Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی به صورت دائم می‌تواند زیبایی و جذابیت مغفول مانده صنایع دستی را بیشتر به مردم نشان دهد و رونق بازار هنر را بیافزاید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، صنایع دستی از جمله مشاغل سنگین و پُر دردسری ولی هنرمندانه و جذاب است که علاقه‌مندان بسیار زیادی در آن فعالیت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظاهر زیبای صنایع دستی مشکلاتی در پشت خود پنهان کرده که تنها هنرمند با ذوق و فعال در این حوزه آن را می‌شناسند؛ تهیه مواد اولیه، تبلیغات و معرفی صنایع دستی مختلف، بسته‌بندی، فروش آثار هنری، تهیه کارگاه برای تولید آثار و ایجاد فروشگاه یا بازارچه‌هایی برای فروش آن‌ها از جمله مشکلاتی است که کام هنرمندان را تلخ کرده و راه پر پیچ و خم صنایع دستی را در این ایام سخت و طاقت‌فرسا کرده است.

یکی از هنرمندان رشته چرم از استقبال کم مردم اظهار داشت: ساخت وسایل دستی بسیار سخت و زیبا است، مردم برای خرید استقبال زیادی نمی‌کنند حاضرند جنس دکور چینی را بخرند اما صنایع دستی خودمان را فقط تماشا می‌کنند.

وی با اشاره به گرانی چرم و سایر لوازم مورد استفاده در این رشته بیان کرد: برای تهیه محصولات چرمی مجبور هستیم از تهران و تبریز لوازم اصل را وارد کنیم که به دلیل با واسطه بودن صرفه اقتصادی ندارد.

 این هنرمند یزدی گفت: برای آموزش دیدن این هنر سازمان فنی و حرفه‌ای همکاری خوبی با ما دارد ولی مشکل اصلی ما هنگام فروش است که همکاری خوبی با ما نمی‌شود نه وامی به ما داده می‌شود و نه مکانی خوب در اختیارمان قرار می‌گیرد و تعداد این بازارچه‌ها بسیار کم است که تا مردم می‌آیند به تماشا و آشنایی با این هنر زمان بازارچه تمام می‌شود.

یکی دیگر از هنرمندان صنایع دستی در رشته نقاشی روی شیشه بیان کرد: هنر ویترای یا نقاشی روی شیشه در حدود 40 سال قبل در بین مردم کاربرد زیادی داشت ولی این روزها استقبال کمتر شده چراکه رنگ‌های ایرانی کیفیت لازم را ندارند و رنگ‌های خارجی کمیاب و گران هستند.

وی گفت: کار هنری چه هنر ویترای چه سایر هنرها هنوز برای مردم جا نیفتاده تا بخواهند برای آن هزینه کنند، هنر هنوز برای مردم ناشناخته است.

تدوینگر «ابلق» و «شبی که ماه کامل شد» مهمان تلویزیون/ نگاه به "صنایع دستی" از دریچه "مستند" 811 هزار دلار محصولات صنایع دستی استان بوشهر صادر شد 38 میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به هنرمندان صنایع دستی استان فارس پرداخت شد

این هنرمند افزود: من کارهایی را برای مناطقی از یزد به شهرداری و زیباسازی شهر یزد پیشنهاد دادم که به دلیل گران بودن احتمالاً نپذیرفتند ولی همان مکان‌ها الآن نورپردازی ساده شدند درصورتی که هنر نقاشی روی شیشه در مقابل مقاوم در برابر گرماست و قابلیت شست‌وشو را دارد و سالیان سال باقی می‌ماند.

وی تشریح کرد: برای صنایع دستی قیمت نمی‌توان گذاشت، گرانی مواد اولیه است که قیمت کار را بالا می‌برد، اما مردم فکر می‌کنند قرار است هزینه خرید آن‌ها تنها دستمزد هنرمند باشد این درحالی است که این روزها تهیه مواد اولیه بسیار هزینه‌بردارتر شده است.

در گفت‌وگو با سایر هنرمندان صنایع دستی به هنرمندانی رسیدیم که عمدتاً از نداشتن جایگاهی برای فروش محصولاتشان رنج می‌بردند، کسانی که حاضر به مصاحبه ویدئویی نبودند تا همین یک ذره فرصت شغلی را هم از دست ندهند.

هنرمندانی که دغدغه معرفی صنایع دستی این سرزمین در زیبایی هنرشان محو شده و تنها گرد خستگی کار بر دستانشان باقی مانده است.

امیدواریم با بهتر شدن شرایط و ایجاد بیشتر بازارچه‌های صنایع دستی در مناطق مختلف شهر، فرصت‌های شغلی این هنرمندان بیشتر شده و شاهد رونق بازار هنرمندان صنایع دستی و زنده ماندن این هنرها باشیم.

انتهای پیام /785/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هنرمندان صنایع دستی بازارچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۷۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است

مریم جلالی در جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام در شهر دژکرد شهرستان اقلید با اشاره به نام‌گذار‌ی امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند در آن نقش‌آفرینی کنند.

او گفت: هنر زنان و خانواده‌های ایرانی این بوده که زندگی را نگه‌دارند و تولید عشق و عاطفه با محبت، تولید اخلاق و امنیت با تربیت، تولید مثل برای جوانی جمعیت، تربیت سربازان امام زمان (عج) و خلق ثروت کنند.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: هر منظره‌ای که مشاهده می‌شود، هر شکوفه‌ای که بر درخت می‌نشیند، هر نخی که بر تاری و هر کیسه‌ای که بافته می‌شود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.

جلالی با تصریح اینکه این خانواده ایرانی است که همیشه سربلند، عزت‌آفرین و عزت‌ساز بوده است، گفت: قدردان شور و شعور اهالی شهر دژکرد هستم، دژی که هم طبیعت و هم زیبایی و فرهنگ با شاهنامه‌خوانی دارد و هم موسیقی، قصه، رنگ و طعم دارد و یک رویکرد کامل برای فرهنگ ما محسوب می‌شود.

او با تاکید بر اینکه فرهنگ ما مثابه یک گنج است و ما باید بتوانیم از این فرهنگ استفاده کنیم، گفت: برای حفظ این فرهنگ باید رنج ببریم، اما پشت هر رنجی، گنجی است.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: اگه نوای شاهنامه خوانان، اگر پینه دست زنان در حاجیم و فرش و کیسه و اگر عرق و پینه دست مردان در باغداری وجود داشته، همه برای حفظ ایران بزرگ و برای سربلندی فرزندانی است که در آینده بگویند ما در ایران اسلامی زندگی کردیم.

او با تاکید بر اینکه ایرانی با فرهنگ، غیرت، ایمان و آموزه‌های دینی خود نشان داده که همیشه وجود دارد، با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام اشاره و ابراز امیدواری کرد که به سرسختی دنا و به سختی بادام و طراوات و سرسبزی شکوفه‌های بادام این جشنواره همیشه برقرار باشد و بتوانیم لبخند را بر لب خانواده ایرانی بیاوریم ومعیشت عزت آفرین با دست‌ها، زمین و درختان بیافرینم.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش پایانی سخنانش افزود: ایرانی همیشه خوش سلیقه بوده و از هر بهانه‌ای برای حفظ فرهنگ استفاده کرده است. 

جلالی بیان کرد: رویداد‌هایی اینچنینی که پیوند دهنده طبیعت، فرهنگ و اقتصاد است کمک می‌کند تا اهالی یک روستا و شهر یک هویت منسجم پیدا کنند و این نشان دهنده خوش سلیقگی فرهنگ ایرانی است که با هنر، غذا، طبیعت و موسیقی سعی در انسجام ملی دارد.

او یادآور شد: جشن شکوفه‌های بادام بهانه زیبا برای عرض اردات انسان به طبیعت و پاسداری از فرهنگ غنی است که درشهر دژکرد وجود دارد و با رونق گردشگری این شهر، اقتصاد هویت بنیان ایجاد می‌شود.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی در پایان گفت: این رویداد‌ها به پیوند نسلی و آشنایی کودکان و نوجوان با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما کمک می‌کند و از طرفی رویکرد اقتصادی و اجتماعی هم دارد و حتی می‌تواند اقتدار ایران را تضمین کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • ضرغامی: هر دولتی بتواند مردم را بیشتر شاد کند موفق‌تر است / آمار‌ها نشان دهنده افزایش گردشگری است + فیلم
  • ضرغامی: آخرین آمار حکایت از رشد قابل توجه گردشگری است/ حال مردم خوب است
  • راه اندازی نخستین بازارچه صنایع دستی دربنای تاریخی ملک زاهدان بزودی