ماجرای ارسال پیامکهای جریمه برای خودروهای بیتخلف
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۱۱۱۸۵
به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، شاید برای بسیاری از هموطنان پیش آمده که بدون آنکه خودروی خود را از پارکینگ خانه بیرون آورده باشند، پیامک تخلفات راهنمایی و رانندگی اعم از نبستن کمربند ایمنی، صحبت با گوشی همراه و عبور از محدودیتهای ترافیکی دریافت کردهاند. در این شرایط تکلیف چیست؟
طی چند روز گذشته برخی شهروندان از دریافت پیامکهای غیرواقعی تخلفات رانندگی گلایه کردند و خواستار اطلاعرسانی و پیگیری خبری و نیز اصلاح فرآیند این موضوع شدهاند.
یکی از این شهروندان ساکن تهران تصریح کرد: خودروی من اکنون در پارکینگ منزل است و حاضرم از وقت کاری خود بگذرم و این موضوع را ثابت کنم. وقتی همه قوانین را رعایت کنی و این گونه پیامکها ارسال شود، به لحاظ روانی بسیار آزاردهنده خواهد بود. شاید مبلغ جریمه مهم نباشد اما برای من مهم است که به قوانین پایبند بوده و خیالم از این بابت راحت باشد. نه اینکه ناگهان چنین پیامکهایی ارسال شود و ذهن آدم را درگیر کند.
یکی دیگر از شهروندان تهرانی میگوید: برای پیگیری پیامک جریمهای که به ناحق برای بنده ارسال شده بود بارها و بارها با ۱۱۰ تماس گرفتم تا در این زمینه راهنمایی بگیریم و بیشتر از ۲۰ بار با این سامانه به اصطلاح اورژانسی پلیس تماس گرفتم تا با کارشناس مرتبط با حوزه راهنمایی و رانندگی صحبت کنم که متاسفانه موفق نشدم.
ارسال چنین پیامکهایی دلیل دیگری جز مخدوش کردن پلاک ندارد، جرمی که در قانون دیده شده و به لحاظ اخلاقی نیز از آن جهت که حقالناس به شمار میرود، کاری زشت و ناپسند تلقی میشود. قانون به صورت جدی با این پدیده زشت اجتماعی برخورد میکند.
پلیس راهور بارها و بارها هشدار و تذکر داده که مالکان خودروهایی که پلاکشان را مخدوش کرده و ارقام و مشخصات پلاک وسایل نقلیه را تغییر دهند، برابر ماده قانونی به حبس از 3 تا ۶ ماه محکوم میشوند. دستکاری و مخدوش کردن غیرقانونی پلاک خودرو علاوه بر اینکه خلاف قانون است، مشکلاتی را نیز برای دیگران ایجاد میکند.
ماموران پلیس راهور در مواجهه با خودروهایی که دارای پلاک مخدوش هستند، ضمن اعمال قانون، راننده را به دستگاه قضایی معرفی خواهند کرد که علاوه بر جریمه نقدی، برای آنها حبس نیز در نظر گرفته میشود. چرا که رانندگی با خودروهای پلاک مخدوش و ناخوانا جرم تلقی و برابر قانون با خاطیان برخورد خواهد شد.
بر این اساس آن دسته از رانندگانی که برای فرار از اعمال قانون پلاکهای وسایل نقلیه خود را مخدوش میکنند تا دوربینها نتوانند جریمهای برای آنها ثبت کنند به منظور اعمال قانون به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
برخی رانندگان پلاکهای خودرو را با پاشیدن گل و لای، تغییر ارقام پلاک و پوشاندن پلاک با هر وسیله ممکن، مخدوش و ناخوانا میکنند که پلیس در صورت مشاهده بدون هیچ اغماضی با آنها برخورد قانونی خواهد کرد.
پلاک، هویت اصلی وسایل نقلیه و تنها ابزار شناسایی برای مالکان وسیله نقلیه محسوب شده و رانندگان نباید به خاطر فرار از اعمال قانون این هویت را مخدوش کنند.
دوربینهای هوشمند ثابت ثبت تخلف، تصاویر رانندگان متخلف را به راحتی ضبط کرده و هویت آنها را برای پلیس به راحتی محرز میکند.
قانون مخدوش کردن پلاک خودروطبق ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی هر فردی ارقام و مشخصات پلاک وسایل نقلیه را تغییر دهد یا چنین وسایلی را با علم به تغییر یا تعویض پلاک تقلبی استفاده کند، به حبس از ۶ ماه تا یک سال محکوم میشود. بر اساس این ماده قانونی چنانچه فردی پلاک وسیله نقلیه موتوری دیگری را به خودرو خود الصاق کند یا برای آن پلاک تقلبی به کار برد نیز مشمول این مجازات خواهد شد.
تغییر غیرقانونی و مخدوش کردن پلاک خودرو از جمله جرائمی است که در سالهای اخیر به ویژه در شهرهای بزرگ افزایش یافته است. افرادی که اقدام به این عمل میکنند علاوه بر فرار از قانون، جریمه اعمال غیرقانونی خود را به حساب دیگر شهروندان میگذارند، به همین دلیل خلافی هر دو پلاک باید توسط فرد خاطی پرداخت شود. دستکاری و مخدوش کردن غیرقانونی پلاک خودرو در عین آنکه جرم تلقی میشود مشکلاتی را نیز برای دیگران ایجاد و حقوق افراد دیگر را ضایع میکند، زیرا اقدام آنها موجب صدور قبض جریمه برای فرد دیگری میشود.
متخلفان برای فرار از قانون روشهای مختلفی برای ناخوانایی پلاک استفاده میکنند که میتوان به پخش روغنهای تیره بر روی پلاک، گلی و خاکی کردن پلاک، استفاده از اسپریهای مخصوص و استفاده از کاورهای پلاستیکی تیره اشاره کرد.
برخورد پلیس با پلاکهای مخدوشسردار سیدکمال هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا در مورد سرانجام ارسال پیامکهایی برای شهروندان و شکایت از اینکه در مکان خاصی که برای آنها پیامک ارسال شده، حضور نداشتهاند، گفت: تردد همه خودروها در هر نقطه و ساعتی از شبانهروز در چک اپراتورهای قابل رویت است اما بعضا برخی ترددها در شب انجام شده و دوربین در ثبت شماره پیامک شاید دچار خطا میشود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر ممکن است شماره همراه صاحبان خودروها، شماره دیگری باشد که باید افراد با تغییر مکان و شماره همراه در اسرع وقت موضوع را به پلیس اطلاعرسانی کنند تا دچار مشکل نشوند اما در کل جریمه پیامکهای ارسالشده دو مرحلهای است. ما در چند مرحله اعمال جریمه را کنترل میکنیم. به طور مثال وقتی خودرویی تخلف میکند، یک پیامک برای راننده ارسال میشود که شما با مثلا این شماره خودرو مرتکب تخلف شدهاید اما در حال بررسی است. بعد از آن نرمافزاری به صورت سیستمی پلاک و خودرو را بررسی میکند. سپس عامل انسانی به صورت اپراتوری کنترل را انجام میدهد و در صورت انطباق مشخصات موجود با ارکان وسیله نقلیه، پیامک جریمه برای فرد ارسال میشود.
رییس پلیس راهور ناجا به هوشمندسازی پلیس راهور اشاره کرد و گفت: با هوشمندسازی انجامشده امکان اینکه با تغییر پلاک جریمه برای فرد دیگری صادر شود، وجود ندارد. چون در زمان شمارهگذاری خودرو، رنگ، نوع و مدل خودرو در سامانه پلیس ثبت میشود.
هادیانفر درباره پوشاندن پلاک خودروها گفت: از آن جایی که امکان تشخیص پلاک خودرو وجود دارد، پلیس میتواند پلاک اصلی این خودروها را نیز با استفاده از ارکان وسیله، تجهیزات و نوع آن شناسایی کند.
چک اپراتورها راهی برای شناخت پلاکهای مخدوشسرهنگ عینالله جهانی، معاون اجتماعی پلیس راهور نیز در این زمینه گفت: چنانچه برای افرادی پیامکی با این مضمون آمده باشد که تردد مالک خودرو در حال بررسی است؛ این افراد نگران نباشند زیرا این پیامک در چک اپراتورهای بخش اجرائیات پلیس راهور به صورت سیستمی بررسی میشود و چنانچه رنگ و نوع خودرو با پیامک ارسالی هماهنگی نداشته باشد، حذف میشود.
وی تصریح کرد: البته اگر پیامک دومی آمد که در آن ذکر شده، مرتکب فلان تخلف شدهاید و این پیامک دارای شناسه پرداخت باشد، یعنی تخلفی صورت گرفته و باید جریمه پرداخت شود.
جهانی اضافه کرد: چنانچه فردی در فلان جاده و مسیر ترددی نداشته اما پیامک دریافت کرده است، این نوع پیامکها نیز در چک اپراتورهای پلیس راهور بررسی و از سیستم حذف میشود.
معاون اجتماعی پلیس راهور در پاسخ به این سوال که تکلیف پیامکهای ارسالی برای افرادی که دارای مجوز تردد در طرح شبانه و ورودی و خروجی برخی از شهرهای نارنجی هستند، چیست، گفت: چنانچه نام دارندگان مجوز از فرمانداریها در سیستم اجرائیات راهور ثبت شده اما برای آن ها پیامک هشدار آمده است، نگران نباشند. با ارسال این پیامک، جریمهای برای آنها منظور نمیشود.

تبلیغات در خبربان
منبع: همشهری آنلاین
کلیدواژه: پلیس راهور شهر پلیس جریمه و گواهینامه جريمه اعمال قانون وسایل نقلیه پلیس راهور پلاک خودرو مخدوش کردن کردن پلاک پیامک ها برای آن
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۱۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
کولر گازی 36000 گری
معرفی ایردراپ های هفته؛ ایردراپ SpaceFi را چگونه دریافت...
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
فروش کفش
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
خبر هوشمند فهام
تعمیر فوری گوشی شیائومی
بهترین برند کولر چیست؟
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
بطلان معامله به دلیل حجر
دومان سهند
آخر هفته تهران کجا بریم؟
اخبار فناوری
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
۱۵ کودک در میان ۴۴ شهید فلسطینی
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
محمدرضا علیمردانی از دیرین دیرین خداحافظی کرد + [استوری...
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
کتاب صوتی
هوشنگ ابتهاج درگذشت ؛ «سایه ما با هفتهزارسالگان سربهسر...
افزودنی های بتن چیست؟
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
کلینیک بتن ایران
دوره دیجیتال مارکتینگ
بولتن خبری شماره دو ساختمان آنلاین - اردیبهشت 1401
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
تفاوت کولر گازی و آبی
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
گوگل از دسترس هزاران کاربر خارج شده است
تهیه غذا
اجاره کلبه چوبی
داربست
خبر بعدی:
آمار کالاهای متروکه را اعلام کنید/عدم گزارش ماهانه به معنای تخلف است
به گزارش قدس آنلاین، طی بخشنامهای که اخیرا از سوی دفتر واردات گمرک ایران به گمرکهای اجرایی ابلاغ شده، اعلام شده که با توجه به پیگیری که از سوی مراجع قضایی و نظارتی درباره وضعیت رسوب کالا در اماکن گمرکی وجود دارد، علیرغم تاکیدی که بر ارسال مستمر آمار کالای متروکه انجام شده اما بررسیها نشان میدهد که فقط تعداد معدودی از گمرکات اجرایی نسبت به ارسال آمار اقدام کردهاند، بر این اساس گمرک ایران خواسته تا گمرک های اجرایی آمار را به صورت مستمر در پایان هر ماه با ذکر تاریخ و طبق شرایط تعیین شده ارسال کنند.
طبق اعلام صورت گرفته، اگر گمرکی در پایان هر ماه گزارش مورد نظر را ارائه ندهد به منزله عدم وجود کالای متروکه و اقدامات مقتضی مطابق مقررات تلقی شده و مسئولیت آن با بالاترین مقام آن گمرک خواهد بود.
این در حالی است که در حال حاضر حجم قابل توجهی کالاهای تاریخ گذشته و مشمول مقررات متروکه در گمرک و سازمان اموال تملیکی وجود دارد که در مواردی بیش از یک دهه از ورود آن به انبارها گذشته و هنوز تعیینتکلیف نشده است. در عین حال آمار دقیقی درباره این کالاها از سوی دستگاههای مربوطه منتشر نشده است.
یکی از چالش های مطرح در رابطه با تعیین تکلیف اقلام متروکه، به عدم تنظیم به موقع اظهارنامه های مربوطه و اعلام آن از سوی گمرک به سازمان اموال تملیکی برمی گردد.
انتهای پیام/