Web Analytics Made Easy - Statcounter

«فیض الله عرب سرخی» یک فعال سیاسی اصلاح طلب در رابطه با تصمیم جبهه اصلاحات مبنی بر حمایت یا عدم حمایت از مهرعلیزاده و همتی اظهار کرد: مجموعه اصلاحات در این دوره حرکتی هماهنگ و قابل قبول را تعقیب کرده است ولی همه نامزدهای جبهه رد صلاحیت شدند جبهه تا اینجا گفته ما نامزدی نداریم ولی آیا این تصمیم آخر خواهد بود هنوز نمی توانیم این را با قطعیت اعلام کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ناطقان: «فیض الله عرب سرخی»، یک فعال سیاسی اصلاح طلب،  در رابطه با تذکر رهبر معظم انقلاب و در پی آن عملکرد شورای نگهبان و تاثیر آن در مشارکت عمومی اظهار کرد: به نظر من بیانات رهبری اولا از این زاویه حائز اهمیت بود که برخلاف آنچه که تاکنون در جامعه ترویج می شد که انچه که گفته می شود قطعی و مسلم است و هیچ خدشه ای در آن نیست، صحبت های رهبری متذکر می شود که اینچنین نیست و می شود در همین سطح بحث ها و انتخاب ها و تایید ها و تکذیب ها محل خدشه باشد.



او افزود: توجه داشته باشید که دو تن از فقهای شورای نگهبان معترضانه در مورد تاییدها و رد کردن های شورای نگهبان مصاحبه کردند و حرف زدند و احتمالا سخنان رهبری به این مباحث هم نظر داشته است. اولین نتیجه ای که ما از سخنان رهبری می گیریم این است که این تصمیمات آنچنان از قطعیت برخوردار نیست و آنها هم می توانند مثل همه آدم های دیگر اشتباه کنند و تصمیمات آنها هم قابل نقد است و داشتن صرف جایگاه قانونی به این معنا نیست که خدشه ای در تصمیمات آنها راه نداشته باشد.

عرب سرخی با تاکید براینکه نظرات رهبری نشان داد در احراز صلاحیت ها خدشه ای در حد جفا وجود داشته، ادامه داد: حال اینکه بعد از سخنان رهبری چه اتفاقی افتاد که به رغم اینکه در بیانات ایشان تصریح وجود داشت که گزارشات غلطی داده شده و احیانا در حق کسانی جفا شده و ظلم شده است، هیچ تغییری در این باره صورت نگرفت و باید از دست اندرکاران شورای نگهبان سوال کرد. برخی گفته اند منظور رهبری از اینکه ظلم و جفا شده این است که احیانا از طرف افراد و اشخاص است که نقل هایی کرده اند یا رسانه هایی که این حرف ها را منتشر کردند و شاید جفا و ظلم از طرف آنها صورت گرفته باشد ولی در کل این بیانات رهبری نشان می دهد که خدشه ای در حد ظلم و جفا وجود دارد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه سطح این دوره از مناظرات به شدت پایین است، افزود: من دو جلسه مناظره را شنیدم البته برنامه های مختلفی از نامزدها پخش شده است ولی می توانم بگویم آنچه به عنوان مناظره پخش شد به هیچ وجه نشان دهنده یک برنامه یا مناظره واقعی نبود که برنامه های نامزدها را به طور تقابلی به جامعه عرضه کند تا جامعه احیانا از این طریق دست به انتخاب بزند. اساسا سوالات نامزدها با هم فرق دارد و مثل مسابقات تلویزیون انتخاب شده است و شما برنامه ها را در مقابل هم نمی بینید و همچنین نمی بینید که نامزدها در مقابل یک سوال و نسبت به یک موضوع راهکار ارائه کنند تا امکان مقایسه و انتخاب وجود داشته باشد. ضمن اینکه سطح مناظرات بسیار پایین بود و حتی به مهمترین مسائل در حوزه اقتصادی اشاره ای نمی شد و صدا وسیما تصمیم می گرفت مهمترین مساله چیست نه اینکه نامزد ها بگویند.


او خاطرنشان کرد: عامل تحریم در چند سال گذشته یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در اقتصاد بود یا کرونا که در یک و نیم سال گذشته، ضربات اقتصادی متعددی به مردم کشور زده است اما در مناظرات اساسا چنین مباحثی مطرح نشد بنابراین برنامه ای که به صورت مناظره برگزار شد به لحاظ ساختار و محتوا و سطح برخورد و موضوعات مطرح شده بسیار ضعیف بود و در حدی نبود که پیامی با جامعه بدهد و یا در انتخاب کمک کند، در عین حال در بین این مجموعه در بین صحبت های آقایان مهرعلیزاده و همتی نکات مثبت و روشنی دیده می شد.

عرب سرخی در رابطه با تصمیم جبهه اصلاحات مبنی بر حمایت یا عدم حمایت از مهرعلیزاده و همتی اظهار کرد: مجموعه اصلاحات در این دوره حرکتی هماهنگ و قابل قبول را تعقیب کرده است هم در مقام تاسیس تشکیلات جبهه اصلاحات ایران و هم در مقام تصمیم گیری و سعی کرد، همه نامزدهای اصلاح طلب تعیین شده را به ثبت نام توصیه کند ولی همه نامزدهای جبهه رد صلاحیت شدند و جبهه اعلام کرد نامزدی ندارد در عین حال دو نامزدی که از لحاظ تفکر با جریان اصلاحات نسبت دارند رها نشدند و در ارتباط و تماس با آنها هستند ولی اینکه تصمیم نهایی چه خواهد شد این تصمیمی است که جبهه اتخاذ می کند.


او در پایان گفت: شاید از وجوه مثبت جریان اصلاحات است که افراد هر نظری داشته باشند به عنوان فرد نظر محترمی دارند ولی در نهایت تصمیم آخر جمعی است و جبهه تصمیم گیرنده خواهد بود. جبهه تا اینجا گفته ما نامزدی نداریم ولی آیا این تصمیم آخر خواهد بود هنوز نمی توانیم این را با قطعیت اعلام کنیم. جبهه اصلاحات ایران در آخرین موضع گیری خود این را اعلام خواهد کرد که نامزدی دارد یا ندارد ولی وضعیت را رصد می کند و تصمیم را اعلام خواهد کرد. اینکه نامزدی ندارد به معنی تحریم انتخابات نیست و حتی اگر چنین رویکردی وجود داشته باشد باز جبهه آن را تصمیم می گیرد و به جامعه اعلام می کند.
برچسب ها: اصلاحات ، کاندید ، ناطقان ، صلاحیت ، همتی ، مهرعلیزاده

منبع: ناطقان

کلیدواژه: اصلاحات کاندید ناطقان صلاحیت همتی مهرعلیزاده شورای نگهبان جبهه اصلاحات خدشه ای اصلاح طلب عرب سرخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۸۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه

کارشناس بورس با بیان اینکه طرح عایدی بر سرمایه کاریکاتوری اقتصادی بر فضای اقتصادی کشور است، گفت: این طرح‌ در شرایطی در حال اجراست که هنوز اصلاحات اقتصادی شروع نشده‌ و تا زمانیکه ما با قیمت گذاری دستوری، ارز دو نرخی و کاهش ارزش پول ملی مواجه هستیم، انجام و اجرا شدن اینگونه طرح‌ها صحیح نیست.

جواد نصر اصفهانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص طرح مالیات بر عایدی سرمایه اظهار کرد: این طرح از سال گذشته در دستور کار مجلس قرار داشته است و بعد از تعامل با شورای نگهبان، دیروز مجدد بندهایی از آن اصلاح و مورد تأیید قرار گرفت.

وی افزود: اگر این طرح را از منظر اقتصادی و کلی مورد بررسی قرار دهیم می‌بینیم که در دیگر کشورهای غربی و توسعه محور در فضاهای مالیات ستانی اجرا و تعریف شده است، حال باید به این موضوع توجه کرد که این کشورها در کنترل فضای اقتصادی رو به توسعه خود موفق بوده و تورمی را تجربه نمی‌کنند.

کارشناس بورس مطرح کرد: مالیات بر عایدی سرمایه به معنی کلمه، مالیات بر عایدی سرمایه است و نه مالیات بر تورم، در شرایط فعلی کشورمان، این طرح در واقع مالیات بر تورم است چرا که هر آنچه عایدی سرمایه به شمار می‌آید به واسطه تورم به‌وجود آمده و در واقع مالیات ستانی از تورم است.

نصر اصفهانی با اشاره به اینکه این طرح از نظر اقتصادی چرا باید انجام بشود و آیا انجام آن صحیح است یا خیر گفت: از این منظر برخی از طرح‌ها گام آخر اصلاحات اقتصادی در کشورهای رو به توسعه هستند، زمانیکه تمام گام‌های اصلاحات اقتصادی انجام و به یک توسعه و ثبات اقتصادی دست پیدا کردیم در مرحله آخر طرح‌های مانند مالیات بر عایدی سرمایه و حذف صفر از پول ملی باید انجام شوند.

مالیات بر عایدی سرمایه، طرحی کاربردی اما به عنوان گام آخر اصلاحات اقتصادی

وی با بیان اینکه طرح عایدی بر سرمایه کاریکاتوری اقتصادی بر فضای اقتصادی کشور است، ادامه داد: این طرح‌ها در صورتی در کشور در حال اجرا هستند که هنوز اصلاحات اقتصادی شروع نشده‌اند و تا زمانیکه ما با قیمت گذاری دستوری، ارز دو نرخی با اختلاف ۵۰ درصدی نرخ حمایتی با بازار آزاد و کاهش ارزش پول ملی مواجه هستیم انجام و اجرا شدن اینگونه طرح‌ها صحیح نیست؛ مالیات بر عایدی سرمایه طرحی خوب و کاربردی خواهد بود اما به شرط آنکه به عنوان گام آخر اصلاحات اقتصادی قرار بگیرد.

کارشناس اقتصاد افزود: رخ داد مثبت این طرح، ثبت معافیت‌هایی همچون معاملات املاک، خانه‌های نوساز و معاملات طلا است که باعث می‌شود ۸۰ تا ۹۰ درصد مردم در تور مالیات بر عایدی سرمایه نیافتند، اما ذکر این نکته مهم است که زیرساخت‌ها همچنان مشکل دارند و مردم نیز باید بدانند که زیرساخت‌های فعلی کشور آماده اجرای این چنین قوانینی نیست.

نصر اصفهانی گفت: بازارهایی همچون املاک و خودرو که دارای سامانه‌هایی برای ثبت و رصد هستند بازار طلا، دلار و ارز نیز نیازمند چنین سامانه‌هایی برای پیگیری دقیق‌تر برای شامل شدن به مالیات هستند، که این زیرساخت تا دو سال آینده انجام نخواهد شد.

وی در خصوص بازار سرمایه اظهار کرد: به دلیل جذابیت و ایجاد پول بازار سرمایه در تمام دنیا از مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند، این خود یک اتفاق خوب است چرا که محل سفته بازی‌ها باید در بورس باشد، حال باید بازار سرمایه جذاب شود تا هر شخص با قصد نوسان‌گیری و سفته بازی می‌خواهد در بازار حضور داشته باشد در بازار سرمایه بیاید و فشار بر دلار و زندگی مردم نباشد و این خود نیز نیازمند کمی شفافیت بیشتر است.

کارشناس بورس افزود: در کل مالیات بر عایدی سرمایه با تمامی مزیت‌ها و معایب در کشور ما اجرا می‌شود و باعث تغییر ادبیات سرمایه‌گذاری در کشور خواهد شد؛ شیوه و ابزارهای نوین تحلیل‌گری، معامله‌گری و مدیریت جایگزین ابزارهای قدیمی می‌شوند و افراد و مردمی که خود را برای این ابزار و تغییرات آماده کرده‌اند می‌توانند از لحاظ اقتصادی برای خود اتفاق خوبی را رقم بزنند، اما ۹۰ درصد مردم ما برای چنین تغیراتی آماده نیستند به طور مثال در یکی از تبصره‌های که دیروز در مجلس تصویب شد، عنوان شده بورس، صندوق‌های بورسی، گواهی سپرده کالا و صندوق‌های کالا از مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند، در حالی که در صورت خرید طلا باید مالیات آن پرداخت شود اما اگر طلا در گواهی سپرده بورس خریداری شود با اینکه هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند اما از پرداخت مالیات معاف خواهند شد.

نصر اصفهانی ادامه داد: صندوق‌های طلا خود ابزار، انواع و حباب‌های گسترده دارند و فضای کلی هنوز به سمتی نرفته است که مردم با این فضاها عجین شوند و کسانی که برای آموزش بروز کردن خود در خصوص این ابزارها شروع کرده‌اند موقع بهره‌برداری بهترین استفاده از آن ابزارها را خواهند داشت.

وی افزود: نقد ما به کلیت این قانون و طرح است، چرا که کشور ما دارای تورم ۴۰ درصدی است و هر سال با افزایش تورم و رکورد روبرو بوده در حالی که نقدینگی بسیار افزایش پیدا کرده است، سوالی که به وجود می‌آید این است که چرا با این شرایط مردم باید در این حوزه مالیات پرداخت کنند؟ زمانیکه نقدینگی کنترل و تورم تک رقمی را طی چند سال در کشور تجربه کردیم آن زمان می‌توان از مردم مالیات بر عایدی سرمایه گرفته شود.

کارشناس اقتصاد ادامه داد: نقد ما به بندها نیست، بندها چرا که تقریباً بخصوص معافیت‌های در نظر گرفته شده، معافیت‌های خوب و کاملی هستند، بلکه نقد به خود مالیات بر عایدی با شرایط فعلی کشور است، اصلاحات اقتصادی کشور جوابگوی معافیت بر عایدی سرمایه نمی‌شود.

نصر اصفهانی پیشنهادهای در این حوزه داد: یکی از آن‌ها اصلاحات اقتصادی است که با گذشت زمان ُاین فرصت‌ها از دست خواهند رفت، اصلاح قیمت‌گذاری، حذف قیمت‌گذاری دستوری، حذف ارگان‌های که در ساز و کار قیمت‌گذاری دستوری مانند شورای رقابت دخالت می‌کنند، تک نرخی کردن قیمت ارز و کم شدن فاصله دلار آزاد با ارز نیمایی، با توجه به شعار سال که حمایت از تولید است از تولید کنندگان حمایت شود و با کنترل دلار نیما در واقع صادرکننده داریم تنبیه می‌کنیم و باعث بسته شدن دروازه‌های صادراتی کشور می‌شود، منتها با ورود ذی‌نفعان که وارد کنندگان هستند که بسیاری ازنان در بدنه اقتصادی دولت هستند و اصلاحات اقتصادی را به دولت نمی‌دهند.

کد خبر 747592

دیگر خبرها

  • هجمه مسئولان صهیونیست ضد گالانت درباره وضعیت جبهه شمال
  • لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
  • پیش‌بینی وضعیت هوا طی روزهای آینده/ تداوم باد و باران در این نقاط
  • محمد خوش‌چهره: «اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!
  • تصمیم گیری در خصوص اجرای طرح حامیم و جشنواره ملی نهج البلاغه
  • تبلیغ نافرمانی مدنی توسط رئیس جبهه اصلاحات
  • پیش‌بینی وضعیت هوا طی روزهای آینده/ کدام استان‌ها بارانی میشوند؟
  • اورونوف، ایجنت ماشاریپوف نمی شود! | تصمیم ستاره ازبک برای فصل آینده
  • کیهان: مذاکره با آمریکا به نفع آمریکا است نه ایران
  • کرمانشاه نیازمند انجام اقدامات قرارگاهی است