Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:28:40 GMT

همتی: استان‌ها باید توسط نخبگان آن استان اداره شوند

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۱۷۲۵۸

همتی: استان‌ها باید توسط نخبگان آن استان اداره شوند

ایسنا/گلستان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: استان‌ها باید توسط خود مردم و نخبگان آن استان و بر اساس شایسته‌سالاری اداره شوند. مسائل قومی، فرهنگی و مذهبی نباید مانع نقش‌آفرینی افراد شایسته در اداره استان شود.

عبدالناصر همتی عصر امروز یکشنبه ۲۳ خردادماه در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم گلستان، اظهار کرد: شرایط اقتصادی کشور مطلوب نیست و اگر این روند را در اقتصاد ادامه دهیم، ممکن است حتی شاهد شرایط بدتری هم باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییر ریل اقتصاد کشور و بازنگری در نحوه نگرش به اداره جامعه، جزو اولویت‌های من است.

وی افزود: در کشور ما سیاست بیش از حد بر اقتصاد حاکم شده و این امر خصوصاً در استان‌ها موجب شده که نتوانیم از پتانسیل‌های استان‌ها استفاده کنیم. نگرش اقتصادی در بین مسئولین ما کم است. با توجه به تجربه اقتصادی خودم و اینکه در ۴۰ سال گذشته تمام مسائل اقتصادی را زیر نظر داشتم، وارد انتخابات شدم.

همتی با بیان اینکه ما یک راهبرد ملی برای توسعه اقتصادی استان‌ها نداریم، گفت: استان‌های ما هر یک دارای ویژگی هستند. وقتی در تهران و شهرهای بزرگ کشور متمرکز می‌شویم، عملاً شهرهای دیگر تبدیل به حاشیه شده و روستاها و شهرهای کوچک به‌تدریج خالی از سکنه می‌شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه یکی از معضلات استان‌ها این است که از مرکز به آنها سیاسی نگاه می‌کنند، گفت: باید نگاه سیاسی به استان‌ها برداشته شود و به‌جای آن نگاه اقتصادی حاکم شود. هر سه ماه یکبار جلسه‌ای را با نخبگان، جوانان و افراد تعیین‌کننده در روند سیاسی، اجتماعی و اقتصادی استان‌ها برگزار خواهم کرد تا روند توسعه استان را زیر نظر قرار بدهیم.

وی با بیان اینکه توسعه متوازن استان‌ها را دنبال می‌کنیم، گفت: هر یک از استان‌ها ما ویژگی خاصی در جذب توریست دارند. در دولت ما بعد از اجرای واکسیناسیون عمومی و عادلانه، جذب توریست یکی از محورهای اصلی توسعه استان‌ها خواهد بود. توسعه گردشگری باعث رونق اشتغال در استان‌ها می‌شود.

همتی با اشاره به اینکه مسئله بیکاری تقریباً در همه استان‌ها مشترک است، تصریح کرد: اگر نگاه ما به استان‌ها بر اساس تمرکز زدایی و بردن تصمیمات به داخل استان باشد، توجه به مسائل اقتصادی استان‌ها بیشتر می‌شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: یکی از مشکلات کشور ما این است که یارانه به صورت هدفمند پرداخت نشده است. دهک‌های یک، دو و سه به اندازه دهک‌های ثروتمند یارانه دریافت می‌کنند و این عادلانه نیست. بخشی از اقدامات ما در افزایش قدرت خرید مردم با بالا بردن حداقل دستمزد و بخشی نیز از طریق کارت‌های اعتباری خرید انجام می‌گیرد.

وی گفت: اگر بتوانیم از جاده ابریشم، جاده کتان، کریدور شمال به جنوب و کریدور از ایران تا مدیترانه بهره‌برداری کنیم، ارتباط استان‌ها به یکدیگر و از آن طریق به شاه راههای بین‌المللی می‌تواند موجب توسعه استان‌ها و کشور شود.

همتی با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی، تصریح کرد: مشکل مهم در این بخش قیمت‌گذاری محصولات است. ما باید خرید تضمینی انجام دهیم نه اینکه قیمت تضمینی داشته باشیم. در بخش کشاورزی باید شرایط را به گونه‌ای فراهم بیاوریم که دلالان نتواند محصول کشاورزی را پیش خرید کند و در زمان دیگری چند برابر به فروش برساند. یکی از راههای توانمندسازی استان‌ها، رسیدگی به بخش کشاورزی و روستاها است.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه باید به آزادی‌های اجتماعی توجه شود، گفت: امروز جوانان ما در شهرهای کوچک هیچ زمینه‌ای برای استفاده از اوقات فراغت ندارند و از زندگی روزمره شان احساس رضایت ندارند. دولت ما حتماً در این بخش برنامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه از امکانات، فرصت‌ها و مشکلاتی که گلستان دارد مطلع هستم، گفت: توسعه بندرترکمن و تبدیل کردن آن به یک منطقه ویژه اقتصادی اهمیت دارد. تکمیل راه‌آهن گرگان - اینچه‌برون کمک بزرگی به حمل‌ونقل و ترانزیت منطقه می‌کند. باید مبادلات این استان به ترکمنستان را توسعه دهیم. می‌توانیم از مبادی زمینی استان گلستان، ارتباط مناسبی با کشور ترکمنستان برای صادرات و واردات داشته باشیم.

همتی خاطرنشان کرد: در مناصب و مسئولین‌ها شایستگی، توانایی و لیاقت مهم است؛ بنابراین قومیت‌های و مذاهب می‌توانند عامل قدرت ملی ما باشند. با کمک برادران و خواهران اهل تسنن می‌توانیم منطقه خوبی را در گلستان به‌عنوان یک استان توسعه‌یافته داشته باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی انتخابات ۱۴۰۰ عبدالناصر همتی گلستان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۷۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

به گزارش همشهری آنلاین، «چاپ پول»! عبارتی هیجان‌انگیز و وسوسه‌انگیز است. لازم نیست تبهکارانی باشید که به چاپخانه بانک مرکزی نفوذ کرده‌اند. این کار برای دولت‌ها هم وسوسه‌انگیز است!

درواقع چاپ پول در ادبیات رایج اقتصادی، رشد بدهی دولت به بانک مرکزی با عبارت «چاپ پول» است؛ بدین معنا که دولت برای تامین کسری بودجه‌اش از بانک مرکزی قرض می‌کند و با این کار زمینه هزینه‌هایش را با تحمیل غیرمستقیم تورم به مردم تامین می‌کند؛ کاری که عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی و رسانه‌های همسو دولت سیزدهم را به آن متهم کرده‌اند اما آمارهای بانک مرکزی و شاخص‌های اقتصادی موجود، خلاف آن را نشان می‌دهند. گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد بدهی دولت به بانک مرکزی در فروردین سال‌جاری نسبت به فروردین سال گذشته نه‌تنها بیشتر نشده، بلکه کمتر هم شده است. چاپ پول به شکل و تعبیری که دولت به آن متهم شده، همتی می‌خواهد که در این دولت وجود ندارد! پس واقعیت چیست؟

مبنای اشتباه پراکنی همتی چیست؟

اولین اشتباه؛

اعلام نرخ تورم ۵۰ درصدی برای تورم است. بر اساس آخرین آمارهای مرکز آمار ایران، نرخ تورم افت قابل ملاحظه بالغ بر ۲۵ واحد درصدی را تجربه کرده است. تورم سالانه نیز به کانال ۳۸ درصد رسیده است. همتی بر پایه اعداد نادرست تورم ۵۰ درصدی اقدام به تحلیل اشتباه کرده است.

دومین اشتباه؛

استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای برای محاسبه نرخ تورم است. رقم تورم اعلامی همتی مبتنی بر شاخص تاخیر تأدیه دین ارسالی بانک مرکزی به قوه قضائیه است که ربطی به محاسبه نرخ تورم شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی ندارد.

اصل ماجرا چیست؟

بانک مرکزی با هدف عدم تاثیرپذیری محاسبات مربوط به حل و فصل پرونده‌های مالی از تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی(شاخصCPI)، شاخصی تحت عنوان «شاخص تأخیر تأدیه» که ملاک کاهش ارزش پول ناشی از افزایش سطح عمومی قیمت هاست محاسبه و در اختیار محاکم قضایی قرار می‌دهد و واضح است که استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای محاسبه نرخ تورم که بیانگر افزایش هزینه مصرف خانوار بر اساس سبد مصرفی سال پایه است، به نتایج غلط منجر خواهد شد.

رشد پایه پولی به‌معنای چاپ پول نیست

بانک مرکزی در دولت سیزدهم تلاش کرده است موتور خلق نقدینگی از این کانال مهار شود. اشتباه رئیس‌کل بانک مرکزی دولت گذشته، استناد به حجم شاخص پایه پولی به جای رشد آن است که یک اشتباه علمی است. همتی گفته است: «طی ۲سال‌ونیم گذشته، این دولت ۶۰۰هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است، یعنی پایه پولی در ۳۰ماه، ۱۱۵درصد افزایش داشته است! درحالی‌که از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰، جمع این رقم، ۵۱۹همت بوده است!»

اشتباه او این است که در تحلیل ارقام، به مقایسه سطح متغیرهای مانده پرداخته و بی‌توجه به رشد آنها در یک دوره زمانی، به تحلیل پرداخته است. ضمن اینکه مقایسه ریالی و اسمی پایه پولی در ادوار گذشته اقدامی غیرکارشناسی است. همچنین استناد به حجم شاخص‌های پولی به جای رشد آن، یک اشتباه علمی است.

آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی، در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ ، به ۲۴.۳ درصد رسیده است.

۲۳.۴ درصد
نرخ رشد نقدینگی در اسفند ۱۴۰۲ که پایین‌ترین نرخ ۵ ساله خود را به ثبت رسانده است.

۳۰.۹ درصد
نرخ تورم نقطه به نقطه از ۵۵ درصد در فروردین ۱۴۰۱ به ۳۰.۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

۲۹,۶
رشد پایه پولی کشور در سال ۱۴۰۲ که حدود ۱۳ واحد افت را نسبت به سال قبل نشان میدهد.

۶۵,۱
بالاترین رشد پایه پولی تاریخ کشور که متعلق به سال ۱۳۵۳ است.

۴۷,۶
بالاترین رشد پایه پولی کشور در سالهای پس از انقلاب که در سال ۱۳۸۷ رخ داده است.

کد خبر 849513 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم پول بانک مرکزی عبدالناصر همتی

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • آیا ساخت شهر فرودگاهی در ایران توجیه پذیر است؟
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی