Web Analytics Made Easy - Statcounter

مردم در این مرحله به رشد و بلوغ فکری رسیده‌اند و دیگر فریب ریاکاری‌ها و در باغ‌سبزها را نمی‌خورند و همچنین به سوی تغیرات شتابنده اجتماعی در حرکت هستند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، امان‌الله قرایی‌مقدم، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه با نگارش یادداشتی با عنوان "توسعه عدالت اجتماعی و احقاق حقوق  با آیت‌الله رئیسی در قوه مجریه" نسبت به حضور رئیس دستگاه قضائی در انتخابات ریاست جمهوری 1400 واکنش مثبت نشان داد و با نقل قولی از "بنیامین هی گینز" یکی از نظریه‌پردازان مهم در حوزه نیروی انسانی نوشت: "مشارکت مردم در انتخاب ریاست جمهوری در این دوره، به مراتب بیشتر از دوره‌های پیشین، عقلانی و منطقی‌ خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در بین هفت نامزد انتخاباتی، این فرصت را به مردم داده است تا گران‌مردی کاردیده را به ریاست دولت خود برگزینند.

با توجه به سوابق کاری این نامزد انتخاباتی، به نظر می‌رسد مردم فردی را به این مهم انتخاب خواهند کرد که شایستگی و لیاقت خود را به‌ خصوص در این چند سال اخیر به خوبی  انجام داده است. این نامزد انتخاباتی اقدامات مؤثری در زمینه توسعه عدالت اجتماعی و احقاق حقوق  عامه به اثبات رسانده است. آقای رئیسی  توانسته حاکمیت و روح قانون و قانون‌مداری  را در تمام نهادهای حقوقی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و به طور کلی در نظام بوروکراسی کشور، ساری و جاری سازد و دست اقتدارگریان و الیگارشی‌های صاحب نفوذ و همچنین غارت‌گران اموال بیت‌المال را کوتاه کند.

او حاکمیت قانون و قانون‌مداری را درکشور به جریان انداخته و در این راه مصرّ نیز بوده است. این پیشینه مثبت و درخشان از آقای رئیسی، ما را به این نتیجه می‌رساند، که او انتخاب اصلح انتخابات این دوره از ریاست جمهوری خواهد بود.

بر اساس تئوری "ماکس وبر" جامعه‌شناس بزرگ آلمانی، مردم شخصیتی را انتخاب خواهند کرد که از مشروعیت عقلانی و منطقی بیشتری نسبت به سایر داوطلبان برخوردار باشد. این برخورداری می‌تواند تا حد زیادی در توسعه عدالت اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و احقاق حقوق عامه و حاکمیت قانون و همچنین قانون‌مداری در جامعه مؤثر باشد.

تأمین و رفاه اجتماعی مهم‌ترین و اساسی‌ترین وظیفه دولت‌هاست؛ "بنیامین هی گینز" استاد دانشگاه (M.I.T) که در کتاب "توسعه اقتصادی" به طرح دیدگاه خود پرداخته و همچنین "ژوزف شومپیتر" که در کتاب "کاپیتالیسم و دموکراسی" نظراتش را مطرح کرده و "وزیمرمن" که در کتاب "سرزمین‌های توانگر و تهی‌دست" به این مسأله پرداخته، مصداقی بر این گفته هستند.

 مردم شخصیتی را انتخاب خواهند کرد که شایستگی و لیاقت خود را به اثبات رسانده و می‌داند که چه کاری می‌خواهد انجام دهد. زیرا به قول "بنیامین هی گینز"، "بدبختانه هیچ سازمان و مقرراتی نمی‌تواند در زمینه رشد و توسعه‌ اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... مؤثر باشد، مگر مردانی که آن را اداره می‌کنند بدانند که چه کاری می‌خواهند انجام دهند".

به نظر می‌رسد مردم تجربه خوبی از برخی از رؤسای پیشین دولت جمهوری اسلامی ندارند و این مسأله ممکن است در برخی نوعی بی‌تفاوتی را در شرکت در انتخابات ایجاد کرده باشد.

اگر بخواهیم این مسأله را از نظر جامعه‌شناسی مورد بررسی قرار دهیم، باید به باور جامعه اشاره کنیم. می‌توان گفت، با توجه به فضای اجتماعی موجود، باور مردم این است که به قول و قرارها اعتماد نکنند چرا که شعارهای توخالی و بی‌اساس در گذشته نیز شنیده‌اند.

در این رابطه می‌توان گفت؛ مردم باید تنها به عقل و منطق خود رجوع کرده و در انتخاب کاندید اصلح، عملکرد داوطلبان را مورد توجه قرار دهند. این عملکرد و پیشینه، امروزه بر همگان معلوم و روشن است.

هم‌اکنون تحولات اجتماعی و خودآگاهی طبقاتی نشان می‌دهد که جامعه گذشته را پشت سر گذاشته و نظر به آینده دارد.

از سوی دیگر به گفته "فرانسیس فوکو یاما"، وارد عصری شده‌ایم که در آن ایدئولوژی‌های قدیمی و شعارزدگی جذابیت خود را از دست داده و نبرد بر سر جهان‌بینی رقیبان به پایان رسیده است. طبق این دیدگاه، مردم دیگر گذشته‌نگر نیستند تا هر چه را که می‌شنوند بپذیرند و یا چشم و گوش بسته باشند. در "دهکده جهانی" قادر هستند که جزئیات را ببینند، بشنوند، و مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند، تصمیم بگیرند و به گفته "ماکس وبر" از "مشروعیت سنتی و کاریزماتیک" به سوی "مشروعیت منطقی و عقلانی" که از خواص جامعه صنعتی و توسعه‌یافته است در انتخاب‌ها بر اساس صلاحیت و شایستگی عقلانی رفتار می‌کنند.

در این باره می‌توان به گفته‌ای از "دیوید رایسمن" جامعه‌شناس بزرگ آمریکایی نیز اشاره کرد؛ به این معنی که جوامع به سوی خودمختاری حرکت کرده و از آگاهی خویش فرمان می‌برند و در چارچوب قوانین می‌توانند بر رشد و تعالی فکری و ذهنی جامعه اثر بیشتری بگذارند.

گفته "کریس ار گریس" نیز مصداق دیگری بر این دیدگاه است. بنا بر دیدگاه این صاحب نظر علم مدیریت، مردم در این مرحله به رشد و بلوغ فکری رسیده‌اند و دیگر فریب ریاکاری‌ها و در باغ‌سبزها را نمی‌خورند و همچنین به سوی تغیرات شتابنده اجتماعی در حرکت هستند.

چرا حضور "آیت‌الله رئیسی" در قوه مجریه مهم‌تر است؟ + آمار و جداول

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آیت الله سیدابراهیم رئیسی انتخابات ریاست جمهوری 1400 آیت الله سیدابراهیم رئیسی انتخابات ریاست جمهوری 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۲۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظر دولت رئیسی درباره ریاست مجلس آینده از زبان معاون پارلمانی /کرسی های نمایندگی تهران اهمیت زیادی دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس‌ دولت سیزدهم درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در مجموع تکلیف ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات مشخص می‌شود که در تهران ۱۶ کرسی خالی مانده است که کرسی های تهران اهمیت زیادی دارد، زیرا نمایندگان تهران گرفتاری‌های نمایندگان شهرستان را ندارند و می‌توانند در مسائل کلان کشور و ملی نقش آفرین باشند و وقت بیشتری برای تهیه طرح ها و لوایح بگذارند. آنها می‌توانند در ترکیب هیات رئیسه مجلس و روسای کمیسیون ها تاثیر زیادی داشته باشند. این نمایندگان و سایر نمایندگان باقی مانده در دو دوم اهمیت و نقش مهمی در مجلس دارند.

وی در گفتگو با ایسنا، افزود: امیدوارم همانطور که در دور اول مردم حضور داشتند، در دور دوم هم مشارکت کنند به خصوص که در این دور انتخاب راحت تر است و در یک حوزه، مردم از بین دو نفر باید یک نفر را انتخاب کنند. بی تفاوتی سزوار نیست. مردم می توانند تحقیق کرده و فرد اصلح را انتخاب کنند. مردم کمک کنند افراد اصلح با پشتوانه رای بالا انتخاب شوند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که دولت نظری درباره ترکیب هیات رئیسه و ریاست مجلس دوازدهم دارد؟ گفت: نه، دولت به هیچ وجه به این مساله ورود نمی کند. خط مشی رئیس جمهور این بوده که در انتخابات فهرست نداشته باشد در حالیکه در دوره های قبل دولت ها اینگونه نبوده اند. دولت، انتخاب را به خود مردم واگذار کرده و مردم در انتخاب حود نشان دادند، کسانی که همراهی بیشتری با دولت دارند، پایگاه مردمی بهتری دارند.

وی در پایان گفت: امیدوارم با تعامل سازنده دولت و مجلس، کارهای اساسی انجام شود. اولویت ما اقتصاد است و به این مساله بها داده شود و لوایح یک فوریتی و دو فوریتی دولت. زودتر در دستور کار مجلس قرار گیرد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899689

دیگر خبرها

  • نظر دولت رئیسی درباره ریاست مجلس آینده از زبان معاون پارلمانی /کرسی های نمایندگی تهران اهمیت زیادی دارد
  • پیشگامی پلیس در استفاده ازظرفیت دانش‌آموزان درگسترش قانون‌
  • پلیس؛ پیشگام بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانون‌مداری
  • اکران فیلم مستند از اراک تا تل‌آویو
  • فیلم مستند از اراک تا تل‌آویو اکران شد
  • سفر خارجی رئیسی بعد از «وعده صادق» نشان از اقتدار کشور است
  • مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند
  • معاون رئیسی: دشمن با برنامه وارد مساله حجاب شده
  • تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور
  • تغییر اعتماد جامعه به اقشار مختلف