Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بزینس اینسایدر هر کدام از ذرات ریز ویروسی را که «ویریون» می‌نامند، آنقدر کوچک هستند که بدون یک میکروسکوپ قوی قابل دیدن نیستند، اما همین ویریون‌ها هستند که سلول‌های ما را به تاخیر در می‌آورند و درون بدن‌های ما تکثیر می‌کنند.

دانشمندان در مورد کروناویروس‌ جدید تخمین می‌زنند که هر شخص آلوده بین یک تا ۱۰ میلیارد ویروسون را در هنگام اوج عفونت در بدنش حمل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب می‌توان گفت در لحظه کنونی، کوادریلیون‌ها ویریون‌ احتمالا در بدن انسان‌ها در گردش هستند ( در حال حاضر جهان حدود ۳۲۳۰۰۰ مورد کووید-۱۹ در روز ثبت می‌کند).

اما اگر شما همه این ویریون‌ها در سراسر جهان را با هم جمع کنید، وزنی بیش از ۱۰ کیلوگرم نخواهند داشت.

این رقم بر اساس بررسی جدید پژوهشگران انستیتوی علوم وایزمن و انستیتوی تکنولوژی کالیفرنیا (کالتک) است.

این نتایج حتی برای دانشمندان بهت‌آور بود.

آوی فلمهولز، دستیار پژوهشی در کالتک می‌گوید: «اینکه همه دنیا اساسا با این ۱۰ کیلوگرم به زانو در آمده باشد، واقعا شگفت‌آور است.»

او افزود: «اگر به طور شهودی می‌خواستید این موضوع را حدس بزنید، عدد بسیار بزرگتری را انتخاب می‌کردید، چرا که شهود ما اینگونه عمل می‌کند.»

فلمهلز و پژوهشرگان همکگارش تخمین می‌زنند که یک سلول دارای عفونت کرونا حاوی حدود ۱۰۰۰۰۰ ویرویون باشد- حدود ۱۰ تا ۱۰۰ آنها واقعا مسری و عفونت‌زا هستند. اما فقط چند ویریون عفونت‌زا کافی است تا باعث بیماری شدید در شخصی شود.

بیشتر بخوانید:

ویروس کرونا زنده است؟ | چطور ویروس‌ تکثیر می‌کند؟

 فلمهلز گفت: « شما بالقوه صدها ویریون منفرد از یک رویداد منفرد واگیری به دست می‌آورید و هر کدام از آنها احتمال اندک عفونت‌زایی خواهند داشت. اما هر کدام از آنها اگر باعث عفونت شوند، صدها ویرویون دیگر تولید می‌کنند.»

چطور شمار ذرات ویروس در بدن را تخمین بزنیم

این پژوهشگران برای تخمین زدن شمار ویریون‌ها درون یک شخص دچار ع فونت از اندازه‌گیری‌های ماده ژنتیکی ویروس- در این مورد RNA- از بافت‌های میمون‌های رزوس استفاده کردند. از آنجایی انجام این بررسی‌ها در انسان‌ها غیراخلاقی است، میمون‌ها نزدیکترین درک از چگونگی از تکثیر ویروس در انسان‌ها را به دست می‌دهند. در این پژوهش، ویروس کرونا به میمون‌ها دو تا چهار روز پیش از اندازه‌گیری‌ها تزریق شد.

دانشمندان برای تعیین مقدار RNA ویروسی موجود در نمونه‌های میمونی، آنها از درون ماشینی به نام «ترموسایکلر» (thermocycler) گذراندند که هنگام حضور ماده ژنتیکی یک سیگنال فلوروسانس ایجاد می‌کند. هرچه ماشین در مدتی کمتری یک چرخه را تمام کند، ژنوم‌های RNA بیشتری در نمونه وجد دارد. پژوهشگران فرض را بر این گذاشتند که میزان ژنوم‌های RNA با شمار ویریون‌ها درون بدن متناظر است.

این پژوهشگران در مجموع دریافتند که بالاترین غلظت نسخه‌های RNA ویروس در ریه‌ها وجد دارند. بنابراین آنها بر شمار ویریون‌ها در ریه‌ها برای تخمین زدن وزن کل آنها در بدن تکیه کردند. این وزن بر اساس یافته‌های آنها – تا ۱۰۰ برابر سبکتر از دانه خشخاش است.

البته فلمهولز گفت: «البته باید تردید علمی درباره این رقم را حفظ کرد، زیرا ما داریم RNA نه شمار ذرات یا شمار ذرات عفونت‌زا را آزمایش می‌کنیم.»

برای همین است که این پژوهشگران تخمین می‌زننند که میزان ویریون‌ها در هر شخصی در طیفی از یک تا ۱۰ میلیون ویریون باشد. همچنین باید در نظر داشت که ویروس در هر شخصی اثر  متفاوتی دارد، بنابراین برخی از افراد ویریون‌ها بیشتری نسبت به دیگران دارند.

شمار جهش‌ها در هر عفونت منفرد چقدر است

این پژوهشگران در طول بررسی‌شان به یک یافته دیگر هم رسیدند: با تعیین شمار ویریون‌ها تولید شده در طول هر عفونت منفرد، آنها همچنین توانستند تعداد جهش‌هایی را که رخ می‌دهد را بر اساس تخمین‌های قبلی از میزان جهش ویروس محاسبه کنند.

آنها محاسبه کردند که هر گونه یا سویه معین ویروس ممکن است در هر ماه دستخوش سه جهش شود. گرچه اغلب این جهش‌های بی‌ضرر هستند، دانشمندان هنوز نگران هستند که ویروس بتواند ترکیبی خطرناکتر از جهش‌ها را پیدا کند که به انتشار سریع‌تر آن یا گریزش از واکسن‌ها کمک کند.

فلمهلز گفت: «میزان ظهور گونه‌های جدید جهش‌یافته و نسبت آنهایی که واگیرتر هستند یا مدت بیشتری در بدن باقی می‌مانند- چیزهایی است که همه ما در حال حاضر باید به دنبال یافتنشان باشیم.»

این پژوهشگران برای مثال تخمین می‌زنند که به ازای هر ۲۰۰۰۰۰ عفونت یک عفونت با گونه ویروس دارای جهش خاصی به نام E484K رخ دهد که نگران‌کننده‌ترین گونه ویروس تاکنون است.

بیشتر بخوانید:

آشنایی با گونه‌ها یا واریانت‌های جدید جهش‌یافته کروناویروس (کووید-۱۹) کد خبر 606543 برچسب‌ها كروناويروس بیماری - ویروس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس بیماری ویروس جهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۷۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان

 مهدی زنگنه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: همزمان با آغاز هفته ایمن سازی، مرحله اول واکسیناسیون پنوموکوک برای کودکان گروه‌ سنی ۲ ماهه در تمامی مناطق شهری و روستایی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شروع شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: این واکسن به شکل تزریقی است و در گام بعدی کودکان گروه های سنی 4 و 12 ماهگی نیز، همزمان با سایر واکسن های همان گروه سنی واکسینه  خواهند شد.

به گفته دکتر زنگنه، پنومونی پنوموکوکی یکی از شایع ترین علل عفونت های تنفسی و مرگ و میر کودکان زیر5 سال در سراسر جهان به شمار می رود که پیشگیری از آن با واکسیناسیون امکان پذیر است.

وی گفت: به عبارتی باکتری پنوموکوک موجب بیماری هایی مثل سینوزیت، مننژیت، عفونت گوش میانی، پنومونی و عفونت خون شده و ممکن است منجر به بستری شدن کودک در بیمارستان، ایجاد عوارض و یا مرگ وی شود.

 زنگنه افزود: فاز اول این واکسن ها توسط  وزارت بهداشت تهیه و تحویل واحدهای بهداشتی شده است، از هم استانی های عزیزی که کودک در سن 2ماهگی دارند درخواست می شود با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت، نسبت به واکسیناسیون بهنگام آنها اقدام نمایند.

وی در پایان افزود: امیدواریم به زودی شاهد اضافه شدن واکسن روتاویروس نیز به سبد واکسیناسیون کشور باشیم.

گفتنی است:در حال حاضر کودکان در کشور ما بر علیه بیماری های از جمله سل، فلج اطفال، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، سرخک، سرخجه، اوریون، هپاتیت B، هموفیلوس آنفلوانزا و پنوموکوک واکسینه می شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • عمیق ترین حفره آبی جهان در این منطقه کشف شد
  • عکس | کشف عمیق‌ ترین حفره آبی جهان در مکزیک
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • مسابقات بوکس قهرمانی جوانان آسیا/ محشری دومین نشان ایران را قطعی کرد
  • بوکس امید‌ها و جوانان آسیا؛ محشری دومین نشان ایران را قطعی کرد
  • مدال محشری با صعود به نیمه‌نهایی قطعی شد / ۵ بوکسور فردا به میدان می‌روند
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ایران نایب قهرمان کمپو جهان شد