Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@20:35:04 GMT

آژانس به جای سیاسی‌کاری، با ایران همکاری کند

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۸۶۵۵۴

آژانس به جای سیاسی‌کاری، با ایران همکاری کند

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین با انتقاد از اظهارات گزارش اخیر آژانس درباره پادمان تأکید رد که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بهتر است به جای سیاسی کردن موضوعات به همکاری با ایران ادامه دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در «وین» اتریش امروز (پنجشنبه) در جلسه شورای حکام آژانس از «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواست تا با پرهیز از سیاسی کردن  موضوعات، به همکاری با جمهوری اسلامی ایران ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته گذشته (۱۰ خردادماه)، دو گزارش فصلی خود را برای ارائه به نشست این هفته شورای حکام آژانس منتشر کرد که یکی از آن گزارش‌ها مربوط به راستی آزمایی اجرای برجام در ایران می‌شد و گزارش دیگر نیز درباره چند موضوع باقیمانده پادمانی که مورد اختلاف ایران و آژانس بود.   اولیانوف در شورای حکام در خصوص اظهارات اخیر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس درباره کشف مواد هسته‌ای در ایران گفت: «آثار کشف شده از مواد هسته‌ای در ایران، ماهیت تاریخی دارد و به گذشته مربوط می شود و هیچ‌گونه خطر اشاعه‌ هسته‌ای ندارد. در کشورهای دیگر، موارد مشابه به صورت دوجانبه مورد بحث قرار گرفته و مطرح شده است و ممکن است زمان بر باشد. در مورد ایران، سیاسی کردن این موضوع مضر است».   این دیپلمات روس سپس با تأکید بر لزوم همکاری آژانس با ایران گفت: «ما از آژانس می‌خواهیم که به همکاری روزمره خود با ایران بازگردد. گمانه‌زنی‌های سیاسی و فشار‌های خارجی راه به جایی نمی‌برد. ما باید قبل از آن که یک بحران دیگر ایجا شود، راهی برای حذف خطرات اشاعه هسته‌ای و حل مسائل باقی پیدا کنیم».   اولیانوف در ارتباط با موضع روسیه در خصوص همکاری ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توضیح داد: «ما از تلاش‌های مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای حفظ گفت‌وگو با ایران پشتیبانی می‌کنیم. ادامه همکاری آن‌ها برای رفع مسائل برجسته مهم و کلیدی است. مهم است که ایران این همکاری را تضمین کند و با شفاف‌سازی‌ها این موضوعات را از دستورکار شورای حکام خارج کند».   نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین سپس با انتقاد از رسانه‌ها که با گمانه‌زنی‌های غلط موجب اخلال در روند مذاکرات در خصوص احیای برجام می‌شوند، گفت: «توجه بیش از حد در شورای حکام و گمانه‌زنی‌ رسانه‌ها که در اغلب موارد گزارش‌های محرمانه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را نشت می‌دهند و فاش می‌کنند، فقط کار با روشی آرام برای رسیدگی به مسائل برجسته با ایران را دشوار می‌کند».   به دنبال اظهارات اخیر گروسی، «کاظم غریب آبادی» نماینده ایران گزارش اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را معتبر ندانست و از این نهاد خواست که از هرگونه دستورکار سیاسی فاصله بگیرد و افزود: رویکرد یکطرفه آژانس می‌تواند به مانعی برای تعاملات آتی تبدیل شود.   وی با ذکر این نکته که گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با سوابق همکاری بین ایران و آژانس سازگاری و همخوانی ندارد، یادآور شد: این گزارش، معتبر هم نیست، چرا که مبتنی بر منابع قابل اتکا نمی‌باشد و همچنین متقاعد کننده نیز نیست، چرا که تمامی ابعاد همکاری و پیشرفت‌های حاصله را منعکس نمی‌کند.   نماینده دائم ایران در آژانس خاطرنشان کرد: تعامل سازنده، مستلزم محیط مثبت، پرهیز از پیش‌داوری و  ابراز نگرانی‌های مصنوعی و همچنین خودداری از بزرگ‌نمایی چند موضوع پیش پا افتاده و بی اهمیت است .   مدیرکل آژانس اتمی روز دوشنبه (۱۷ خردادماه) همچنین با ادعای شفاف نبودن اعلامیه‌های پادمانی تهران، مدعی شد که این مسئله بر توانایی آژانس جهت اطمینان حاصل‌کردن از ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران تأثیر می‌گذارد   مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از نشست شورای حکام در جمع خبرنگاران با بیان این‌که انتظاراتش در خصوص مسائل پادمانی ایران برآورده نشده، ابراز امیدواری کرد محدودیت‌های نظارتی این نهاد در ایران پایان یابد.   انتهای پیام/ص

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی شورای حکام هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۶۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است

به گزارش خبرنگار مهر، علی چگنی روز دوشنبه در آیین افتتاحیه اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا، ضمن خوش‌آمد گویی به نمایندگان عضو ACD، اظهار داشت: در جمهوری اسلامی ایران در نظر داریم با همکاری همه جانبه بتوانیم اهداف خود را پیش ببریم و به نتیجه برسیم، اکنون در زمانی هستیم که پیش‌بردن اهداف اقتصادی به تنهایی نتیجه ندارد، همکاری همه جهان را نیاز داریم، همچنین برای رشد اقتصادی، برقراری رفاه و صلح نیاز است تا همکاری‌های همه جانبه شامل همکاری‌های بین‌المللی از طریق افراد ذی‌صلاح انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه در چنین مجامعی که اغلب اعضای ACD حضور دارند، پتانسیل های بسیار زیادی وجود دارد، افزود: در این مجمع می‌توان همه جانبه کار کنیم، هرکشوری توانایی‌های خاص خودش را دارد، امیدوارم این اجلاس به الگوهای ممکن ببین بخش‌های خصوص و دولتی تبدیل شود.

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: وزارت امور خارجه آماده است تا از طریق پشتیبانی‌های دولتی و کشورهای عضو، خودش را به اهداف اقتصاد جهانی نزدیک کند، البته این رشد و پیشرفت سریع نیست و از طریق همکاری به وجود می‌آید، باید بدانیم کشورهای دیگر چه کمک‌هایی می‌توانند انجام دهند.

وی اضافه کرد: جلسات اجلاس بسیار مهم هستند و می‌توانند نقش مهمی در ارتقای ارتباطات ایفا کنند. کشورهای عضوACD را به نهایت همکاری دعوت می‌کنیم، حضور آنها در این مجمع نشان داد که می‌توانیم همکاری‌های فعالانه داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر،مجمع گفتگوی همکاری آسیا Asia Cooperation Dialogue با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به‌عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است. کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

کد خبر 6092258

دیگر خبرها

  • آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر «گروسی» به ایران را تأیید کرد
  • «گروسی» به ایران می‌آید
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • کمالوندی: گروسی هفته آینده به ایران سفر می‌کند
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها
  • همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است
  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است