Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمتر از هفت روز مانده به نشست سران ناتو و اولین دیدار دوجانبه روسای جمهور آمریکا و ترکیه در دولت جو بایدن، یک رسانه‌ از پیشنهاد آنکارا برای تامین امنیت فرودگاه پایتخت افغانستان و استقبال اولیه واشنگتن از این پیشنهاد خبر داد.

خبرگزاری رویترز خبر داد، ترکیه پیشنهاد تامین امنیت و اداره فرودگاه کابل بعد از خروج نیروهای آمریکا و ناتو از افغانستان را ارائه داده است اما مقام‌های ایالات متحده می‌گویند که آنکارا خواستار اعمال شرایطی است که باید در نشست دوشنبه هفته آینده سران ناتو در بروکسل درباره آنها تصمیم گیری و اختلاف نظرها درباره آنها حل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش این رسانه، مقام‌های ترکیه اعلام کردند که آنکارا این پیشنهاد را در نشست ماه می ناتو و پس از موافقت آمریکا و شرکای این کشور بر سر طرح خروج از افغانستان تا ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۱ پس از ۲۰ سال جنگ برای شکست طالبان، ارائه داده بود.

یک مقام ترکیه‌ای خبر داد، مسئولان آنکارا و واشنگتن درباره الزامات احتمالی برای انجام این ماموریت (اداره و تامین امنیت فرودگاه کابل) حرف زدند و واشنگتن موافقت خود را درباره پرداختن به برخی از این الزامات ابراز کرد.

این مقام آنکارا که نامش فاش نشده است، به رویترز گفت: «متعاقب تصمیم ایالات متحده برای خروج از افغانستان، ترکیه پیشنهادی را برای تضمین امنیت فرودگاه کابل ارائه داد. در چارچوب این (پیشنهاد)، مذاکراتی با ناتو و ایالات متحده در جریان است».

حلوسی آکار وزیر دفاع ترکیه روز دوشنبه (دیروز) اظهاراتی کوتاهی درباره موضع آنکارا در قبال افغانستان و ادامه حضور نیروهای ترکیه‌ بعد از خروج آمریکا و متحدانش طرح کرد.

به گفته آکار، «ما (ترکیه) بسته به شرایط افغانستان در این کشور بمانیم. شرایط ما چیست؟ حمایت سیاسی، مالی و لجستیکی (از ترکیه برای ادامه حضور در افغانستان). اگر این شرایط محقق شد، ما می‌توانیم در فرودگاه بین‌المللی حامد کرزای بمانیم».

برخی مقام‌های آمریکایی به شرط عدم افشای هویتشان با رویترز درباره پیشنهاد ترکیه برای اداره و تامین امنیت فرودگاه پایتخت افغانستان صحبت کردند.

این مقام‌های ناشناس آمریکایی تاکید کردند که این کشور از پیشنهاد ترکیه استقبال می‌کند اما آنکارا برای اجرای این ماموریت، کمک بیش از حدی را از واشنگتن درخواست کرده است.

مقام‌های آمریکایی گفتند برخی مسئولان در دولت آمریکا با اشاره به اختلاف نظرهای دو کشور در مسائل مختلف از قبیل موضوع خرید سامانه پدافندی «اس ۴۰۰» روسیه و حمایت‌های آمریکا از برخی گروه‌های کُرد سوریه، درباره قابل اتکا بودن ترکیه نگرانی دارند اما همین مقام‌ها اعلام کردند که واشنگتن راهی برای رفع این نگرانی پیدا خواهد کرد.

قرار است نشست سران کشورهای عضو ناتو دوشنبه (24 خرداد) برگزار شود و در حاشیه این نشست، جو بایدن و رجب طیب اردوغان روسای جمهور آمریکا و ترکیه برای اولین بار بعد از اغاز به کار دولت بایدن با یکدیگر دیدار کنند.

رویترز گزارش داد: «تضمین امنیت فرودگاه کابل می‌تواند برخی کشورها را برای حفظ حضور دیپلماتیک در افغانستان مجاب کند. همین ماه گذشته بود که استرالیا سفارت خود را در این کشور به دلایل نگرانی‌های امنیتی بست».

طبق گزارش این رسانه غربی، ترکیه بیش از ۵۰۰ نظامی مستقر در افغانستان دارد که به عنوان بخشی از ماموریت ناتو برای آموزش نیروهای امنیتی افغانستان فعالیت دارند.

یک مقام ترکیه‌ای به این رسانه خبر داد، در صورت محول شدن ماموریت تامین امنیت فرودگاه کابل، به اعزام تعداد بیشتری از نیروهای نظامی ترکیه به افغانستان نیاز خواهد بود.

چندی قبل در دیدار «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه با «ینس استولتنبرگ» دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرده بود: «ترکیه به حمایت از مأموریت‌های ناتو در افغانستان و عراق ادامه می‌دهد» 

منبع: فارس

منبع: ساعت24

کلیدواژه: تامین امنیت فرودگاه امنیت فرودگاه کابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۴۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه توقیف شد!

درحالی حدود یک هفته از رسانه‌ای شدن توقف قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه می‌گذرد که خبر می‌رسد لکوموتیو این قطار توسط شرکت راه‌آهن بازداشت شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اول اردیبهشت (شنبه هفته گذشته) اداره راه‌آهن افغانستان اعلام کرد 1100 سنگ معدنی از طریق راه‌آهن «روزنک» و از مسیر ریلی ایران به ترکیه صادر شده است.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده، این محموله صادراتی شامل سنگ معدنی «تالک» بود که به شهر «مرسین» ترکیه صادر شد. در همین راستا مراسم افتتاحیه در ایستگاه راه‌آهن روزنک برگزار شد که در آن علاوه بر رئیس راه‌آهن هرات، رئیس اطلاعات و فرهنگ، رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری و بسیاری از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی نیز اشتراک داشتند.

درپی این اتفاق، خبر آمد که اولین قطار ترانزیتی حاوی بار 1100 متریک تن سنگ معدنی از افغانستان به مقصد ترکیه در ایستگاه راه‌آهن روزنک در ایران متوقف و اجازه عبور به آن داده نشد.

این در حالی بود که 2 روز بعد (سوم اردیبهشت) راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیه‌ای اعلام‌کرد: خبر توقف قطار ترانزیتی افغانستان به مقصد ترکیه در ایران کذب است و اساسا هیچ قطار تجاری از سمت افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران نشده است. طبق روال مرسوم عبور بارهای ترانزیتی از کشورهای مختلف، ابتدا تشریفات قانونی و هماهنگی لازم و اخذ مجوز برای عبور بار از کشورهای میانی مسیر انجام شده و سپس نسبت به اعزام قطار اقدام می‌شود. این در حالی است که برای عبور قطار ذکر شده از افغانستان به ترکیه از مسیر ایران، هماهنگی مربوطه و در نهایت صدور مجوز راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام نشده است.

یک روز بعد از اطلاعیه راه‌آهن یعنی چهارم اردیبهشت جواد طاهرافشار معاون حمل‌ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی به‌عنوان متولی راه‌اندازی قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه در گفت‌وگویی گفت:‌ بار در حال حاضر در خاک ایران متوقف شده‌ و اعلام اینکه بار وارد خاک ایران نشده درست نیست.

*راه‌آهن: قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه مجوز ندارد

در ادامه مرتضی جعفری، معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن در خصوص اخبار منتشر شده پیرامون اعزام قطار ترانزیتی از مبدأ افغانستان به ترکیه اظهار کرد: پیرو بازدید انجام شده سال گذشته توسط تیم عالی فنی راه آهن جمهوری اسلامی ایران شامل معاون فنی و زیربنایی و مدیران کل حوزه‌های مختلف سیر و حرکت، ایمنی و فنی و زیربنایی، از محور ریلی افغانستان حد فاصل "شمتیغ" تا "روزنک" و مذاکرات به عمل آمده در جلسه برگزار شده در وزارت راه و شهرسازی با حضور سفیر  ایران در افغانستان، بر لزوم رفع نواقص و مشکلات ایجاد شده برای خط جهت حمل محمولات تجاری تأکید و مقرر شد انجام اصلاحات فنی و رفع نواقص و کاستی‌های موجود حدفاصل مرز شمتیغ تا ایستگاه روزنک، با هدف ارتقای سطح ایمنی مورد نیاز از وضعیت عملیاتی به شرایط استاندارد فنی، به منظور امکان سیر قطارهای تجاری صورت پذیرد.

وی ادامه داد: در این راستا مقرر شد کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان که از سوی سفیر ایران در این کشور معرفی شده نسبت به انجام اصلاحات مورد نیاز و بهره‌برداری محور مذکور با نظارت عالیه وزارت راه و شهرسازی (راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران) اقدام کند. در این راستا طی یک سال گذشته با مساعدت راه آهن 16 قطار عملیات جهت تسهیل انتقال ادوات ریلی به منظور تسریع عملیات اجرایی احداث قطعه چهارم محور ریلی خواف-هرات صورت پذیرفته است.

وی افزود: بر اساس توافقات صورت گرفته کنسرسیوم فوق‌الذکر متعهد شده به سرعت نواقص را رفع کرده و پس از ارتقای خط مبتنی بر استانداردهای ریلی، به راه‌آهن منعکس شد تا پس از بازدید از اقدامات انجام شده، امکان سیر ایمن قطار به تایید کارشناسان فنی برسد.

معاون بازرگانی و بهره برداری راه‌آهن بیان کرد: علیرغم دستور مساعدت حداکثری از سوی مدیرعامل و پشتیبانی راه آهن  جهت ارسال ادوات ریلی و پیگیری‌های مکرر از سوی راه‌آهن با عبور هر قطار عملیات، کنسرسیوم مذکور در روزهای اخیر از حسن نیت راه آهن سوء استفاده کرده و بدون هیچگونه هماهنگی و اخذ تأییدیه از راه آهن نسبت به بارگیری واگن‌ها و اعلام آن در رسانه‌ها جهت حمل محمولات تجاری ترانزیتی اقدام کرد که مورد پذیرش نبوده و به‌منزله نقض مقررات ریلی بین المللی و توافقات قبلی است.

جعفری با اشاره به لزوم حفظ جایگاه جمهوری اسلامی ایران در مناسبات بین‌المللی گفت: باوجود عدم هماهنگی صورت‌گرفته، با توجه به رویکرد توسعه‌ای راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در حوزه کریدورهای بین‌المللی ریلی، اقدامات لازم جهت اعزام آزمایشی قطار مذکور انجام گرفته و راه اندازی رسمی مسیر تجاری مذکور پس از رفع نواقص و تأیید متخصصان فنی ریلی با هماهنگی راه‌آهن‌های دو کشور انجام خواهد شد.

کنسرسیوم: قطار ترانزیتی مجوز دارد

از سوی دیگر خبر می‌رسد که راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، لکوموتیو قطار مذکور را توقیف کرده است! جواد طاهرافشار معاون حمل‌ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی در این‌باره به خبرنگار تسنیم می‌گوید: کنسرسیوم توسعه ریلی با دستور وزیر راه و شهرسازی برای توسعه ترانزیت ریلی با مشارکت بخش خصوصی تشکیل شده است.

وی با یادآوری این‌که 20 فروردین ماه امسال مجوزهای لازم برای ورود قطار ترانزیتی افغانستان از استانداری خراسان رضوی، مرزبانی و .. اخذ شد، افزود:‌ علاوه بر این ورود این قطار به کشور دستور معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی را دارد. ضمن این‌که ورود قطار ترانزیتی دستور نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در امور افغانستان را نیز دارد.

وی با بیان این‌که قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه پس از ورود به کشور در ایستگاه شمتیغ متوقف شد، تاکید کرد: ورود این قطار حتی با ناظرات گمرک خراسان رضوی نیز هماهنگ و تشریفات مربوطه انجام شده بود. ما صورتجلسه مرزبانی را هم برای ورود این قطار داریم.

وی همچنین از توقیف لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه خبر داد و گفت: متاسفانه کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آنرا با خود بردند!

وی تاکید کرد:‌ یکی از مشکلات ما سفر وزیر راه و شهرسازی به پاکستان بود. فردا شنبه این موضوع را از وی پیگیری خواهیم کرد تا شاهد عبور اولین قطار ترانزیتی مذکور از خاک جمهوری اسلامی ایران و تداوم آن در راستای برنامه‌های توسعه‌ای دولت باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حماس: احتمال پذیرش طرح صهیونیست‌ها پایین است 
  • سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان
  • ◄ درآمدهای حیرت آور فرودگاه استانبول برای اقتصاد ترکیه
  • اردوغان: رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه توقیف شد!
  • انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • افشاگری سی‌ان‌ان از فاجعه فرودگاه کابل هنگام خروج نظامی آمریکا
  • بازداشت بیش از یک هزار پناهجوی غیر قانونی در ترکیه