Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیگیری‌های وزارت علوم برای اولویت بخشیدن به واکسیناسیون دانشجویان از وزارت بهداشت همچنان ادامه دارد و براین اساس برنامه‌ای احتمالی تدبیر شده است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی دانشجویان در روز‌های شیوع کرونا بیشترین آسیب را دیدند. از دور ماندن از فضای رقابتی دانشجویی گرفته تا آموزش‌هایی که با قطع و وصل شدن اینترنت دستخوش تغییر می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما وقتی بحث واکسیناسیون به میان آمد جامعه دانشگاهی برای بازگشایی دوباره دانشگاه امیدوارتر از گذشته شد. البته که دانشگاهیان معتقدند در این روز‌های کرونایی هیچ دانشگاهی تعطیل نیست و دانشجویان تحصیلات تکمیلی کم و بیش در آن فضا به تناسب فعالیت‌شان حضور دارند، اما به طبع خبری از آن شور و هیجان و رفت‌وآمد دانشجویان مقاطع مختلف و اعضای هیئت علمی نیست.

درحالیکه صحبت از حضوری برگزاری شدن کلاس‌های آموزشی از مهرماه ۱۴۰۰ است، تنها صفر تا صد دانشجویان علوم پزشکی دربرابر کرونا واکسینه شدند و علیرغم تاکیدات و مطالبات بسیار خانواده وزارت علوم، اما خبری از واکسینه شدن دانشجویان این وزارتخانه نیست.

محمودفتوحی فیروزآبادی رئیس دانشگاه صنعتی شریف درگفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره آموزش‌های دانشجویان در روز‌های کرونایی بیان کرد: دانشگاه‌ها بعد از پاندمی کرونا در اسفند ۹۸ به آموزش‌های مجازی روی آوردند و اگرچه تا آن زمان تجربه خیلی خوبی در کشور برای این امر وجود نداشت، اما حال حاضر آموزش‌های مجازی تجربه خوبی است. البته نمی‌توانیم کیفیت آموزش‌های مجازی را با آموزش‌های حضوری یکسان بدانیم قطعا آموزش‌های حضوری کیفیت بالاتری دارند.

رییس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به عدم حضور دانشجویان در دانشگاه به دلیل پیشگیری از شیوع هرچه بیشتر ویروس کرونا ادامه داد: وقتی دانشجویان در دانشگاه حضور پیدا نکنند و آموزش‌ها مجازی پیش رود هیچ تعاملی بین آن‌ها و اساتید شکل نخواهد گرفت و فشار روی دانشجویان زیاد است.

وی عدم حضور دانشجو در دانشگاه را از لحاظ انجام کار‌های پژوهشی و قرارداد‌های ارتباط با صنعت چالش‌ساز مطرح کرد و اظهار داشت: در دانشگاه صنعتی شریف سعی کردیم تا حد امکان با حفظ پروتکل‌های بهداشتی و اولویت قرار دادن سلامت دانشجویان حضور تحصیلات تکمیلی‌ها را بیش از پیش داشته باشیم، اما اگر این روند ادامه پیدا کند ممکن است شرایط به گونه‌ای شود که تعدادی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و به ویژه ارشد‌ها بدون دیدن دانشگاه فارغ‌التحصیل شوند که این مسیله جای نگرانی دارد.


وی ادامه داد: بنابراین باید تلاش کنیم کاری را انجام دهیم که حضور دانشجویان در دانشگاه هرچه سریعتر از سر گرفته شود. برنامه موجود و مطالبه حال حاضر دانشگاهیان این است که وزارت بهداشت بحث واکسیناسیون اساتید، دانشجویان و کارمندان دانشگاه‌ها را در اولویت بالا قرار دهد، چون بدون واکسیناسیون امکان حضور تعداد زیادی از دانشجویان در دانشگاه وجود ندارد و این نگرانی وجود دارد که اگر بدون واکسیناسیون دانشجویان راهی دانشگاه و خوابگاه شوند با مشکلاتی مواجه شوند.


فتوحی فیروزآبادی با بیان اینکه وزارتخانه‌های علوم و بهداشت درباره واکسیناسیون دانشگاهیان جلس ه‌ای را تشکیل دادند، عنوان کرد: در این جلسه تمام نمایندگان حاضر واکسیناسیون اساتید و دانشجویان را اولویت می‌دانستند لذا طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته (البته با یک عدم قطعیت) تلاش می‌شود حتی الامکان تا پایان تابستان و پاییز امسال دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاهی به نوبت واکسینه شوند.


رییس دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: اگر همه برنامه‌ها پیش رود و عدم قطعیت‌ها کاهش یابد تا اول مهرماه امسال اساتید و کارکنان همراه با عدد تقریبی ۵۰۰ هزار دانشجو (عمدتا دانشجویان تحصیلات تکمیلی) واکسینه خواهند شد و بقیه دانشجویان به نوبت در پاییز برابر کرونا واکسن می‌زنند.

مطابق جدول اعلامی از سوی وزارت بهداشت که زمان واکسیناسیون افراد براساس رده سنی را نشان می‌دهد حاکی از آن است که تمام کشور تا پایان پاییز امسال واکسن خواهند زد و آخرین گروه همین جوانان دانشجوی ۱۸ سال به بالا هستند.

بنابراین دلسوزی‌ها و صحبت‌های ستاد کرونا و وزارت بهداشت در این امر آنچنان حقیقت ندارد و آن‌ها مطالبات برای اولویت بخشیدن به واکسیناسیون دانشجویان را هیچ می‌دانند اگر غیر این باشد باید تا پیش از شروع سال تمام دانشجویان کشور را واکسینه می‌کردند نه اینکه از جمعیت میلیونی تنها تا مهر ۱۴۰۰ شاهد واکسن زدن حدود ۵۰۰ هزار دانشجو باشیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان شروع کلاس‌های حضوری دانشجویان کارشناسی از نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ (ترم بهمن ماه) وجود دارد یا خیر، گفت: این امکان نیز وجود دارد که کلاس‌های حضوری از ابتدای مهرماه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی آغاز شود و سپس دانشجویان دیگر از بهمن ماه ۱۴۰۰ (ترم دوم سال تحصیلی) سر کلاس حاضر شوند.

فتوحی فیروزآبادی تاکید کرد: در این بین آنچه اهمیت دارد این است که تا دانشجویان واکسینه نشوند هیچ کلاس حضوری برپا نخواهد شد. درحال حاضر دانشجویان تحصیلات تکمیلی به صورت خیلی محدود در کلاس‌های تحقیقاتی و آزمایشگاهی حضور دارند، اما حضور تمام دانشجویان باید به گونه‌ای باشد هم استاد و هم دانشجو واکسینه شده باشند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت علوم دانشگاه شریف بازگشایی دانشگاه ها واکسیناسیون دانشجویان ستاد کرونا دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشجویان در دانشگاه دانشگاه صنعتی شریف وزارت بهداشت دانشگاه ها آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۸۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد

ایسنا/بوشهر امروز ۱۱ اردیبهشت و در آستانه روز معلم، اولین خوابگاه متاهلی دانشجویی دانشگاه خلیج فارس بوشهر با حضور دکتر علی خطیبی معاون اداری، مالی و توسعه منابع وزیر علوم و آیت الله صفایی حائری، نماینده ولی فقیه در استان بوشهر افتتاح و کلید واحدهای آن طی مراسمی به زوج‌های دانشجو اهدا شد.

به گزارش ایسنا این خوابگاه ۲۸ واحدی که اولین خوابگاه متاهلی در استان بوشهر نیز محسوب می‌شود، با کمک ستادی وزارت علوم تامین شده است.

گفتنی است در راستای توسعه ظرفیت‌های خوابگاه به ویژه برای دانشجویان متاهل، برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات برای افزایش تعداد خوابگاه‌های متاهلی در این استان در حال انجام است.
 
شایان ذکر است، از ابتدای روی کارآمدن دولت سیزدهم و در راستای قانون حمایت از خانواده و جمعیت، نهضت ساخت خوابگاه‌های متاهلی در وزارت علوم شروع شده است و در قدم اول، تا پایان سال ۱۴۰۲ در حدود ۳۵۰ واحد خوابگاه متاهلی مورد بهره‌برداری قرارگرفت که این مقدار تا هفته دولت به ۶۰۰ واحد خواهد رسید.

این در حالی است که تعداد کل خوابگاه‌های متاهلی ساخته شده در عمر آموزش عالی، یعنی از زمان ساخت دانشگاه تهران به عنوان اولین دانشگاه کشور در سال ۱۳۱۳ تا سال ۱۴۰۰، کمتر از ۱۰۰۰ واحد بود.

وزارت علوم دولت سیزدهم با وجود مشکلات موجود در تامین اعتبارات دولتی، با اقداماتی همچون تلاش برای جذب حمایت خیرین و اختصاص زمین‌های بلااستفاده برای ساخت خوابگاه و مولدسازی دارایی‌های بلااستفاده در جهت توسعه هرچه بیشتر خوابگاه‌های متاهلی هدفگذاری نموده است.

هم‌اکنون تعداد ۳۲۰۰ خوابگاه متاهلی در ۵۴ دانشگاه کشور در مراحل مختلف ساخت و تامین منابع قرار دارند و برنامه‌ریزی برای ساخت ۲۶۰۰ خوابگاه نیز در حال اقدام است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین
  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد
  • خبر مهم برای معلمان غیردولتی؛‌ کاهش محسوس ساعات کاری در هفته با بیمه کامل
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت شروع می شود
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی برگزار شد
  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • انجام مرحله نخست واکسیناسیون فلج اطفال اتباع خارجی در کردستان
  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • آموزش علوم پزشکی از کلاس درس تا عرصه