Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-02@02:37:47 GMT

«افسانه» بی‌کلام شنیدنی شد

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۷۰۷۸۶

«افسانه» بی‌کلام شنیدنی شد

آلبوم «افسانه» مشتمل بر چند قطعه موسیقی بی‌کلام در دستگاه‌های اصفهان و نوا با موسیقی جواد بطحایی پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «افسانه» عنوان یکی از تازه‌ترین مجموعه‌های منتشر شده در بازار موسیقی است که به آهنگسازی جواد بطحایی آهنگساز و نوازنده پیشکسوت موسیقی ایرانی در قالب یک اثر بی کلام منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جواد بطحایی در توضیح این اثر نوشته است:

«این آلبوم مجموعه قطعات بی‌کلام شامل مقدمه، چهارمضراب، ضربی و فرم‌های آزادی است که در طول زندگی‌ام در اصفهان و نوا ساخته‌ام. تمامی آهنگ‌های این مجموعه در کتاب «به یاد دوست» به همراه لوح فشرده و نت نویسی انتشار یافته و در اختیار علاقه‌مندان قرار دارد. در این آلبوم نام هر قطعه در شعری از نوذر پرنگ بیان و سپس قطعه فوق اجرا شده است.»

«به یاد دوست»، «افسانه»، «افسون»، «سرافشان»، «رقص پروانه»، «هوای تازه»، «صبح»، «به یاد دوست»، «نیایش» از جمله قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده‌اند.

جواد بطحایی از جمله هنرمندانی است که علاقه‌مندان موسیقی او را اغلب با نوازندگی سنتور می‌شناسند. به عبارتی او با تک‌نوازی‌هایش شناخته شده است، ولی وجه آهنگسازی او کمتر شناخته شده و گذشته از چند قطعه بی کلام (که گاه برای سنتور و گاه برای سنتور و ارکستر تنظیم شده است)، تمایل او به موسیقی با کلام در قالب تصنیف است. بطحایی با شعر فارسی آشنایی بسیاری دارد و از موسیقیدانانی است که با دنیای شعری و تصویری نوذر پرنگ، انس و الفت دارد.

این هنرمند که در حوزه آهنگسازی و نوازندگی سنتور مشغول به فعالیت است. در ابتدای دوران هنری خود مبانی و تئوری و سلفژ را نزد استاد غلامحسین ظهیرالدینی فرا گرفت و در سال ۱۳۵۸ جهت تحصیل موسیقی وارد دانشکده هنر‌های زیبا شد و از محضر هنرمندانی، چون مجید کیانی و سپس فرامرز پایور و پرویز مشکاتیان بهره برد. وی ساز نی را نیز ادامه داده و ردیف آوازی را نزد عبدالنقی افشارنیا به پایان رسانید. بطحایی از سال ۱۳۷۲ با استاد شجریان و گروه آوا همکاری داشته است. وی سال‌ها در هنرستان موسیقی پسران به تدریس اشتغال داشته و هنر سنتور سازی را نیز تجربه کرده و در ساختن این ساز نیز مهارت دارد.

«حدیث سرو و گل و لاله» با هنرمندی حسن ناهید و کامبیز گنجه‌ای و خوانندگی مجتبی عسگری، «از فراق تا صبح» با همکاری داریوش زرگری و ایرج طباطبایی، «صبح و شب – تک نوازی سنتور»، «شکوه – تک نوازی سنتور به یاد پرویز مشکاتیان»، «ابدیت – تک نوازی سنتور به یاد محمدرضا شجریان»، «فریاد خزان – تک نوازی سنتور به یاد فرامرز پایور»، «جستجو- تک نوازی سنتور»، «راجه یک» با همراهی درشن آنند، «شب زیبا» به خوانندگی سالار عقیلی، «پاییز» با همراهی پدرام خاورزمینی، «مزه نگاه» با همراهی درشن آنند، «نبرد کوروش» با همراهی پژمان حدادی، «هوای تازه» با همراهی درشن آنند، «نغمه‌های شیرین» و «تنهایی» آلبوم‌هایی هستند که تاکنون توسط جواد بطحایی پیش روی مخاطبان قرار گرفته‌اند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: موسیقی ایرانی موسیقی سنتی آلات موسیقی تک نوازی سنتور جواد بطحایی بی کلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۰۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانلود نماهنگ شنیدنی «روز ملی خلیج فارس» + علت نامگذاری

دهم اردیبهشت یا «روز ملی خلیج فارس» در تاریخ ایران روز مهمی است؛ روزی که یادآور ازخودگذشتگی‌های ملت سرافراز ایران و فرار اشغال‌گران متجاوز پرتغالی بعد از ۱۱۷ سال تسلط جابرانه بر سواحل جنوبی کشور است. شاه عباس صفوی در این روز در سال ۱۶۲۱ میلادی توانست هرمز را از چنگ پرتغالی‌ها درآورد.

دانلود نماهنگ شنیدنی «روز ملی خلیج فارس»

کد خبر 749066

دیگر خبرها

  • اعتراضات ضداسرائیلی در غرب، فروپاشی افسانه یهودستیزی
  • نوازی: باید تراکتور را شکست می‌دادیم
  • نطق‌ شنیدنی در پارلمان اروپا درباره حمله ایران به اسرائیل
  • مادر شاه چگونه رحیم علی خرم را به ثروت افسانه‌ای رساند؟
  • ترتیل صفحه 244 کلام الله مجید+ صوت
  • چشم نوازی چشمه غربالبیز در دل طبیعت شهر مهریز + فیلم
  • کلام امام خمینی (ره) درباره بی‌اعتمادی به آمریکا
  • ببینید | خاطرات شنیدنی رهبر انقلاب از استادِ شهید مرتضی مطهری
  • قطعه‌ای مسحور کننده از ویولن‌نوازی استاد نصرالله شیرین آبادی + ویدئو
  • دانلود نماهنگ شنیدنی «روز ملی خلیج فارس» + علت نامگذاری