Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-05-03@00:20:52 GMT

پاکسازی مستمر بستر رودخانه نفت‌شهر

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۹۸۶۱۳

پاکسازی مستمر بستر رودخانه نفت‌شهر

شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب با هدف حفظ محیط زیست، نفت موجود در چشمه‌های نفتی بستر رودخانه نفت‌شهر را با استفاده از سیستم سپتیک تانک جمع‌آوری می‌کند و روزانه به سیستم فرآورش نفت‌شهر انتقال می‌دهد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، نادر فتاحی، رئیس اداره بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست (اچ‌اس‌ئی) شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب گفت: از جمله چالش‌های طبیعی محیط زیستی این شرکت در سال‌های اخیر وقوع پدیده طبیعی رانش لایه‌های زمین و ایجاد چشمه‌های نفتی‌ در بستر رودخانه فصلی منطقه عملیاتی نفت‌شهر است که بر این اساس از سال ۸۷ برنامه‌ریزی لازم برای جمع‌آوری نفت موجود این منطقه با استفاده از سپتیک تانک و انتقال روزانه آن به سیستم فرآورش نفت‌شهر در دستور کار قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اکنون با برداشت حدود ۱۰۰ بشکه در روز و ۳۵ هزار بشکه در سال، ضمن حفظ محیط‌ زیست از هدررفت منابع هیدروکربوری جلوگیری و ارزش‌ افزوده از این منابع ایجاد می‌شود.

رئیس اداره بهداشت، ایمنی و محیط‌ زیست (اچ‌اس‌ئی) شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب با تأکید بر به‌کارگیری دانش روزآمد و ارتباط با مراکز پژوهشی گفت: با همکاری و مساعدت شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، سبد پژوهشی و طرح پروژه‌های زیست‌محیطی تهیه و با ارسال آنها به دانشگاه‌های معتبر، پروپوزال‌های دریافتی در حال بررسی است.

فتاحی تصریح کرد: یکی از پروژه‌های پژوهشی مرتبط با محیط‌زیست، در ناحیه عملیاتی نفت‌شهر «پاک‌سازی خاک‌های آلوده به مواد هیدروکربنی نفت‌شهر با میکروارگانیسم‌های بومی و کنسرسیوم آنها» است که هم‌اکنون در مرحله آزمون میدانی قرار دارد و تحت شرایط مناسب آزمایشگاهی بازدهی بسیار بالایی داشته و امید است این مهم در پایلوت میدانی نیز محقق شود که در آینده بتوان با صرف هزینه‌های اندک، خاک‌های ‌آلوده در نواحی عملیاتی را به‌طرز چشمگیری کاهش داد.

وی به کمبود منابع آبی در غرب کشور اشاره و اعلام کرد: امسال نیز با توجه به کاهش نزولات آسمانی و کمبود منابع آبی، برنامه‌ریزی و انجام فعالیت‌هایی از جمله صرفه‌جویی در مصرف آب (تعویض شیرآلات معیوب، بازرسی دوره‌ای سیستم‌های آب‌رسانی و...)، بهینه‌سازی مصرف انرژی (تنظیم شعله مشعل‌ها، افزایش بازرسی دوره‌ای و تعمیرات پیشگیرانه) و خاموش کردن لامپ‌های اضافی و تجهیزات الکتریکی و گرمایشی در زمان ترک اتاق مدنظر قرار دارد.

منبع: شانا

کلیدواژه: محیط زیست نفت شهر شرکت نفت مناطق مرکزی ایران شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب محیط زیست نفت شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۸۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳

گروه استان‌های ایسکانیوز؛ چهارمحال و بختیاری-تامین آب در مناطق خشک و در دوره‌های خشکسالی، برای موضوعات مختلفی از جمله شرب، کشاورزی و صنعت، همواره یکی از موضوعات پر مناقشه، از سالیان گذشته تا به امروز بوده است.

مناقشاتی که عمدتاً محوریت آن، غیرمجاز بودن انتقال‌های آب، خصوصا انتقال‌های آب بین حوضه‌ای است؛ مسئله‌ای که هم قوانین بین‌المللی و هم قوانین ملی به آن اذعان دارند و بارها مسئولان مختلف، گفته‌اند که انتقال آب بین حوضه‌ای غیرقانونی است.

در این بین اگرچه برخی انتقال‌های آب بین حوضه‌ای در دهه‌های اخیر برای تامین آب شرب مناطق مختلف کشور صورت گرفته است، اما نمی‌توان از تاثیرات مخرب انتقال‌های آب، چشم پوشی کرد.

خصوصاً اینکه در برخی موارد حقوق مبدأ، حقوق محیط زیست و سایر حقوق هم رعایت نشده است؛ برای همین اعطای مجوز در زمینه انتقال‌های آب بین حوضه‌ای، اخیراً، یکی از پرچالش‌ترین مباحث حوزه آبی است.

چند روزی است، اهالی بخش پادنا شهرستان سمیرم، نسبت به احداث سد و انتقال آب رودخانه ماربر، اعتراض خود را در محافل و در کوچه‌ها و خیابان‌ها بیان می‌کنند.

انتقال آبی که قرار است آب رودخانه ماربر را از بخش پادنای شهرستان سمیرم به مرکز استان اصفهان منتقل کند، یک انتقال آب بین حوضه‌ای که از حوضه آبریز کارون به حوضه زاینده‌رود و البته بین حوضه‌های اصلی، یعنی انتقال آب از حوضه اصلی آبریز خلیج فارس به فلات مرکزی است.

به گفته اهالی این منطقه، این انتقال آب مجوز وزارت نیرو و مجوزهای زیست‌محیطی را ندارد و بدون رعایت حقوق مبدأ، در حال انجام است؛ مسئله‌ای که کشاورزی و شرب منطقه را نیز تحت تأثیر خود، قرار می‌دهد.

البته که این نکته را هم باید گفت که رودخانه ماربر، یکی از سرشاخه‌های رودخانه خرسان و نهایتاً سرشاخه رودخانه کارون است؛ یعنی در صورتی که انتقال آب رودخانه ماربر، انجام شود، شاهد کم‌آب شدن رودخانه خرسان و نهایتاً کم‌آب شدن رودخانه کارون و سد کارون۳ هستیم.

مسئله‌ای که قطعاً طبیعت و محیط زیست استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و خوزستان را تحت تأثیر خود قرار داده و اثرات مخرب و زیان‌باری دارد.

کنشگر اجتماعی*

انتهای پیام/

کد خبر: 1228772 برچسب‌ها سد آبی چهارمحال استان خوزستان اصفهان

دیگر خبرها

  • ترمیم راه‌های روستایی در کرمان با شروع بارش باران + فیلم
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد
  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • اخذ اسناد ۹۷۶ هکتاری بستر رودخانه حاجی عرب در استان قزوین
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • هشدار وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین