Web Analytics Made Easy - Statcounter

نامزد انتخابات سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران گفت: در دولت آینده و در رویکرد تحولی فرهنگ و اجتماع، تشکیل وزارت خانواه و جمعیت را مدنظر داریم که نقطه تمرکز آن بر حل مسائل جمعیت خواهد بود.

به گزارش مشرق، علیرضا زاکانی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پیش از ظهر امروز در دیدار با نمایندگان اقشار مختلف که در محل مجتمع سرچشمه (یادمان شهدای هفتم تیر) برگزار شد، با بیان اینکه 4 حوزه تحولی را برای دولت آینده در دستورکار داریم، اظهار داشت: این 4 حوزه تحولی شامل اقتصاد و مدیریت، اجتماع و فرهنگ، سیاست و امنیت و سیاست خارجی است که با 9 پیشران اقتصادی دنبال خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در حوزه فرهنگ و اجتماع، مهم‌ترین محورهای تحول‌آفرین که در دولت اقدام و اصلاح پیگیری می‌شود، شامل تعلیم و تربیت، خانواده و تحکیم جمعیت، ورزش و تندرستی و محیط زیست خواهد بود.

بیشتر بخوانید

زاکانی: خیانت بزرگ جریان رقیب ما تبدیل موضوعات فرهنگی به سیاسی - امنیتی است

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با بیان اینکه در راستای تحقق مردم‌سالاری دینی باید تحقق اصول هشتم و بیست و هفتم قانون اساسی را دنبال کنیم، تصریح کرد: ما معتقدیم که این مسائل حوزه کار رقبای ما نیست و آنها دروغ می‌گویند، کما اینکه در نمونه‌های مختلف سراغ داریم که خلاف این مسیر را دنبال کرده‌اند.

زاکانی خاطرنشان کرد: در قضایای سال 88 فرزند خانم اشرف بروجردی (مرحوم دکتر امیر معتمدی) به من اطلاع داد که می‌خواهند او و همسرش را از دانشگاه اخراج کنند. وی دانشجوی سال سوم پی اچ دی بود و همسرش نیز فوق تخصص روانشناسی دارد اما به بهانه اینکه در دانشگاه تهران در حال تماشای تظاهرات عده‌ای از دانشجویان بوده‌اند، می‌خواستند این دو را اخراج کنند تا با این قبیل اقدامات نارضایتی ایجاد کنند. اما وقتی متوجه شدیم، وزیر اطلاعات را خواستیم و جلوی این کار را گرفتیم.

وی تأکید کرد: حضور ما در عرصه رقابت برای صیانت از انقلاب اسلامی و اندیشه‌های امام راحل است و می‌خواهیم نشان دهیم که روحیه انقلابی و جهادی راه حل مشکلات کشور است.

این نامزد انتخابات در ادامه نشست خود با نمایندگان اقشار مختلف به مهمترین پرسش‌های آنها در حوزه‌های گوناگون پاسخ داد.

زاکانی در پاسخ به سؤال نماینده بازنشستگان در خصوص افزایش حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگان و اجرای طرح‌هایی مانند بیمه و بازنشستگی کارگران ساختمانی گفت: بازنشستگان وقتی وارد شرایط جدید زندگی می‌شوند نیاز دارند که حمایت‌های جدیدی از آنها صورت بگیرد، لذا دولت وظیفه تحریم بازنشستگان را دارد که هم در قالب بسته‌های حمایتی ویژه آنها هم در قالب برنامه‌های کلان کشور دنبال می‌شود.

وی همچنین در پاسخ به اظهارات نماینده جامعه اسلامی کارگران در خصوص بی توجهی به مطالبات صنفی کارگران در مناظره‌های انتخاباتی و نیز مشکلات جامعه کارگری در حوزه قراردادهای کار، اظهار داشت: نوع نگاه به خلق ثروت و کارآفرینی و کارگری، نگاه نادرستی است؛ برای اینکه بتوانیم نظام منطقی و مناسبی بین کارگر و کارفرما برقرار کنیم، قانون فعلی کار باید بازنگری شود.

زاکانی در توضیح این مسأله گفت: قانون فعلی کار مبتنی بر حداقلی از عقود اسلامی است و کارگر را به عنوان اجیر کردن به حساب آورده در حالی که باید نقش مشارکت و خلاقیت برای کارگر تعریف شود تا عواید خلق ثروت نصیب کارگر نیز بشود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: از سال 92 به دنبال بازنگری در قانون کار بوده‌ایم اما برخوردهای سیاسی عده‌ای در مجلس باعث شده تا این کار معطل بماند؛ چراکه عده‌ای تا سراغ قانون کار می‌رویم فریاد می‌زنند و می‌گویند دست نزنید!

وی افزود: در حال حاضر 10 هزار و 500 قانون در کشور داریم که با آیین‌نامه‌های آنها به 50 الی 60 هزار قانون و مقرره می‌رسد. لذا به دنبال این هستیم که اینها را در قالب 43 جلد قانون مادر تعریف کنیم تا فرصت ورود دزدان با چراغ که از قانون سوء استفاده می‌کنند گرفته شود؛ ظرف 3 سال باید این کار را انجام دهیم و همزمان در جامعه فرهنگ سازی صورت بگیرد.

زاکانی همچنین در خصوص موضوع قانونی شدن اعتصابات کارگری نیز گفت: اگر موضوع حق اعتراض همه اقشار جامعه از جمله کارگران طبق قانون 27 قانون اساسی نهادینه و اجرا شود دیگر نوبت به اعتصاب نمی‌رسد و مشکلات کارگران حل خواهد شد.

* اختیارات مدارس باید به معلمان واگذار شود

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در ادامه و در پاسخ به سؤال نماینده معلمان در خصوص لزوم توجه بیشتر به مسائل و نیازهای آموزش و پرورش و نیز جایگاه دانشگاه فرهنگیان و رسالت آن برای تامین معلم اظهار داشت: در رابطه به مدارس قائل به واگذاری اختیارات آنها هستیم و معتقدیم برای تحول در آموزش و پرورش باید به معلمان اختیار بدهیم تا شرایط رشد مدارس الگو فراهم شود.

زاکانی افزود: باور ما این است که آموزش و پرورش ابتدا خودش باید از حریم خودش صیانت کند تا بتواند نسل آینده را تربیت کند و در این خصوص دولت نیز باید وظیفه حمایتی و پشتیبانی را ایفا کند.

وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص اینکه چرا دولت انقلابی شکل نمی‌گیرد، تصریح کرد: علت این مسأله این است که گاهی افراد با ریش و گاهی افراد بی‌ریش در حالی که هر دو بی‌ریشه هستند سر کار می‌آیند؛ راه علاج این مسأله نیز این است که یک دولت انقلابی و پای کار مسئولیت امور را برعهده بگیرد.

* وزارت خانواده و جمعیت تشکیل می‌شود

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه و در پاسخ به سؤال نماینده جامعه پزشکان در خصوص تشکیل شورای عالی خانواده برای پیگیری مشکلات حوزه خانواده در سطح کلان گفت: در رویکرد تحولی فرهنگ و اجتماع، توجه به عنصر خانواده و جمعیت را به طور ویژه مدنظر داریم و برای ساختار دولت نیز جمع‌بندی ما این است که باید وزارت خانواده و جمعیت را داشته باشیم که نقطه تمرکز و فعالیت آن بر روی مسأله جمعیت است.

وی ادامه داد: در مجلس نیز بازبینی ساختار کمیسیون‌ها در دست انجام است و در بالاترین سطح نیز شورای عالی خانواده نقش هماهنگ‌کننده را دنبال خواهد کرد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا فلسطین خانواده انتخابات ریاست جمهوری جمهوری اسلامی ایران فرهنگ علیرضا زاکانی انتخابات 1400 اخبار داغ انتخابات ریاست جمهوری نامزد انتخابات خانواده و جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۱۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده

به گزارشگروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ  مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در گزارشی با عنوان «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (۲۱): حوزه زنان، خانواده و جوانی جمعیت» آورده است که گزارش پیش‌رو به بررسی جداول تفضیلی اعتبارات حوزه زنان، خانواده و جوانی جمعیت در بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، مقایسه رشد اعتبارات دستگاه‌های اصلی، سنجش میزان انطباق جداول با احکام بودجه‌ای سال ۱۴۰۳، ارزیابی سنجه‌های عملکردی و ارائه پیشنهاد‌هایی در این زمینه خواهد پرداخت. 

این گزارش بیان می‌کند که از جمله نکات مثبت و متمایز بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سنوات گذشته پررنگ‌تر دیده شدن و همچنین شفاف شدن موضوعات و دستگاه‌های مرتبط با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در قالب جدول (۲۳) است. این امر نقش قابل‌توجهی در روشن‌تر شدن نحوه هزینه‌کرد این اعتبارات و به‌ویژه نظارت عملیاتی‌تر در فرایند بودجه اعمال می‌کند. 

این گزارش مطرح می‌کند که علاوه‌بر این روشن شدن سهم هر یک از دستگاه‌ها و هم چنین میزان اعتبار اختصاص یافته به آنها از منابع بند «ب» تبصره «۱۳» را باید از جمله نکات مثبت دیگر لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در حوزه خانواده، زنان و جوانی جمعیت دانست.

 

* سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان

این گزارش ادامه می‌دهد که نگاهی به سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده در لایحه بودجه نشان‌می‌دهد این سنجه‌ها از یک‌سو جامع و مبتنی‌بر شرح وظایف تخصصی دستگاه‌ها طراحی نشده و از سوی دیگر مبنای پیش‌بینی مقدار ۱۴۰۳ در آنها روشن نیست. علاوه‌بر این عملیاتی نبودن برخی شاخص‌ها جهت سنجش و عدم تطابق با برنامه هفتم پیشرفت از دیگر ایرادات این سنجه‌هاست. 

* نظارت‌پذیرتر شدن و شفاف‌تر شدن هزینه‌کرد 

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد می‌دهد که می‌شود با هدف نظارت‌پذیرتر شدن و شفاف‌تر شدن هزینه‌کرد اعتبارات حوزه زنان، خانواده و جوانی جمعیت این موارد در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ اعمال شود؛ انتقال اعتبار تملک دارایی سرمایه‌ای دبیرخانه ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از جدول (۹) ردیف‌های متفرقه به جدول (۷)، انتقال ردیف دبیرخانه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از ذیل سازمان برنامه و بودجه به ذیل نهاد ریاست‌جمهوری، پیش‌بینی بخشی از اعتبار جدول (۱۲) برای موضوع ساماندهی روش‌های جایگزین نوین در حوزه ناباروری و پوشش بیمه پایه آنها (حکم بند «ب» ماده (۸۱) مصوبه برنامه هفتم پیشرفت) از محل بخشی از اعتبارات بند «ترویج فرهنگ فرزندآوری و اقدامات مؤثر در راستای جوانی جمعیت».

* سنجه‌های عملکرد حوزه زنان خانواده و جوانی جمعیت

این مرکز همچنین پیشنهاد می‌کند که سنجه‌های عملکرد حوزه زنان خانواده و جوانی جمعیت در جدول (۷-۲) مبتنی‌بر مصوبه برنامه هفتم پیشرفت وظایف تخصصی دستگاه اصلاح و تکمیل شود. موضوع اختصاص زمین رایگان برای خانواده‌های دارای چهار فرزند و بیشتر زیر بیست سال و خانواده‌هایی که فرزند سوم آنها پس از قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به دنیا آمده مورد توجه قرار گیرد. همچنین سامانه برخط برای صدور شناسه ویژه برای مادران دارای سه فرزند و بیشتر (ماده (۲۵) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)، راه‌اندازی مراکز تسهیلات زایمانی در مناطقی که دسترسی یک ساعته به پزشک ندارند (ماده (۴۹) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)، کاهش در سن بازنشستگی برای مادرانی که صاحب فرزند می‌شوند (بند «ت» ماده (۱۷) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)، مهدکودک سازمانی (ماده (۲۲) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)، بیمه درمان ناباروری (ماده (۴۳) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)، توسعه فرهنگ واسطه‌گری در امر انتخاب همسر (ماده (۳۷) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت) در جدول (۲۳) و اختصاص بخشی از اعتبار این جدول برای اجرایی شدن موارد یاد شده از محل بند‌های «افزایش مشارکت و مردمی‌سازی و انجام فعالیت فرهنگی و ردیف اجرای احکام عمومی مندرج از قانون جوانی جمعیت» ایجاد شود. همچنین مصادیق عبارت «اجرای احکام عمومی مندرج از قانون جوانی جمعیت» در جدول (۲۳) لایحه بودجه روشن شود. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وضعیت بودجه و عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • نگاهی به سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • اختصاص زمین به خانوار‌های حائز شرایط جوانی جمعیت
  • تخصیص زمین به خانواده ۳ فرزند به بالا در استان همدان
  • تعجب رئیس دیوان عالی کشور از آمار پرونده‌های خانواده
  • سخنگوی شورای نگهبان: لایحه حجاب هنوز کار دارد؛ ایرادات همچنان باقی است /کنایه به روحانی: وقتی تایید می شوید، سطح درک شورا بالاست؟ /تایید تشکیل سازمان «سپند»
  • توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد
  • تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید/ تائید طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان