Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، محمدعلی شریکیان مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با اشاره به اینکه که راندمان تولید در برخی باغ‌ها به ۱۲ تن در هر هکتار رسیده است، گفت: سطح زیر کشت هلو در استان هزار و ۶۹۰ هکتار است که از این سطح هزار و ۳۵۰ هکتار بارده است.

شریکیان عملکرد هلو در باغ‌های استان را به ازای هر هکتار حدود چهار تن دانست و افزود: اما باغدارانی که از نهال‌های پایه‌های رویشی استفاده کرده اند عملکرد را به ۱۸ تا ۲۰ تن نیز رسانده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او عنوان کرد: این محصول در مناطق مختلف استان تولید می‌شود و شهرستان مانه و سملقان بیشترین سطح زیر کشت و تولید هلو استان را به خود اختصاص داده است، هم اینک مناظر بسیار زیبایی از باغ‌های هلو در حاشیه‌های جاده بجنورد - جنگل گلستان ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید

برداشت سالانه ۱۵ هزار تن هلو و شلیل در خراسان شمالی

شریکیان افزود: پارسال به علت سرمازدگی باغ داران استان محصول هلوی چندانی نداشتند تا حدودی امسال نیز باغ‌های استان تحت تاثیر سرما قرار گرفت که منجر به کاهش تولید شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی افزود: ارقام هلو به لحاظ رسیدگی به سه گروه زودرس، میان رس و دیر رس تقسیم می‌شوند که ارقام زودرس شامل سرخ و سفید، زعفرانی، شصت روزه گرگانی یا کاردی است.

او گفت: ارقام میان رس شامل زعفرانی، هسته جدا و آلبرتا و ارقام دیرس نظیر جی. اچ، هیل و سبز است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه ارقام تجاری با پایه‌های رویشی سبب افزایش کمیت وکیفیت محصول تولیدی خواهد شد، اظهار کرد: لازم است باغداران در نوسازی و ایجاد باغ‌های جدید با کارشناسان باغبانی مدیریت‌های جهاد کشاورزی و مراکز ترویج جهاد کشاورزی مشورت کنند.

او با بیان اینکه بیشتر باغ‌های هلوی در این استان از نهال‌های بذری است افزود: پایه‌های رویشی در سال دوم محصول خواهند داد و همچنین از نظر جثه کوچک هستند برداشت و همچنین عملیات سمپاشی، به باغی نیز به راحتی انجام می‌شود.

او  تصریح کرد: نحوه صحیح احداث باغ، هرس اصولی، تعذیه بهینه با کود‌های آلی، دامی و شیمیایی، رعایت اصول به باغی و مبارزه با آفات و بیماری‌ها سبب بهبود و کمیت و کیفیت محصول خواهد شد.

شریکیان مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه برداشت هلو و شلیل از اواسط خرداد ماه آغاز شده است، افزود: براساس پیش بینی، تا مهر ماه نیز هلوی دیرس رس از اراضی استان برداشت می‌شود.

او گفت: هلوی دیر رس باغ‌های این استان که سبز است قابل فراوری و خشک شدن است که ارزش افزوده بالایی نیز دارد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی از کشاورزان خواست تا بعد از فصل برداشت محصول تغذیه گیاهی را فراموش نکنند و افزود: بهره برداران می‌توانند با چال کود از کود‌های فسفاته، پتاسه استفاده کنند که گیاه را در فصل زمستان در برابر سرما مقاوم خواهند کرد و همچنین باعث افزایش عملکرد در محصول نیز خواهد.

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: برداشت هلو جهادکشاورزی خراسان شمالی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۱۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت چغندرقند از مزارع دزفول

به گزارش خبرنگار مهر، بهروز قمرزاده عصر امروز چهارشنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای بیان کرد: برداشت محصول چغندرقند از سطح پنج هزار و ۱۸۵ هکتار از مزارع کشاورزی شهرستان دزفول آغاز شده است.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول اظهار کرد: همچنین تعداد ۲۹ ماشین‌آلات کار برداشت چغندرقند را در شهرستان دزفول انجام می‌دهند.

وی عنوان کرد: پیش بینی شده حدود ۳۵۰ هزار تن محصول چغندرقند از مزارع شهرستان دزفول برداشت و به ۱۲ کارخانه قند از جمله کارخانه قند بنیاد اصفهان، نقش جهان اصفهان، همدان، قزوین، مرودشت، چهارمحال، اهواز، شوش، اسلام آباد، کوار، فسا و اقلید منتقل ‏شود.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول اظهار کرد: کشت چغندرقند در شهرستان دزفول همه ساله به صورت پاییزه کشت می‌شود.

کد خبر 6088141

دیگر خبرها

  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • جلوه زیبای گل محمدی در باغات اشکذر
  • آغاز برداشت چغندرقند از مزارع دزفول
  • پیش بینی برداشت بیش از ۷۰۰ تن گل محمدی در خراسان جنوبی
  • برداشت چغندر قند در دزفول
  • پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم
  • برداشت گندم از مزارع شهرستان دشتی
  • اُفت ۴۰ سانتی متری آب از سفره‌های زیرزمینی خراسان شمالی/ ابلاغ دستورالعمل مهار اضافه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم