Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@13:23:35 GMT

چگونه ماهیان پرورشی باکیفیت و با هزینه کم پرورش دهیم؟

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۷۲۴۸۴

چگونه ماهیان پرورشی باکیفیت و با هزینه کم پرورش دهیم؟

ایسنا/مازندران تغذیه ماهیان پرورشی یکی از مهم‌ترین مسائلی است که بسیاری از پرورش دهندگان به دنبال راهی برای افزایش کارآمدی و کیفیت با کاهش هزینه تمام شده آن هستند.

کارشناسان معتقد هستند که، تغذیه غیراصولی در برخی مزارع پرورش ماهی کیفیت خوراکی گوشت آن را پایین می‌‎آورد. این موارد در کنار به صرفه نبودن اقتصادی و کاهش کیفیت نهایی محصول، سلامت و امنیت غذایی را نیز تحت الشعاع قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برخی از محققان معتقد هستند بسیاری از سرمایه‌گذارانی که برای پرورش ماهی در استخرهای خود، از کودهای شیمیایی استفاده می‌کنند، موجب کاهش کیفیت این محصول و آلودگی آب و در نهایت ماهی می‌شود. این امر موجب شده تا اندیشمندان این بخش به دنبال راهکار مناسبی برای جایگزینی این امر باشند.
دکتر مسعود هدایتی‌فرد متخصص علوم و صنایع شیلاتی به موضوع جدیدی همچون استفاده از "جلبک" اشاره کرد و گفت: در دهه اخیر در بخش کشاورزی، سریعترین رشد و توسعه به آبزی پروری اختصاص داشته و در پرورش ماهی بخش زیادی از هزینه های جاری مربوط به تغذیه و تامین خوراک است.
وی تصریح کرد: اگرچه ماهیان گرم آبی و کپورماهیان شرایط محیطی پرورش ساده تری نسبت به ماهیان سردآبی دارند اما در واقع، تعیین دقیق نیازهای غذایی ماهیان گرم آبی به ویژه ماهی کپور و به خصوص در مورد نیازمندی به ویتامین ها و مواد معدنی به مراتب مشکل تر است.
دانشیار گروه شیلات دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر ادامه داد: کپورماهیان در محیط آبی همراه با بستر خاکی رشد می کنند و بسیاری از نیازهای غذایی خود را از بستر دریافت می کنند که محاسبه دقیق آن ساده نیست.
هدایتی‌فرد خاطرنشان کرد: تمام ماهیان گرم آبی در دوران ماه‌های اولیه رشد خود از زئوپلانکتونها تغذیه می کنند که خود نیاز به فیتوپلانکتونها و میکروجلبکها دارند. ماهی کپور یک گونه همه چیزخوار است و می تواند در سنین مختلف رشد از جلبکها تغذیه مستقیم داشته باشد.
وی تصریح کرد: استفاده از این جلبکها علاوه بر کاهش هزینه های تغذیه، از مصرف کودهای شیمیایی هم جلوگیری می کند و همچنین با فتوسنتز مداوم محیط را زنده نگه می دارد اما در این شرایط حفظ میزان اکسیژن آب مهم است.
دانشیار گروه شیلات دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر در ادامه گفت: بنابراین فیتوپلانکتون‌ها و میکروجلبک‌ها اساس زنجیرة غذایی در محیطهای آبی هستند و به عنوان منبع غذایی برای تمام مراحل رشد آبزیان پرورشی مثل ماهیان دریایی و آب شیرین، نرمتنان دو کفه ای و مراحل لاروی بسیاری از گونه های سخت پوستان و میگوها و حتی ماهیان خاویاری و کپورماهیان لازم هستند.
این متخصص علوم و صنایع شیلاتی تصریح کرد: حتی ماهیانی که از زئوپلانکتون‌ها تغذیه می کنند به جلبک‌ها نیازمند هستند، چون علاوه بر مصرف مستقیم توسط زئوپلانکتونها (مثل روتیفر، کوپه پودا و آرتمیا)‌ در چرخه غذایی مراحل لاروی و ابتدایی و مراحل جوانی میگوها و کپورماهیان نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

هدایتی‌فرد در پایان خاطرنشان کرد: امروزه با تعریف و تهیه محیط‌های کشت اختصاصی و احداث مخازن ویژه پرورشی، تولید بیش از 40 گونه از میکروجلبک‌ها در سطح تجاری و صنعتی افزایش یافته است و حتی محصول کنسرو جلبک با قیمت نسبتاً پایینی تهیه می‌شود، بطوریکه جلبک را به شکل خمیر در می آورند و تا زمانیکه لازم باشد در سردخانه و یخچال نگهداری می‌کنند و در ادامه برای تغذیه نرم تنان گرانقیمت پرورشی مثل اویستر از آن استفاده می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی صنعت آبزی پروری ریزجلبک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۲۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح‌های پرورش ماهی در استان بوشهر حمایت می‌شود

استاندار بوشهر توسعه طرح‌های پرورش آبزیان را جزو سیاست‌های استان بوشهر دانست و گفت: در این راستا از سرمایه‌گذاران در طرح‌های پرورش ماهی در قفس به‌ویژه تولید بچه ماهی در استان حمایت می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، احمد محمدی‌زاده صبح امروز در جلسه برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر با بیان اینکه در این جلسه با حضور اعضاى شورا، طرح‌های مختلف سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مردمی مورد بررسی قرار گرفتف اظهار داشت: طرح‌های مختلفی از سوی مردم و بخش خصوصی آماده سرمایه‌گذاری است که در این جلسه توسط اعضا و مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط که فرایند آن در کارگروه تخصصی طی شده است برای تصویب در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر مورد بررسی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه بخشی از این طرح‌ها در حوزه پرورش آبزیان و تکثیر لارو و تولید بچه ماهی مطرح شد گفت: طرح‌های پرورش آبزیان جزء سیاست‌های اصلی استان بوشهر است و در این راستا از سرمایه‌گذاران در طرح‌های پرورش ماهی در قفس، به‌ویژه تولید بچه ماهی در استان حمایت می‌شود.

استاندار بوشهر بخشی دیگر طرح‌ها را در حوزه مجتمع خدمات رفاهی بین راهی در جاده‌های استان دانست و تصریح کرد: توسعه مجتمع‌های خدماتی بین راهی مورد نظر ما است چراکه هرچه تعداد این مجتمع‌ها افزایش یابد امکان خدمات به حوزه حمل و نقل جاده‌ای و ایمنی راه‌ها و مسافران بیشتر فراهم می‌شود.

محمدی‌زاده از تصویب ساخت کارخانه سیمان سفید در شهرستان دیر خبر داد و بیان کرد: ساخت کارخانه سیمان سفید در آبدان دیر که فرایند آن طی شده بود در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر تصویب شد.

وی با بیان اینکه در مجموع 2 طرح مطرح شده در این شورا رأی مثبت لازم کسب نکرد گفت: مابقی طرح‌های مطرح شده در این جلسه برای اجرا رأی آورد و ان‌شاءالله طرح‌ها و موضوعات جدید سرمایه‌گذاری در جلسات بعد و هفته آینده مطرح می‌شود و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

استاندار بوشهر افزایش مشارکت مردم در طرح‌های سرمایه‌گذاری را یکی از اولویت‌های استان دانست و تأکید کرد: آنچه تدبیر مقام معظم رهبری در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است در استان بوشهر مورد توجه قرار گرفته و عملیاتی شده است.

محمدی‌زاده بیان کرد: سرمایه‌گذاری مردم راهکار اساسی برای حل اشتغال، تولید و پیشرفت جامعه و استان بوشهر است و ما از بخش خصوصی، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان به جد حمایت می‌کنیم و کارها در این حوزه تسریع می‌شود.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • ۱۶ طرح حجاب و عفاف در مدارس در حال اجراست
  • کلنگ احداث طرح زنجیره تولید و پرورش ماهیان سردابی
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • طرح‌های پرورش ماهی در استان بوشهر حمایت می‌شود
  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه