Web Analytics Made Easy - Statcounter

چین در ادامه تنش با آمریکا با تمرکز بر پیشرفت در عرصه فناوری به دنبال بومی سازی تحقیق و توسعه (R&D) و استفاده از آخرین فناوری ها در تمام حوزه ها و تبدیل شدن به رقیبی قابل احترام برای ایالات متحده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سه شنبه هفته گذشته طرحی در سنای آمریکا به تصویب رسید که بر اهمیت دوچندان پیشرفتهای چین در فناوری های مختلف تاکید داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سنا و مجلس نمایندگان همواره به دلیل اکثریت دموکرات یا جمهوریخواه در موضوعات مختلف با یکدیگر اختلاف نظرهای زیادی دارند اما تصویب طرح هفته گذشته با 68 رای موافق در مقابل 32 رای مخالف نشان داد که موضوع مقابله با پیشرفت های چین در عرصه فناوری از معدود موضوعاتی است که تقریبا هر دو حزب بر روی آن اتفاق نظر دارند و سیاستگذاران آمریکایی سایه سنگین پیشرفتهای چین را در پشت سر خود احساس می کنند.

هرچند این طرح برای تصویب نیازمند موافقت مجلس نمایندگان و پس از آن موافقت دفتر ریاست جمهوری آمریکاست اما به نظر میرسد همه دولتمردان آمریکایی سریعا به دنبال راهکاری عملی برای مقابله با رشد اژدهای زرد هستند. در این طرح مجوز اختصاص 190 میلیارد دلار برای تقویت بخش تحقیق و توسعه فناوری آمریکا داده شده و جدا از آن 54 میلیارد دلار نیز برای تحقیقات در زمینه نیمه رساناها و تجهیزات مخابراتی در نظر گرفته شده است؛ حوزه هایی که شرکتهای چینی مانند هوآوی با سرعت درحال پیشرفت هستند.

عقبگرد قدرت اول

برای چندین دهه کنگره به شکاف های منطقه ای نگران کننده در آمریکا بی توجه بود. پراکندگی حوزه فناوری در آمریکا تنها به مناطقی خاص محدود میشد. اندیشکده بروکینگز در دسامبر 2020 در گزارشی نسبت به این موضوع هشدار داد. طبق این گزارش 90 درصد از رشد استخدام در بخش نوآوری در 15 سال گذشته آمریکا تنها به 5 شهر بزرگ سیاتل، بوستون، سان فرانسیسگو، سان دیگو و سن خوزه کالیفرنیا در این کشور محدود میشد. این نگرانی در طرح جدید سنا نیز مورد توجه قرار گرفته و پیشنهاد ایجاد 18 هاب فناوری در نقاط مختلف آمریکا ارائه شده به امید آنکه خون تازه ای در رگهای بخش فناوری این کشور تزریق شود.

با اینحال از 1960 به بعد واکنش کنگره و دولت آمریکا به موضوع سرمایه گذاری در بخش فناوری محدود به سرمایه گذاری جانبی درقالب کمک هزینه های تحصیلی، برنامه های آکادمیک و معافیت های مالیاتی بوده که برای خارج کردن کشور از این وضعیت و رقابت با کشوری مانند چین بسیار اندک بود. از سوی دیگر استفاده از فناوری در بخش صنعت موضوعی است که نیازمند سرمایه گذاری بخش دولتی است و شرکتهای کوچک باتوجه به موضوع سود و زیان چندان علاقمند به سرمایه گذاری بلند مدت در این بخش بدون کمک بخش دولتی نیستند؛ رویکردی که دولت چین سالهاست اتخاذ کرده و دولت جدید بایدن نیز به اهمیت آن پی برده است.

چین میزبان جدید استعدادهای ناب

درحال حاضر کشور چین در شرایط مناسبی به سر میبرد و سطح زندگی مردم و اقتصاد درحال پیشرفت است. وو ویرن، استاد دانشکده مهندسی چین 28 می سال جاری میلادی در یک سخنرانی علمی درحالی که قادر به غلبه بر احساسات خود نبود گفت: تقاضا برای نوآوری در سطح علم و فناوری تا بدین اندازه بالا نبوده است و درک مقامات چینی از فناوری نیز هرگز تا این حد عاقلانه نبوده است. در این جلسه شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین نیز بر ساخت یک چین قدرتمند بر پایه علم و فناوری و درعین حال خودکفا در این دو حوزه تاکید داشت. مقامات چینی و در راس آنها رئیس جمهوری این کشور بر تبدیل شدن چین به عنوان مرکز جهانی استعدادهای تازه تاکید دارند. شی جین پینگ بر جذب حفظ و استفاده مناسب از استعدادهای ناب از سراسر دنیا تاکید کرد.

ماموریت سخت آمریکا در تحریم علم و فناوری

رقابت اقتصادی آمریکا و چین هر روز شدت می‌یابد و نباید این موضوع را انکار کرد که آمریکا دست برتر در این رقابت را در اختیار دارد. اما چینی ها برای باقی ماندن در عرصه رقابت و پیروزی نهایی در آن چشم به اینده دوخته اند. تبدیل شدن به یک ابرقدرت در عرصه فناوری هدفی است که می تواند چین را در عرصه های دیگر مانند اقتصاد و حتی قدرت نظامی نیز به موفقیت نزدیک کند.

توجه به اظهارات مقامات دولتی و حتی اقتصادی چین حاکی از اتفاق نظر آنها بر روی یک موضوع است و آن اتکا به توانمندی های داخلی در عرصه فناوری. رئیس جمهوری چین در اوایل خرداد ماه خواستار افزایش تلاش‌های این کشور برای تبدیل شدن به یک قدرت پیشرو در زمینه علوم و فناوری و حرکت این بخش به‌سمت تکیه بر توانمندی‌ها در داخل چین شد. وی پیش از این نیز بارها گفته بود که فناوری‌های کلیدی قابل خریداری نیستند و کشورهای دیگر به محدود کردن توسعه این فناوری ها ادامه داده و در آینده نیز این سیاست را در پیش خواهند گرفت.

«رن ژنگ فی» موسس شرکت هوآوی نیز از نیروهای این شرکت خواسته تا باتوجه به تحریم‌های آمریکا بر بخش سخت افزار، تمرکز خود را بر توسعه نرم افزار قرار دهند. رن در یادداشتی گفت که این شرکت بر روی بخش نرم افزار متمرکز شده زیرا توسعه آینده در این بخش به صورت بنیادی خارج از کنترل آمریکا بوده و طبق گفته مالک این شرکت باعث افزایش استقلال و خودمختاری هوآوی خواهد شد. تصمیم اخیر شرکت هوآوی در راستای حرکت به سمت توسعه فناوری خودروهای بدون سرنشین تا سال 2025 نیز حاکی از آن است که چینی ها قصد دارند از انعطاف پذیر بودن فناوری و قابلیت استفاده از آن در حوزه های مختلف برای بی اثر کردن تحریم های آمریکا استفاده کنند. تحریم گوشی های هوشمند هوآوی و خبر برنامه ریزی این شرکت برای ساخت خودروهای هوشمند ( و تبدیل شدن به عنوان رقیبی برای خودروهای تسلا) حاکی از همین مسئله است.

نگرانی آمریکا از تسلیحات هوشمند چین

گزارش «کمیسیون امنیت ملی در امور هوش مصنوعی» نگرانی شدید دولتمردان آمریکایی از پیشرفتهای رقیب اصلی این کشور را نمایان ساخت.  در این گزارش آمده : "آمریکا به‌گفته اریک اشمیت و باب ورک، رؤسای این کمیسیون آماده دفاع و یا رقابت در عرصه هوش مصنوعی نیست". در همین رابطه منابع نزدیک و آگاه به برنامه‌های دولت جو بایدن فاش کرده اند که بودجه 715 میلیارد دلاری وزارت دفاع آمریکا قصد دارد منابع مالی را از سامانه‌های قدیمی نظامی و تسلیحاتی دور و به مدرنیزه کردن زرادخانه هسته‌ای و بازدارندگی در برابر چین کمک کند. به عبارت دیگر هرچند هوش مصنوعی در زمینه های مختلف قابلیت استفاده دارد اما مهمترین تهدید برای کشوری مانند آمریکا از دست دادن برتری نظامی در برابر رقباست. انقلاب در عرصه هوش مصنوعی در تمام بخش ها ازجمله نهادهای اطلاعاتی ایجاد خواهد شد و در شرایط فعلی ایالات متحده در شرایط مناسبی در برابر رقیب اصلی خود قرار ندارد؛ شرایطی بغرنج که قانونگذاران آمریکایی با سراسیمگی به دنبال حل آن هستند.

انتهای پیام/.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سناتورهای آمریکایی هواوی اخبار چین تنش آمریکا و چین سناتورهای آمریکایی هواوی اخبار چین تنش آمریکا و چین عرصه فناوری سرمایه گذاری تبدیل شدن هوش مصنوعی فناوری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۱۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی

همشهری آنلاین: مهدی سیفی مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا گفت: سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.
همچنین در این زمینه امید علی مسعودی؛ عضو شورای سواد فضای مجازی ساترا درباره این سریال و لزوم حذفش از پلتفرم ها می گوید: «پخش سریال حشاشین محصول شبکه تلویزیونی مصر از ماه مبارک رمضان از این شبکه و پلتفرم های نمایش خانگی در ایران و کشورهای عرب زبان آغاز شد و همچنان این سریال در حال کسب مخاطب بیشتر از طریق سکوهای نمایش خانگی است. سریال حشاشین با بودجه ای ۱۲ میلیون دلاری ساخته شده و یکی از پرخرج‌ترین سریال‌های تاریخ کشورهای عرب زبان به شمار می‌رود. این سریال دست روی کاراکتری گذاشته که تاریخ درباره آن روایات متعددی را مطرح کرده و تاکنون دستمایه ساخت بازی‌های ویدیویی مشهوری با نام «اساسینز کرید» (فرقه آدمکشی) و تولید فیلم و سریالی به همین نام بر اساس این بازی و حتی نوشته شدن یک سری رمان و کمیک بوک (داستان مصور) از روی آن بوده است.» وی در ادامه یادآور می شود:«نوجوانان جهان با دنیای دروغینی که کمپانی فرانسوی بازیسازی یوبیسافت از جهان حشاشین ساخته آشنایی دارند و متاسفانه فریب قصه‌های دروغ این بازی و مشتقات آن (کتاب‌ها و سریال و…) را خورده‌اند. پیش از این بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ ای اقدام شایسته‌ای در برابر دروغ‌هایی که در این فرنچایز بازی ویدیویی مطرح شده انجام نداده بود و حالا با تولید و انتشار سریال مذکور از شبکه نمایش خانگی ساترا نیز در معرض آزمونی تازه قرار گرفته است.
برجسته کردن فرقه ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پر هزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد. این سریال با پخش در ایام ماه مبارک رمضان که ماه همدلی مسلمانان است، سعی کرد تا اختلافات مذهبی مسلمانان را به تبلور بکشد. یکی از اهداف سریال حشاشین این بود که ترور و سرآغاز ترور را به اسلام و به خصوص به شیعه‌ها ربط دهد. شاهد این نظریه آن است که در این سریال تاکید میشود که تروریست از جهان عرب متولد نشده است بلکه شهرهای ری، قم و اصفهان را منشاء تروریست معرفی میکند. »
همچنین مسعودی در بخش دیگر صحبت هایش تصریح می کند:«تولید و انتشار این سریال که از نظر تاریخی محلی از اعراب ندارد و اشکالات ریز و درشتی به فیلنامه آن وارد است در پلتفرم های نمایش خانگی ایرانی همراه با انتشار در پلتفرم های عرب زبان، این ضرورت را بیشتر از گذشته مطرح کرد که لازم است انتشار تمام سریال های خارجی نیز همچون سریال های داخلی ناچار به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) شود.
حالا که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین آیین نامه محتوایی شبکه نمایش خانگی است پیشنهاد میکنم در این آیین نامه انتشار سریال های خارجی نیز مشمول ممیزی پیشینی شود چون زمانی که سریالی خارجی از شبکه نمایش خانگی پخش میشود، قطعا حتی اگر بعدا از شبکه نمایش خانگی حذف شود، دیگر این حذف کارایی لازم را نخواهد داشت، ضمنا توجه به این نکته ضروری است که پیشگیری بهتر از درمان است و چنانچه سریال های خارجی قبل از پخش ممیزی شوند، این امر آسیب کمتری برای خانواده های ایرانی خواهد داشت. »

کد خبر 847539 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مصر خبر مهم فیلم و سریال ایرانی فیلم و سریال خارجی

دیگر خبرها

  • ویدیو کامنت| دلایل خستگی دائمی چیست؟
  • هراس اسرائیل از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • علی عسکری: استقلال باید در ابعادملی، منطقه‌ای و جهانی برترین باشد
  • مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس: تصمیم ما برای حمایت از استقلال جدی است
  • علی عسکری: استقلال باید در ابعاد ملی، منطقه‌ای و جهانی جزو برترین‌ها باشد
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • اخبار سیاسی ۸ اردیبهشت؛ رقابت‌ها برای ریاست مجلس/تحلیل‌ها از خیزش دانشجویان آمریکایی