Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان با استفاده نوعی پروتئین اقدام به تولید غشائی کردند که می‌توان از آن برای زدودن طیف گسترده‌ای از ویروس‌ها استفاده کرد. با این فناوری مهار ویروس‌های عامل بیماری‌های گوارشی موجود در آب قابل انجام است.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان با استفاده نوعی پروتئین اقدام به تولید غشائی کردند که می‌توان از آن برای زدودن طیف گسترده‌ای از ویروس‌ها استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این فناوری مهار ویروس‌های عامل بیماری‌های گوارشی موجود در آب قابل انجام است.

ویروس‌ها می‌توانند نه تنها از طریق قطرات یا آئروسل‌ها پخش شوند بلکه از طریق آب نیز ویروس‌ها قادرند گسترش یابند. در حقیقت، برخی از انواع پاتوژن‌های بالقوه خطرناک بیماری‌های دستگاه گوارش، از نوع ویروس‌هایی هستند که از طریق آب منتقل می‌شوند.

در حال حاضر، این ویروس‌ها با استفاده از نانوفیلتراسیون یا اسمز معکوس از آب خارج می‌شوند، که این کار با هزینه زیاد و تأثیر منفی روی محیط‌زیست همراه است.

به تازگی یک تیم بین‌المللی از محققان به سرپرستی رافائل مزنگا، استاد مواد غذایی و مواد نرم در ETH زوریخ، غشای فیلتر آب جدیدی ایجاد کرده است که هم بسیار کارآمد بوده و هم سازگار با محیط‌زیست است. برای تولید این غشاء، محققان از مواد اولیه طبیعی استفاده کردند.

این غشا فیلتراسیون با همان ساز و کاری کار می‌کند که مزنگا و همکارانش از آن برای حذف فلزات سنگین یا گرانبها از آب استفاده کردند. آن‌ها با استفاده از پروتئین‌های آب پنیر دناتوره شده، غشایی را ایجاد می‌کنند که به‌صورت رشته‌های ریز به نام فیبر‌های آمیلوئید است. در این پروژه، محققان این داربست فیبریل را با نانوذرات هیدروکسید آهن (Fe-O-HO) ترکیب کرد‌ند. ساخت این غشا به نسبت آسان است. برای تولید فیبریل، پروتئین‌های آب پنیر حاصل از فرآوری شیر به اسید اضافه و تا ۹۰ درجه سانتیگراد گرم می‌شوند. این امر باعث می‌شود پروتئین‌ها گسترش یافته و به یکدیگر متصل شوند و فیبر تشکیل دهند.

این نانوذرات را می‌توان در همان ظرف واکنش مانند فیبر‌ها تولید کرد. محققان با بالا بردن pH و افزودن نمک آهن، باعث تجزیه مخلوط به نانوذرات هیدروکسید آهن شده که به فیبر‌های آمیلوئید متصل می‌شوند. محققان این پروژه از سلولز به‌عنوان ساپورت غشا استفاده کردند.

این ترکیب الیاف آمیلوئید و نانوذرات هیدروکسید آهن، غشاء را به دامی بسیار موثر و کارآمد برای ویروس‌های مختلف موجود در آب تبدیل می‌کند. اکسید آهن با بار مثبت به‌صورت الکترواستاتیکی ویروس‌های دارای بار منفی را جذب کرده و آن‌ها را غیرفعال می‌کند. فیبریل‌های آمیلوئید به تنهایی قادر به انجام این کار نیستند، زیرا مانند ذرات ویروسی، آن‌ها در pH خنثی نیز بار منفی دارند. با این حال، فیبر‌ها ماتریس ایده‌آل برای نانوذرات اکسید آهن هستند.

با استفاده از این فناوری می‌توان ویروس‌های مختلف را با کارایی بالا از بین برد. این غشاء برای دامنه وسیعی از ویروس‌ها که از طریق آب منتقل می‌شوند قابل استفاده است و با آن‌ها می‌توان گستره وسیعی از ویروس‌ها، از جمله آدنو ویروس‌های بدون پوشش (وانترو ویروس‌ها) را از بین برد، به ویژه ویروس‌هایی که باعث عفونت‌های خطرناک دستگاه گوارش شود و هر ساله حدود نیم میلیون نفر در کشور‌های در حال توسعه را به کام مرگ می‌کشند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو بیماری های گوارشی نانوذرات ویروس ها فیبر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۵۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است

محققان ام‌آرای مغز شرکت‌کنندگان با میانگین سنی ۵۷ سال را که بین سال‌های ۱۹۲۵ تا ۱۹۶۸ متولد شده بودند، در بازه زمانی بین مارس ۱۹۹۹ تا نوامبر ۲۰۱۹ بررسی کردند و با ارزیابی اسکن مغز سه هزار و ۲۲۶ شرکت‌کننده (۵۳ درصد زن و ۴۷ درصد مرد) به یک الگوی قابل‌توجه رسیدند: حجم مغز (حجم داخل جمجمه) به‌آرامی اما پیوسته افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا،  شاید بسیاری از شما این جمله معروف فیلم «داستان عامه‌پسند» (Pulp Fiction) به کارگردانی کوئنتین تارانتیونو را به خاطر داشته باشید. امروز محققان بر این باورند که احتمال دارد این ادعای فیلم واقعیت داشته باشد، چرا که نتایج یک پژوهش اخیرا نشان داده مغز انسان ممکن است به مرور زمان بزرگ‌تر شود.

به گزارش نیویورک‌پست این نتایج می‌تواند به پیشگیری یا کاهش خطر ابتلا به زوال عقل ناشی از افزایش سن کمک کند.

دانشمندان دانشگاه یوسی دیویس هلت (UC Davis Health) دریافته‌اند حجم مغز افرادی که در دهه ۱۹۷۰ متولد شده‌اند، از مغز افرادی که در دهه ۱۹۳۰ متولد شدند، ۶.۶ درصد و مساحت آن هم ۱۵ درصد بیشتر است. این پژوهش در ماه مارس در مجله مغز و اعصاب جاما (JAMA Neurology) منتشر شد.

چارلز دی کارلی، نویسنده این مطالعه و استاد برجسته مغز و اعصاب در دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «در تعیین اندازه مغز، ژنتیک نقش مهمی ایفا می‌کند، اما نتایج ما نشان داد که عوامل خارجی مانند عوامل بهداشتی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی هم ممکن است تاثیر داشته باشند.»

محققان به این منظور شواهد به‌دست‌آمده از «تحقیق قلب فرامینگهام» (Framingham Heart Study) را بررسی کردند؛ مطالعه‌ای بلندمدت درباره عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی و عروقی که از سال ۱۹۴۸ در شهر فرامینگهام ایالت ماساچوست در ایالات متحده آغاز شد و حدود ۷۵ سال ادامه یافت و در حال حاضر شرکت‌کنندگان نسل دوم و سوم را بررسی می‌کند.

محققان ام‌آرای مغز شرکت‌کنندگان با میانگین سنی ۵۷ سال را که بین سال‌های ۱۹۲۵ تا ۱۹۶۸ متولد شده بودند، در بازه زمانی بین مارس ۱۹۹۹ تا نوامبر ۲۰۱۹ بررسی کردند و با ارزیابی اسکن مغز سه هزار و ۲۲۶ شرکت‌کننده (۵۳ درصد زن و ۴۷ درصد مرد) به یک الگوی قابل‌توجه رسیدند: حجم مغز (حجم داخل جمجمه) به‌آرامی اما پیوسته افزایش می‌یابد.

بر این اساس، در طول دهه ۱۹۳۰، متوسط حجم مغز یک هزار و ۲۳۴ میلی‌مترمکعب بود اما در دهه ۱۹۷۰ میانگین حجم مغز به یک هزار و ۳۲۱ میلی‌مترمکعب رسید که افزایشی ۶.۶ درصدی را نشان می‌دهد. سطح قشر مغز (سطح مغز) هم افزایش یافت و از دو هزار و ۵۶ سانتی‌مترمربع در متولدهای دهه ۱۹۳۰، به دو هزار و ۱۰۴ سانتی‌متر مربع در متولدان دهه ۱۹۷۰ افزایش یافت.

محققان این افزایش اندازه را در ماده خاکستری، ماده سفید و هیپوکامپ مغز (بخشی از مغز که با یادگیری و حافظه مرتبط است) نیز مشاهده کردند.

دانشمندان خاطرنشان می‌کنند که این نتایج دلگرم‌کننده‌اند، زیرا می‌توانند به معنای کاهش زوال عقل ناشی از افزایش سن، مانند آلزایمر باشند. به این معنی که داشتن مغز بزرگ‌تر می‌تواند نشان‌دهنده بهبود رشد و سلامتی مغز باشد، همچنین از ذخیره مغزی بزرگ‌تری خبر می‌دهد و ممکن است آثار دیرهنگام بیماری‌های مغزی مانند آلزایمر و زوال عقل را که به افزایش سن مربوط می‌شوند،‌ کاهش دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • بالا بردن جام قهرمانی آسیا توسط ستاره فوتسال (فیلم)
  • بازگشت سعید صادقی از بیماری
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • رجاییان: عده‌ای در جایگاه ویژه پرسپولیس را تشویق کردند/ بردن استقلال و پرسپولیس خیلی کیف دارد+فیلم
  • صعود هوادار با بردن مس سونگون
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد