Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@03:50:53 GMT

۸۱۱ هزار دلار محصولات صنایع دستی استان بوشهر صادر شد

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۸۵۲۰۵

۸۱۱ هزار دلار محصولات صنایع دستی استان بوشهر صادر شد

گروه استان‌ها - در استان بوشهر بیش از ۱۱ نوع محصول و رشته صنایع دستی تولید می‌شود که سال قبل افزون بر ۸۱۱ هزار دلار از این محصولات به کشورهای مختلف صادر شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهریکی از ظرفیت‌های مهم استان بوشهر تولید انواع محصولات کشاورزی، دریایی، صنعتی، پرورشی و صنایع دستی است که برخی از محصولات این استان در کشور برند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم هنرمند استان بوشهر از دیرباز در کنار محصولات تولیدی با هنرمندی و خلاقیت خاص زمینه تولید محصولات دستی در بخش‌‌های مختلف فراهم می‌کنند که تولید فرش‌های گلیم، گبه ، حصیر و محصولات صنایع دریایی آنها دارای شهره جهانی است.

به گفته معاون صنایع دستی استان بوشهر در بیشتر منازل روستایی استان ساخت محصولات صنایع دستی مورد توجه قرار دارد و هنرمندان این دیار به‌ویژه زنان با خلاقیت و نوآوری علاوه بر پیوند هنر و اقتصاد، معیشت و اشتغال خانوارها را تأمین می‌کنند.

لیلا رحیمی، بافت حصیر از شاخه‌های نخل، محصولات دریایی از صدف در سواحل، عبا از پشم شتر، بافت‌ فرش از جمله گلیم، گبه از پشم گوسفند، سفال سنتی، انواع ساز مانند نی‌انبان، دمام، گره چینی و گرگوربافی را از جمله تولیدات صنایع دستی استان بوشهر دانست.

در این استان 11 رشته صنایع دستی تولید می‌شود

وی با بیان اینکه در این استان 11 رشته صنایع دستی تولید می‌شود اظهار داشت: از جمله محصول صنایع دستی مهم استان عبا است که با پشم و کرک شتر به شیوه سنتی تولید و به سبب دوام و ثبات رنگ و مرغوبیت جنس آن از بهترین نوع تولیدی آن محسوب می‌شود.

معاون صنایع دستی استان بوشهر تولید محصول سفال را از دیگر محصولات صنایع دستی استان بوشهر دانست و بیان کرد: از دیر باز کارگاه‌های تولید کوزه برای خنک کننده آب در استان بوشهر فعال بود که حبانه، کشک ساب، کاسه و بشقاب از جمله محصولات در بخش سفال است.

رحیمی به تولید گبه که نوعی فرش است پرداخت و خاطر نشان کرد:  گبه نوعی قالی با پودهای تقریباً ضخیم و دراز است که غالباً با مواد اولیه خود رنگ در طرح‌های بدیع و سنتی و به شیوه قالی بافت می‌شود.

وی با بیان اینکه گبه برجسته‌ترین صنعت دستی و خانگی این استان است افزود: علاوه بر آن بافت گلیم در استان بوشهر رواج دارد و گلیم بعد از گبه شاخص‌ترین صنعت دستی و خانگی استان بوشهر است که توسط زنان و دختران در مناطق روستایی بافت می‌شود.

معاون صنایع دستی استان بوشهر، تولید محصولات حصیری از شاخه‌های نخل را از دیگر محصولات صنایع دستی دانست و تصریح کرد: بافت محصولات حصیری در استان بوشهر به سبب فراوانی برگ و الیاف درخت خرما و گیاهان خودرو در مناطق باتلاقی از دیرباز رایج بوده است و تقریباً اکثر روستاییان به‌ویژه مردان در دوران فراغت از فعالیت‌های کشاورزی به آن اشتغال می‌ورزند.

1500 کارگاه صنایع دستی در استان بوشهر فعال است

رحیمی از فعالیت 1500 کارگاه صنایع دستی در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: 75 درصد شاغلان در بخش صنایع دستی بانوان هستند که بیشتر در روستاهای استان است.

وی یافت محصولات حصیری را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه شهر آبپخش دشتستان به عنوان شهر حصیر و کپو بافی ثبت ملی شده است گفت: بیش از 100 کارگاه تولید محصولات حصیری در آبپخش دشتستان فعال است که وجود نخلستان‌های سر به فلک کشیده در این شهر زمینه تولید انواع محصولات حصیری را فراهم کرده است.

معاون صنایع دستی استان بوشهر افتتاح خانه حصیر در آبپخش دشتستان خبر داد و گفت: نخستین خانه حصیر در آبپخش هفته آینده افتتاح می‌شود که زمینه حمایت از این صنعت بیش از پیش فراهم می‌کند.

رحیمی صادرات محصولات صنایع دستی استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: سال قبل افزون بر 811 هزار دلار از این محصولات به کشورهای مختلف صادر شده است که نسبت به سال ماقبل آن افزایش 10 برابری دارد.

وی، حضور در 62 نمایشگاه داخلی صنایع دستی کشور، راه‌اندازی 72 بازارچه محصولات صنایع دستی، صدور 113 پروانه تولیدی و برگزاری دوره‌های آموزشی را از دیگر برنامه‌ها معاونت صنایع دستی استان بوشهر دانست و خاطر نشان کرد: احیا 4 رشته صنایع دستی منسوخ یا در دست فراموشی در ایجاد اشتغال در جوامع روستایی استان نقش مهم داشته است.

تازیانه کرونا بر پیکر صنایع دستی/ حمایت‌های دولتی گره‌ای از مشکلات هنرمندان کرمانی باز نکردتجلیل از کارآفرینان و پیشکسوتان صنایع دستی استان فارس؛ مستند فعالیت کارگاه‌های تولیدی بزرگ تولید می‌شود110 رشته صنایع دستی در مرکزی فعال است/ افزایش حمایت‌ها از بخش صنایع دستی استان

محصولات صنایع دستی استان بوشهر به عنوان اساسی‌ترین بخش تولید در حوزه فرهنگ، نماد برجسته و مصداق بارز از زیبایی، ظرافت، اصالت، رویش و حیات دوباره و به عنوان بخشی از میراث فرهنگی و بیانگر تاریخ و تمدن این استان است.

انتهای پیام/190/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محصولات صنایع دستی استان بوشهر معاون صنایع دستی استان بوشهر رشته صنایع دستی استان بوشهر محصولات حصیری تولید می شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۵۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، گفت: زنان توانمند و غیور عشایری ایل شاهسون در تولید بیش از ۳۰ نوع صنایع دستی و رشته‌های متنوع هنر صنعت بی‌بدیل نمایان و آشکار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حسن محمدی‌ادیب عصر امروز در جریان بازدید از بافته‌های زنان عشایر مغان در جعفرآباد، اظهار داشت: عشایر استان اردبیل با نام ایل شاهسون معروف است و دارای 13 هزار خانوار بوده و 5.6 دهم جمعیت عشایری کشور را به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: در کشورمان بیش از 300 رشته صنایع دستی رایج و مرسوم است که از این تعداد 30 رشته صنایع دستی ویژه مناطق عشایری ایل شاهسون است که سالانه با تولید محصولات متنوع و عرضه آن به بازار سعی می‌کنند برای خود و خانواده تأمین معاش کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: تنوع تولید محصولات صنایع دستی و اصالت آنها به حدی است که در قالب نمایشگاه‌های مختلف امکان عرضه و به نمایش گذاشتن این آثار در غرفه‌های متعدد وجود دارد.

محمدی‌ادیب افزود: ما به آموزش مؤثر و گسترده صنایع دستی در بین علاقه‌مندان جامعه عشایری راغب هستیم و در این زمینه آمادگی همکاری را با بخش‌ها و گروه‌های مختلف داریم تا زمینه و بستر انتقال مفاهیم آموزشی در این ارتباط فراهم آید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با پرداخت تسهیلات کم‌بهره از هنرمندان و صنعتگران این حوزه حمایت می‌شود تا تولیدات خود را با کیفیتی مناسب تولید و به بازار عرضه کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اضافه کرد: توانمندی زنان عشایر شاهسون در این بخش بی‌بدیل و بی‌نظیر است و در تولید فرش، گلیم، جاجیم، عروسک‌بافی، کیف و کفش و سایر صنایع دستی مهارت این هنرمندان توانمند عشایری را شاهد هستیم.

محمدی‌ادیب بیان کرد: در کنار نمایش آثار ارزشمند صنایع دستی عشایر، بافته‌های گران‌قیمت آنها نیز در معرض دید مخاطبان قرار گرفته تا همگان به انگشتان هنرمندانه این زنان غیور و توانمند پی برده و بستر معرفی آنها در عرصه‌های ملی و بین‌المللی نیز به شایستگی فراهم آید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، یادآور شد: در جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر که به میزبانی جعفرآباد برگزار شد در کنار عرضه این محصولات ارزشمند هنرمندان و صنعتگران عشایری، تلاش شد تا بازاریابی نیز در سطح بین‌المللی اتفاق بیفتد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از رویداد طراحی و بسته‌بندی محصولات خانگی، صنایع دستی و سوغات
  • زنجان| صنایع‌دستی مردمی‌ترین مشارکت در جهش تولید است
  • استقبال بازدیدکنندگان داخلی و خارجی از غرفه صنایع‌دستی فارس در نمایشگاه ایران اکسپو
  • گشایش نخستین نمایشگاه توانمندی‌های هنرمندان صنایع دستی کتابخوان
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • ۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای گردشگری دریایی در مازندران صادر شد
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • ۸۰ هزار گردشگر خارجی پارسال به مازندران سفر کردند
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور