Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@14:24:17 GMT

پایتخت تنوع زیستی ایران کجاست؟+تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۹۷۹۵۸

پایتخت تنوع زیستی ایران کجاست؟+تصاویر

ایسنا/سمنان مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان از این استان به عنوان پایتخت تنوع زیستی کشور نام برد و گفت: استان سمنان از نظر تنوع زیستی و به خصوص تنوع زیستی پستانداران با بیش از 50گونه پستاندار مقام اول کشور را دارد.

امیر عبدوس در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تنوع و تعدد گونه‌های جانوری در این استان اظهار کرد: استان سمنان با فاصله بسیار زیاد رتبه نخست تنوع زیستی کشور را داشته و از این رو پایتخت تنوع زیستی در ایران محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تنوع گونه‌های جانوری در این استان پهناور خاطرنشان کرد: استان سمنان دارای 160 گونه پرنده، 50گونه از رسته پستانداران، 40 خزنده، 6 دوزیست بوده و علاوه بر این هر هشت گونه گربه‌سان موجود در اقلیم کشورمان را در زیستگاه‌های خود داشته و هیچکدام نیز منقرض نشدند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان از یوزپلنگ آسیایی به عنوان مهمترین و محبوب‌ترین گونه جانوری در کشور نام برد و گفت: استان سمنان مهمترین زیستگاه این گونه شدیدا در حال انقراض است.ضمن اینکه زیستگاه توران در این استان، تنها زیستگاه زادآور یوز در ایران و جهان است و از همین رو این زیستکره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.


تصویر: حیات وحش زیستگاه پرور-مهدیشهر

وی از وجود سه پارک ملی در این استان خبر داد و افزود: استان سمنان در حال حاضر دارای سه پارک ملی کویر، پارک ملی توران و پارک ملی صیدوا است. همچنین این استان دارای دو پناه‌گاه حیات‌وحش: توران و خوش‌ییلاق و سه منطقه حفاظت شده: پرور، توران و جنگل‌ابر است.

عبدوس ادامه داد: علاوه بر این، استان سمنان دارای پنج منطقه شکار ممنوع: خنار، تالوشیروند، چاه‌شیرین و تپال است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان به اهمیت بالای زیستگاه‌های حیات‌وحش در این استان پرداخت و خاطرنشان کرد: زیستگاه‌های استان از چنان اهمیتی برخوردارند که دو زیستگاه پارک ملی کویر و توران این استان به عنوان زیست‌کره محسوب شده و در برنامه انسان و کره مسکون سازمان ملل(یونسکو) به ثبت جهانی رسیدند.

وی با بیان اینکه در تمامی پهنه ایران 14 ذخیرگاه زیست‌کره وجود دارد اضافه کرد: دو منطقه از این 14 زیست‌کره در استان پهناور سمنان قرار دارند.

وی با اشاره به گستردگی زیست‌گاه‌ها در این استان اظهار کرد: در مجموع مساحت مناطق چهارگانه این استان حدود 2.5 میلیون هکتار است که این رقم مساحتی بیش از یک چهارم کل مساحت این استان پهناور را دربرمی‌گیرد.

عبدوس به سهم بالای استان سمنان از مناطق چهارگانه در کشور اشاره و تصریح کرد: مناطق چهارگانه استان سمنان در مجموع بیش از 17درصد از کل مناطق چهارگانه کشور را شامل می‌شوند که مساحت قابل توجهی است و درست از همین رو است که استان سمنان از منظر تنوع زیستی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و با فاصله بسیار زیاد پایتخت تنوع‌زیستی در کشور محسوب می‌شود.

تصویر: پلنگ -حوالی پارک ملی صیدوا

تصویر: گورخر ایرانی -زیسگاه پارک ملی کویر

قوچ و میش- منطقه حفاظت شده پرور
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سمنان حفاظت محیط زیست استان سمنان محیط زیست تنوع زيستي استان سمنان پارک ملی کویر کره مسکون پارک ملی توران منطقه حفاظت شده پرور مناطق چهارگانه استان سمنان پارک ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۷۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وصول عوارض و معوقات آلایندگی محیط زیستی در استان سمنان پیگیری شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،حجت الاسلام و المسلمین اکبری در دیدار با مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گفت: ورود دستگاه قضایی استان به مسائلی که نیاز مردم را رفع می کند جنبه عمومی دارد و در جهت تقویت زیر ساخت ها تاثیر گذار خواهد بود و حل مشکلات معوقات آلایندگی نیاز به پیگیری جدی در چارچوب قانون دارد.

وی تاکید کرد: از جمله تاکیدات ریاست قوه قضائیه « پیگیری عوارض آلایندگی » است و دستگاه ها و بنگاه های اقتصادی که آلایندگی دارند باید وفق مقررات عوارض آلایندگی را پرداخت و این عوارض در راستای ارتقاء امور محیط زیستی استان سمنان صرف شود.

رئیس کل دادگستری استان سمنان با اشاره به اینکه ورود دستگاه قضایی استان در موضوعات محیط زیستی همچنان دارد افزود: حوزه حقوق عامه بستر وسیعی در پیگیری نیازها و مطالبات قانونی مردم دارد و دستگاه قضایی استان توسعه عدالت در جامعه را دنبال می کند تا در نتیجه هم افزایی و همراهی تمامی مسئولان استانی اهتمام به اجرای قانون صورت پذیرد.

بهرامعلی ظاهری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: ورود دستگاه قضایی استان سمنان در موضوعات محیط زیستی موجبات توفیقات بیشتر این سازمان در مسیر پیگیری قانونی تکالیف این سازمان را فراهم آورده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900229

دیگر خبرها

  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • مثلث برمودای ایران کجاست؟
  • سفرنامه| مسیر بی بازگشت به ریگ جن!/ مثلث برمودای ایران کجاست؟
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • وصول عوارض و معوقات آلایندگی محیط زیستی در استان سمنان پیگیری شود
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟