Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-26@20:15:31 GMT

آخرین مناظره با پایان باز

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۰۹۶۰۳

آخرین مناظره با پایان باز

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه جام جم؛ علیرضا زاکانی، در بدو ورود به رسانه‌ملی گفت: با نام زنان، اقوام، ایثارگران و... عده‌ای به دنبال کاسبی هستند. عبدالناصر همتی، نامزد دیگر هم در پاسخ به این اظهارات گفت: برخی نامزد‌ها دارند با نام زنان و اقلیت‌ها شعار می‌دهند.   همسرم خانم سپیده شبستری را به تلویزیون فرستادم و سایر نامزد‌ها هم تقلید کردند و دختران و فرزندان خود را به صداوسیما فرستادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
محسن رضایی، دومین فردی بود که وارد رسانه‌ملی شد و گفت: ما برنامه‌هایی که برای بانوان داریم از خانه آغاز می‌شود و تا کسب و کار و ورزش و هیات دولت ادامه دارد.   محسن مهرعلیزاده هم در جمع خبرنگاران گفت اگر نگاه مسؤولان به مردم نگاه از بالا به پایین و ارباب و رعیتی نباشد، مسؤولان بهتر و دقیق‌تر می‌توانند با دغدغه‌های مردم آشنا شوند. سید ابراهیم رئیسی هم گفت مدیرانی که انتخاب می‌کنم، سه شرط اساسی مردمی بودن، ضدفساد بودن و روحیه انقلابی داشتن به معنای اهل «ما می‌توانیم» بودن را باید دارا باشند تا در مسائل بهانه تراشی نکنند و بگویند مانع بود و نشد و واقعا کار را پیش ببرند.   سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی هم با تاکید بر این‌که هر دولتی سرکار بیاید متعهد به قرارداد‌های بین‌المللی است، برای حضور در سومین مناظره، جمع خبرنگاران را ترک کرد. سعید جلیلی، آخرین نامزدی که در جمع خبرنگاران حاضر شد، بیان کرد: بسیاری از مشکلات و دغدغه‌های مردم شاید سخت‌تر از کرونا باشد، اما مانند کرونا ناشناخته نیست.   سخنان نامزد‌ها در بدو ورود به رسانه‌ملی روحی شد در کالبد سومین مناظره و نشان داد قرار نیست، چون دو فرصت‌سوزی گذشته مردم این بار هم دلسرد از شنیدن طرح و برنامه کاندیدا‌ها باشند و به این ترتیب هر کدام از نامزد‌ها بر اساس سطح دانش و درکی که از دغدغه‌های مردم داشتند، روش‌ها و ایده‌هایی را برای آینده کشور ترسیم کردند. در مجال پیش رو، بخش‌های مهم سخنان نامزد‌ها در دو نیمه ۹۰ دقیقه‌ای است.

بلد نبودند کشور را اداره کنند

مردم می‌گویند ما در پنجره‌های طلایی هستیم، اما متاسفانه وضعیت کشور به جای این‌که رشد پیدا کند دچار یک قفل و انسداد شده است.
در فقره کرونا ببینید مردم چقدر گرفتار شده‌اند. مردم یک نوع اختلال رفتار و سوءمدیریت در تصمیم‌گیری‌ها می‌بینند و بعد هم تقصیر‌ها گردن مردم می‌افتد!
در موضوع بنزین مشخص نشد چه کسی مسؤول است. ستاد‌هایی درست کردیم که همه پشت آن پنهان می‌شوند و در نهایت مقام معظم رهبری مجبور است وسط کار بیاید، چرا که از مسؤولان مربوط کسی حاضر نشد اظهار تأسف کرده و استعفا دهد و عذرخواهی کند.
اختیاری که این دولت حتی در مذاکره مستقیم با آمریکا، کدام دولت داشت؟  شما بلد نبودید کشور را اداره کنید.
ما معتقدیم می‌توانیم بورس را مدیریت کنیم همان‌طور که یکروزه بورس و دارایی مردم نابود شد، با همان بازه زمانی کم هم می‌توان بورس را نجات داد.
با استقرار دولت سلام، مساله کلاهبرداری که در سهام عدالت وارد بورس شد به سرعت به نتیجه خواهد رسید.
برنامه برای اشتغال سریع داریم که حداقل نیمی از جوانان جویای کار ظرف دو سال اول مشغول کار شوند و واکسیناسیون را تحت عنوان مهر و سلامت تا ۲۲بهمن به اتمام خواهیم رساند و درمان افراد بالای ۷۰سال در مراکز دولتی کاملا رایگان خواهد شد.
آموزش و پرورش نوین را جایگزین آموزش و پرورش فعلی می‌کنیم به‌طوری که عمر فرزندان‌مان تلف نشود و مهارت یاد بگیرند.
طول دوره تحصیل کوتاه و کنکور حذف می‌شود و با کمک نیرو‌های مسلح مسأله سربازی را حل و فصل می‌کنیم.
بزرگ‌ترین درد مردم این است که چرا همه چیز باید در بند پ (پول) خلاصه شود. دولت من دولتی است که بند غ (غیرت) را جایگزین بند پ می‌کند. مردم در مسؤولان غیرت و دلسوزی ندیدند. اگر یک جو غیرت بود، دختر ما بی‌جهیزیه نمی‌ماند و جیب مردم در بورس زده نمی‌شد.

آمریکا را وادار به اجرای تعهداتش می‌کنیم

۵۰ سال است که در کشورمان گرانی، بیکاری، کاهش ارزش پول ملی، معیوب‌بودن رشد اقتصادی کشور، نوسان در رشد اقتصادی و رو به پایین بودن رشد اقتصادی در ۵۰ سال اخیر را داریم. ما در این مدت می‌بینیم که ایران اقتدار ازدست‌رفته‌اش را بعد از ۳۰۰ سال به دست آورد و در برخی زمینه‌های دفاعی و امنیتی پیشرفت‌های خارق‌العاده‌ای کرده است.
وقتی بررسی می‌کنیم متوجه می‌شویم که چادر مشکی و ذرت در اختیار یک عده است و گوشت در اختیار کس دیگر؛ وقتی جلوتر می‌رویم به آقازاده‌ها برمی‌خوریم و حتی مافیا‌ها را مشاهده می‌کنیم.
ما نیازمند دو جراحی بزرگ در کشور هستیم که جراحی اول اصلاح از درون قدرت است و بایستی هرچه سریع‌تر این کار را انجام دهیم و به موضوع حکمرانی، مدیریت، ساختارها، قوانین، قواعد و رفتار‌ها برسیم و جراحی اساسی از درون قدرت عملیاتی شود؛ مساله دوم معماری نوین اقتصاد ایران است.
مشکلی در تهیه منابع یارانه ۴۵۰ هزار تومانی نخواهیم داشت و من در دولتم به بانوان خانه‌دار حقوق خواهم داد. ضمن این‌که موضوع مسکن سهل و ارزان را با اقساط ۴۰ و ۵۰ ساله اجرا خواهم کرد. همچنین کسب‌وکار‌های خانگی را فعال خواهم کرد.
در مساله مذاکرات هسته‌ای، رهبر معظم انقلاب خط‌مشی قهرمانانه و امکان و اختیار فوق‌العاده‌ای به دولت دادند و جانانه هم حمایت کردند. قرار بود که اقدامات دولت به یک شاهکار بزرگ در رفع تحریم‌ها تبدیل شود، ولی آنچه رخ داد آن بود که تحریم‌ها که رفع نشد بلکه تحریم‌های بسیار سنگینی هم به وجود آمد.
جوانان برای آن‌که ازدواج کنند نیازمند شغل و مسکن هستند؛ مسکن جوانان را در نهضت خانه‌سازی ایرانیان حل خواهم کرد. این در حالی است که خانه‌سازی دو بعد دارد. تولید و تولیدکنندگان و پیمانکاران ساختمانی بعد اول آن است و بعد بعدی آن موضوع تقاضا و خریداران مسکن است.
رأی شما بسیار مهم است، زیرا این رأی نه پوشش است و نه روکش و نه پیشکش؛ زیرا رأی شما رویش است و بایستی با رأی خودتان به رویش آینده کشور کمک کنید.

تصمیم‌گیرنده درباره بنزین دولت بود

برنامه اقتصادی ما بخش اول اصلاح دولت و مبارزه با فساد، ناکارآمدی و تبعیض و بخش دوم حمایت از خانواده‌ها و اقشار محروم و بخش سوم حمایت از کسب‌وکار و تولید است.
باید سامانه جامع اطلاعات اقتصادی ایجاد کرد تا همه داده‌های اقتصادی را رصد کند و سامانه شفافیت از برنامه‌های ماست که همه قرارداد‌ها و عملکرد شرکت‌ها و مدیران دولتی پشت ویترین قرار گیرد.
تحول نظام اداری مهم است و فساد اداری قابل‌قبول نیست. خیلی از ادارات ما در تراز انقلاب اسلامی نیستند و باید فسادزدایی شوند و ضابطه‌های دست و پاگیر برداشته شود و مجوز‌هایی که حال تولیدکنندگان را می‌گیرد، باید کم شود.
اقتدار خارجی امتداد اقتدار داخلی است. شما وقتی جوجه‌کشی می‌کنید و صف مرغ دارید، نمی‌توانید برجام را اجرا کنید. برجام قراردادی است که با شروط خود در کشور تصویب‌شده، برجام را یک دولت مقتدر می‌تواند اجرا کند.
تصمیم‌گیرنده بنزین خود دولت و اعلامش صرفا در جهت هماهنگی بود. در اجرای این طرح بی‌تدبیری بسیاری وجود داشت. هم گزارش دبیرخانه شورا وجود دارد و هم مسؤولان عالی‌رتبه قوه قضاییه که اولین پاسخگویش باید دولت باشد.
مردم باید بدانند رئیس‌جمهور نسبت به همه مردم نگاه یکسان داشته باشد. اهل سنت، کارگر و کشاورز همه برای رئیس‌جمهور، جمهور هستند و او هم در برابر همه تکلیف دارد.
در حوزه مقابله با کرونا به‌رغم همه زحمات خساراتی که مردم دیدند جای بررسی جدی دارد. سازمان بازرسی بررسی‌های جدی کرده و این نشان می‌دهد در مواردی با برخی بی‌تدبیری‌ها مواجهیم.
بار‌ها از بانک مرکزی خواستیم فهرست ارز‌های صادراتی را به ما بدهد. ۲۵میلیارد دلار ارز بوده که هرچه پیگیری کردیم هفت‌میلیارد دلار را بیشتر اعلام نکردند. بعد هم دولت فهمید باید خودش مشکل را حل کند و به قوه قضاییه نفرستد.
اگر می‌خواهید دو قطبی ایجاد کنید با شما‌ها ایجاد نمی‌شود.

درگیر پررویی‌های نجومی هستیم

امروز ام‌المسائل کشور گرانی و تورم است؛ به‌ویژه در حوزه خوراک و پوشاک که مردم را بیچاره کرده است. سال ۱۳۹۰ تورم حدود ۱۹ درصد بود که در سال‌جاری تورم نقطه‌به‌نقطه به ۴۹ درصد و تورم میانگین سالانه به ۳۸ درصد رسیده است.
حجم نقدینگی از ۶۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۹۲ به ۳۵۰۰ هزار میلیارد تومان در حال حاضر رسیده و شش‌برابر شده و پایه پولی هم دوبرابر شده و در این زمینه آقای همتی باید پاسخگو باشد.
در حوزه خصوصی‌سازی، واگذاری‌های ناحقی صورت گرفته که یک قلم آن، ۲۵۰۰ میلیارد تومان را به سه برادر واگذار کرده‌اند! واگذاری‌های ناحق را از حلقوم این‌ها بیرون می‌کشیم و به مردم بازمی‌گردانیم.
۷۰ میلیون نفر، بن‌کالای ۴۰ هزار تومانی در ماه دریافت خواهند کرد؛ همه این پول در بودجه امسال هست و ما حواله به غیب نمی‌دهیم.
شش‌میلیون و ۷۰۰ هزار شغل را به‌تدریج ایجاد خواهیم کرد و در سال اول ۵۰۰ هزار شغل ایجاد خواهد شد.
مردم عزیز ایران، علت مشکلات سه «نون» است که «نان» را از سفره شما بیرون برده است؛ ندانستن، نخواستن و نتوانستن!
آقای همتی در ۳۱ شهریور ۹۸ در یک نامه رسمی که امضای وی را دارد درخواست کرده قیمت بنزین ۵۰۰۰ تومان و قیمت نفت‌گاز هزار تومان شود تا کسری بودجه دولت جبران گردد؛ حالا چرا دروغ می‌گویید؟!
شما (همتی) اسرار مملکت را به صندوق بین‌المللی پول داده‌اید؛ این بزرگ‌ترین خیانت است که میزان ذخایر در دسترس و غیرقابل دسترس را گفته‌اید.
اگر بخواهیم فقط با دلار تبادل کنیم، اف‌ای‌تی‌اف روی گلوگاه ما می‌نشیند، اما در صورتی که با پول کشور‌ها به‌صورت دوجانبه تبادل کنیم، تحریم‌ها بلااثر می‌شود، اما دوستان نمی‌خواهند این اتفاق بیفتد.
این‌ها کسانی هستند که جز با توهین کار خودشان را پیش نمی‌برند؛ ما آمده‌ایم که با قرارگاه مرغ و صف کالا مردم را تحقیر نکنند.

برجام سند طلبکاری ملت است، نه بدهکاری

دغدغه مردم این است که چرا راه‌حل‌ها پایدار نیست. دولت می‌گوید سه سال تورم را کنترل کرده‌ام. تورم مثل باران نیست که بگوییم آیا امسال هست یا نیست! این موضوع باید یک‌روند ثبات داشته باشد.
کار رئیس‌جمهور با وزیر فرق می‌کند؛ رئیس‌جمهور باید اشراف داشته باشد به نقش هرکدام از وزارتخانه‌ها و برای هرکدام از مسائل از مسکن گرفته تا نظام سلامت، مأموریت تعیین کند.
برنامه اداره کشور، یک‌شبه نوشته نمی‌شود. با سفارش به اندیشکده که برنامه نوشته نمی‌شود. رئیس‌جمهور باید به برنامه اشراف داشته باشد تا در بزنگاه‌ها درجایی که کار متوقف می‌شود، بتواند گره را باز کند.
روز اول انتخابات به آقای روحانی گفتم اگر می‌خواهید اهداف‌تان را دنبال کنید، راهش این است که ماشین دولت را راه بیندازید. کندی این ماشین، یعنی ساختار اداری کشور شمارا به مقصد نمی‌رساند.
به‌عنوان کسی که ۳۳ سال کار سیاست خارجی کرده است به ضرس قاطع می‌گویم امکان تعامل سازنده و گسترده با جهان وجود دارد به‌ویژه در روابط اقتصادی.
درباره اف‌ای‌تی‌اف باید بگویم این نیست که باید ببینیم منافع ما را تأمین می‌کند یا نه؛ قاطعانه می‌گویم امضای کنوانسیون‌ها هیچ فایده‌ای برای کشور ما ندارد و حاضرم با هر کسی در این باره مناظره کنم.
برجام سند طلبکاری ملت است، نه بدهکاری. هزینه برجام را داده‌ایم و روزبه‌روز باید طلبکار باشیم؟  
رئیس‌جمهور باید همه حقوق مردم را ببیند و بداند در بدنه دولت و دستگاه‌ها چه خبر است، رئیس‌جمهور باید بفهمد در محیط اطراف او چه خبر است؟
سعی کردیم برای اداره کشور بک برنامه واقعی و قابل‌اجرا تهیه کنیم، نباید دچار تعارفات شد. رویکرد‌های کشور را نباید معطل جایی کنیم؛ مستقل از جناح‌های سیاسی باید کارکنیم.
هشت سال است مسائل کشور را دنبال کردیم، کار خوب را تایید، کار ناقص را جبران و کار خطا را اعلام کردیم.

روحانی، رئیس‌جمهور خوبی بود

چرا قیمت ارز و مسکن بالا رفت؟ خودمان را به راه دیگر نزنیم آقای رئیسی. تحریم در این یک دهه گذشته مبادلات اقتصادی ما با دنیا را به‌هم زده است.
من اقتصاد خواندم، دنیا را دیدم و برنامه دارم حتی برای کشور‌های همسایه که حاج‌قاسم عزیز توانست امنیت آن‌ها را ایجاد کند، برنامه دارم.
گفتند ۱۱ نفر که بیشترین معوقه بانکی را دارند معرفی کنید. این‌ها بیش از ۱۰ سال پیش منابع گرفتند. من فهرست این‌ها را به آقای رئیسی می‌دهم اگر خواستند معرفی کنند.
در مورد زنان حتما مایکرو فاینانس یا وام‌های خرد را راه‌می‌اندازیم برای این‌که به خوداشتغالی و کارآفرینی برسند.
وقتی شما می‌گویید با فیلترینگ مخالف هستید مثل این می‌ماند که طبری می‌گوید زمین‌ها و ویلا‌ها را در لواسان دوستانش به او داده‌اند. الان دوستان آقای طبری چرا آزاد هستند؟
در این طرحی که دارم حتما به دهک پایین به هر خانوار یک‌میلیون داده می‌شود، البته از طریق هدفمند کردن یارانه نه از طریق چاپ پول. برنامه‌های وسیعی برای زنان دارم.
آقای رئیسی، اقتصاد مثل دادگاه و زندان نیست. ریشه تورم را باید بخشکانیم. حکمرانی اقتصادی ما مناسب است. این‌گونه کشور را مانند زندان نمی‌شود اداره کرد.
همه می‌توانند کنار من باشند. پسر و برادر و همسر من فاسد نیستند و روز رای‌گیری زیر میز بزنید و نگذارید ۲۸خرداد به ۲۸مرداد تبدیل شود. تخریب‌ها و سنگ‌اندازی‌های این آقایانی که اینجا نشسته‌اند، اعتماد به برخی اطرافیان و ناهماهنگی در تیم اقتصادی باعث شد روحانی نتواند در دوران جنگ اقتصادی خیلی خوب عمل کند.
سه سال است که آقایان تخم یأس و ناامیدی در جامعه می‌کارند.   از رای شما می‌ترسند. از تاجزاده و جنیدی تا ظریف، آذری‌جهرمی و فرجی‌دانا و فردوسی‌پور از این‌ها استفاده خواهم کرد. ما در انتخاب‌ها اشتباه کردیم. به من اعتماد کنید. من به هیچ‌کس باج نداده و نخواهم داد.

اشکنه خوردن و لنگ پوشیدن راه‌حل نیست

امروز اقتصاد و معیشت ما متاسفانه دچار فضای سیاست‌زدگی سنگین شده است و بعضی‌ها هیچ التزامی به قانون و برنامه ندارند. این همه برنامه در اینجا گفته شد و آقای همتی مطالبی هم دراین‌باره گفتند، اما افسوس هیچ التزامی به اجرای قانون نیست.
بعضی‌ها راه‌حل‌هایی ارائه می‌دهند که آن‌ها راه‌حل‌های مورد نظر و واقعی نیست. اشکنه خوردن و لنگ پوشیدن راه‌حل نیست. ما نمی‌توانیم بحران‌ها را کنار بگذاریم و بر مشکلات فائق بیاییم. می‌توانیم بر اساس برنامه‌های من مشکلات را حل کنیم به شرطی که با هم باشیم.
آقای رئیسی گفتند من خودم اینستاگرام و تلگرام دارم. آقای رئیسی، الان که با مردم مهربان شده‌اید لطفا همین الان دستور دهید که فیلترینگ‌ها برداشته شود.
حداکثر میزان درآمد در کشور ما در سال ۶۰۰۰ دلار برای هر ایرانی است و ما بر اساس میانگین‌ها همان را می‌خوریم و ریالی پس‌انداز نداریم.
می‌دانم که ناکارآمدی اجزای مختلف اجرایی، قانون‌گذاری و قضایی کشور و سایر نهاد‌های پیدا و پنهان در عرصه قدرت، امید را از شما گرفته، ولی به‌عنوان یک سرباز کوچک وطن از شما می‌خواهم امید خود را از دست ندهید. مصیبت امروز ایران ما ماحصل زیاده‌خواهی و ظلم عده‌ای اندک، سکوت و بی‌عملی بخشی از مردم و نیز نزاع‌های بی‌مورد بسیاری از مسؤولان است.
قرار بود جمهوریت جمهوری اسلامی حفظ شود و مردم در راس امور باشند. قرار بود برای بیان اندیشه محدودیت نبوده و به قول شهید مطهری حتی مارکسیست‌ها در دانشگاه در بیان سخن خود آزاد باشند. قرار بود تمام سلایق در انتخابات حضور داشته و مردم در گزینش شایسته‌ترین‌ها صاحب حق باشند. قرار بود با رفع رانت و تبعیض و تحقق عدالت همه آحاد ایران فارغ از نژاد و قوم و زبان فرصت برابر داشته باشند. قرار بود مردم در این‌که چه می‌اندیشند، چه می‌خورند، چه می‌پوشند و چه می‌کنند و در یک کلام در انتخاب سبک زندگی آزاد باشند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: مناظره انتخابات ریاست جمهوری رئیس جمهور رئیس جمهور آقای رئیسی نامزد ها تحریم ها راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۹۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

خبر آنلاین نوشت: حلقه حامیان رئیسی در پارلمان روز به روز کوچکتر می‌شود، حلقه‌ای که دو سال و اندی پیش پای بیانیه حمایت از او برای کاندیداتوری را امضا کرده بودند، اما در گذر زمان، حمایت‌ها کمرنگ و کمرنگ‌تر شد.

پایانِ سکوت

گرچه در فاز اول حامیانِ منتقدِ دولت، وارد فاز سکوت شدند تا کمتر بخاطر این حمایت به چالش کشیده شوند، اما عملکرد پر انتقاد دولت در حوزه‌های اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی و حتی اجتماعی و فرهنگی کار را به جایی رسانده که سکوت‌ها یکی بعد از دیگری شکسته می‌شود و تریبون‌ها در پارلمان در نقد رئیسی و دولتمردانش یکی بعد از دیگری روشن می‌شود.

نقد‌ها تنها مربوط به صندلی‌های پایین مجلس نیست و هیات رئیسه نیز منتقد رویکرد‌های دولت، خاصه رویکرد‌های اقتصادی است. آنچنان که قالیباف در جلسه مشترک با دولتی ها، در اظهارنظری انتقادی که کم سابقه نیز به نظر می‌رسد، نه تنها دولت را به نقدکشید بلکه ضرب الاجل هم برای دولت تعیین کرده است.

او در دومین نشست بررسی مسائل ارزی که وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و معاون پارلمانی دولت از یک سو و محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددی مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در سوی دیگر آن حضور داشتند، صریح و بدون تعارف به انتقاد از دولتی‌ها پرداخت و گفت؛ «همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.»

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت؛ «به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد. ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.»

قالیباف با تعیین این ضرب الاجل آنهم در حالی که کمتر از یک ماه تا پایان عمر مجلس یازدهم باقیمانده، شمشیر را برای رئیسی و تیم اقتصادی او از رو بست.

فقط قالیباف نیست!

قالیباف، اما در نقد دولت تنها نیست و در همین چند جلسه برگزار شده مجلس در سال جاری بار‌ها و بار‌ها تریبون نمایندگان به نقد دولت باز شده است. آشفتگی بازار ارز و سکه محور اصلی انتقادات بوده است که گرانی بیشتری را به زندگی و معیشت مردم وارد کرده است.

قالیباف به جز صراحتی کم سابقه در اظهاراتش، کنایه هایش را نیز روانه دولت کرده است. او در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفت؛ «در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند. ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.»

اشاره قالیباف به تذکر‌ها و انتقاداتی است که طی روز‌های اخیر به هیات رئیسه مجلس می‌شود و نمایندگان خواستار برگزار کردن جلسه‌ای با محوریت آشفتگی‌ها در بازار ارز و اثرات سوء آن بر گرانی کالا‌های اساسی شده اند.

قیمت خودرو، بازار داغ فیلترشکن ها، قیمت مسکن، حقوق بازنشستگان و ... از دیگر محور‌هایی است که زمینه ساز انتقاد از دولت رئیسی شده است. انتقاداتی که به نظر می‌رسد دیرتر از آنچه باید، کلید خورده است و بعید نیز به نظر می‌رسد دولت رئیسی تن به اجرایی کردن خواسته‌های پارلمان نشینان بدهد.

در جدول زیر مروری بر مواضع انتقادی نمایندگان در جلسات علنی صحن مجلس طی چند هفته اخیر داشته ایم؛


نام نماینده /حوزه انتخابیه


نوع انتقاد

(تذکر، اخطار، نطق)

 

متن انتقادات


سید ناصر حسینی پور/ گچساران


تذکر

در ارتباط با چند هزار میلیارد هزینه‌های مربوط به فیلترشکن شفاف‌سازی کنید چرا که مردم از نان شب خود می‌گذرند اما از هزینه‌های اینترنت نمی‌گذرند. آیا برای میزان دقیق گردش مالی هزینه‌های فیلترشکن و دلایل عدم برخورد با آن پاسخی دارید؟

 

فرهاد بشیری/ پاکدشت

 

تذکر

دورهم جمع شدن خوب است اما مهم‌تر از آن رفع مشکلات مردم و بازار ارز و حفظ ارزش پول ملی است. باید به طور جدی در این زمینه تصمیمات قاطع گرفته شود.

محسن زنگنه/ تربت حیدریه

 

تذکر

بیش از هشت ماه است که طرح مقاوم سازی نظام ارزی کشور آماده شده منتها اعلام وصول نمی‌شود. انتظار می‌رود که هیات رئیسه هرچه سریع‌تر این کار را انجام دهد.

رحمت‌الله نوروزی/ علی‌آباد کتول

تذکر

رئیس بانک مرکزی در بحث ارز ترجیحی و ارز نیمایی و هم در موضوع ارز آزاد مسئول است. تقاضا داریم تیم اقتصادی دولت توجهی ویژه به مسائل داشته باشد.

محمدرضا میرتاج الدینی/ تبریز

تذکر

سیاست‌های ارزی بانک مرکزی درست نیست و علیرغم پیش‌بینی افزایش صادرات، هنوز مشکلات ادامه دارد.

 

 

مرتضی حسینی/ میانه

 

 

تذکر

 

جناب وزیر صمت شما بعد از دستگیری عده‌ای اختلاسگر و دزدان بیت‌المال در فولاد میانه چه اقدامی انجام دادید؟ چرا با مدیران وقت که این اختلاس در مجموعه آنها اتفاق افتاده بود برخورد نکرده و آنها را برکنار نکردید و به وضعیت فولاد میانه به طور اساسی رسیدگی نمی‌کنید؟

علی یزدی‌خواه/ تهران

نطق

آقای فرزین رئیس بانک مرکزی در مصاحبه اخیر خود گفت که بنده مسئول کنترل بازار آزاد ارز نیستم؛ سوال این است که مسئول بازار ارز چه کسی است که باید این بازار را کنترل کند؟

ابراهیم رضایی/ دشتستان

نطق

ارز و اقلام اساسی مورد نیاز مردم گران و گران‌تر می‌شود و همه شوکه می‌شوند آنان که مسئولیت دارند باید پاسخگو باشند.

ابراهیم عزیزی/ شیراز

نطق

دولت ضمن بررسی علل و عوامل افزایش قیمت کالاهای اساسی و افزایش قیمت مایحتاج مردم و نوسانات بازار ارز و سکه پاسخ قانع کننده‌ای به افکار عمومی بدهد.

سلمان اسحاقی/ قائنات

تذکر

کاهش زمان استفاده‌ از برق چاه‌های کشاورزی باعث آسیب زدن به مشارکت مردمی و جهش تولید و وارد شدن صدمه به میزان و کیفیت تولیدات محصولات کشاورزی می شود.

فتح الله توسلی/ بهار

نطق

وضعیت خودرو پاشنه آشیل وزارت صمت است، آیا وزیر از وضعیت خودرو و کیفیت و قیمت آن اطلاع دارید؟

 

احمد مرادی/ بندرعباس

 

تذکر

مقرر شد هیچ مدیر پروازی در کشور نباشد اما همچنان شاهد فعالیت این افراد هستیم؛ حال اینکه آنها بعضا سه روز در ماه هم در محل خدمت خود نیستند. این اتفاق ضربه مهلکی به تولید کشور و کارخانجات فعال آن وارد خواهد کرد.

فاطمه محمد بیگی/ قزوین

تذکر

با حذف ارز ترجیحی قرار بود مابه التفاوت نرخ ارز ترجیحی جبران شود اما ما در حال حاضر شاهد این هستیم که بیشتر هزینه سلامت توسط مردم و از جیب مردم پرداخت می‌شود.

محمدجواد عسکری/ داراب و زرین دشت

تذکر

اگر قرار است جهش تولید با مشارکت مردم انجام شود اعمال تعرفه درست نیست.

 

الیاس نادران / تهران

 

نطق

سیاست غلط اقتصادی دیگر که بازار سرمایه و پول را متأثر کرد، انتشار اوراق گواهی ۳۰ درصدی در اسفندماه سال گذشته بود. تصور دولت از انتظارات تورمی ناشی از این جهش نرخ چیست؟ هزینه جمع آوری منابع و مهار نقدینگی و آینده فروشی چه بلایی بر سر سرمایه گذاران خواهد آورد؟ کدام بازار با این تصمیم متعادل شده است؛ بورس، سرمایه، ارز، طلا، خودرو؟

علی اکبر بسزطامی/ ایلام

 

تذکر

استفساریه ماده ۱۱۲ درباره حق بازنشستگان از مناطق جنگی اجرا نمی شود و دولت به بهانه بار مالی آن را اجرا نمی کند. حق این قشر در حال تضییع شدن است.

 

عباس مقتدایی/ اصفهان

 

تذکر

فرو نشست اصفهان جدی است و ابنیه تاریخی اصفهان مورد آسیب قرار گرفته است. در این شرایط تغییرات پی در پی، مدیریت میراث فرهنگی اصفهان را زمین گیر کرده است. این سوال وجود دارد که آقای وزیر میراث فرهنگی در حال انجام چه کاری است.

 

عباس گودرزی/ بروجرد

 

نطق

قیمت خرید مسکن و اجاره بها وحشتناک شده و خارج از عهده بخش عمده مردم در شهرستان‌های مختلف است. دولت در این خصوص باید رویه را تغییر دهد، مسکن یکی از شعارهای اصلی دولت بوده و برای آن باید اهتمام جدی تری را به خرج دهد.

محمدرضا صباغیان/ بافق و مهریز

تذکر

مجلس شورای اسلامی لازم است برای دو موضوع جلسه ویژه‌ای برگزار کند اولین موضوع بحث افزایش قیمت کالاهاست که انتظار مردم اقدامی از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این موضوع است. موضوع دیگر بحث تعیین تکلیف طرح ساماندهی کارکنان دولت است این طرح دستاورد مجلس شورای اسلامی بوده که هنوز تعیین تکلیف نشده است.

حبیب‌الله دهمرده/ زابل و زهک

تذکر

گرانی‌ها واقعاً با روح و روان مردم بازی می‌کند، ضرورت دارد که در موضوع ارز جلسه‌ای اضطراری گذاشته شود.

علیرضا سلیمی/ محلات

تذکر

وضعیت گرانی ارز و سکه به نحوی است که نیاز است جلسه‌ای ضروری در این بخش با حضور وزیر اقتصاد و امور دارایی و رئیس کل بانک مرکزی در مجلس شورای اسلامی برگزار شود.

 

مهرداد گودرزوند/ رودبار

 

نطق

 

دولت باید با مشورت با اقتصاددان‌های برجسته مشکلات معیشتی را حل و فصل کند. امروز نباید بازار ارز که بخش بزرگی از آن دولتی است، اینطور دچار تلاطم باشد و فشار سنگینی بر تولید وارد کند و معیشت مردم هم دچار مشکل شود.

حسینعلی حاجی دلیگانی/ شاهین شهر

تذکر

باید به این سوال پاسخ داده شود که اگر ارز نداریم، چگونه ارزپاشی صورت می‌گیرد و اگر ارز داریم چرا وضعیت قیمت‌ها اینگونه است و این سوال اصلی مردم در ابتدای سال از مجلس است

جواد نیک‌بین/ کاشمر

تذکر

از وقتی جلسه مشترک دولت و مجلس برگزار شد رئیس جمهور در این جلسه فرمایشاتی را مطرح کردند اما از روز گذشته تا به امروز نرخ ارز هزار تومان نیز افزایش پیدا کرده است

tags # محمد باقر قالیباف ، سید ابراهیم رئیسی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • آغاز ضبط برنامه مناظرات نامزدهای دور دوم انتخابات در صدا و سیمای مرکز لرستان
  • کاهش نرخ بیکاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست
  • کاهش نرخ بی‌کاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • قرعه کشی پخش مناظره‌های انتخاباتی صدا و سیمای اصفهان
  • قرعه کشی پخش مناظره های انتخاباتی صدا و سیمای اصفهان
  • اهمیت «دور دوم انتخابات مجلس» نباید کمتر از دور اول تلقی شود
  • همه تاریخ خوان باشیم و تاریخ را بدانیم
  • مسئولان فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند