Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی با تشریح مشکلات دانش‌آموزان دارای اختلالات یادگیری گفت: ۷۷۶ مرکز اختلال یادگیری دولتی و غیردولتی در کشور فعال هستند. - اخبار اجتماعی -

مجید هداوند؛ معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توان‌بخشی سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره مراکز مشکلات ویژه یادگیری دانش‌آموزان اظهار کرد: این دانش‌‌آموزان با وجود داشتن هوش بحر عادی و توانمندی‌های درون فردی و آموزش مناسب نمی‌توانند از آموزش‌های مدارس بهره‌گیری کاملی داشته باشند و پیشرفت تحصیلی متناسب با سن و پایه تحصیلی آنها نیست؛ در اصطلاح به این گروه از کودکان و دانش‌آموزان گروه دانش‌آموزان با مشکلات ویژه یادگیری گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شناسایی، تشخیص آموزش و مداخله با روشهای صحیح و علمی می‌تواند سبب کاهش بخشی از افت تحصیلی دانش آموزان با مشکلات ویژه یادگیری شود.

معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توان‌بخشی سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور گفت: حوزه فعالیتی که در مراکز مشکلات ویژه یادگیری انجام می‌شود بیشتر فرایند غربالگری، پذیرش، تشخیص، آموزش و توانبخشی و مداخلات مبتنی بر نیاز براساس تنظیم برنامه آموزش فردی شده است.

هداوند ادامه داد: ارائه خدمات آموزشی توانبخشی به دانش آموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری از سال 74 شروع شده و در حال حاضر هم بیش از 776 مرکز دولتی و غیردولتی کار آموزش و توانبخشی مشکلات ویژه یادگیری را برای دانش آموزان در استان‌های کشور انجام می‌دهند.

افزایش آگاهی معلمان 

وی با اشاره به اینکه هدف راه اندازی مراکز ویژه اختلالات یادگیری، فراهم کردن شرایط و بستر مناسب جهت تشخیص بهنگام دانش آموزان با مشکلات ویژه یادگیری و ایجاد بستر مناسب جهت مداخله بهنگام برای دانش آموزان است، متذکر شد: توسعه و بهبود کمی و کیفی خدمات تشخیصی، آموزشی و توانبخشی به این دانش آموزان از اهداف دیگر تاسیس مراکز ویژه اختلالات یادگیری است.

معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توان‌بخشی سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور بیان کرد: افزاش سطح دانش و آگاهی معلمان مدارس ابتدایی نسبت به ویژگی‌ها و شرایط دانش‌آموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری مد نظر است همچنین تغییر نگرش والدین با هدف مشارکت موثر در فرایند تشخیص، آموزش و توانبخشی و مهمتر از همه پیشگیری از افت تحصیلی و ترک تحصیلی دانش آموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری در این مراکز پیگیری می‌شود.

چگونه به مراکز اختلال یادگیری مراجعه کنیم؟

هداوند درباره نحوه مراجعه خانواده‌هایی که فرزندشان مشکل ویژه یادگیری دارد به این مراکز گفت: با توجه به شرایط کرونا مراحل  پذیرش حضوری و غیرحضوری مبتنی بر اعلام ستاد کرونا است در شرایط حضوری معمولا دانش‌آموز از طریق مدرسه و ثبت نام در سامانه‌ مشکلات یادگیری یا از طریق والدین و مراجعه به مرکز معرفی می‌شوند. بعد از مصاحبه و مشاوره بالینی، ارزیابی‌های اولیه و تخصصی را با توجه به نیاز هر دانش آموز انجام می‌دهیم و در صورتی که شاخص‌های دریافت خدمات مراکز مشاوره و آموزش توانبخشی را داشته باشند برنامه مداخله‌ای به صورت هفتگی یک یا دو جلسه تنظیم می‌شود.

ارائه خدمات غیرحضوری 

وی بیان کرد: در شرایط غیرحضوری، تمام مراحل مصاحبه، تکمیل پرسشنامه و ارزیابی‌های اولیه و تخصصی با کمک والدین به صورت مجازی است، چک لیست‌ها و سایر موارد به صورت فرم در اختیار والدین قرار داده می‌شود و با شرایط و توانمندی آنها اطلاعات مورد نیاز از طریق مدیر و مربی مرکز ارائه می‌شود. برنامه مداخله‌ای مبتنی بر نیاز و توجه به نوع مشکل هر دانش آموز طراحی و به صورت آموزش فردی شده اجرا می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توان‌بخشی سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور درباره راه‌اندازی مراکز ویژه اختلالات یادگیری  عنوان کرد: توسعه مراکز دولتی از طریق استعلام نیاز استان، شهر و یا منطقه به آموزش و پرورش استثنایی استان انجام می‌شود و هر منطقه با توجه به جمعیت دانش آموزان ابتدایی و ظرفیت در نظرگرفته شده اقدام به تکمیل کاربرگ‌های فضا، تجهیزات و نیروی انسانی کرده و به اداره استثنایی استان ارسال می‌کنند اداره استنثایی هم به صورت مکتوب درخواست تاسیس مرکز با همین مستندات را به سازمان آموزش و  پرورش استثنایی کشور ارسال می‌کند، وقتی مدارک در سازمان بررسی شد توسط گروه مربوطه چند شاخص از جمله فضا، تجهیزات، نیروی انسانی، سوابق خدمتی همکاران و رشته تحصیلی مرتبط آنها بررسی می‌شود و تایید یا عدم تایید مرکز را به صورت مکتوب به استان اعلام می‌کنند.

فعالیت 776 مرکز اختلال یادگیری 

هداوند تصریح کرد: توسعه مراکز غیردولتی هم با درخواست از اداره آموزش و پرورش استثنایی انجام می‌شود چون ما نزدیک به 262 مرکز غیردولتی در سطح کشور داریم که بعد از درخواست موسس از طریق اداره کل آموش و پرورش به سامانه معاونت مشارکت‌ها هدایت می‌شود و مدارک مورد بررسی قرار می‌گیرند مثل مواردی که در مدارس غیرانتفاعی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: فعالیت مراکز اختلالات یادگیری غیردولتی از سال 86 به بعد آغاز شده و در سال تحصیلی 98-99 تعداد مراکز ما 493 مرکز دولتی و 248 مرکز غیردولتی و در مجموع 741 مرکز در سطح کشور بوده است و تقریبا توسعه کمی در سال  99-1400 به 514 مرکز دولتی و 262 مرکز غیردولتی رسید و در مجموع درحال حاضر 776 مرکز در سطح کشور فعال هستند.

خانواده‌ها این مشکلات را جدی بگیرند 

 معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توان‌بخشی سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور خطاب به خانواده‌ها درباره مشکلات ویژه یادگیری دانش آموزان دبستانی مطرح کرد:  به گروهی از کودکان و دانش آموزانی که در یک یا چند فرایند روانشناختی پایه مثل حافظه تفکر، توجه و ادراک حل مسئله دچار مشکل باشند،گروه دارای مشکلات ویژه یادگیری می‌گویند این کودکان مشکلات عمده‌ای در فراگیری مهارت گیری، گوش دادن، سخن گفتن، خواندن، نوشتن و محاسبات ریاضی نشان میدهند.

وی افزود: ویژگی اصلی دانش آموزان دارای مشکلات یادگیری که خیلی واضح است مشکلات مربوط به توجه و تمرکز، مشکلات مربوط به مهارت‌های حرکتی، مهارت‌های ادراکی، مشکلات مربوط به پردازش اطلاعات، مهارت اجتماعی، زبان شفاهی، زبان نوشتاری، خواندن و ریاضیات است، علائم و نشانه‌ها این است که در یک یا چند درس فقط مشکل دارند نه در همه دروس و از نظر هوشی و توانایی ذهنی درسطح متوسط و بالاتر هستند.

هداوند ادامه داد: دانش آموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری از نظر شنوایی، بینایی و جسمی سالم هستند از نظر عاطفی و فرهنگی کاملا نرمال هستند و فقط در برخی از فرایندهای پایه روانشناختی مثل حافظه، دقت و تمرکز دچار مشکل هستند شیوعشان در پسران بیشتر از دختران هست، معمولا در مدارس افت تحصیلی دارند‌.

وی در پایان گفت: بر روی پایگاه اطلاع رسانی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور  آدرس و شماره تماس تمام مراکز مشکلات ویژه یادگیری را داریم که خانواده‌ها می توانند مراجعه کنند و در صورت مشکل با همکاران مشورت کنند.

آدرس مراکز دولتی اختلال ویژه یادگیری دانش‌آموزان را می‌توانید از اینجا مشاهده کنید.

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های مجازی اوقات فراغت دانش‌آموزانلزوم بازبینی کیفیت برنامه‌های درسی با توجه به نتایج ضعیف دانش‌آموزان در آزمون "تیمز"هشدار یک فاجعه؛ 30 درصد دانش آموزان ایرانی به حداقل توانایی‌های سواد نمی‌رسند!

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدارس دولتی سازمان آموزش و پرورش استثنایی دانش آموزان مدارس دولتی سازمان آموزش و پرورش استثنایی دانش آموزان دانش آموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری آموزش و پرورش استثنایی پرورش استثنایی کشور اختلالات یادگیری اختلال یادگیری مراکز مشکلات انجام می شود خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۳۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات برگزاری دور دوم اردوی زیارت‌اولی‌ها ویژه دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، وحید بیگدلی از آغاز مرحله دوم اعزام دانش‌آموزان زیارت اولی به مشهد مقدس خبر داد و گفت: «مرحله دوم اعزام دانش‌آموزان دختر و پسر متوسطه اول به مقدس مشهد با مشارکت ۱۰ استان کشور از ۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۴ اردیبهشت‌ در قالب ۵ دوره اردویی برگزار خواهد شد.»

وی ادامه داد: «اردوی زیارت‌اولی‌ها طرحی ملی است که به تفکیک دختران و پسران دانش‌آموز و مقتضیات آنان برای آشنایی بیشتر با فرهنگ اسلامی، آداب زیارت، تمرین عادات صحیح زیست اجتماعی و آشنایی با جغرافیای کشور بزرگ‌مان، به‌صورت متمرکز توسط مرکز اردویی-گردشگری سازمان دانش‌آموزی برگزار می‌شود. در این اردوی زیارتی و معنوی علاوه بر زیارت بارگاه ملکوتی ثامن‌الحجج علی بن موسی‌الرضا (ع)، برنامه‌های حرم‌شناسی، بازدید از موزه‌های حرم مطهر، برنامه‌های فرهنگی، مسابقات ورزشی، مسابقات فرهنگی و هنری گروهی، مراسم افتتاحیه و اختتامیه و اهدای بسته‌های فرهنگی پیش‌بینی شده است.» 

قائم مقام سازمان دانش‌آموزی بیان کرد: «با توجه به ضرورت توجه به مناطق کم‌برخوردار و دور از مرکز در استفاده از ظرفیت‌های تربیتی و به‌خصوص برکات تشرف به زیارت دانش‌آموزان این مناطق از یک سو، همچنین حجم بالای عملیات اجرایی این طرح و هماهنگی‌های مورد نیاز آن از سوی دیگر، مخاطبان هدف این برنامه ترجیحا محدود به دانش‌آموزان متوسطه اول پایه‌های هفتم، هشتم و نهم مناطق کم‌برخوردار هستند که پیش از این فرصت تشرف به مشهد مقدس را نداشته‌اند.»

بیگدلی با بیان اینکه مدت اقامت دانش‌آموزان در این اردو چهار روز است، اضافه کرد: «دانش‌آموزان به تفکیک جنسیت و دوره در اردوگاه ثامن‌الحجج (ع) استان خراسان رضوی در شهر مشهد مستقر می‌شوند.» 

وی تاکید کرد: «این اردو به‌منظور تبیین و تعمیق اعتقادات دینی دانش‌آموزان و ایجاد ارتباط معنوی با ائمه اطهار، تقویت امید، نشاط، شادابی و ارتباط معنوی آنان، ایجاد زمینه رشد و پیشرفت جمعی، مسئولیت‌پذیری و مشارکت در فعالیت‌های گروهی دانش‌آموزان بر‌گزار می‌شود.» 

یادآور می شود ؛ این اردو‌ها از سال ۱۴۰۱ راه‌اندازی شده و با در نظر گرفتن مرحله دوم اردو‌ها در سال تحصیلی جاری، تاکنون ۱۵۲۰۰ دانش‌آموز زیارت‌اولی از مناطق کم برخوردار کشور در این اردو‌ها شرکت کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • روایت تسنیم از اشتیاق معلم نمونه کشور برای تعلیم و تربیت
  • ضرورت حفظ حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان و فرهنگیان
  • برج تمام الکتریکی نیویورک چه ویژگی‌هایی دارد؟
  • اژه‌ای: حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان باید حفظ شود
  • حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان، حتماً باید حفظ شود
  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • معرفی و تجلیل از برترین‌های مسابقات قرآنی کارکنان و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه استان سمنان
  •  تقویت یادگیری، هدف تغییر در نحوه طراحی سوالات امتحانات نهایی
  • برای آموزش و پرورشی که سرپا نیست
  • جزئیات برگزاری دور دوم اردوی زیارت‌اولی‌ها ویژه دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار