Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@02:20:09 GMT

رقابت نابرابر فروشگاه‌های آنلاین با فروشندگان حضوری

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۷۱۵۷۲

رقابت نابرابر فروشگاه‌های آنلاین با فروشندگان حضوری

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: فروشگاه‌های آنلاین به دلیل رقابت نابرابر با فروشندگان غیرآنلاین که کالای قاچاق و ارزان را در بازار عرضه می‌کنند با محدودیت و مشکلات بسیار روبه رو هستند.

اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم در گفتگو با برنا درباره ضرورت حمایت از فروشگاه‌های آنلاین به دلیل ظرفیت مبارزه با قاچاق، گفت: در حال حاضر بخش زیادی از کالا‌های قاچاق نه تنها از مسیر پنهانی وارد کشور نمی‌شود بلکه از مبادی رسمی به داخل راه می‌یابد و علت آن را باید در دو دلیل جستجو کرد نخست آنکه ممکن است سامانه موجود فاسد باشد و دوم آنکه سامانه به روز نباشد به این معنا که امکان رصد ندارد بنابراین در وهله نخست دولت باید این سامانه‌ها را اصلاح و از ورود کالای قاچاق به کشور جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: فروش کالای قاچاق در بازار‌های غیرآنلاین به دلیل گستردگی، بسیار است، زیرا نظارت بر تمامی فروشندگان اقدامی زمانبر است، در حالیکه در فروشگا‌های آنلاین به دلیل وجود شفافیت به راحتی این موضوع قابل نظارت است؛ این شرایط موجب می‌شود که امکان رقابت از بین رود.

این نماینده مردم در مجلس توضیح داد: در حال حاضر فروشگاه‌های آنلاین به دلیل واردات کالا از مبادی رسمی و پرداخت تمام حقوق دولتی ناچارند کالا‌ها را گرانتر از بازار‌های سنتی به فروش رسانند و در نتیجه تعداد مشتری آنان نسبت به بازار‌های سنتی کاهش می‌یابد، حال این سوال ایجاد می‌شود که فروشگاه‌های آنلاین باید به کچا پناه ببرند؟

عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: با خرید از فروشگاه‌های آنلاین بسیاری از هزینه‌های مصرف کننده کاهش می‌یابد به عبارتی خریدار تنها قیمت کالا را می‌پردازد در واقع می‌توان با خرید در بستر پلت فرم‌های آنلاین از اتلاف وقت، استهلاک خودرو، آلودگی هوا و رفت و آمد به ویژه در کرونا جلوگیری کرد.

شاکری با بیان اینکه باید از فروشگاه‌های آنلاین حمایت کرد، ادامه داد: سایر کشور‌های دنیا نیز به سمت استفاده از ظرفیت این فروشگاه‌ها می‌روند این درحالی ست که فروشگاه‌های آنلاین در کشور ما به دلیل رقابت نابرابر با فروشندگان غیرآنلاین که کالای قاچاق و ارزان را در بازار عرضه می‌کنند با محدودیت و مشکلات بسیار روبه رو هستند، بنابراین باید با درنظر گرفتن تسهیلات ویژه برای این حوزه، زمینه کاهش محدودیت و هزینه‌های آن‌ها را فراهم کرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: به دلیل برخی سوءاستفاده متخلفان از درج قیمت در برخی اپلیکشن‌های آنلاین جلوگیری شد این در حالی است که به جای این اقدام باید از فعالیت متخلفان جلوگیری شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: فروشگاه آنلاین فروشگاه های آنلاین آنلاین به دلیل کالای قاچاق فروشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۱۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق

به گزارش همشهری آنلاین، عراق یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری ایران است و عراق نیز به ایران نیاز دارد. به همین دلیل، هر دو کشور حساب ویژه‌ای برای توسعه مبادلات باز کرده‌اند و می‌خواهند تا سال ۱۴۰۶، ارزش تجارت دوجانبه را با افزایش ۱۰۰ درصدی به ۲۰ میلیارد دلار برسانند؛ اما ایران تنها تاجر حاضر در بازار عراق نیست و برای این هدف باید با ترکیه، به‌عنوان قدیمی‌ترین رقیب و حتی چین و عربستان رقابت کند.

البته هدف‌گذاری ۲۰ میلیارد دلاری برای تجارت ایران و عراق موضوع جدید نیست و در دهه ۹۰ چندین بار بر این هدف‌گذاری تأکید شده است. حتی در سال ۱۳۹۷، که عراق در بحث واردات از ایران، از چین نیز سبقت گرفت و به بزرگ‌ترین مشتری ایران تبدیل شد، گمان می‌شد قبل از سال ۱۴۰۰ رؤیای افزایش تجارت دوجانبه به ۲۰ میلیارد دلار محقق شود؛ اما تحقق این هدف فقط به خرید کالاهای ایرانی از عراق منوط نیست و باید مکانیسم‌های رقابتی در بازار عراق، نیاز این کشور به موازنه تجاری و خنثی کردن تبعات تحریم‌های ظالمانه غربی نیز مدنظر قرار گیرد.

چرا تجارت با عراق مهم است؟

اهمیت عراق برای ایران از چند منظر مطرح است. اول اینکه تجارت با این کشور عمدتاً توسط بازرگانان بخش خصوصی انجام می‌شود و سهم کالاهای ساخته شده و دارای ارزش‌افزوده بالا در آن زیاد است. به همین دلیل است که اهمیت تجارت با عراق، حتی از امارات که ارزش مبادلاتش با ایران به سه برابر عراق می‌رسد، بیشتر است؛ چراکه امارات برای ایران یک پایگاه تجاری است و بنا به شرایط تحریم جایگاه مهمی در تجارت با ایران پیدا کرده است درحالی‌که عراق با مبادلات مستقیم و بدون واسطه به شریک استراتژیک تجارت ایران تبدیل شده است.

بررسی آمارهای تجارت خارجی ایران در سال ۱۴۰۲ حاکی از این است که از بین ۴ شریک اول تجارت خارجی ایران، تراز تجاری کشور بدون نفت، با چین، امارات و ترکیه منفی و با عراق مثبت است. در حقیقت عراق بدون احتساب نفت، بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران محسوب می‌شود و بخش عمده تجارت ۹.۸ میلیارد دلاری با این کشور ربطی به نفت نداشته است.

نکته دیگر اینکه سهم زیادی از تجارت با عراق، مستقیم یا غیرمستقیم به بنگاه‌های کوچک و متوسط از گلخانه‌ها گرفته تا شرکت‌های تولیدی کوچک اختصاص دارد و تقویت آن به بهبود واقعی وضعیت کسب‌وکارها کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید:

ادعای عجیب مقام عراقی | عراق بدهی خود به ایران را با نفت سیاه تسویه می کند

رفع چالش‌های صادرات به عراق

بازار صادراتی ایران در عراق با چند تهدید جدی روبروست. اول تحریم‌های بانکی و اقتصادی غرب و آمریکا. دوم رقیب قدرتمندی مانند ترکیه و سوم، یک‌طرفه بودن تجارت با عراق و بی‌رغبتی آنها برای توسعه مناسبات. در مورد اول، سال‌هاست که بخش خصوصی مسیرهای ابتکاری خود را به راه انداخته اما از اواسط سال گذشته، با دونرخی شدن ارز در عراق، تجارت ایران از مسیر صرافی‌ها با چالش افزایش قیمت تمام‌شده روبه‌رو شد. در آن زمان گرچه برخی فاتحه صادرات به عراق را خواندن اما رایزنی در رأس دولت توانست به عبور تجار از این گردنه سخت کمک کند.

مهدی ضیغمی، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در گفت‌وگو با همشهری، گفت: ترکیه قدیمی‌ترین رقیب ایران در بازار عراق است و تحولات مربوط به سهم بازار در رقابت با ترکیه اتفاق جدیدی نیست؛ اما از چندی پیش، مشکلاتی در بازار صادراتی ایران به خاطر اتفاقات ارزی عراق رخ داد که با تدابیر دولت و رایزنی‌های انجام شده به‌تدریج در حال مرتفع شدن است.

ضیغمی تأکید کرد: رسیدگی سریع به حواشی پیش‌آمده برای بازار صادراتی ایران در عراق این مسئله مدنظر رئیس‌جمهوری بود و یک هیات عالی‌رتبه نیز با همراهی وزیر امور خارجه کشورمان طی سفر به عراق با محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر این کشور دیدار کردند و مسئله در حال حل شدن است.

برآورد ضیغمی این است که ایران بازار صادرات عراق را از دست نخواهد دارد و به‌زودی توافق جامع تجاری بین دو کشور با هدف رساندن ارزش تجارت دوجانبه به ۲۰ میلیارد دلار اجرایی خواهد شد که حواشی فعلی را نیز برطرف می‌کند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه ترکیه در بازار عراق رقیب ایران بوده و خواهد بود، گفت: «طبیعتاً آنها تلاش خود را برای حضور قوی‌تر در بازار عراق انجام می‌دهند و ما هم برنامه‌ریزی‌های خود را بر مبنای منفعت دوجانبه اجرایی خواهیم کرد.»

در این میان، از سال گذشته، تلاش‌های بزرگی برای سرمایه‌گذاری مشترک میان بخش‌های خصوصی ایران و عراق آغاز شده که هدف آن؛ وارد کردن تجارت ایران و عراق به جاده دوطرفه، و متوازن‌سازی مبادلات دو کشور است. اتفاقی که اگر رخ دهد، می‌تواند تجارت دو کشور را حتی به بالاتر از ارقامی نظیر ۲۰ میلیارد دلار برساند.

کد خبر 847409 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها سازمان توسعه تجارت ایران تجارت خارجی عراق

دیگر خبرها

  • مدرک تی تی سی چقدر هزینه دارد؟
  • دستگیری اعضای باند ۴ نفره سارقان به عنف/نوشابه‌های قاچاق به بازار نرسید
  • ساعت پخش زنده بازی ایران و تایلند ‌در فینال جام فوتسال آسیا از تلویزیون + شبکه ۳ و آنلاین
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • ساعت پخش زنده بازی پاری سن ژرمن و لو هاور + پخش آنلاین
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • تشدید مجازات قاچاق اسلحه و مهمات
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • ارائه خدمات «مشاوره‌ای – آموزشی»، آنلاین و حضوری مرکز روانشناختی «جهت» برای عموم
  • استقرار شعب ویژه برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس