‌کنندگان ویپ از هفت میلیون به ۴۱ میلیون در سال ۲۰۱۸ افزایش یافت. اگرچه ویپ به اندازه سیگار خطرناک نیست، افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن ریوی و آسم در بین مصرف‌کنندگان مکرر ویپ گزارش شده است.

صنعت ویپ در قیاس با صنعت سنتی تنباکو تحت نظارت نیست. در نتیجه در فرآیند تولید آن ممکن است از مواد شیمیایی با خطرات ناشناخته استفاده شود. در آخر مصرف ویپ کمکی به کاهش اعتیاد به نیکوتین نمی‌کند. از زمان معرفی محصولات ویب به بازار، مصرف نیکوتین میان جمعیت جوان افزایش یافته است. در نظرسنجی ملی مصرف دخانیات بین جوانان که سال ۲۰۲۱ انجام شد، مشخص شد بیش از دو میلیون دانش‌آموز متوسطه و دبیرستانی به طور مکرر سیگار الکترونیکی مصرف می‌کنند. روش‌های سنتی ترک از جمله درمان جایگزین نیکوتین و درمان رفتاری شناختی گزینه‌های به مراتب سالمتری از ویپ هستند.

اگر درگیر یکی از عادات ناسالم این فهرست هستید، برای ترک آن باید با خودتان صبور باشید، چون این کار مسلتزم گذشت زمان است. اگر ثبات داشته باشید می‌توانید عادات مخرب را ترک و سبک زندگی‌تان را عوض کنید.

منبع: الف

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • ۷۰ درصد ظرفیت شهرک صنعتی شورمست غیرفعال است
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • سد بزرگ ایران پر شد | هشدار مهم : از رودخانه فاصله بگیرید