Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@15:47:35 GMT

برداشت آبی صنایع از زاینده رود بسیار ناچیز است

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۶۲۸۸۱

برداشت آبی صنایع از زاینده رود بسیار ناچیز است

مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه گفت: برداشت این شرکت از رودخانه زاینده رود همواره در کمترین مقدار ممکن قرار داشته است.

به گزارش ایمنا، جواد نیلی درباره مصرف آب شرکت فولاد مبارکه اظهار کرد: شرکت فولاد مبارکه در راستای کاهش مصرف آب چندین استراتژی مختلف را دنبال کرده است. کاهش مصرف آب در فرایند تولید، تصفیه و بازچرخانی حداکثری آب در سایت فولاد مبارکه و کاهش وابستگی به رودخانه زاینده رود سه استراتژی مهم این شرکت در این راستا محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شرکت فولاد مبارکه از اولین سال‌های خشک‌سالی در استان (اواخر دهه ۷۰) تلاش کرد تا وابستگی خود به رودخانه زاینده رود را به حداقل برساند. اگرچه این شرکت از ابتدای شکل‌گیری وابستگی شدیدی به رودخانه زاینده رود داشته و این وابستگی کماکان نیز وجود دارد اما فرآیند کاهش وابستگی به این منبع از اوایل دهه ۸۰ با ایجاد تصفیه‌خانه‌های پساب داخل شرکت آغاز شد. این مسئله مصرف پر تن فولاد مبارکه را به شدت کاهش داده و باعث شد مصرف مطلق (برداشت از رودخانه زاینده رود) این شرکت علی رغم تولید دو برابری، کمتر شود.

مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: اگر مقایسه‌ای بین مصرف آب در دهه ۸۰ و سال‌های ۹۷ و ۹۸ داشته باشیم، خواهیم دید باوجود رشد ۱۰۰ درصدی تولید، مصرف مطلق آب این شرکت از ۲۸ میلیون متر مکعب به ۲۰ میلیون متر مکعب در سال کاهش یافته است.

نیلی افزود: باید توجه داشت که این مسئله به سادگی رخ نداده و در سالیان دراز طی یک فرآیند طولانی شکل گرفته است. احداث تصفیه‌خانه‌های سنگین در فولاد مبارکه، خرید پساب شهری و اخیراً پروژه انتقال آب از دریاهای آزاد به سمت فولاد مبارکه از جمله اقدامات این شرکت به منظور کاهش وابستگی به رودخانه زاینده رود بوده است. با اجرا و بهره‌برداری از پروژه انتقال آب از دریاهای آزاد به فولاد مبارکه، وابستگی این شرکت به زاینده رود به صورت کامل قطع خواهد شد.

جلوگیری از آلودگی‌های زیست محیطی با انتقال پساب شهری به فولاد مبارکه

وی افزود: پروژه خرید پساب‌های شهری از سال ۹۱ آغاز و سرمایه‌گذاری عظیمی (حدود ۶۵۰ میلیارد تومان و بر اساس مبالغ امروزی بیش از سه هزار میلیارد تومان) در این پروژه انجام شد. طی این پروژه تصفیه‌خانه‌هایی در شهرهایی مانند ورنامخواست ایجاد و تصفیه‌خانه‌های دو شهر مبارکه و زرین شهر تکمیل و پساب‌های ۹ شهر به وسیله ایجاد شبکه‌های داخلی خریداری گردید.

مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه اظهار کرد: در نتیجه این اقدام پساب‌هایی که از این شهرها به صورت تصفیه شده و یا بدون تصفیه به رودخانه زاینده رود وارد و باعث آلودگی محیط زیست و کاهش سطح بهداشت در منطقه می‌شد، جمع‌آوری و مشکلات مذکور مرتفع شد. خروجی این تصفیه‌خانه‌ها نیز به صورت مستقیم و کامل به فولاد مبارکه منتقل و در فرآیند تولید فولاد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برداشت آبی صنایع از زاینده رود بسیار ناچیز است

نیلی خاطرنشان کرد: اگرچه سهم برداشت کل صنعت از رودخانه زاینده رود بر اساس آمار وزارت نیرو و آب منطقه‌ای استان اصفهان کمتر از ۱ درصد بوده و برداشت فولاد مبارکه از این منبع همواره در در کمترین مقدار ممکن قرار داشته است اما برای پایداری صنعت هم که شده این پروژه ارزشمند انجام خواهد. در نتیجه این اقدام، پایداری خط تولید این شرکت تثبیت شده و مصرف آب از زاینده رود به حداقل می‌رسد.

منبع: ایراسین

کد خبر 499258

منبع: ایمنا

کلیدواژه: زاینده رود سد زاینده رود رودخانه زاینده رود خشکی زاینده رود حوضه آبریز زاینده رود فولاد مبارکه شرکت فولاد مبارکه اصفهان شرکت فولاد مبارکه گروه فولاد مبارکه مدیر عامل فولاد مبارکه رکورد فولاد مبارکه تولید محصولات ویژه در فولاد مبارکه مجمع فولاد مبارکه سهامداران شرکت فولاد مبارکه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رودخانه زاینده رود شرکت فولاد مبارکه تصفیه خانه مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۲۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی نظرزاده در دیدار با حجت الاسلام ذوالنوری نماینده قم در خانه ملت به تشریح وضعیت آب و فاضلاب در شهر قم پرداخت و فقدان شبکه فاضلاب در برخی نقاط شهر را یکی از معضلات اصلی شهر قم دانست و با بیان اینکه در این زمینه عقب‌افتادگی حدود ۱۰ ساله نسبت به متوسط کشور داریم، اظهار داشت: در حال حاضر ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است در حالی که متوسط کشور در این زمینه ۵۴ درصد است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به انجام مطالعات طرح فاضلاب شهر قم، بر ضرورت تحقق اعتبارات فاضلاب مصوب سفر اول رئیس‌جمهور تأکید و خاطرنشان کرد: برای رفع معضل فاضلاب در شهر حدود هزار کیلومتر شبکه و دو باب تصفیه‌خانه فاضلاب نیاز داریم تا بتوانیم وضعیت فعلی را سروسامان دهیم.

نظرزاده با اشاره به پروژه اجرای ۲۱ کیلومتر خط انتقال فاضلاب پردیسان و بخش شرقی قم و احداث تصفیه‌خانه فاضلاب پردیسان اظهار داشت: ۶ کیلومتر از این خط انتقال توسط شرکت آب و فاضلاب در حال اجراست و مابقی نیز توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی اجرا خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم یادآور شد: با اجرای این خط انتقال و تصفیه‌خانه امکان بهره‌مندی از خدمات جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب برای بیش از ۴۰۰ هزار نفر از شهروندان به ویژه در مناطق با تراکم ساختمانی زیاد فراهم خواهد شد.

وی در ادامه انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری با بخش خصوصی را از جمله اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش بخشی از مشکلات فاضلاب عنوان کرد و گفت: سرمایه‌گذار با اجرای ۴۰ کیلومتر خط انتقال و احداث یک باب تصفیه‌خانه، بخشی از فاضلاب پردیسان را تصفیه و برای مصارف صنعت و فضای سبز محور سلفچگان و نیزار منتقل خواهد کرد.

کد خبر 6090925

دیگر خبرها

  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • مسدود شدن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح کرمانشاه
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  • اعلام برنامه ۴ هفته پایانی لیگ برتر
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس