Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-02@02:04:01 GMT

۱۰ آرامگاه مشاهیر ایرانی خارج از مرز‌ها

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۱۹۱۶۶

۱۰ آرامگاه مشاهیر ایرانی خارج از مرز‌ها

برخی مشاهیر ایرانی خارج از مرز‌های ایران آرامیده اند و آرامگاه شان از مکان‌های مهم برای دوستداران ادب و هنر ایران است.

به گزارش برنا؛ روز گذشته پستی در فضای مجازی از برخی مشاهیر ایرانی که خارج از کشور به خاک سپرده شده اند منتشر شد که بازتاب زیادی داشت. به همین بهانه امروز به سراغ تعدادی از مشاهیر کشورمان رفته ایم که در خارج از مرز‌های ایران آرامیده اند و آرامگاه شان از مکان‌های مهم برای دوستداران ادب و هنر ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارابی - سوریه

فارابی یکی از نوابغی است که در فاراب خراسان متولد شد و توانست تاثیر عمیق و بسزایی را بر تفکر اندیشمندان بعد از خود به جا بگذارد. او در علوم فلسفه، منطق، جامعه‌شناسی، پزشکی، ریاضیات و موسیقی تخصص داشت. آرامگاه او در دمشق سوریه است.

ابوریحان بیرونی - افغانستان

ابوریحان محمد بن احمد بیرونی از دانشمندان بزرگ اسلامی است که در علوم حکمت، اخترشناسی، ریاضیات، تاریخ و جغرافیا مقامی ارزنده داشته است. او در قرن ۳ در شهر کاث، مرکز امارت خوارزم متولد شد و در ۸۰ سالگی درگذشت و آرامگاهش در غزنی افغانستان است.

رودکی - تاجیکستان

رودکی نخستین شاعر مشهور پارسی گوی حوزه تمدن ایرانی در دوره سامانیان و قرن چهارم هجری قمری و استاد شاعران این قرن در ایران است. آرامگاه رودکی هم اکنون در روستای بنجرودک یا پنجکنت در ۱۷۰ کیلومتری شمال شهر دوشنبه، در تاجیکستان است.

خواجه عبدا... انصاری - افغانستان

خواجه عبدا... انصاری از مشاهیر دنیای ادب پارسی است که در خراسان قدیم در قرن پنجم متولد شد. شهرت او بیشتر به خاطر اشعار و متون بی مانندش در مدح و ثنای خداوند به زبان‌های عربی و فارسی است. او در محل تولدش یعنی شهر هرات دفن شده است.

ناصر خسرو - افغانستان

ناصر خسرو قبادیانی از شاعران بزرگ فارسی زبان، فیلسوف، حکیم و جهانگرد ایرانی بود که در قرن پنجم در قبادیان از توابع بلخ متولد شد. آثار او از گنجینه‌های ادب و فرهنگ ما محسوب می‌شود. آرامگاه این شاعر بزرگ در ایالت بدخشان در شمال افغانستان قرار دارد.

سنایی - افغانستان

حکیم ابوالمجد مجدود بن آدم سنایی از بزرگ‌ترین صوفیان و شاعران قصیده گو و مثنوی سرای زبان پارسی است که در سده ششم هجری در غزنین متولد شد. آرامگاه این مرد بزرگ در شمال شهر غزنی امروزی و در غرب شهر قدیمی و تاریخی غزنین واقع است.

سهروردی - سوریه

شهاب الدین یحیی سهروردی ملقب به شیخ اشراق، فیلسوف نامداری است که در استان زنجان متولد شد. او در سفر‌هایی که به کشور‌های مختلف داشت به سوریه رسید و آن جا بر اثر سوء ظنی به قتل رسید و آرامگاه او در شهر حلب قرار دارد.

نظامی - آذربایجان

حکیم نظامی گنجوی از برجسته‌ترین شاعران ایرانی قرن ششم هجری بود. نظامی را می‌شود پیشوای داستان سرایی ایرانی نامید. پنج گنج معروف‌ترین اثر این شاعر است که ۳۰ سال سرودنش طول کشید. آرامگاه نظامی در شهر گنجه جمهوری آذربایجان است.

مولانا - ترکیه

مولانا از برجسته‌ترین شاعران ایرانی است که در بلخ که در آن زمان جزئی از خراسان بود در قرن هفتم هجری متولد شد. آشنایی این شاعر با شمس تبریزی از معروف‌ترین ماجرا‌های این شاعر است. مولانا در شهر قونیه ترکیه از دنیا رفت و آرامگاه او در همین شهر است.

جامی - افغانستان

جامی شاعر، موسیقی دان و ادیب پارسی زبان در قرن نهم در هرات متولد شد و به او لقب خاتم الشعرا را دادند. از جامی آثار زیادی به نظم و نثر باقی مانده که هفت اورنگ معروف‌ترین آن هاست. آرامگاه نورالدین عبدالرحمان جامی در شمال غربی شهر هرات است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فضای مجازی خاک ایران موسیقی سوریه افغانستان تمدن تاجیکستان استان زنجان قتل ترکیه آرامگاه مشاهیر ایرانی متولد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۹۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فینال جام حذفی در کرمان برگزار می شود

 مسئول برگزاری جام حذفی در مورد نحوه راهیابی قهرمان جام حذفی به رقابت‌های آسیایی توضیح داد.
فینال جام حذفی در کرمان برگزار می‌شود

به گزارش "ورزش سه"، امیرحسین روشنک، مسئول برگزاری جام حذفی پس از قرعه‌کشی این رقابت‌ها گفت: قرعه‌کشی مرحله یک چهارم و نیمه نهایی را انجام دادیم و معلوم شد چه تیم‌هایی در این مراحل با هم روبه‌رو می‌شوند. فکر می‌کنم شاهد بازی‌های خوبی باشیم و تیم شایسته قهرمان بشود چون یکی از سهمیه‌های لیگ نخبگان ماست. اگر قهرمان این جام در پلی آف پیروز شود می‌تواند در لیگ نخبگان حضور داشته باشد و اگر شکست بخورد در لیگ سطح دو آسیا حضور پیدا خواهد کرد.

او ادامه داد: این سی و هفتمین دوره جام حذفی است. دو دوره این جام پیش از انقلاب برگزار شده و بعد ۸ سال جام حذفی برگزار نشد و از سال ۶۵ از سر گرفته شد.

روشنک در مورد محل برگزاری فینال گفت: اولویت اول ما استان کرمان برای فینال است. فقط در صورتی که مس یا گل گهر به همراه یک تیم دیگر از خارج از کرمان به فینال راه پیدا کنند بنابر ملاحظات برگزاری فینال در زمین بی‌طرف در خارج از کرمان برگزار می‌کنیم. اگر دو تیم کرمانی باشند و اگر دو تیم خارج از کرمان فینالیست شوند در کرمان برگزار می‌شود.

او در این خصوص ادامه داد: طبیعی است که در فوتبال ما هیئت‌های استانی طرفدار تیم‌های خودشان هستند و به خاطر برابر بودن شرایط این تصمیم را می‌گیریم. ای کاش ما هم از ابتدا می‌توانستیم محل میزبانی را مشخص کنیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اجرای عملیات عمرانی پارک ۲۲ هکتاری مشاهیر در اصفهان
  • آغاز موج جدید مهاجرت خلبانان ایرانی
  • معرفی دستاوردها و زندگی مشاهیر هدف مهم احداث باغ مشاهیر است
  • پیشرفت ۸ درصدی عملیات اجرایی احداث باغ مشاهیر
  • کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!
  • فینال جام حذفی در کرمان برگزار می شود
  • اعضای هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی منصوب شدند
  • تاریخ‌سازی افغانستان با یک ایرانی
  • وایرال شدن عکسی از جمیله علم‌الهدی در خارج از کشور
  • هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه‌نویسی مشخص شدند