Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@15:27:15 GMT

خطر افزایش ‌ساختمان‌های شاخک‌دار

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۸۶۹۲۵

خطر افزایش ‌ساختمان‌های شاخک‌دار

هرج و مرج دکل‌های مخابراتی در شهرهای بزرگ کشور به‌ویژه تهران کامل مشهود است و در این بین، فیبرنوری به نوعی مظلوم واقع شده و انگار خیلی‌ها تمایلی ندارند از این بستر با ظرفیت ایجادشده استفاده کنند که می‌تواند به کاهش تعداد دکل‌های مخابراتی منجر شود.

به گزارش ایسنا، روزنامه همشهری نوشت: «ساختمان‌ها و خانه‌های شاخک‌دار؛ همان‌هایی که دکل‌های مخابراتی روی آنها نصب شده تا پوشش شبکه تلفن همراه و اینترنت صورت گرفته و نیاز برخی از ارگان‌ها برای ارتباطات تامین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست است که در این روزگار، زندگی بدون تلفن همراه و اینترنت معنا پیدا نمی‌کند اما همین دکل‌ها صدها آسیب را متوجه شهرنشینان کرده‌اند. زشت‌شدن چهره شهر تنها یکی از این صدها آسیب است. شهروندانی که محل سکونت‌شان در نزدیکی دکل‌های مخابراتی است، مشکلاتی مانند صدای زیاد دکل و بروز علائمی خاص مانند وزوز گوش و سردردهای عجیب و غریب را مطرح می‌کنند. بحث رقابت بین اپراتورهای مختلف و سرویس‌های ارائه‌کننده اینترنت هم باعث شده تا شرکت‌های مختلف حاضر نباشند تجهیزات ارسال و دریافت دیتاها را در نقاط مختلف شهر روی یک‌ دکل تجمیع کنند. آنها اغلب حاضرند هزینه بیشتری پرداخت کرده و آنتن‌ها و دکل‌های مختلف را در چندمتری یکدیگر نصب کنند اما با هم از یک ‌دکل مشترک بهره نبرند.

به هر ترتیب هرج و مرج دکل‌های مخابراتی در شهرهای بزرگ کشور به‌ویژه تهران کامل مشهود است و در این بین، فیبرنوری به نوعی مظلوم واقع شده و انگار خیلی‌ها تمایلی ندارند از این بستر با ظرفیت ایجادشده استفاده کنند که می‌تواند به کاهش تعداد دکل‌های مخابراتی منجر شود. به‌تازگی فرماندار تهران نامه‌ای به معاون شهردار تهران زده که مفهومش این است: «تا پایان‌ تابستان۱۴۰۰ موضوع دکل‌های غیر مجاز مخابراتی را بی‌خیال شوید.» از آن‌سو عیسی فرهادی در نامه‌اش از حامد مظاهریان خواسته تا با ترک تشریفات، مجوز نصب دکل در تمامی نقاط مورد نظر به یک شرکت خاص که زیر نظر یکی از اپراتورهای اصلی فعالیت می‌کند، داده شود و از این جهت حداکثر همکاری لازم صورت گیرد. فرهادی مسئله متوقف‌شدن قلع و قمع دکل‌های مخابراتی در سطح شهر تهران تا پایان شهریورماه را به پوشش آنتن‌دهی مناسب در فرصت اندک باقیمانده تا انتخابات و مستند به ماده ۲۱ قانون ریاست‌جمهوری ارتباط داده است.

حال جدا از آن که در یک‌ نامه رسمی از معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران خواسته شده تا مجوز نصب دکل با ترک تشریفات داده شود، موضوع دیگر اما متوقف‌شدن قلع و قمع دکل‌های مخابراتی تا پایان شهریور است؛ چراکه تا آن زمان نه‌تنها انتخابات برگزار شده بلکه رئیس‌جمهور سیزدهم، دولت را تحویل گرفته و اعضای شورای شهر هم به‌ احتمال فراوان شهردار جدید پایتخت و کلیددار جدید خیابان بهشت را انتخاب کرده‌اند. بنابراین این موضوع تنها شائبه دامن‌زدن به هرج و مرج دکل‌های موجود روی ساختمان‌ها و امتیازدهی به برخی از شرکت‌ها را مطرح می‌کند.

در همین ارتباط حامد مظاهریان، معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران به همشهری گفت: «شرکت ارتباط مشترک شهر به‌ عنوان واحد مسئول این امر در شهرداری تهران، علاوه بر همکاری مستمر خود با اپراتورها برای توسعه و ارتقای کیفیت شبکه‌های مربوطه در سطح شهر، از مدت‌ها قبل با پیش‌بینی نیاز احتمالی این شرکت‌ها به اقدامات ویژه در برخی از نقاط تهران، با آنها مکاتبه و برای هر گونه همکاری و تسریع در زمینه صدور مجوزهای قانونی اعلام آمادگی کرده است.»

او افزود: «مسئله مهمی که در این میان باید به آن توجه کرد این نکته است که اولا مجوزهای مربوطه توسط کارگروهی متشکل از واحدهای مختلف شهرداری و نماینده شورای اسلامی شهر و بر اساس مصوبات آن شورا که آن هم برگرفته از ضوابط و قوانین مختلف و متعدد مرتبط است، بررسی و تصویب می‌شود. بنابراین عدم ‌رعایت آنها مورد ایراد و اعتراض شورای شهر و دستگاه‌های نظارتی دیگر خواهد بود. از سوی دیگر باید به این نکته توجه داشت که برخی از ضوابط مقرر در آن مصوبات، به موضوعات ایمنی، سلامت و همین طور حقوق خصوصی افراد مرتبط بوده و عدم ‌رعایت آنها و صدور مجوز برای اپراتورها بدون بررسی‌های لازم در کارگروه مربوطه می‌تواند برای شهرداری تهران تبعات قانونی و حقوقی داشته باشد.»

مظاهریان تأکید کرد که با همه اینها شهرداری همواره همکاری لازم را داشته است. او گفت: «شهرداری تهران در جلسات و مکاتبات متعدد خود با استانداری، فرمانداری، نهادهای امنیتی و ... ضمن اعلام آمادگی برای حداکثر همراهی و تسریع در روند صدور مجوزها به‌ منظور کمک به برگزاری مطلوب انتخابات، بر لزوم رعایت قوانین و مقررات مربوطه نیز تأکید کرده است.»

تقاضای اپراتورها ربطی به انتخابات ندارد

در شهر تهران بیش از ۳۰ مدل دکل مخابراتی وجود دارد که اصلی‌ترین نوع آنها دکل خودایستا چندپایه ICB، چندپایه لتیس، خودایستا چندپایه RDS، خودایستا چندپایه NB، خودایستا منوپل و دکل مهاری هستند؛ دکل‌هایی که همگی از نوع زمینی به‌ شمار می‌آیند. دکل‌های وال‌ساپورت، مهاری پشت‌ بامی، پلتفرم، دکل پل پشت‌ بامی و دیواری، دکل‌های هوایی محسوب می‌شوند و پوشش‌دهی بهتری نسب به سایر دکل‌ها دارند. در این بین، طی یک‌ دهه اخیر آن قدر به تعداد دکل‌ها در شهر تهران افزوده شده که به‌ طور دقیق مشخص نیست چند دکل مخابراتی روی ساختمان‌های پایتخت وجود دارد. اما بررسی‌های شورای شهر نشان می‌دهد منطقه۳ تهران با بیش از ۱۷۰۰ دکل مخابراتی از این حیث رتبه نخست را در میان مناطق ۲۲گانه شهر داراست. از طرفی هم‌اکنون رسیدگی و تعیین تکلیف بیش از ۷۰۰ دکل که در ساختمان‌های دارای آرای ماده ۱۰۰ و به‌ طور غیر قانونی احداث شده‌اند، در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته است. با وجود این، مظاهریان، معاون شهردار تهران برای برگزاری هر چه بهتر انتخابات پیش‌ رو گفت: «رسیدگی به این تعداد دکل از مواردی است که پس از برگزاری انتخابات به‌طور ویژه در دستور کار مراجع ذیربط قرار خواهد گرفت. در ضمن این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که برخی از تقاضاهای مطرح‌شده از سوی اپراتورها در این مقطع، اساسا ارتباطی به موضوع انتخابات نداشته و باید در زمان مناسب و طی مسیر قانونی بررسی و تعیین تکلیف شوند.»

رحمت‌الله حافظی، عضو شورای پیشین شهر تهران (دوره چهارم) و متخصص طب فیزیکی و توانبخشی هم در این خصوص با انتشار تصویر نامه فرماندار در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «این مکاتبه فرمانداری یعنی نادیده‌گرفتن نظرات کارشناسی در مورد مکان نصب آنتن‌های تلفن همراه، یعنی تبدیل تهران به مزرعه دکل‌های آنتن، یعنی تهدید سلامت مردم، یعنی پرکردن جیب اپراتورهای سوداگر، یعنی اخته‌کردن کمیسیون ماده ۱۰۰ در مقابله با تخلفات اپراتورهای تلفن همراه و در نهایت پشت پا زدن به مصوبات نمایندگان مردم در شورای شهر.»

دردسرهای عجیب

بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران برای نصب هرگونه دکل، آنتن و ایستگاه‌های رادیویی در اماکن خصوصی و دولتی الزاما باید از طریق شهرداری تهران مجوز صادر شود. نصب هر دکل مخابراتی و ارتباطی منوط به رعایت الزامات شهری، انجام هماهنگی‌های لازم و اخذ مجوز طبق فرایند لازم از «شرکت ارتباط مشترک شهر» است. اعلام فاصله استاندارد دکل‌های مخابراتی از خانه‌های مسکونی و سلامت آنها را نیز سازمان انرژی اتمی بر عهده دارد و نظارت می‌کند.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دکل های مخابراتی دکل های مخابراتی شهرداری تهران دکل مخابراتی تلفن همراه ساختمان ها شهر تهران شورای شهر تعداد دکل دکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۶۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، نخستین جلسه شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۳ بعدازظهر امروز (چهارشنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار و ۵ درخواست وزارت نفت برای توسعه میادین نفت و گاز خصوصاً در مناطق مشترک با کشورهای همسایه مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت.

محمد مخبر در این جلسه با تأکید بر لزوم ارائه مباحثی اساسی و زیرساختی در شورای اقتصاد گفت: مهمترین معیار برای برنامه‌ریزی اقتصادی کشور انتخاب شعار سال توسط مقام معظم رهبری است که باید ریل گذاری اقتصادی در این راستا انجام پذیرد.

معاون اول رئیس جمهور ضمن تاکید بر ارائه گزارشی دقیق از وضعیت اجرای شعار سال گذشته در جلسه آتی، ادامه داد: در دولت برنامه‌ای برای تحقق شعار امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» تهیه و تصویب شده که باید در جلسات آتی شورای اقتصاد نحوه اجرای آن مورد بررسی قرار گرفته و به صورت دائم پایش شود.

وی با تأکید بر اینکه در زمینه تحقق جهش تولید اقدامات و تصمیمات بسیار خوبی در دولت اتخاذ شده، تصریح کرد: باید برای افزایش مشارکت مردمی در راستای جهش تولید نیز با کمک مجلس شورای اسلامی برنامه‌ها و طرح‌های لازم پیش بینی شود تا مردم بدانند مشارکت مردمی در اقتصاد و تولید چگونه امکان پذیر و عملیاتی است.

وی خاطرنشان کرد دولت سیزدهم در ابتدای سال جاری با همکاری اتاق بازرگانی، اتاق تعاون، سازمان‌های مردم نهاد و جریان‌های فعال اقتصادی در حال تسریع و آماده سازی بسترهای لازم برای حضور مردم در اقتصاد و بهره گیری از امکانات و ظرفیت‌های موجود است.

مخبر در این جلسه که رئیس دفتر رئیس جمهور، وزرای جهاد کشاورزی، نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رؤسای سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان مربوطه حضور داشتند، بر ضرورت اجرای هر چه سریع‌تر طرح‌های توسعه‌ای میادین مشترک نفت و گاز تاکید کرد و در ادامه طرح «افزایش سقف اعتباری و زمانی قراردادهای طرح توسعه میدان گاز پارس جنوبی» و همچنین طرح «احداث مخزنگاه شهید مهدوی بندرعباس» تصویب شد.

همچنین کلیات طرح «توسعه و بهره برداری میادین نفت سامان و دلاوران»، طرح «بهبود بازیافت، افزایش تولید و انجام عملیات بهره برداری یکپارچه میدان مشترک نفتی آزداگان» و طرح «بهبود بازیافت و افزایش تولید و بهره برداری میدان مشترک نفتی آذر» مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد پس از برگزاری جلسات مشترک وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه در خصوص جزئیات طرح‌های مذکور، تصمیمات جلسه ابلاغ شود.

گفتنی است درخصوص طرح توسعه میدان گاز پارس جنوبی با افزایش مبلغ اعتباری به میزان ۳/۰۷ میلیارد دلار، ۲۱ حلقه چاه تکمیل و ۴۲ میلیون متر مکعب گاز روزانه به ظرفیت کشور اضافه می‌شود.

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۰ درصدی اعتبار شهرداری گنبدکاووس
  • نیکا شاکرمی کیست؟ او چگونه از دنیا رفت؟
  • آمریکا مانع صدور گواهی تجهیزات مخابراتی توسط هواوی می‌شود
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • اعتراف سارق به ۲۷ فقره سرقت سیم و کابل در شاهرود
  • آماده باش مخابرات خوزستان در پی هشدار بارش سنگین و وقوع سیلاب احتمالی
  • شناسایی تجهیزات در خطر سیلاب خوزستان
  • دستگیری سارق سابقه‌دار کابل‌های مخابراتی در اسفراین
  • سارق سابقه‌دار کابل‌های مخابراتی در اسفراین دستگیر شد