Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@22:55:42 GMT

عباس آخوندی : نگران ایرانم

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۱۵۹۳۶

عباس آخوندی : نگران ایرانم

به گزارش ایسنا در یادداشت این وزیر پیشین کابینه روحانی که با عنوان "گزارش به ملّت شریف ایران" آغاز شده، آمده است:

با سلام و آرزوی تندرستی و سربلندی برای شما  

نگران ایرانم. نگران یکپارچگی سرزمینی ایران و همبستگی ملّی ایرانیان هستم. نگران فقر، نزاع‌های قومی و نبود صلح در حوزه‌ی تمدنی ایرانم. نگران درگیری‌های بی‌پایان در گوشه‌گوشه‌ی منطقه از یک سوی، و نفوذ اسرائیل در آسیای میانه و غرب آسیا از سوی دیگر هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌چه من در سپهر سیاست در این منطقه می‌بینم تقسیم مجدد منطقه به دو حوزه‌ی نفوذ روسیه و بلوک امریکا-بریتانیا است. کم‌وبیش رخدادهایی شبیه سال‌های پایانی قرن نوزدهم در حال وقوع است. با این تفاوت که برتری هر یک از این دو قطب و زیان‌دیدن هر یک از ملّت‌های منطقه، یک برنده‌ی قطعی دارد و آن اسرائیل است. در عمل، کشورهای منطقه برای حفظ امنیت خود در نهایت یا به دامان یکی از این دو بلوک قدرت جهانی پناه برده و یا به‌نحوی از درگیری با آنان احتراز کرده و می‌کنند. لیکن، نکته‌ی مهمی که شاید کمتر بدان توجه می‌شود این است که  هر انتخابی که بکنند، اسرائیل شریک استراتژیک بلوک منتخَب است. به‌واقع، جای خالی ایرانِ امنیّت‌بخش، مسلمان و توسعه‌گرای منطقه‌ای توسط یک نیروی بیگانه پُر شده‌است.

از این رو، با اندیشه‌ی بازآفرینی ایده‌ی ایران به‌منظور ایجاد برادری و استقرار صلح در منطقه غرب آسیا و حوزه‌ی تمدنی ایران، رفع فقر و توسعه‌ی ملّت‌های منطقه به میان آمدم. مبنای من توسعه‌ی گفتمانی و راهبردی در حوزه‌ی تمدنی ایران بود و در پی شخصیّت‌محوری نبوده و نیستم. تا حدّی که فرصت یافتم، ارکان ایده‌ی ایران و تحوّل 1400 را بیان نمودم. لیکن، در ادامه با تصمیم عدم احراز صلاحیّت از سوی شورای نگهبان روبه‌رو شدم. از منظر قانونی هیچ دلیلی برای این تصمیم نمی‌دیدم و نمی‌بینم. از همین روی، بدون توجه به رد و یا تایید این شورا وارد این میدان شدم.   

اکنون نیز فراتر از ظلم و جفایی که در حقِّ شخص اینجانب روا داشته‌شد، حق انتخابی است که از مردم سلب شد. بی‌گمان، حذف سیاست‌مردان ملّی از صحنه‌ی انتخابات ضربه‌ی سهمگینی به سرمایه‌ی اجتماعی و همبستگی ملّی است و موجب از دست‌شدنِ فرصت‌ها و عقب‌ماندگی تاریخی می‌گردد. و پیامدهای ویران‌گر آن بسیار فراتر از تخریب شخصیّت‌هاست. پیامدهای این اقدام در قالب نازایی ساختار سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران برای مدتی نسبتا طولانی آن هم در جهانی که با سرعت برق و باد به‌پیش می‌رود، خود را نشان می‌دهد. جبران این عقب‌افتادگی ساده نخواهد بود و چندین نسل آینده هزینه‌ی آن را خواهند داد. در چنین فضایی، جز ناامیدی، فروپاشی همبستگی اجتماعی، فرار سرمایه‌های انسانی و مادی و نزارشدن ایران آینده‌ی دیگری نمی‌توان انتظار داشت. تنها یک چیز می‌تواند آینده را تغییر دهد و آن اندیشیدن این نسل و نسل‌های بعدی به ایده‌ی ایران است.
ایران هرچند زخم‌خورده و نزار، باقی خواهد ماند. لیکن، چگونگی آن مهم است. آیا می‌توان وضعیّتی را پذیرفت که ایران زیستگاه میلیون‌ها تهی‌دست شده‌باشد و در همسایگی ملّت‌هایی ثروتمند قرار گیرد؟ بی‌گمان در چنین وضعیّتی و در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار تعادل و صلح پایدار در منطقه را داشت. و این همان نکته‌ای است که از دید بسیاری از کوتاه‌اندیشان وطنی و زورمندان بیرونی، یا مخفی ماده و یا از سرِ غرور و خودخواهی متعمّدانه آن را نمی‌بینند. این چیزی نیست که با خستگی و دل‌زدگی بتوانیم از کنارِ آن بگذریم. ایران هویّت و کانون وجود معنوی ماست و بدون آن نمی‌توانیم زندگی کنیم. باید بدان بیندیشیم. از این‌رو ما هم‌چنان، با ایده‌ی ایران در حوزه‌ی تمدنی ایران و غرب آسیا صبوری می‌کنیم و به ایران بالنده می‌اندیشیم. به امید روزهایی بهتر که تنها با آگاهی ملّت‌ها به بار خواهد آمد.
و اما آخرین سخن در باره انتخابات 1400، من به‌حکم وظیفه‌ی ملّی و قانونی خود و پس از آن‌که از اعتراض به شورای نگهبان در 5 /3/ 1400 پاسخ درخوری نگرفتم، در روز 13 /3/ 1400به رییس جمهور نامه نوشتم. در آن نامه نوشتم که از منظر قانون اساسی، شورای نگهبان نمی‌تواند به صِرفِ این‌که نتوانسته صلاحیّت کسی را احراز کند، حقّی را از او سلب و یا حقِّ انتخابی را از ملّتی دریغ کند. معیار تشخیص صلاحیّت عقل و عرف است. با توجه به حقوق شهروندی اصل بر صلاحیّت است مگر خلاف آن ثابت شود. بنابراین، ردِّ صلاحیّت و نه احراز دلیل می‌خواهد. به‌هرروی، از آقای رییس جمهور در مقام مجری قانون درخواست اظهار نظر حقوقی کردم. ایشان نامه را به معاون حقوقی خود ارجاع کردند. پاسخ این معاونت در 19 /3/ 1400 تایید مدعای من بود. لذا، در نامه‌ی بعدی که در 20 /3/ 1400 بود از رییس جمهور خواستم که در اجرای تذکر مقام معظم رهبری و به‌عنوان مجری قانون اساسی و قانون به وظیفه‌ی قانونی خود عمل کنند و به سوگند خود در حفظ حقوق ملّت پایبند باشند. امیدوارم که پیش از روز اخذ رای ایشان اقدام موثری معمول دارند.

منبع: الف

کلیدواژه: حوزه ی تمدنی ایران ایده ی ایران صلاحی ت ی منطقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۵۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران با تلاش معلمین و استادان به قطب علمی منطقه تبدیل شده است

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، متن پیام آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیرحوزه های علمیه کشور به مناسبت گرامیداشت روز معلم بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

پیامبر صلی الله علیه وآله و سلم: «أجوَدُکُم مِن بَعدِی رَجُلٌ عَلِمَ عِلما فنَشَرَ عِلمَهُ» (میزان الحکمه، ح ۱۳۸۲۵)

بخشنده‌ترین شما پس از من کسی است که دانشی بیاموزد، آن گاه دانش خود را نشر دهد.

تعلیم و تربیت از شئون الهی است و نخستین معلم بشریت خداوند حکیم می‌باشد که با نور علم و حکمت قلوب پیامبران و برگزیدگان خود را روشن ساخت تا چراغ هدایت بشریت شوند و بدین وسیله آنها را از همه تاریکی‌های جهل و کفر و ظلم و فساد و تفرقه خارج کرده و به نور هدایت و وحدت برساند؛ «کِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَیْکَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَی النُّور …» (ابراهیم/۱).

برخی افراد خوش اقبال نیز با پذیرش این مسئولیت، نام خویش را در این گروه و در قالب واژه مقدس «معلم» و «استاد» ثبت کرده تا ایمان و همه خوبی‌ها را بر لوح جان و ضمیرهای پاک حک کنند و ندای فطرت را در اعماق وجود انسان‌ها طنین انداز نمایند. در همین راستا شهادت اسوه اساتید در زمان معاصر یعنی آیت الله مطهری رضوان الله علیه یادآور عظمت کار معلمین و اساتید و بزرگداشت مقام شامخ معلمی است.

اکنون جمهوری اسلامی ایران با تلاش و مجاهدت و تدریس و تحقیق استادان و معلمین دانشگاه و آموزش و پرورش به یکی از قطب‌های علمی و فناوری در منطقه تبدیل شده و هر روز شاهد یک حرکت علمی و فناورانه و موفقیت بزرگ هستیم و میهن اسلامی در سایه سار عنایات خداوند متعال و هدایت‌های مقام معظم رهبری حفظه‌الله و کوشش‌های ارزنده معلمان و استادان معزز در شاخص‌های رشد علم و فناوری رتبه‌های بالای جهانی را احراز کرده است و آینده‌ای روشن و نورانی را نوید می‌دهد.

استادان و مدرسان و محققان ارجمند حوزه‌های علمیه نیز در کنار خیل عظیم استادان و معلمان دانشگاه و آموزش و پرورش و با هدایت مراجع عظام تقلید حفظهم الله، سرمایه‌های گرانقدری‌اند که با دانش و بینش، معرفت و بصیرت، پارسایی و شکیبایی، زهد و نصح، مناعت و قناعت و عشق و اخلاص خود به تربیت طلاب و فضلای حوزه‌ها می‌پردازند و با تربیت شاگردان شایسته به تعالی فکر و فرهنگ و دین و اخلاق در ایران و سراسر جهان یاری می‌رسانند و همه وامدار استادان و معلمان عزیز و فداکاریم و سپاسگزار کوشش‌های والای آنان.

از خدای منان توفیقات روزافزون همه اساتید و معلمان دلسوز را خواستاریم.

علیرضا اعرافی
مدیرحوزه های علمیه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتقاد شدید عباس آخوندی از ساخت و ساز در پارک لاله
  • روسیه ۶ پهپاد اوکراین را سرنگون کرد
  • نماینده مجلس: احساس عدم امنیت مردم سیستان و بلوچستان را زجر می‌دهد
  • کنایه معنادار نماینده زاهدان به مولانا عبدالحمید /مردم نگران هستند/علت حملات تروریستی چندماه اخیر چیست؟
  • ایران با تلاش معلمین و استادان به قطب علمی منطقه تبدیل شده است
  • انتشار لیست کاندیداهای دور دوم انتخابات تهران +کد انتخابی نامزدها
  • افزایش حدود ۱۴۰۰ تایی اتوبوس های پایتخت در ۳۲ ماه اخیر
  • اعلام اسامی و مشخصات نامزدهای دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس
  • اعلام اسامی نامزد‌های دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران
  • ۱۴۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است